Nootropil för barn

Innehållet

För att förbättra barnets hjärnaktivitet kan han ordineras ett läkemedel som heter Nootropil. Om han var ordinerad till barnet är mamman alltid intresserad av hur denna medicin påverkar hjärnans arbete, kan du ge detta läkemedel till barn och hur man tar Nootropil i barndomen.

Släpp formulär

Nootropil tillverkas i flera former:

 • I kapslar. En förpackning innehåller 60 vita kapslar, vilka var och en har 400 mg aktiv beståndsdel.
 • I piller. De är ovala tabletter i vitt hölje, producerat i två doser - 1200 mg (i förpackning med 20 stycken) och 800 mg (i förpackning med 30 stycken).
 • I en lösning som tas oralt. Detta är en sirap med en aktiv substanskoncentration på 20% (1 ml av en sådan färglös tjock vätska innehåller 200 mg av den aktiva substansen). Läkemedlet finns i en mörk glasflaska med en volym på 125 ml, som är fäst vid doseringsbägaren.
 • I 5 ml ampuller. Var och en av dem innehåller en 20% färglös transparent lösning (i 1 ampull 1 gram av den aktiva substansen, vilket motsvarar 200 mg i varje ml). Ampullerna är förpackade i 12 stycken i kartonger.
 • I flaskor. Denna form av frisättning representeras också av en 20% lösning, men i större kapacitet, eftersom en flaska innehåller 15 ml klar vätska (i en flaska 3 g av den aktiva substansen). Ett kartongpaket innehåller fyra flaskor Nootropil.
För enkel användning används nootropil i olika former

struktur

Den aktiva substansen i Nootropil representeras av piracetam. den Kapslarnas innehåll kompletteras med laktos, magnesiumstearat och kolloidal kiseldioxid, liksom med den syntetiska tillsatsmagrogen 6000. Kapslarna själva är gjorda av renat vatten, gelatin och titandioxid.

I piracetam-tabletter kompletteras kiseldioxid och magnesiumstearat inte bara med makrogol 6000 och makrogol 400-tillskott, utan även med titandioxid, HPMC-stabilisator och natriumkorskarmelos.

I lösningen avsedd för injektion är förutom pyracetam renat vatten, acetat och natriumklorid samt ättiksyra. Oral lösning innehåller inte bara piracetam och vatten, men också smaker (karamell och aprikos), natriumsackarin, ättiksyra och glycerol. Denna form av frisättning innefattar konserveringsmedel representerade av metylparhydroxibensoat och propylhydroxibensoat.

Videoinstruktioner om användningen av nootropil kan ses i videon:

Princip för verksamheten

Detta läkemedel kallas nootropics. Dess aktiva ingrediens är ett derivat av gamma-aminosmörsyra (rysk förkortning GABA och utländsk - GABA), därför kan den förbättra hjärnans funktion. piracetam Det har en positiv effekt på uppmärksamhet, lärande och minne. Godkännande av detta verktyg bidrar till att förbättra barnets mentala prestanda och är också effektivt för barnets tal under fördröjd talutveckling (RDD).

Effekten av läkemedlet beror på flera mekanismer:

 • Piracetam har förmåga att förbättra metaboliska processer i neuroner.
 • Drogen påverkar excitationsprocesserna i hjärnan och förändrar deras hastighet.
 • Eftersom medlet undertrycker blodplättarnas aggregeringsegenskaper och förhindrar vidhäftning av röda blodkroppar förbättras blodets reologi, vilket gör cirkulationen i hjärnans kärl bättre.Samtidigt expanderar inte fartygen själva.
Nootropil ordineras ofta för fördröjd talutveckling i smulor

Om barnet hade hypoxi eller berusning som drabbade hjärnan, kommer användningen av Nootropil att skydda hjärnvävnaden och påskynda återhämtningen av centrala nervsystemet. Under påverkan av piracetam kommer det vestibulära nystagmuset i ett barn att vara mindre långt och outtryckt.

På hur man förbättrar barnets minne, se överföringen av Dr Komarovsky.

vittnesbörd

I barndomen föreskrivs Nootropil i sådana situationer:

 • När barnet har minskat lärandet avsevärt.
 • Med störningar i den vestibulära apparaten och yrsel.
 • Om barnet är i koma, inklusive koma, orsakad av en toxisk effekt eller trauma. Dessutom kan läkemedlet ordineras efter att ha lämnat koma för bättre återhämtning.
 • Om barnet hade en ischemisk stroke.
 • När sicklecellanemi.
 • Om barnet diagnostiseras med kortikalt myoklonium, vilket är en ofrivillig muskelkontraktion.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Användningen av Nootropil vid en ålder av mindre än ett år rekommenderas inte, eftersom forskning om effekterna av detta läkemedel på spädbarn under det första levnadsåret inte har genomförts. Läkemedlet i form av en sirap är ordinerat vid 1-3 års ålder. Barn över tre år kan börja ge piller. Kapslar ges till barn som kan svälja dem, till exempel vid 8 års ålder.

Terapi med ett sådant läkemedel är ofta länge, till exempel, 5 månader eller ännu längre, men du borde inte vara rädd för detta eftersom behandlingen är klassificerad som icke-farlig.

Med försämrad inlärning kan barnet ta nootropil

Kontra

Utnämning av Nootropil förbjudet enligt:

 • Njurinsufficiens.
 • Individuell intolerans mot någon av komponenterna i läkemedlet.
 • Hemorragisk stroke.
 • Ålder mindre än 1 år.

Läkemedlet ska ordineras noggrant om barnet har problem med blodpropp eller blödning.

Biverkningar

 • Hos vissa barn kan användningen av Nootropil leda till viktökning.
 • Ett sådant läkemedel kan också provocera nervositet, sömnighet, depression eller ökad trötthet.
 • En hög dos av medicinering kan påverka matsmältningen, orsaka buksmärta, diarré, kräkningar eller illamående.
 • Nootropil orsakar ibland allergier som utslag, klåda, svullnad eller dermatit.
 • Ibland leder användningen av ett sådant verktyg till huvudvärk, sömnlöshet, ångest, yrsel, agitation eller hallucinationer.

Varför nootropa droger inte är lika ofarliga som det kan tyckas vid första anblicken, se följande video.

Varför kan barnet vara allergiskt mot nootropil och andra mediciner och vad ska man göra i detta fall? Svaret på den här frågan finns i den här användbara videon:

Instruktioner för användning och dosering

Läkemedlet ges med mat eller före måltider, tvättar kapslarna, sirap eller tabletter med vatten eller juice. Om läkemedlet inte kan tas i munnen, ordinerar läkaren en injektion. Instruktioner för användning av läkemedlet anger att varaktigheten av behandlingen med Nootropil är minst tre veckor. Om inga positiva förändringar har inträffat efter 21 dagar från behandlingstiden eller tillståndet har förvärrats, avbryts läkemedlet.

Dosen för barnet med psykoorganiskt syndrom (nedsatt intelligens och minnesproblem) kommer att vara 4,8 gram Nootropil under den första veckan (detta är den dagliga dosen, som är indelad i 2-4 doser) och sedan reduceras den dagliga dosen till 1,2-2,4 gram. Om barnet hade hjärnskada eller neuroinfektion föreskrivs medicinen i en dos av 2,4 gram per dag.

Om Nootropil ordineras för yrsel och balansproblem, kommer dosen av läkemedlet att vara från 2,4 till 4,8 gram per dag. Doseringen för skolåldern för att förbättra lärandet, till exempel vid 9 år eller 10 år gammal, är 3,3 gram per dag. Läkemedlet ges under skolåret.

överdos

Om du överskrider dosen av läkemedlet i 75 gram (talar om lösningen, som tas oralt), finns symtom som orsakas av överdriven användning av sorbitol. De är representerade av buksmärtor och diarré blandad med blod. Behandlingen kommer att vara magsköljning med stimulering av kräkningar, liksom hemodialys.

Interaktion med andra droger

Om du använder Nootropil och samtidigt ger ditt barn tetra- eller triiodtyronin, kan resultatet bli sömnproblem och ökad irritabilitet. Användningen av Nootropil har praktiskt taget ingen effekt på andra droger, eftersom cirka 90% av piracetam lämnar barnets kropp oförändrad.

Försäljningsvillkor

Nootropil kan köpas på de flesta apotek genom att presentera läkares recept. Priset på ett piller för detta läkemedel är i genomsnitt 250 rubel och sirapen är cirka 300 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Läkemedlet ska förvaras på ett torrt ställe med en temperatur som inte överstiger + 25 ° C. Barnens tillgång till läkemedlet bör begränsas. Nootropil hållbarhet är 4 år.

Nootropil måste förvaras utom räckhåll för barn.

recensioner

Vissa föräldrar noterar läkemedlets effektivitet, medan andra hävdar att ingen förändring uppmärksammades efter Nootropils kurs. I allmänhet uppfattas läkemedlet positivt. Enligt föräldrarna är detta ett bra allmänt toniskt läkemedel, tack vare vilket hjärnan stimuleras. Efter att ha tagit det, barn är mindre trötta, de pratar bättre med FRA, de memorera lärmaterialet snabbare.

Biverkningar från detta läkemedel är mycket sällsynta, vilket bekräftas av läkares recensioner. Specialister ordinerar ofta detta läkemedel som en del av den komplexa behandlingen av olika hjärnfunktionsproblem och noterar i de flesta fall dess positiva effekt.

analoger

Nootropil kan ersättas med andra läkemedel med samma aktiva substans. De vanligaste är:

 • piracetam. En sådan förberedelse har tillverkats under mycket lång tid, den har samma indikationer för användning, men kännetecknas av mindre rengöring av kvalitet, varför det ofta orsakar biverkningar. Det framställs i tabletter, pulver i påsar (suspension bereds av det), kapslar, lösning för injektionsvätskor.
 • Lutset. Eftersom det inte finns tillgängligt i sirap, men endast i piller och injektionsvätska, är det svårt att använda denna medicinering i förskoleåldern.

Vad tycker Dr Komarovsky om neurologiska problem, titta i nästa program.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa