"Biotredin" för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Om du behöver stödja hjärnan, förbättra minnet eller hjälpa ditt barn att bli mer uppmärksam och ömtålig, rekommenderar läkare vitaminpreparat och läkemedel som har en positiv effekt på centrala nervsystemet. En av dem är "Biotredin". Neurologer ordinerar ofta sådana mediciner för barn och ungdomar i skolåldern.

Släpp form och sammansättning

"Biotredin" produceras i form av sublinguala tabletter, så de har en söt smak. De är plana, små i storlek, rund i form. Färgen på läkemedlet är vit eller kräm. I ett förpackning finns 30 tabletter packade i en blister.

Sammansättningen av "Biotredin" innefattar två aktiva komponenter. Den första är treonin i en dos av 100 mg och den andra är pyridoxinhydroklorid, även kallad vitamin B6. Mängden i varje tablett är 5 mg. Förutom dessa ämnen innehåller läkemedlet citronsyra och povidon, såväl som magnesiumstearat och laktosmonohydrat.

Princip för verksamheten

Aminosyratreonin, efter intag och omvandlas på grund av dess kombination med pyridoxin till två föreningar: glycin och acetaldehyd. De noterar förmågan att påverka olika metaboliska processer i vävnader (andning, ATP-syntes, etc.). Dessutom förbättrar dessa substanser inhiberingsprocesserna i nervsystemet.

På grund av denna verkningsmekanism "Biotredin" kan:

  • positivt påverka minnet både på lång och kort sikt
  • upprätthålla mentala prestationer
  • eliminera irritabilitet och inre obehag
  • minska känslomässig stress och höja humöret;

Läkemedlet minskar förvirring och främjar bättre koncentration.

Drogen verkar ganska snabbt: dess effekt observeras redan efter 10-20 minuter efter att p-piller börjar lösa upp under tungan. De aktiva substanserna i läkemedlet sönderdelas fullständigt och ackumuleras inte i kroppen.

vittnesbörd

I barndomen ordineras "Biotredin" i situationer när du behöver stödja barnets mentala prestanda, för att förbättra koncentrationen, minnet och uppmärksamheten. Tabletter ordineras ofta till ungdomar som studerar en stor mängd information, godkänner prov och förbereder sig för antagning till universitetet.

Verktyget visas med ökad mental stress och stress. Dessutom kan neurologer inkludera den i den komplexa behandlingen av vissa nervösa sjukdomar.

Från vilken ålder ordineras?

Tillverkaren anger inte några åldersgränser för användning av "Biotredin", men det rekommenderas inte att ge läkemedel till unga barn utan att ha råd med en specialist.

Kontra

Mottagning av "Biotredin" är förbjudet om barnet har avslöjat överkänslighet mot vitamin B6 eller andra komponenter i medicinen. På grund av närvaron av mjölksocker bland hjälpämnena används detta läkemedel inte heller till patienter med glukosmalabsorptionssyndrom, laktasbrist eller galaktosemi.

Biverkningar

Ibland under bruket av "Biotredin" klagar barnet på yrsel eller ökad svettning. Också ibland finns det allergiska reaktioner på tabletterna, där läkemedlet omedelbart avbryts.

Instruktioner för användning

"Biotredin" tas två gånger eller tre gånger om dagen, en tablett.Skolbarn och ungdomar ges läkemedel för att lösa upp under tungan, och unga barn först förstör pillen i pulver. Behandlingsförloppet varar från tre till tio dagar och upprepas vid behov flera gånger.

Läkemedelsinteraktion

För större effektivitet ordineras Biotredin ofta med glycin. I denna kombination ökar läkemedlet verkan av varandra. I det här fallet måste patienten först upplösa "glycin" och efter 10-15 minuter därefter ta "Biotredin".

När det gäller läkemedel som är inkompatibla med sådana piller innefattar de alla läkemedel som hämmar centrala nervsystemet (antidepressiva medel, barbiturater, anxiolytika, etc.). Om du tilldelar dem samtidigt med "Biotredin", då påverkar effekten av dessa läkemedel.

Försäljningsvillkor och lagring

Att köpa piller på apotek för att få recept från en läkare är inte nödvändigt. Priset på ett paket med "Biotredin" är ca 110-130 rubel.

Hållbarhet för läkemedlet - 3 år.

Före utgången ska läkemedlet hållas hemma vid rumstemperatur och förpackningen är oåtkomlig för barn, på en torr plats.

Recensioner och analoger

Om mottagandet av "Biotredin" i barndomen svarar mestadels positivt. Föräldrar bekräftar att detta verktyg förbättrar hjärnans funktion, lugnar sig utan skadliga effekter. Fördelarna med tabletter inkluderar deras säkerhet, överkomligt pris, icke-hållbar administreringssätt, söt smak. I sällsynta negativa recensioner nämns en allergisk reaktion eller ingen effekt efter en behandling.

Om det av någon anledning är omöjligt att ge ett barn Biotredin, kan andra droger som verkar på kroppen på ett liknande sätt användas för att ersätta det.

  • "Pantogam". Sådan sirap på basis av hopantinsyra kan ges även till spädbarn, och i piller föreskrivs medicinering för treåringar och äldre.
  • Magne B6. Magnesium tillsätts till vitamin B6 i denna lösning. Läkemedlet är tillåtet för barn äldre än ett år.
  • "Kogitum". Denna söta lösning fungerar tack vare acetylamino-bärnstenssyra. Barn det ordineras från en ålder av sju.
  • "Semax". Sådana 0,1% näsdroppar innehållande peptid som påverkar centrala nervsystemet används från 7 år.
  • "Anvifen". Dessa kapslar, som tjänar som en källa till aminofenylsmörsyra, är tillåtna från tre års ålder.

Läs mer om läkemedlet "Biotredin" - följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa