"Codelac Broncho" för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Läkemedel som heter "Codelac Broncho" används för sjukdomar i andningssystemet, om de åtföljs av en våt hosta, där sputumet separeras med svårigheter. Sådana medel är olika kombinerade kompositioner och kan tilldelas inte bara vuxna utan även i barndomen. De förkortar sjukdomen hos hostens sjukdom och hjälper till att snabbt bli av med ett sådant obehagligt symptom.

Släpp form och sammansättning

Förberedelserna "Codelac Broncho" representeras av två doseringsformer. En av dem är små runda gulgrädde tabletter, som säljs i förpackningar med 10 eller 20 stycken. De innehåller flera aktiva komponenter, bland vilka är:

 • Ambroxol i form av hydroklorid - i en dos av 20 mg per tablett;
 • natriumbikarbonat - i en mängd av 200 mg i 1 tablett;
 • glycyrrhizinsyra erhållen från lakritsrötter i form av natriumglycyrrhizinat - i en mängd av 30 mg per tablett;
 • torrt extrakt från termopsis - i en dos av 10 mg per 1 tablett.

De inaktiva komponenterna i det pelleterade "Codelac Broncho" är stärkelse, mikrokristallin cellulosa, povidon, talk, karboximetylstärkelse-natrium och stearinsyra.

Den andra formen av läkemedlet är flytande. Den kallas en elixir och är en brun vätska, som vanligtvis är klar, men med långvarig lagring kan det vara med sediment. För behandling av barn producerar små flaskor på 100 ml, och för ungdomar eller vuxna patienter produceras en större förpackning innehållande 200 ml medicin.

Varje 5 ml av denna elixir innehåller 10 mg ambroxol och 30 mg glykyrrhizinsyra. Emellertid ersätts de andra två komponenterna i tabletterna i denna form av läkemedlet med ett flytande extrakt av timjan, vilket är märkt på förpackningen (namnet inkluderar tillsatsen "med timjan"). Doseringen är 5 ml - 500 mg. Hjälpkomponenter av en sådan "Codelac Broncho" är nipagin, sorbitol, nipazol och vatten.

Princip för verksamheten

Alla Codelac Broncho-komponenterna arbetar tillsammans och förstärker varandras egenskaper. De påverkar omedelbart flera faktorer som orsakar onproduktiv och våt hosta samt orsakar inflammation i luftvägarna.

 • För det första, påverkas effekten av läkemedlets komponenter till den mycket sputum som bildas i andningsorganen. När du tar piller och elixir blir slemmen mindre tjock och viskös. På grund av förändringen i dess reologiska egenskaper, utspädning och bättre glid, utsöndras sputum lättare. Detta bidrar också till den måttliga antispasmodiska effekten av läkemedlet, på grund av vilket hemligheten evakueras aktivt även från de områden i lungorna där bronkierna är smala och små.
 • För det andra"Codelac Broncho" påverkar den inflammatoriska processen i murarna i bronkierna. Under påverkan av sådana droger regenererar och sårar slemhinnan som skadas av mikroorganismer och en stark hosta.
 • tredje, ingredienserna i elixir och tabletter påverkar mikrober och virus. De timmars antimikrobiella egenskaper är särskilt uttalade: de flavonoider som finns i extrakten av en sådan växt kan förstöra patogena kockar och sakta ner reproduktionen av gramnegativa bakterier.Dessutom påverkar de patogena svampar. Vad gäller den antivirala effekten noteras det i glycyrrhizinsyra.

vittnesbörd

Med tanke på de terapeutiska effekterna av "Codelac Broncho" används dessa läkemedel i andningsvägarna i andningsvägarna, när expektoration av sputum är svårt. Oftast är elixir och tabletter förskrivna för bronkit: både i den akuta formen av en sådan sjukdom och i den kroniska inflammatoriska processen. Dessutom används sådana läkemedel vid behandling av kronisk obstruktion, bronkiektas eller lunginflammation.

Från vilken ålder ordineras?

Vätskeformen "Codelac Broncho" kan användas från två år och tablettberedningen är ordinerad till patienter som har fyllt 12 år.

Kontra

Båda typerna av droger används inte vid överkänslighet mot deras beståndsdelar. Om ett barn har nedsatt njurfunktion, har hjärnpatologier identifierats, bronkial astma har utvecklats, det finns ulcerativa lesioner i mag-tarmkanalen, diabetes mellitus eller leversjukdom, behandling med Codelac. Broncho ska övervakas av en läkare.

Biverkningar

Ibland reagerar barnens kropp på p-piller eller elixir med en allergisk reaktion, varigenom läkemedlet måste dras omedelbart. Ibland, medan du tar "Codelac Broncho" finns lös avföring, huvudvärk, känsla av torr mun, svaghet, buksmärta, rhinorré och andra negativa symtom.

Om sådana biverkningar inträffar, rekommenderas att konsultera en läkare.

Instruktioner för användning

Varje form av Codelac Broncho rekommenderas att tas med måltider. Typiskt ordineras dessa läkemedel tre gånger i 3-5 dagar. Om patientens tillstånd inte har förbättrats under en sådan period måste du samråda med din läkare. Dos och former av medicinering väljs utifrån ålder:

 • ett barn på 2-6 år ges 2,5 ml elixir åt gången;
 • från sex års ålder ökas en enstaka dos till 5 ml elixir;
 • från tolv år tas elixiren 10 ml åt gången, och administrationsfrekvensen kan öka till 4 per dag;
 • Patienter som är äldre än 12 år kan ges tablett i stället för flytande läkemedel (enstaka doser - 1 tablett).

överdos

För högt uppstår en dos av någon form av medicinering, illamående, diarré eller andra manifestationer av dyspepsi vanligtvis. Så snart föräldrarna har upptäckt en överdosering, måste de ge barnet mycket att dricka, framkalla kräkningar och konsultera en läkare.

Läkemedelsinteraktion

Läkemedel "Codelac Broncho" ska inte användas med läkemedel som hämmar hosta, eftersom detta kommer att leda till försämring av utsläpp av bronkial sekret.

Om en elixir eller piller föreskrivs för en bakteriell infektion i luftvägarna, kommer sådana läkemedel att förbättra penetrationen av antibiotika i sputumet, vilket kommer att ha en positiv effekt på antimikrobiell behandling.

Försäljningsvillkor och lagring

Båda läkemedlen säljs utan recept, så de säljs fritt i de flesta apotek. För 100 ml elixir behöver du betala 140-170 rubel, och genomsnittspriset på 10 tabletter är 120 rubel. Dessa läkemedel bör lagras hemma vid en temperatur upp till +25 grader, och förpackningen placeras på ett torrt ställe där ett litet barn inte kan få det. Tablettens hållbarhet är 2 år, det flytande läkemedlet med tillsats av timjan är 3 år.

recensioner

Användningen av "Codelac Broncho" när våt hosta hos barn talar mest positivt. Moms har en snabb och långvarig effekt av drogen, sällsynta biverkningar, ingen missbruk och beroende. Den flytande formen av läkemedlet kallas bekvämt och behagligt för smaken. De främsta fördelarna med elixiren innefattar lätt dosering, avsaknaden av färgämnen, alkohol och socker i beredningen.

analoger

Om nödvändigt, byt tabletter eller elixir med liknande läkemedel. Läkaren kan ordinera ett annat läkemedel som heter Codelac.

 • Medicinsk tabletterBasen är lakrits, termopsis, kodin och natriumbikarbonat.Detta verktyg påverkar vätskans viskositet och kan hämma hostens reflex, så det används oftare för torr hosta. Hans ansvarsfrihet från två års ålder.
 • Elixir "Codelac Fito", som, som läkemedlet "Broncho", innehåller extraktet från timjan, men liksom tabletten "Codelac" ingår codein, därför har den en antitussiv effekt. Det är ordinerat från 2 års ålder om barnet har laryngotrakeit, influensa, kikhosta eller annan sjukdom med torr hosta.
 • Preparat "Codelac Neo", som agerar på hostcentret på grund av butamirata. Sådana verktyg är också efterfrågade vid behandling av torr tvångssjuk hosta. I form av droppar föreskrivs "Codelac Neo" även för spädbarn (från 2 månader), och sirapen används från tre års ålder. I tabletter är detta läkemedel inte förskrivet till barn.
 • Gelbaserad granolja, kamfer och terpentin kallad "Codelac Pulmo". Det används topiskt (smurt bröst och rygg) för att öka blodflödet till bronkierna, och inandning av ett sådant läkemedel har en antiseptisk och distraherande effekt. Läkemedlet är indicerat för patienter äldre än 3 år med någon typ av hosta.

Om ett barn har en våt hosta, istället för "Codelac Broncho", kan något annat expectorant användas, till exempel Linkas, torrhostningssirap, Stoptussin, Herbion, Bronchipret eller Ascoril. Eftersom sådana analoger fungerar på andningsorganen på grund av olika aktiva substanser och har egna kontraindikationer, måste du välja en lämplig ersättare tillsammans med din läkare.

Hur man behandlar hosta hos barn, kommer Dr Komarovsky att berätta i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa