Cerepro användning vid behandling av barn

Innehållet

Läkemedlet "Cerepro" refererar till nootropa läkemedel, eftersom mottagningen har en positiv effekt på hjärnans funktioner. Det är ofta ordinerat att äldre människor förbättrar sitt tillstånd efter stroke, med demens och andra hjärn sjukdomar. Men ibland föreskriver neurologer ett sådant läkemedel och barn.

Släpp formulär

Cerepro produceras av det ryska företaget Veropharm och säljs i apotek i två doseringsformer. En av dem är kapslarna, där den avlånga formen och den bruna röda nyansen. Inuti det mjuka gelatinskalet är en klar oljig vätska. Detta Cerepro-alternativ är förpackat i blåsor med 14 kapslar var och säljs i lådor med 1 eller 2 blåsor.

Den andra formen av läkemedlet är en ampull med en lösning som administreras intravenöst i händelse av akuta sjukdomar, även om det kan sticka in i muskelvävnaden. Den är transparent, utan någon nyans och placeras i en glas transparent ampull i en volym på 4 ml. Ett paket av denna typ av medicin kommer att störa 3 eller 5 ampuller.

struktur

Huvuddelen av Cerepro heter cholinalfoscerat och är närvarande i båda formerna av läkemedlet som glycerylfosforylkolinhydrat. Denna förening finns i samma kapsel i en dos av 400 mg och i en milliliter av injektionslösningen, i en mängd av 250 mg. Som en del av kapslarna kompletteras den med medicinsk gelatin, vatten, metyl och propylparaben, färgämne, sorbitol, glycerin och titandioxid och i ampuller, förutom den aktiva beståndsdelen, finns det bara vatten för injektion.

Princip för verksamheten

Den aktiva substansen i läkemedlet efter det går in i kroppen är uppdelad i två föreningar. En av dem är kolin, ett ämne som är involverat i bildandet av acetylkolin, en viktig neurotransmittor. Den andra föreningen är glycerofosfat, vilken används för membransyntes i nervceller. På grund av sådana ämnen är det en ökning av metaboliska processer och blodflöde i hjärncellerna, vilket har en positiv effekt på olika hjärnfunktioner.

Använd barn?

I kontraindikationer till injektionsformen "Cerepro" är åldern under 18 år, eftersom inga studier som bekräftar säkerheten och effekten av dessa injektioner under barndomen genomfördes. Det finns inga åldersgränser för användning av kapslar i pappersanmärkningar, men på grund av den fasta formen är det svårt att ge ett sådant alternativ till "Cerepro" för barn under skolåldern.

I vissa situationer förskriver neurologer och andra läkare ett sådant neutropiskt medel för barn av alla åldrar och förskriver det i kapslar och injektioner. Samtidigt bedömer specialisten behovet av sådan behandling och tar hänsyn till många andra nyanser, därför är det tillåtet att använda Cerepro endast till barn enligt ordination från en läkare.

vittnesbörd

Cerepro är ordinerat för olika neurologiska problem och störningar i hjärnan. Detta läkemedel används för:

  • encefalopati;
  • problem med minne, koncentration och andra kognitiva processer;
  • utvecklingsstörningar, till exempel med WFD;
  • traumatiska hjärnskador
  • problem med blodcirkulationen i hjärnan;
  • nervös ticke;
  • hydrocefalalt syndrom, ADHD och några andra störningar.

Kontra

I instruktionerna till Cerepro, bland kontraindikationerna, noterades överkänslighet mot läkemedlet, därför är det inte möjligt att förskriva en Cerepro allergisk reaktion. Vuxna kvinnor skriver inte heller det under amning och när de bär ett barn.

Biverkningar

Vissa barn efter att ha tagit kapslarna noterar uppkomsten av illamående, vilket kräver en minskning av doseringen av medicinen. Ibland reagerar barnens kropp på sådana neutropiska allergier (utslag, klåda och andra tecken). I en sådan situation bör Cerepro avbrytas omedelbart.

Instruktioner för användning

Doseringen av "Cerepro" för ett barn och användningsfrekvensen för ett sådant läkemedel bestäms individuellt, eftersom akut patologier och kroniska tillstånd kräver en annan dos och det beror också på den lilla patientens ålder. Varaktigheten av behandlingen ordineras också av läkaren för varje barn separat, men vanligtvis är Cerepro ordinerat under en längre tid, t ex 3 månader.

Det är bäst att ta en kapsel före en måltid, och injektioner kan administreras antingen intramuskulärt eller droppa i en ven (cirka 60-80 droppar per minut).

Överdosering och läkemedelsinteraktioner

Överskrider dosen av "Cerepro" leder vanligen till dyspeptiska störningar och för eliminering använd aktivt kol och andra symptomatiska medel. När det gäller inkompatibilitet med andra droger, nämns det inte i instruktionerna för kapslarna och lösningen.

Försäljningsvillkor och lagring

För att köpa Cerepro i någon form, måste du få recept från din läkare. Den genomsnittliga kostnaden för 14 kapslar är 500 rubel och för ett paket med 28 kapslar måste du betala ca 900-950 rubel. Vi rekommenderar att du håller läkemedlet hemma på ett torrt ställe så att det är otillgängligt för barn. Förvaringstemperaturen får inte överstiga 25 grader Celspro, Cerepro har en hållbarhetstid på 2 år och i kapslar och ampuller. Om det har gått ut är det oacceptabelt att ge sådant läkemedel till ett barn.

recensioner

På användningen av Cerepro, som föreskrivs av en läkare, svarar många föräldrar positivt. De bekräftar att behandlingen bidrog till att förbättra minnet, eliminera yrsel och huvudvärk, återhämta sig snabbare från skador eller sjukdomar i hjärnan. Fördelarna med medicinen inkluderar god tolerans och effektivitet hos kapslar. Nackdelarna är avsaknaden av en form som är lämplig för barn (till exempel i sirap eller suspension) och ett ganska högt pris.

analoger

Det mest kända läkemedlet som kan ersätta "Cerepro", eftersom det innehåller samma aktiva substans, är "gliatilin". Det finns även i kapslar och injektionsvätska, men det kostar lite mer. En sådan lösning ordineras för samma indikationer som Cerepro, för patienter i alla åldrar, men utan att ordinera en neurolog bör den inte användas till barn.

Andra analoger som också innehåller kolin alfostserat är "Noocholin Rompharm", "Tsereton", "Cholitilin", "Gleatser" och "Deletsit". Istället kan läkaren också föreskriva ett annat nootropiskt medel, till exempel "Cortexin», «nootropil», «Anvifen», «Pantogamum», «phenibut», «semaks», «Aminalon"Och så vidare.

Men eftersom deras handling i hjärnan ger olika aktiva föreningar, bör endast en läkare välja någon av nootroperna istället för Cerepro.

Om läkemedlet "Cerepro" vid traumatisk hjärnskada och ischemisk stroke, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa