Hur länge har barnet vanligtvis en temperatur för influensan?

Innehållet

Influensa hos ett barn följer alltid hög feber. Man kan säga att feber är ett av de inneboende kännetecknen av influensainfektion. Hur mycket feber håller och om det är nödvändigt att minska det, kommer vi att berätta i den här artikeln.

Om meningen med feber

För att förstå varför temperaturen stiger vid en influensasjukdom, behöver du veta exakt hur viruset fungerar. Det är lättare att bli smittade med influensan, och till och med en vaccinering som gjorts före epidemisäsongens början garanterar inte att smitta kommer att inträffa - det ökar sannolikheten för en lättare infektion.

Viruset går in i barnet genom övre luftvägarna. I näsan, nasofarynx och struphuvudet införs viruset i cellerna i det cilierade epitelet. Dessa celler finns för att skydda mot inhemska "gäster", men samtidigt hindrar influensaviruset lokal immunitet och cellerna börjar snabbt bryta ner sig. Detta orsakar sjukdomens primära symptom - en känsla av torrhet, brännande i näsan och halsen, kittlande, klåda, torr frekvent hosta.

Efter att den första linjen av resistens har besegrats och det cilierade epitelet börjar exfoliera, kommer viruset in i blodomloppet och från detta ögonblick stiger den höga temperaturen. Initialt är feber kroppens svar på virusets penetration i blodet. Viruset som cirkulerar i blodet stör blodkärlets integritet, orsakar en andra vågen av symtom - muskel- och ledvärk, värk, huvudvärk, tecken på berusning.

Temperaturen av influensa i ett barn stiger alltid kraftigt, oväntat, och når nästan omedelbart nivån på 38-40 grader, men oftare ligger den inom 39,0 grader. För kroppens höga feber - ett sätt att skydda mot viruset, eftersom när kroppstemperaturen stiger blir viruset svårare att överleva under förändringsförhållandena.

Samtidigt stimuleras produktionen av naturliga interferoner med hög värme, antivirala antikroppar produceras mer intensivt. Så snart immunsystemet är redo att reagera på invasionen, rusar antikroppar till förstörelsen av viruspartiklar.

Ju starkare viruset är desto högre är temperaturen vanligtvis. Det är därför, av alla akuta respiratoriska virusinfektioner (akut respiratoriska virusinfektioner), det är influensan som orsakar en av de starkaste feberna.

Varaktighet av feberperioden

För att förstå hur länge feberperioden varar, måste du ta hänsyn till barnets ålder, allmän hälsa och allvarlighetsgraden av influensinfektionen. Immatur immunitet på grund av ålder är svagare hos mycket små barn, och därför, som hos barn med kroniska sjukdomar eller nedsatt immunitet, är deras temperatur vanligtvis 4 till 7 dagar. Ju äldre barnet är desto kortare är febern.

Varaktigheten av hög temperatur i äldre förskolebarn, skolbarn och tonåringar är vanligtvis 3-5 dagar. I den svaga formen av influensa varar sällan sällan mer än 5 dagar, medelstora och svåra former av influensa karaktäriseras av en längre tid av feber. Vid spädbarn upp till 3 år bor det i genomsnitt 4-6 dagar.

I avsaknad av komplikationer minskar temperaturen så snart antikropparna klarar av att besegra viruset, men i flera dagar efter det kommer barnet att känna stark svaghet, eftersom kroppen fortfarande måste bli av med de besegrade viruspartiklarna. Det är på grund av svaghet och en kraftig minskning av immuniteten efter en seger över viruset, ibland har barnen låg kroppstemperatur efter influensan (i nivå 35,5-36,0 grader). Termoregulering efter influensa återgår bara gradvis till de ursprungliga uppgifterna.

Vad ska man göra om febern längre?

Om temperaturen varar längre än ovanstående intervaller kan detta indikera utvecklingen av komplikationer. Symtom kan tyckas annorlunda. Om efter 5 dagar efter sjukdomsuppkomsten stannar temperaturen cirka 37,0 grader och inte avviker, och barnets hälsotillstånd förblir beklagligt, är det troligt att en sekundär infektion med bakteriell infektion har uppstått på grund av försämringen av barnets immunförsvar.

Även barnet kan känna sig bättre i 5-6 dagar, temperaturen återgår till normala, men efter några dagar stiger temperaturen igen, men inte till så höga värden som första gången - för det mesta till subfebrila värden (37,0-37, 9 grader). Ett sådant scenario är en tydlig indikation på att utveckla komplikationer.

Både i det första och det andra fallet är det nödvändigt att visa barnet för läkaren, skicka prov, genomgå ytterligare undersökningar, utvärdera andra symptom och börja behandla en specifik komplikation enligt det schema som rekommenderas av den behandlande läkaren.

Behöver jag sänka temperaturen?

Föräldrarnas första impuls när termometern visar hög värme är att få ner det till varje pris. Men du bör inte skynda dig, för som vi redan har upptäckt är värme en skyddsmekanism. Om temperaturen stannar av medikamentet hela tiden, blir kroppsmulorna försvarslösa. Dessutom kan sjukdomsperioden öka avsevärt och risken för komplikationer ökar.

Därför finns det en viss standard för vård för barn vid höga temperaturer. För att inte störa immunförloppet och produktionen av interferon är det inte vanligt att sänka temperaturen till 38,0 grader. Om värdena på termometern överstiger dessa värden måste du noga överväga barnets ålder och välbefinnande.

En tonåring kan lida upp till 39,0 grader utan piller och sirap. Ett barn från 3 till 7 år borde få en febrifuge vid 38,5 grader. Mycket små barn måste minska värmen på 38,0 grader. Om barnets tillstånd är svårt, behöver han antipyretiska droger för värden över 38,0 grader, oavsett ålder.

Det är nödvändigt att behandla barnet på ett komplicerat sätt, och temperaturen i detta komplex av åtgärder är inte det viktigaste. Värmen i sig utgör en viss fara, och det är därför som det måste övervakas noggrant.

Hur man minskar barnets feber

Algoritm för handlingar av rimliga föräldrar - väntan taktik. Om influensasymtom har manifesterat sig i all sin ära, bör du definitivt lägga barnet i sängen, överföra tillfälligt till och med en irriterande fidget till strikt sängstöd. Om barnet inte spenderar energi på rörelse och lek blir återhämtningen snabbare.

Efter att barnet har tagits bort till trosor och T-shirts och inte täckt med en varm täcke, men med ett lakan, kan du ringa till läkaren och börja ge första hjälpen. Först måste du ventilera rummet, se till att lufttemperaturen i det inte är högre än 21 grader, och luftfuktigheten är minst 50-70%. Sådana förhållanden hjälper till att upprätthålla respiratoriska slemhinnor i ett "bekräftat" tillstånd.

Det är viktigt att förse barnet med mycket varm dryck - det kommer att bidra till att förhindra uttorkning. Oftast vid höga temperaturer drabbas de yngsta barnen av kritisk vätsketab. Barnet ska ges till att dricka vätska vid rumstemperatur - kompot, juice, te, kamilleavkokning.Det är förbjudet att dricka barnmjölk, juice, limonad, kolsyrade mineralvatten. Om barnet inte frivilligt dricker, försök använda en engångsspruta utan en nål genom att skriva in en drink och rikta strålen längs innersidan av kinden.

Om temperaturen överstiger 38,0 grader, ge barnet en febrifuge vid åldersdosen. Ge inte läkemedel baserade på acetylsalicylsyra, eftersom det är förbjudet för barn under 16 år och kan orsaka utvecklingen av dödlig Rays syndrom. Det bästa valet - läkemedel baserade på paracetamol. Ungdomar kan ges piller, förskolebarn - sirap och spädbarn - sätt rektalt in i stötpiller med paracetamol.

Om värmen inte avviker eller fortsätter att öka, ska du ringa en ambulans. Kanske behöver barnet intramuskulärt injektion av läkemedel som snabbt minskar temperaturen. Den så kallade lytiska injektionen kommer att göra något lag av "ambulans". Den består i lika delar av suprastin, analgin och papaverine.

Det är nödvändigt att kontrollera temperaturnivån och göra mätningar för barnet var 2-3 timmar. När du återställer, kommer behovet av mätningar att försvinna.

När kan du inte utan medicinsk hjälp?

Försök att klara temperaturen utesluts oberoende om ett barn är sjuk upp till ett år med influensa. Läkare försöker till sjukhus och behandla sådana barn under överinseende av specialister, eftersom vid denna ålder manifestationerna av olika svåra komplikationer av influensainfektion är mest troliga.

Om influensan uppträder i allvarlig eller toxisk form, med kräkningar, medvetslöshet, konvulsivt syndrom, är medicinsk hjälp nödvändig. Du bör inte lita på dina kunskaper och färdigheter eftersom komplikationerna hos influensan är olika och mycket farliga, särskilt för barn under 3 år, bland vilka är den högsta andelen dödsfall från influensainfektion.

För information om hur man behandlar influensa, se nästa överföring av Dr Komarovsky.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa