Rysslands hälsovårdsministeri förbjöd läkare att ta pengar från gravida kvinnor för att bestämma barnets kön

Rysslands hälsovårdsministerium förbjudna att ta pengar från förväntade mammor för att bestämma barnets kön genom ultraljud. Den relevanta tjänsten till medicinska institutioner bör uteslutas från registret över betalda sjukvårdstjänster.

Orsaken var de många klagomål som kom från invånare i olika regioner - ultraljud under graviditeten görs flera gånger i antennkliniker gratis, men för en kvinna att ta reda på vilket barn som väntar på barnet måste du betala extra - från 300 till 800 rubel (beroende på från regionen).

Hälsovårdsministeriet ansåg att praxis var fel, och gravida kvinnor borde få full sjukvård helt.

också Det är förbjudet att ta ut en separat avgift för närvaro av en man eller föräldrar vid ultraljudsundersökningen (vissa medicinska institutioner tog pengar för detta).

Kvinnornas klagomål har tidigare skickats till de regionala och regionala ministerierna för hälsa, men ett universellt svar kommer alltid därifrån. Barnets kön har inget förutsägbart värde och ingår därför inte i den obligatoriska undersökningen. Avgiften tas lagligt.

Nu för alla prenatalkliniker kommer perinatala centra att upprättas ett enda krav - att inte ta pengar för barnets kön. Ordningen från Rysslands hälsovårdsministerium gäller inte för privata kliniker.

graviditet

utveckling

hälsa