Riboxin för barn: bruksanvisning

Innehållet

Riboxin är ett läkemedel som genom att förbättra vävnadsmetabolism har ett brett användningsområde. I synnerhet har läkemedlet en antihypoxisk effekt, är effektiv vid behandling av arytmier, stimulerar vävnadsreparation under ischemi. Den aktiva substansen, inosin, är relaterad till människokroppen som den är en del av RNA.

Hur fungerar det?

I läkemedel anses inosin vara föregångaren till ATP-adenosintrifosfat. Denna definition innebär att inosin är nödvändigt för syntesen av ATP, och utan det kan sådana processer som glukosmetabolism och den så kallade vävnadsandningen - mättnaden av celler i olika vävnader med syre - inte på ett tillfredsställande sätt fortsätta i kroppen. Dessutom förbättras vävnadets tillstånd, även om syre inte av någon anledning tillhandahålls tillräckligt.

Faktum är att inosin aktiverar ämnen i celler som kan sönderdela glukos i koldioxid och vatten utan syre eller med en liten mängd syre. Dessutom frigör splittringen av glukos ytterligare energi. Vävnader får ytterligare energifoder, det hjälper de interna organen att fungera normalt.

Därför, när man använder Riboxin hos patienter, är det en signifikant förbättring av ämnesomsättningen. Läkemedlet förbättrar också regenerering av hjärtvävnad. Detta är viktigt, till exempel vid rehabilitering efter hjärtinfarkt, liksom vid medicinsk behandling av arytmier. Riboxin ökar styrkan av hjärtkontraktioner. Detta är en viktig parameter för arbetet i denna kropp.

På apotek säljs detta läkemedel under varumärket "Riboxin", även om det produceras av olika tillverkare. Denna populära lösning är föreskriven för hjärt-kärlsjukdomar, till exempel för att förhindra trombos. Och även om detta läkemedel används i stor utsträckning hos vuxna, används det mindre vanligt i barn, till exempel om ett barn genomgår strålbehandling för cancer.

För dess användning vid behandling av barn säger god tolerans och säkerhet.

vittnesbörd

Vanligtvis är Riboxin endast förskrivet från 18 års ålder, men enligt individuella indikationer och endast på recept av en läkare används i vissa fall detta läkemedel vid tidigare ålder. Men barndomen är inte en absolut kontraindikation för drogen. Till exempel, hos barn äldre än 12 år används läkemedlet först efter en noggrann bedömning av balansen mellan förmåner och risker. I undantagsfall används Riboxin hos barn från 3 år och till och med spädbarn.

I det senare fallet används den flytande doseringsformen av läkemedlet. Den allmänna formeln för indikationer för användning hos småbarn och spädbarn är densamma: om risken för att utveckla sjukdomen överväger den potentiella skadan från medicinen.

Riboxin är endast förskrivet till barn under medicinsk övervakning.

Läkemedlet ordineras också ofta till gravida och ammande kvinnor. Under graviditeten bidrar inosin till syrgasering av celler i moderns och fostrets vävnader, vilket förhindrar hypoxi och hjälper också till att fördelaktiga ämnen bättre når mödrar och barns vävnader.

Ibland ger en kvinna som tagit Riboxin under graviditeten, är säker på säkerheten, ger den till barnet som ett "vitamin". Läkare rekommenderar kategoriskt inte att göra detta.

Effekten av inosin på barnets kropp är inte fullständigt förstådd, så det är endast föreskrivet för barn i undantagsfall, med hänsyn till den kliniska bilden av sjukdomen.

Kontraindikationer och biverkningar

Den absoluta kontraindikationen för att ta emot Riboxin är den individuella intoleransen av dess beståndsdelar. Detta, till exempel, potatisstärkelse, cellulosaderivat, aluminium - kommer in i pigmentpigmentet i tablettskalet. Tabletten har också socker, vilket måste övervägas om barnet har diabetes. Injektionsvätskan innehåller också hjälpämnen.

Ta inte detta läkemedel om njursvikt diagnostiseras. I detta tillstånd förlorar njurarna helt eller delvis funktionen av urinproduktionen, och inosin elimineras från kroppen med den. Med hyperurikemi - höga nivåer av urinsyra är Riboxin inte heller föreskriven. Enligt vissa studier förekommer denna sjukdom hos 3% av barnen. Därför, när du tar barn Riboxin, är det nödvändigt att kontrollera nivån av urinsyra i blodet.

När läkemedlet tas kan barnet ha kliande hud, såväl som hudspolning, dvs lokaliserad rodnad orsakad av en ökning av blodflödet till detta område.

Former för frisättning och dosering

Riboxin finns i form av gula tabletter och röda kapslar med 200 och 300 mg och en tvåprocent injektionsvätska, lösning i 10 och 20 ml ampuller. I pillerform tas läkemedlet oralt, dvs genom munnen efter en måltid.

Från och med 14 års ålder föreskrivs en dos av medicinering som en vuxen. Barn som är äldre än 12 år ordineras vanligen 2-3 gånger om dagen med en liten dos och om läkemedlet tolereras väl och biverkningar inte uppstår ökar doktorn gradvis dosen i enlighet med barnets sjukdom, hans allmänna tillstånd, analys av blodparametrar och andra faktorer. Den vanliga dagliga dosen av läkemedlet är 0,6-2,4 mg.

Barn under 12 år beräknas den dagliga dosen av inosin enligt kroppsvikt baserat på beräkningen av 10-20 mg per 1 kg vikt. Denna dos är vanligtvis uppdelad i 2-3 doser. Små barn och barn är svåra att svälja tabletter och kapslar. Därför kan du öppna kapseln, få dem den nödvändiga mängden vitt pulver och göra det till en lösning genom att blanda med en liten mängd vatten. Denna metod uppmuntras dock inte av läkare, eftersom det är mycket svårt att noggrant beräkna hur mycket pulver som ska ge ett barn.

Injektionsvätskan kan administreras antingen intravenöst - med hjälp av en spruta eller dropper eller intramuskulärt. Intravenös administrering ger läkemedlet en snabbare effekt, därför används den i nödfall och på sjukhuset. Hemma är barnet lättare att ge ett piller, om nödvändigt krossa det.

Som föreskrivet av läkaren kan barn få Riboxin i 4 till 12 veckor.

recensioner

Föräldrarnas recensioner tyder på att trots att instruktionerna för användning av läkemedlet säger att barn måste använda medicinen med försiktighet, föreskriver läkare ibland läkemedlet även för barn 6 år och under vilka inte lider av kardiovaskulära eller andra sjukdomar.

Därför, även om barnläkaren ordinerat detta läkemedel, är det fortfarande värt att rådgöra med en kardiolog. Det finns fall då en smal specialist avbryter ett sådant möte. Samtidigt, om det finns bevis, ger Riboxin goda resultat vid behandling av barn.

För närmare instruktioner om användning av Riboxin, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa