Folkmedel för barn med helminthiasis

Innehållet

Helminthiasis är en ganska frekvent kamrat av barndomen. Omkring 80% av barnen i åldrarna 1 till 10 år, minst en gång i livet, har lidit dem. Parasitisk sjukdom orsakas av en hel grupp olika maskar. Mer än tre typer av plantor, runda nematodoser, hårmaskor, skrapor och ringarna maskar kan bli synder för barnets sjukdomstillstånd. Besegra någon av dem kommer att kallas helminthiasis.

Inkubationsperioden efter infektion är från 2 till 4 veckor, under denna ganska lång tid i ett populöst barnlag i en skola eller dagis, har barn tid att infektera varandra, ibland med flera typer av parasiter samtidigt.

Symtom och tecken

Hos barn kan helminthias med 100% noggrannhet endast bestämmas genom laboratoriediagnostik, som bestämmer vilken typ av parasit som har gått in i barnets kropp. Men det är föräldrarna som borde ljuda larmet. Sjukdomens yttre manifestationer är inte svår att märka:

 • Klåda och irritation i anus. Ibland kan du se repor. Klåda blir värre före natten;
 • Hudutslag, utslag av olika typer;
 • Puffiness i ansiktet;
 • konjunktivit;
 • Viktminskning i avsaknad av diet eller andra skäl för att gå ner i vikt
 • Förlust av aptit, förändring av livsmedelspreferenser;
 • Utseendet av mörka cirklar under ögonen;
 • Knäckande tänder i en dröm;
 • Ökad drooling, inklusive natttid;
 • Skal huden på benen och armarna;
 • Matsmältningsstörningar, diarré, förstoppning, kräkningarbuksmärtor;
 • Allmän sjukdom, nedsatt aktivitet, kronisk trötthet;
 • Förändringar i beteende och humör. Barnet börjar utan uppenbar anledning att vara stygg, gråta, arg, irriterad, han kan ha en störd natt sömn.

Alla angivna symtom hos ett barn är extremt sällsynta. Beroende på typ av parasit har barnet vanligtvis 2-4 symtom från listan ovan.

Barnens doktor, värd för tv-showen "Live Healthy", berättar för oss hur man känner igen närvaron av maskar hos barn och svarar på andra frågor.

Vad är faran?

Helminths kan parasitera inte bara i tarmarna utan också i gallvägen, liksom på slemhinnor i olika organ, vilket provocerar olika sjukdomar och därför måste de elimineras så snart som möjligt.

Kronisk förlängd helminthiasis kan leda till en försening i barnets psykiska och fysiska utveckling, inflammatoriska processer i inre organ med avancerade former av parasitisk sjukdom kan kvarstå efter kampen mot maskar. Därför är det bättre att undersöka barnet så mycket som möjligt med medicinska specialister.

Den vanligaste komplikationen med helminthinfektion är akut blindtarmsinflammation. Om tiden inte vidtar åtgärder kan parasiterna orsaka intestinal obstruktion, gulsot, leverabscess. Den farligaste konsekvensen är pulmonell aspiration av parasiter, ett sådant tillstånd kan vara dödligt.

När folkmetoder inte kan göra?

Det finns situationer där du inte ska delta i självmedicinering. Specialiserad behandling ska ordineras så snart som möjligt, hos unga barn sker det vanligen i ett sjukhus med infektionssjukdomar. Att bestämma hur svår sjukdomen är, bör vara barnläkare, specialist på infektionssjukdomar och parasitologer. Så när traditionell medicin krävs:

 • När i barnets fekala massor finns mycket stora individer av parasiter.
 • När i fekalmassorna är synliga blodföroreningar.
 • När helminthiasis åtföljs av svår smärta i levern, gallblåsa, stark hosta.

Folkmekanismer

Behandling av helminthiasis med folkmedicin finns oftast i kombination: Dekoktioner, juice, infusioner och droppar kombineras med enemas, vars syfte är att utvisa vuxna parasiter från tunnan i tjocktarmen. Men även intensiv behandling med okonventionella metoder kommer inte att ge det önskade resultatet om barnet inte etablerar en speciell diet som hjälper till att fastställa den normala funktionen i mag-tarmkanalen. I barnets kost bör det råda produkter som har en måttlig avførande effekt.

Terapi med icke-traditionella metoder utförs vanligen enligt 7/14-ordningen. Detta innebär att behandlingsåtgärder bör utföras i sju dagar följt av en "vila" som varar i 14 dagar, varefter behandlingen ska upprepas för att undvika återfall.

Det är nu medicin som strider i språng, och behandlingen av helminthinfektioner ställer inte några speciella svårigheter för det. Och för några århundraden sedan bortskaffades parasitmaskar med hjälp av beprövade verktyg som inte är relaterade till traditionell helande. Många recept och metoder har överlevt till denna dag och utförs med framgång. Låt oss titta på de mest kända och effektiva.

Vegetabilisk olja

Vissa typer maskar, de vanligaste, gillar inte vegetabiliska oljor. Det är därför det är möjligt att behandlas med hjälp av små bomullspinne, som fuktas i varm olja och införs i anusen mot barnet.

Sådana procedurer kan göras på natten för en månad. Denna metod är bra, som en hjälp till medicinsk behandling eller behandling enligt populära recept. De mest "olösta" maskaroljorna - linfrö, hampa, druva, havtorn, aprikos, cederträ, olja erhållen från frön av mjölk Thistle.

Till tamponger i röven, kan du lägga till oljeintaget inuti. En tesked före varje måltid. Om barnet inte vill dricka smör (vilket är ganska äckligt, argumenterar jag inte), doppa en bit bröd i smöret och låt honom äta en halvtimme innan hon äter.

Pumpa frön

Detta är ett känt sätt att bekämpa maskar. Ett äldre barn kan ges hela frön.

På morgonen, erbjuda chad att äta 300 gram före frukost. rengjorda frön, och efter 30 minuter, ge en dos av laxermedel. Döda parasiter kommer ut med avföring. Unga barnskalade pumpafrön kan males och blandas med en sked full av honung. Barn under 3 år gamla pumpa frön är kontraindicerade.

Om barnet rent nekar att äta pumpafrön, kan du göra en mjölkdryck baserad på dem. För att göra detta, 150-200 g. Frön, rengjorda och vägda efter rengöring, måste du slipa med en mixer eller kaffekvarn till ett pulver. Koka en halv liter mjölk under omrörning, sätt pumpapulver där, låt det brygga, spänna genom flera lager av gasväv och drick denna drink till din baby flera gånger om dagen, 40-45 minuter före en måltid.

Köttjuice

Pressad betersaft - en tidsbestämd behandlingsmetod. Du kan dricka det före varje måltid i en timme. För att barnet ska kunna ta sådan juice lättare, kan du blanda en sked full av honung till den, naturligtvis, förutsatt att barnet inte är allergiskt mot biprodukter.

Morotjuice

För extraktion, ta en stor och saftig morot, helst av ryskt ursprung. Juice ger en halv kopp 6 gånger om dagen på en tom mage.

Vitlök

Detta är en annan mycket känd och populär "fighter" med parasiter av olika ursprung. Det är bra för förebyggande - som kryddor för mat. Det finns vitlök i sin renaste form, barnet är mest sannolikt att vägra ett barn med helminthiasis. Och så kan du göra honom till en mjölkdrink med vitlök.

2-3 stora kryddnejlika kläm i en halv liter mjölk, förkokt och kyldes till ett varmt tillstånd. Att ge en sådan dryck kan vara upp till 4 gånger om dagen för 50 gram. innan du äter.

Det är möjligt att göra enema på grundval av kryddnejlika, för vilka ett vitlöksklämma måste krossas till en pastaform och blandas med en och en halv liter vatten. Enema behöver sätta en gång om dagen före sänggåendet. Istället för vatten kan du använda mager mjölk.

Te med farmaceutisk kamille

Brew en torr blandning av örter i ett glas kokande vatten, låt det brygga, spänna och ge barnet 3 gånger om dagen. Kamille själv kan inte klara av maskar, men minskar något negativa effekter av parasiter på kroppen, ökar immuniteten, och kan därför användas som ett hjälpmedel vid behandlingen.

Bakpulver

Det är i vilket kök som helst, på grund av svårigheter vid beredningen av drogen kommer inte att uppstå. För 250 gram vatten, ta en halv tesked soda. Med den här lösningen för veckan gör du klyftor på kvällarna. Parasiter gillar inte den sura och alkaliska miljön, och därför kommer i stora mängder individer att gå ut när de tömmer tarmarna.

lök

Skaka en stor lök på en fin rivare, lägg vattnet i ett glas kokt, kallt vatten. Rör och låt den brygga. Det är bättre om du förbereder medicinen för natten. På morgonen på tom mage, låt ditt barn dricka en ansträngd lökdryck. Behandlingsförloppet är från 7 till 10 dagar.

pomegranate

Denna goda och vackra frukt är mycket effektiv vid behandling av parasitiska sjukdomar. Granatäpplefrön kan ges till barnet i sin rena form, och från granatäppleskalet förbereder en infusion. Fyll det med kokande vatten (ca 200 gram), låt det brygga ordentligt och ge en halv tesked tre gånger om dagen. Doseringen av granatäppleavkok kan inte brytas. Ämnen som är rikligt innehållna i denna frukts skal, med överdosering, kan orsaka allvarliga ögonproblem.

Björkblad

Mala björkbladet och koka dem i 250 g vatten. Kyld drink ger barnet 2-3 gånger om dagen på en tom mage 50 g. Behandlingsförloppet kommer att vara från 5 till 7 dagar.

Dillfrön

Gör 50 gr. frön av dill med kokande vatten, låt det brygga, sedan spänna genom cheesecloth eller en speciell sil. Låt oss ta ett avkok av en matsked 5-6 gånger om dagen före måltiderna. Behandlingsförloppet är cirka 10 dagar.

malört

Mycket användbar växt för behandling av maskar, men använd det för barn bör vara med stor försiktighet. För buljongen måste du ta en viss mängd torkat och finhackat gräs, beroende på barnets ålder. För barn upp till 3 år - 1 gr. För barn upp till 5-6 år - 1,5 gr., Från 6 till 10 år rekommenderas inte mer än 2 gr. För tonåringar högst 3,5 gr.

Buljongen bereds i ett vattenbad. Mängden vatten för buljong - högst 300 gram. Efter en halv timmes matlagning skall den resulterande vätskan kylas, filtreras och ges till barnet i stora portioner istället för te en gång om dagen. Behandlingens gång är i genomsnitt ca fem dagar. Före användning är avkok av malurt önskvärt för att göra enema, rengöra tarmarna.

Parasiter gillar inte bitter mat och dryck, men barn tycker inte om det, och därför kan du lägga till en sked full sylt eller honung till avkok av malurt.

tips

 1. Om ett barn har blivit infekterat med helminthias i familjen är det värt att alla hushållsmedlemmar ska gå igenom lämplig behandling. Du bör också söka veterinärens råd att ordinera antiparasitisk behandling för alla husdjur som bor i samma lägenhet som människor.
 2. Efter behandlingen är det lämpligt att skicka ett avföring och blodprov flera gånger en gång i månaden. Detta kommer att bidra till att parasiterna har hanterats fullständigt och att utesluta möjligheten till återfall.
 3. Före användning folkmekanismer Var noga med att rådfråga barnläkaren för att undvika negativa konsekvenser, eftersom vissa örter kan orsaka allvarliga allergier. Dessutom, som vi redan har upptäckt, kan helminthias orsakas av olika parasiter. För att mer effektivt kunna bekämpa dem är det önskvärt att veta exakt vilken typ av maskar som har bosatt sig i barnets kropp.
 4. Så, från pinworms, vitlök och malurt hjälper bra, från bandmaskar - användningen av saltad sill och pumpa frö, från ascaris - ett avkok av vit misteltavla. Linfrön och björkknoppar och löv hjälper nästan alla typer av parasiter.
 5. Lär ditt barn att dricka flaska eller kokt vatten. Avvisa från användning av källvatten och vatten från kranen. Vattentransmission är en av de vanligaste vid utveckling av helminthiasis.

Det bästa förebyggandet av sjukdomen - hygien. Från tidig barndom bör barn läras att tvätta händerna innan de äter, efter att ha gått tillbaka från en promenad, för att byta underkläder varje dag, att tvätta frukter innan de äter, för att få mindre kontakt med husdjur, speciellt om de går en promenad på gatan. Lär ditt barn att inte svälja vatten vid simning i pooler och speciellt i naturliga vatten.

Och nu doktorn Komorowski kommer att berätta för oss hur farliga hyllorna är och hur att bli av med dem.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa