Vinpocetin till barn

Innehållet

Neurologiska patologier hos barn är farliga på grund av deras konsekvenser, till exempel kan hypoxi vid förlossning manifesteras i ett 6 månader gammalt barn med utvecklingsfördröjning. Och därför, vid behandling av sjukdomar i nervsystemet med effektiva läkemedel. En av dem är Vinpocetine. Men är det möjligt att ge detta läkemedel till spädbarn och varför ges Vinpocetin i barndomen?

Släpp formulär

Ett läkemedel som heter Vinpocetin finns tillgängligt i pillerform. De har vit färg, rund form och ingen lukt. En förpackning innehåller 50 tabletter. Det finns också former som används för injektioner.

struktur

Den aktiva substansen i läkemedlet är en förening med samma namn. Varje tablett innehåller 5 mg vinpocetin. Den kompletteras med majsstärkelse, laktos och magnesiumstearat, samt talk och kiseldioxid. Dessa substanser ger formen och hårdheten hos tabletten.

Princip för verksamheten

Vinpocetin refererar till de medel som påverka metabola processer och blodcirkulation i hjärnvävnaden. På grund av expansionen av blodkärl aktiverar läkemedlet hjärnblodflödet, vilket leder till ett större flöde av syre i nervvävnaderna och näringsämnena viktiga för hjärnan (först och främst glukos).

I detta fall påverkar behandlingen med Vinpocetin inte blodtillförseln till andra vävnader (medicinen orsakar inte ett "rånsyndrom"). Dessutom har detta verktyg förmågan att tona blodet, så Vinpocetin förhindrar bildandet av blodproppar.

vittnesbörd

Neurologer föreskriver vinpocetin för cirkulationsstörningar i hjärnantill exempel efter en stroke, trauma eller encefalopati orsakad av ett hypoxiskt tillstånd. Indikationer för att ta sådan medication är också representerade av hörselskador och ögonsjukdomar som påverkar näthinnan och choroid. Drogburk förbättra tillståndet hos personer med hörselnedsättning, glaukom eller tinnitus. Som ett medel för adjuverande terapi kan Vinpocetin ordineras för epilepsi, autism eller manisk-depressiv psykos.

Kontra

Vinpocetin är kontraindicerat:

  • Med hemorragisk stroke.
  • Med arytmier.
  • Med ökat intrakraniellt tryck.
  • Vid överkänslighet mot ingredienserna.

Också kontraindicerad hos barn äldre än 18 år.

Kan jag ta barn?

Att ge Vinpocetin hos barn kan endast ordineras av en läkare.

Även om instruktionerna för användning och innehåller information om förbudet mot användning av detta läkemedel fram till 18 års ålder, men om det finns bevis kan ett sådant läkemedel administreras även till barn upp till ett år.

Neurologer ordinerar ofta detta läkemedel till 3 månader gamla barn om krummen har en hypoxisk hjärnskada. Med detta Vinpocetinbehandling måste nödvändigtvis övervakas av en specialist och att ge läkemedlet utan medicinska recept är oacceptabelt.

Endast en läkare ska ordinera vinpocetin och bestämma dosen för barnet

Biverkningar

Om du inte överskrider dosen av Vinpocetin är förekomsten av biverkningar sällsynta. Kanske en ökning i hjärtslagets rytm och utseendet av extrasystoler, liksom förändringar i kardiogrammet. I vissa patienter är sömn störd, generell svaghet uppstår och svettning ökar.Huvudvärk, dåsighet och yrsel är också möjliga. Ibland uppstår allergiska hudskador, och matsmältningssystemet kan reagera på Vinpocetine med halsbränna, illamående och muntorrhet.

Ta med Vinpocetin kan orsaka allmän svaghet i kroppen och vissa störningar i matsmältningssystemet.

Instruktioner för användning och dosering

Läkemedlet är ordinerat efter måltid tre gånger om dagen. Tabletten måste sväljas och tvättas med vatten. Den genomsnittliga dagliga dosen för vuxna - från 15 till 30 mg, men Pediatrisk dosering måste anpassas individuellt av läkaren.. Det kan vara en kvart, en tredje tablett eller en annan mängd läkemedel. Efter en vecka från början av mottagningen kommer den terapeutiska effekten att märkas, men i de flesta fall föreskrivs medicinen för en lång tid (2-3 månader eller längre).

överdos

Fall av överdos av vinpocetin har ännu inte registrerats, men vid överskridande av den tillåtna dosen ska magen spolas, patienten ska ges en sorbent och symptomatisk behandling ska ordineras.

Interaktion med andra droger

Vinpocetin har praktiskt taget ingen effekt på andra droger. Det är organ kan inte kombineras med heparineftersom det kommer att leda till ökad blödning. Om detta läkemedel är förskrivet till Methyldopa är en mer uttalad hypotensiv effekt möjlig. Administrering av ett antikoagulationsmedel eller antiarytmisk läkemedel till en patient som tar Vinpocetin ska utföras med försiktighet.

Försäljningsvillkor

För att köpa Vinpocetine på ett apotek behöver du recept från din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvara förpackningen bort från direkt solljus så att barnet inte kan nå pillerna. De optimala temperaturförhållandena för Vinpocetin är från 15 till 30 grader Celsius. Från tillverkningstillfället ska läkemedlet användas inom 5 år.

recensioner

Läkare recensioner om Vinpocetine mestadels positiva. Neurologer ordinerar ofta detta läkemedel för CNS-skador under arbetet och noterar att läkemedlet hjälper till att snabbt eliminera effekterna av encefalopati genom att stimulera blodflödet i hjärnan. Vinpocetin är också efterfrågad av otolaryngologer, psykiatriker och ögonläkare. Komarovsky kallar Vinpocetine ett effektivt botemedel som inte skadar barnet om indikationerna var för hans utnämning, och dosen togs upp av en erfaren läkare.

Recensioner av föräldrar efter att ha applicerat Vinpocetine finns olika. Någon riskerar inte att ge detta läkemedel till ett barn, till exempel om han är 4 månader gammal. Andra är beroende av den närvarande läkarens erfarenhet och ger p-piller i den föreskrivna dosen. De noterar främst effektiviteten av ett sådant läkemedel och en låg förekomst av biverkningar.

analoger

Vinpocetin för behandling av ett barn kan ersättas med ett läkemedel med samma aktiva beståndsdel, till exempel:

  • cavinton.
  • Bravinton.
  • Telektol.
  • Vintsetin.
  • Korsavin.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte.Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa