Hittade den minsta tjejen i Ryssland

Den 13-årige infödda i Grozny, Angela Tashueva, erkändes som Rysslands minsta bosatt. Hennes längd på 13 år är bara 72 centimeter och 30 millimeter.. På grund av detta har flickan redan blivit en rekordhållare - information om henne har skrivits in i den ryska boken.

På grund av sin lilla storlek gick Angela inte på dagis, gick inte till skolan, var hemskolan. Föräldrar köper kläder till tonåringar i barnaffärer. Under det senaste året har flickan växt betydligt. För ett år sedan var hennes höjd bara 60 centimeter.

För att fixa skivan, gick chefredaktören av den ryska boken, Stanislav Konenko, till Grozny, som mätt barnets tillväxt i närvaro av många observatörer.

Angela fick ett intyg som bekräftar att hon nu inte bara är en tjej, men en riktig skivförare.

Barnet föddes i mars 2006, och vid födseln var krummans vikt bara 700 gram med en höjd av 38 centimeter. Angelas föräldrar rockade henne i hennes handflata och i stället för blöjor använde ofta vuxna näsdukar.

Tjetjenska "Thumbelina" drömmer nu om att komma in i Guinness Book of Records. Själva faktumet att komma in i den ryska bokboken ger anledning att hoppas att världsexperter kommer att uppmärksamma detta och också komma till Grozny för att bekanta sig med Thumbelina personligen och registrera sin tillväxt.

graviditet

utveckling

hälsa