Solkoserylbarn: bruksanvisningar

Innehållet

"Solcoseryl" är ett läkemedel som kan påskynda läkning av olika skador. Skrivar barn det ut? Hur påverkar det barnets kropp?

Släpp formulär

"Solcoseryl" presenteras i flera former:

 • Salva. Denna medicinering är en homogen, fet substans av vit färg, ibland med en liten yellowness. Det luktar Vaseline och köttbuljong. Ett rör innehåller 20 g salva.
 • gel. Sådan "solkoseryl" är en homogen transparent transparent massa, som inte har någon färg, men det finns en outtryckt lukt av buljong. Liksom salva säljs denna version av läkemedlet i rör som innehåller 20 g gel.
 • Ögongel. Denna typ av medicinering är en gelliknande vätska som inte har någon lukt, men ibland kan en liten specifik lukt vara närvarande. Oftast är sådan "Solcoseryl" färglös, men en liten gul nyans är normen. I ett rör är 5 g gel.
 • Dental limpasta. Den har en likformig struktur, en trevlig myntluft och en beigefärg. Sådan pasta säljs i rör av 5 g.

Förutom lokala former, produceras "Solcoseryl" också i ampuller - i form av en lösning för intramuskulära / intravenösa injektioner. Denna version av läkemedlet är i efterfrågan på cirkulationssjukdomar, men används inte hos patienter under 18 år.

struktur

Huvudkomponenten i någon form av "Solcoseryl" är dialysat (ett ämne som erhållits genom dialys) av blod från stor boskap. För framställning av läkemedlet med hjälp av blod från unga kalvar som fortfarande matar på mjölk. Mängden dialysat i olika typer av läkemedel är olika:

 • 1 g salva - 2,07 mg;
 • 1 g gel för extern användning - 4,15 mg;
 • 1 g ögongel - 8,3 mg;
 • 1 g tandpasta - 2.125 mg.

I pastan, förutom dialysat, finns också den andra aktiva beståndsdelen, som är polidokanol 600. Doseringen per 1 g av läkemedlet är 10 mg. Hjälpkomponenter i olika former av "Solcoseryl" är olika. Bland dem, beroende på typ av läkemedel, kan du se konserveringsmedel, gelatin, petrolatum, sorbitol och andra ämnen.

Princip för verksamheten

Dialysat i kompositionen "Solcoseryl" har en terapeutisk effekt på grund av komponenterna med låg molekylvikt erhållen från serum och blodkroppar av kalvar. Det verkar som en källa till aminosyror, nukleotider, glykoproteiner, elektrolyter, oligopeptider och andra föreningar. Dessa substanser kan påverka de metaboliska processerna i cellerna och förbättra syretillförseln.

Drogens huvudsakliga effekt är aktiveringen av vävnadsreparation, vilket resulterar i att de regenererar snabbare och deras helande accelereras. På grund av den fettbaserade salvan bildar denna form en skyddande film efter hudbehandling och förhindrar torkning. Närvaron av karmellosnatrium i ögatgel hjälper till att jämnt fördela läkemedlet över hornhinnan och ger en längre varaktig effekt på den drabbade vävnaden.

Polydocanol 600, som ingår i pastan, är en lokalbedövning eftersom det snabbt (inom 2-5 minuter efter behandlingen) och under lång tid (upp till 5 timmar) eliminerar smärtsamma förnimmelser i munhålan på grund av reversibel blockering av nervänden.

Andra komponenter i denna form av "Solcoseryl" skapar ett skyddande skikt på det behandlade slemhinnan, som liknar ett medicinskt förband, vilket skyddar det drabbade området från kemiska och mekaniska effekter i 3-5 timmar.

vittnesbörd

Gel eller salva "Solcoseryl" ordineras:

 • för grunda skär, skavningar och andra mindre hudskador
 • med termiska eller solbränna 1-2 grader;
 • när köldskador;
 • med sängar och andra långhelande sår.

För behandling av färskt sår eller gråtande hudskador bör en gel användas, och efter torkning och granulatets utseende rekommenderas att byta till salva. Om såret är torrt används "Solcoseryl" ursprungligen för behandling i form av en salva.

Ögongel används för sår, skador, brännskador och andra lesioner i bindehinnan eller hornhinnan. Pasta används för aphthas, tandkött, gingivit, stomatit och andra problem med oralt slemhinna.

Från vilken ålder ordineras?

Det är möjligt att smörja barnets hud med salva eller gel "Solcoseryl" vid vilken som helst ålder, men på grund av risken för allergi är sådana läkemedel sällan föreskrivna för barn under ett år. Användningen av tandpasta är möjlig från födseln, och ögongelén ordineras till enårig baby och äldre.

Kontra

"Solkoseryl" kan inte användas endast vid överkänslighet mot någon ingrediens i den valda medicineringsformen. Om barnet har en tendens till allergier bör användningen av läkemedlet vara försiktig.

Biverkningar

Bränning kan inträffa efter att smeten har skett på skadad hud. Som regel är det kortsiktig och ingen behandling behövs. Samma bieffekt kan uppstå vid användning av ögongel, och användningen av pasta klarar ibland smaken.

Dessutom kan någon form av "Solcoseryl" orsaka allergier, vilket kräver avskaffande av dess användning.

ansökan

Beakta bruksanvisningen för läkemedlet.

 • "Solcoseryl" avsedd för extern behandling appliceras på såret efter rengöring det flera gånger om dagen. Gelén används 2-3 gånger, salva - 1-2 gånger.
 • Ögelgel droppar in i konjunktivalskiktet 3-4 gånger om dagen, en droppe. Vid svåra skador ökas användningsfrekvensen till en gång per timme.
 • Klistra "Dent" appliceras på önskat område upp till 5 gånger om dagen med ett finger eller med en bomullspinne. För en procedur, använd en bandlängd på 5 mm.
 • Behandling med någon form av medicin fortsätter tills fullständig läkning.

Inköp och lagring

Receptet för förvärv av någon form av "Solcoseryl" behövs inte. Priset på ett rör av salva eller gel varierar från 200 till 350 rubel, kostnaden för ett pasta rör är ca 400 rubel. Förvara droger bör vara vid rumstemperatur på ett ställe som är dolt för barn. Hållbarhet för tandpasta - 4 år, gel och salva - 5 år, ögongel - 5 år, men efter öppningen reduceras den till 1 månad.

recensioner

På användningen av droger svarar det mesta bra, kallar det effektivt, lätt att använda och effektivt. Bland minorna noteras ofta sin höga kostnad.

analoger

Liksom "Solcoseryl" -medicinering är "aktovegin", Som också verkar på grund av teckning av kalvar från blodet. Det produceras i form av en gel, lösning för injektioner, kräm, tabletter och salva. Det ordineras från födseln för hudskador, huvudskador, hypoxi vid förlossning, utvecklingsförseningar och andra problem.

Istället för "Solcoseryl" kan andra medel som kan påverka metaboliska processer i vävnader också användas.

 • «Methyluracilum». Detta läkemedel förbättrar trofiska processer och en positiv effekt på immunsystemet. I form av en salva används den för att behandla huden från och med födseln (inklusive hos spädbarn) och tabletter och suppositorier ordineras från 3 års ålder.
 • «Vinylinum». Denna lösning baserad på polyvinox accelererar inte bara regenereringen, men har också en antimikrobiell effekt, såväl som kuvert och minskar smärta. Det används för att behandla blåmärken, skador, öppna sår och andra hudproblem. Dessutom släpps "Viniline" ut på ont i halsen, stomatit, vallkoppor och andra sjukdomar.

Hos barn används den under 1 år av en läkare.

 • "Derinat". Basen för detta läkemedel är natriumdeoxyribonukleinat, som har egenskaperna att stimulera och regenerera processer och immunitet. Läkemedlet är ordinerat till patienter i alla åldrar för brännskador, hudinfektioner, ögonskador, ARVI och många andra sjukdomar. Det släpps ut i spray och näsdroppar.
 • «Bepanten». En sådan salva och kräm som innehåller dexpanthenol bidrar till att eliminera torrhet, irritation eller rodnad i huden, och stimulerar också läkning av mindre skador. Det ordineras vid vilken som helst ålder, även till ett nyfött barn med blötsutslag eller stekpannande värme.

Granskning av läkemedlet "Solcoseryl" se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa