Nooklerin för barn: bruksanvisning

Innehållet

Drogerna, kallade nootropics, är efterfrågade på olika störningar i nervsystemet, problem med minne, sömn, uppmärksamhet och lärande. "Nooklerin" hör också till denna grupp av droger. Denna medicinering ordineras ofta för vuxna, eftersom den är kontraindicerad i en tidig ålder, men ibland föreskrivs det för skolbarn och ungdomar.

Släpp form och sammansättning

"Nooklerin" är en produkt av företaget "Peak-Pharma", i det sortiment av läkemedel som det finns så populära droger som "Elkar"Och"Pantogamum". Den enda dosformen av "Nooklerin" är en lösning som måste tas oralt. Den säljs i en flaska mörkt glas i en volym på 100 ml. Flaskan är fäst och mäter 5 ml sked, som har ett märke "1/2" för att mäta 2,5 ml, och ibland märket "1/4", så att du får 1,25 ml.

Lösningen i sig har en gul eller rosa nyans och luktar specifikt. Dess huvudkomponent kallas deanolacylglumat och består av två föreningar: deanol och acetylglutaminsyra. Deras dos i 1 ml lösning är 200 mg (det vill säga koncentrationen av ett sådant läkemedel är 20%), och en full mätsked innehåller 1 g aktiva substanser. Ytterligare ingredienser av läkemedlet är propylparhydroxibensoat, renat vatten, xylitol och metylparahydroxibensoat.

Princip för verksamheten

Strukturen av de aktiva komponenterna i "Nooklerin" liknar den kemiska strukturen hos föreningar som är metaboliter i hjärnan. Läkemedlet är märkt neuroprotective egenskaper, det vill säga mottagningen skyddar hjärnvävnaden från skadliga influenser. Dessutom ger användningen av "Nooklerin" följande effekter:

  • minnesförbättring;
  • ökad aktivitet - både mental och motorisk;
  • underlätta lärande
  • eliminering av asteni
  • förbättra uppmärksamhetskoncentrationen

Indikationer och kontraindikationer

I barndomen ordineras "Nooklerin" för astheniska eller neurotiska störningar. Ett annat läkemedel ingår i komplexet för att påskynda återhämtning från traumatisk hjärnskada. Det kan också ordineras för att förbättra uppmärksamhet och minne, även vid mental retardation.

"Nooklerin" är kontraindicerat hos barn under 10 år. Om barnet är yngre föreskrivs han ett annat nootropiskt läkemedel, godkänt för sin ålder.

Lösningen ska inte ges till patienter med individuell överkänslighet mot någon av dess komponenter, såväl som vid allvarliga patologier av njurarna. Dessutom är "Nooklerin" inte föreskrivet för smittsam hjärnskada, blodpatologier och svår leversjukdom. Denna medicinering används inte heller till patienter med psykotisk tillstånd eller feber.

Biverkningar

Varje ingrediens "Nooklerina" kan orsaka hudutslag eller annan allergisk reaktion, vars utveckling kräver att läkemedlet omedelbart avbryts. Andra biverkningar av läkemedlet inkluderar sömnstörningar, förstoppning, huvudvärk och viktminskning. Om de inträffar i ett barn, ska detta rapporteras till din läkare.

Instruktioner för användning

"Nooklerin" ges till barn 10-12 år, i en dos av 0,5-1 g per dag, vilket motsvarar en halv eller en hel mätske. Från tolv års ålder fördubblas dosen, det vill säga de ger en tonåring 1-2 g aktiv substans per dag, vilket han kan få från 1-2 måttskedar.Den angivna dagliga dosen av läkemedlet är uppdelad i två eller tre doser, men sista gången kan du ge lösningen till barnet senast fyra timmar före sänggåendet.

Ta "Nooklerin" behöver en lång tid. Oftast är lösningen ordinerad inom 1,5 till 2 månader, och om nödvändigt upprepas det två eller tre gånger om året. Behovet av att ompröva mottagningen måste kontrolleras hos läkaren.

överdos

För mycket av lösningen kommer att öka biverkningarna av "Nooklerin", till exempel provocera förstoppning, sömnlöshet, klåda eller huvudvärk. Om en överdosning upptäcks, skölj magen och ge barnet en sorbent. När det gäller samtidig tillsättning av "Nooklerin" med andra droger, kan denna lösning förbättra effekten av droger som stimulerar centrala nervsystemet.

Försäljningsvillkor och lagring

"Nooklerin" säljs på recept, därför bör ett barn först undersökas av en specialist, som ska avgöra om en sådan nootropisk patient behövs. Medelpriset på en flaska medicin är 400 rubel.

Förvara den förseglade lösningen hemma är acceptabel vid temperaturer under +25 grader under hela hållbarheten (3 år från utfärdandedatumet), men innehållet i den öppna flaskan kan användas i högst 1 månad. Om mer tid har gått efter första användningen ska läkemedlet kasseras, även om lösningen inuti flaskan fortfarande är kvar.

recensioner

På ansökan av "Nooklerin" pratar det mesta positivt. Mödrar kallar det effektivt och prisvärt, och barn tolererar ett sådant verktyg bra (biverkningar är sällsynta).

Bland minuserna av läkemedlet indikeras en obehaglig smak, närvaron i kompositionen av kemiska tillsatser, åldersgräns och ohållbart förvaring.

analoger

Om du behöver byta "Nooklerin" med liknande läkemedel, kommer läkaren att rekommendera ett annat neotropiskt medel, till exempel:

Många av dessa läkemedel, till skillnad från "Nooklerin", är tillåtna för barn under 10 år, men en sådan analog bör endast väljas med den ansvariga läkaren, eftersom de alla innehåller olika föreningar, skiljer sig åt i verkningsmekanismen i hjärnan och kontraindikationer.

Dr Komarovsky kommer berätta mer om barns neurologiska problem i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa