Folkmedel för pinworms hos barn

Innehållet

Pinworms i ett barn - problemet är ganska vanligt. Dessa parasiter är vanligare hos barn än hos vuxna. Och för att barn måste analysera ägg för mask ganska ofta när de går i en dagis eller i skolan, när man skriver upp dokument i ett lägerläger.

Det är möjligt att behandla en bebis i denna situation med både ganska välbekanta läkemedelspiller och folkmedicin, vilket också visar hög effekt mot intestinala parasiter. Om dem testade vi på dussintals generationer av barn, vi kommer att prata med dig idag.

Symtom och tecken

Den gemensamma åsikten att ett barn kan bli smittat med pinworms från djur är inte sant, eftersom denna typ av parasit inte lever i djurens kropp. Ormar i våra yngre bröder finns givetvis, men andra. Trots allt pinworms är bara en typ av parasit under namnet "maskar".

Om barnanalysen visade närvaron av pinworms, talar vi om sjukdomen, som på språket för officiell medicin kallas "enterobiasis". Gissa närvaron av parasiter uppmärksamma föräldrar kan och före laboratorietester.

Ett barn med enterobiasis reporar ofta anuset där det är svår klåda. Detta symptom beror på att kvinnliga pinworms lägger ägg i anus och perineum. Klåda blir mycket starkare på natten.

Barnet, i tarmarna som sådana maskar har avgjort, lider ofta av olika buksmärtor, det händer oftare diarréillamående, lider aptit. Vita maskar kan hittas i fekala massor, och i det avancerade stadiet av enterobios och blodföroreningar.

Ett barn med helminthiska invasioner har blekare hud och mörka cirklar förekommer under ögonen.

Vad är faran?

Om pinworms inte kan hanteras i tid kan mycket negativa konsekvenser uppstå för barnet:

 • Utvecklingen av tarmdysbios.
 • Infekterad inflammation i repningsområdet i anus eller perineum.
 • Störningar i nervsystemet
 • Magsjukdomar - gastrit, gastroduodenit.
 • Inflammation av bilagan och nästa skarp period - appendicitkräver endast kirurgiskt ingrepp.

När folkmetoder inte kan göra?

Du kan inte behandla pinworms folkmedel för spädbarn. För de minsta är det godartade medicinska preparat som läkaren måste ordinera.

Risken för självbehandling av sådana smulor ligger inte bara i det faktum att de flesta anthelmintiska okonventionella läkemedel är allergiframkallande i en eller annan grad, men också att ett barn kan när som helst uppleva allvarlig förgiftning med produkter av vital aktivitet av pinworms, förgiftning. Detta tillstånd anses mycket farligt för barn under 1 år.

Folkmekanismer

Det finns moderna läkemedel som är effektiva och säkra. Var säker på att barnet behöver visa doktorn och samråda med honom. Människor använder också följande medel.

 • Riktigt effektiva enemas med vitlök. För dem, 1,5 liter vatten, ta ett huvud vitlök (6-7 kryddnejlika). Häll och insistera på produkten i 8 timmar, sedan få enema två gånger om dagen i 5-6 dagar.
 • Morot mjölk. Koka morötter riven på en fin rivare i en liter mjölk, låt blandningen koka i en halvtimme. Sedan häftigt vad hände och låt barnet dricka drycken varje dag i fyra dagar. En engångsdos - om ett glas, dricka detta läkemedel bör vara i tom mage, minst en timme före måltiderna.Ett sådant verktyg bör inte ges till barn upp till tre år, eftersom de inte kan dricka rätt mängd morotmjölk, och mindre doser blir mindre effektiva.
 • Pickled Cabbage Pickle parasiter gillar inte heller. Kål bör jäsas senast 30 dagar sedan, bara i detta fall kommer dess saltlösning att ha de maximala härdade egenskaperna. Du kan ge den från åldern sju till ett halvt glas två gånger om dagen efter måltiden. Detta bör ske under hela veckan.
 • Pumpa frön Behandling med hjälp bör inte utföras för små barn. Denna metod är mer lämplig för barn som är 12 år och äldre. Det är nödvändigt på morgonen på en tom mage att ge barnet ett hundra skalade frön. Fyrtio minuter efter att barnet har ätit dem, ger de honom några laxerande medel efter ålder. Ormen kommer ut nästan helt, men det är säkert bättre att upprepa att äta pumpafrön i samma mängd på precis en vecka.
 • Varm sessilbad. Pinworms är mycket förtjust i en varm miljö, så det är synd att inte använda den. Gör ett sittbad för natten innan du lägger dig, så att bara barnets botten kan sänkas in i den. Parasiter kommer definitivt att riktas mot värmekällan och kommer ut ur ändtarmen i vattnet. Du kan se dem i botten av bassängen, när de häller ut vatten. Varaktigheten av ett sådant förfarande är lite över en kvart i timmen. Då måste barnets anus tvättas med tvål och vatten. Sitta bad bör göras under veckan. Nackdelen med sådan behandling i avsaknad av förtroende för att alla pinworms kom ut. Om ens några individer förblir, kommer enterobiasis att börja på nytt.
 • Herbal enemas. För beredning av ett sådant förfarande behöver apotek avgifter malurt och celandine. 50 gr. Varje råblandning och häll 0,5 liter varmt kokt vatten. Låt stå i ungefär en halvtimme, sätt på elden och koka i tre minuter, så bör buljongen dräneras och kylas. Enemas gör extremt varmt avkok (uppvärmning vid behov) i en och en halv vecka. En viktig detalj - proceduren bör genomföras omedelbart efter avföring.
 • Enemaer med saltlösning. En tesked salt per kopp kokt vatten - det här är proportionerna av lösningen för att tvätta ändtarmen. Förfarandet bör upprepas upp till 4 gånger om dagen i två dagar. Processen är inte trevlig, så du borde inte göra en sådan enema för små barn, särskilt nyfödda och ammande barn. Från saltpinnormar dör, leder kroppen ut till utsidan under avföring.
 • Tjära tvål. Det här hygieniska verktyget har inte en trevlig lukt, men har ett stort hälsovärde. Att lösa problemet med pinworms med hjälp under lång tid (ungefär en och en halv månad), men mycket effektiv. Det räcker bara att tvätta barnet två gånger om dagen med sådan tvål och efter varje förfarande byta underkläder. På grund av den långvariga åtgärden är tjärsåp bättre att använda för förebyggande.
9 foto

Vad kan inte göras?

På Internet, rekommenderar många "erfarna" människor att behandla pinworms med alkohol eller vodka med infusioner. Ja, alkohol verkar på parasiterna destruktivt och omedelbart, men den här metoden är inte lämplig för barn. Ge inte barnet att dricka även skilda alkoholhaltiga infusioner. Enemor med sådana lösningar är också kontraindicerade, eftersom alkohol absorberas ännu snabbare i kroppen genom rektala väggar.

tips

Om barnet har bekräftat pinworms, ska alla familjemedlemmar utan undantag behandlas.. I själva verket överförs dessa parasiter ganska enkelt, och deras inkubationsperiod är cirka 2 veckor. För att inte behandla varje familjemedlem i sin tur flera gånger, i ett fall, måste du klara av problemet hela taget.

Om vad du ska inkludera i kosten, se följande video.

Du kan lära dig mer om enterobiasis genom att titta på följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa