Gelomirtol för barn: bruksanvisning

Innehållet

Att välja ett smittämne för barn, de flesta föräldrar tenderar att ha ett medel för vegetabiliskt ursprung. En av dem är GeloMirtol. Kan jag använda det i barndomen och hur man gör det på rätt sätt?

Släpp formulär

GeloMirtol produceras i form av ovala genomskinliga mjuka kapslar. Inuti innehåller varje sådan gelatinkapsel en oljig vätska utan färg och vilken suspenderad substans som helst som har en karakteristisk lukt. En förpackning innehåller 20 kapslar.

Det finns också läkemedlet GeloMirtol Forte, vars skillnad är en högre dos. Det finns även i mjuka avlånga kapslar, inom vilka det finns en färglös transparent lösning. En förpackning innehåller 20 kapslar.

struktur

Basen av drogen är ett speciellt växtkomplex kallat "myrtol". En kapsel GeloMirtol innehåller 120 mg av ett sådant komplex, och i en kapsel GeloMirtol forte finns det en dos på 300 mg.

Myrtol består av följande komponenter:

 • Avledad från eucalyptusolja cineole. Detta är huvudämnet av myrtol, presenterat i 1 kapsel GeloMirtol med en dos av 30 mg och vid beredningen av GeloMirtol forte - i en mängd av 75 mg.
 • Citron, extraherad från sötorange och citronoljor. Ett sådant ämne i varje kapsel GeloMirtol innehåller 30 mg och i GeloMirtol forte - 75 mg.
 • Extrahera från myrtleolja-alfa-pinen. Denna förening representeras av en dos av 8 mg i en kapsel GeloMirtol och en dos av 20 mg i varje kapsel GeloMirtol forte.

Kapslarna innehåller dessutom gelatin, triglycerider med mediumkedja (de ersätts med rapsolja i GeloMirtol forte), saltsyra, glycerol och sorbitol. Skalet är tillverkat av stärkelse, talk, derivat av fett-, citronsyra- och glykyrrhizinsyra samt hypromellos.

Princip för verksamheten

Läkemedlet hänvisar till växtbaserade expektorativa läkemedel.

Mottagning GeloMirtola:

 • Bidrar till utspädningen av en mycket tjock bronkial utsöndring.
 • Aktiverar det cilierade epitelet.
 • Förbättrar produktionen av den flytande komponenten i slem.
 • Det har en antimikrobiell effekt.
 • Hjälper neutralisera fria radikaler.
 • Minskar svårighetsgraden av inflammatorisk process i bronkial slemhinnan.

Resultatet av läkemedlets inverkan är eliminering av bronkial utsöndringsstagnation, antiinflammatorisk effekt och förhindrande av smittspridning djupt in i lungorna.

Det bör noteras att GeloMirtol inte lungar i magen, men börjar att fungera först efter tarmtarm, eftersom kapslarna är enteriska. Deras innehåll absorberas i tarmarna, går in i blodet (den maximala koncentrationen bestäms 1-3 timmar efter administrering) och överförs till lungvävnaden. Vidare tränger de aktiva föreningarna av GeloMirtol in i de lilla bronkierna och bihålorna, där de utövar sin terapeutiska effekt.

vittnesbörd

Vanligtvis är GeloMirtol ordinerat för bihåleinflammation och bronkit, både för akut sjukdom och för kronisk form. Även detta läkemedel ordineras av ENT-läkare för laryngotrakeit, adenoider och faryngit.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta

GeloMirtol kapslar är ordinerade för barn från sex år.Vid behandling av yngre barn, exempelvis vid 4 års ålder, väljs andra växtbaserade läkemedel med liknande effekter. På grund av den höga dosen är läkemedlet GeloMirtol Forte inte ordinerat i upp till 10 år.

Kontra

Behandling med GeloMirtol rekommenderas inte:

 • När överkänslighet mot eventuella ingredienser kapslar.
 • Med gallsten sjukdom.
 • Vid bronkial astma.
 • När urolithiasis.

Biverkningar

Vissa barn har en allergisk reaktion på GeloMirtol kapslar. Om du tar detta läkemedel kan det också orsaka uppblåsthet, buksmärta, diarré, illamående, andfåddhet, snabb puls eller muntorrhet.

Instruktioner för användning och dosering

Läkemedlet rekommenderas att tas 30 minuter före måltid med en kallvätska (allra bästa, ett glas vatten). Om drogen tvättas med något varmt, kommer det att orsaka att kapslan löses upp i magen, vilket kommer att förvärra dess terapeutiska effekt.

Doseringen av GeloMirtol för barn representeras av 1 kapsel, och administrationsfrekvensen bestäms både av den lilla patientens ålder och hans tillstånd:

 • I en akut behandling hos ett barn på 6-10 år ges läkemedlet 3 eller 4 gånger om dagen.
 • Om en akut sjukdom diagnostiseras hos ett barn på 10-18 år rekommenderas drogen 4-5 gånger om dagen.
 • Vid kronisk sjukdom i åldern 6-18 rekommenderas två eller tre gånger.

Om barnet är 10 år är det mer lämpligt att använda GeloMirtol Forte, eftersom en enstaka dos av ett sådant läkemedel också kommer att vara 1 kapsel, men det ska tas två gånger om dagen för akut sjukdom och en gång om dagen för den kroniska processen.

Behandlingsperioden med GeloMirtol bestäms på grundval av svårighetsgraden av symtom och sjukdomsförloppet. Ofta i akut bronkit eller bihåleinflammation är läkemedlet ordinerat i 7-10 dagar. Om denna åtgärd behandlar kronisk patologi, kan administreringstiden vara 6 månader eller mer.

överdos

Olyckshändig överdos orsakar illamående, kräkningar eller kramper. Om GeloMirtol tas i mycket hög dos kan det påverka andnings- och hjärtfunktionen, samt orsaka koma. För behandling med magsköljning, flytande paraffin och andra åtgärder.

Interaktion med andra droger

Behandlingskapslar GeloMirtol kan kombineras med användning av andra läkemedel, inklusive antibiotika.

Försäljningsvillkor

Köp GeloMirtol i ett apotek kan vara utan recept. Medelpriset på ett förpackning med 20 kapslar är 270-350 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Håll läkemedlet hemma på ett torrt ställe vid en temperatur under 25 grader Celsius. Gelomirtol kapslar har en hållbarhet om 2 år och Gelomirtol Forte är 3 år.

recensioner

På användningen av GeloMirtola vid behandling av barn finns det många bra recensioner. Mammar som växtbasen av läkemedlet, dess goda tolerans och enkel administrering. De flesta barn utan problem sväljer kapseln, eftersom det är mjukt och har en liten storlek. Allergier och andra biverkningar av GeloMirtol är sällsynta.

analoger

Byte av GeloMirtol vid hosta hos barn kan andra växtbaserade läkemedel med expektorativa effekter. Barnet kan ges Althea Syrup, Bronkipret, Läkarmamma, Torr Host Syrup, Gadelix, Evkabal, Prospan och andra droger, välja en lämplig ersättare med en läkare.

Dr Komarovsky berättar om behandling av hosta i hans program:

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa