Mikroskop för bestämning av ägglossning

Innehållet

Möjligheten att korrekt bestämma tiden för ägglossningens början är mycket viktigt för dem som planerar att få en bebis, och för dem som vill undvika en oplanerad graviditet. Idag finns det många typer av speciella tester som hjälper till att bestämma starten av den bördiga perioden när befruktningen är mest möjlig. Bland dem är det värt att notera mini-mikroskop för att fastställa fertilitetsperioden.

Vad är det

Kvinnornas förmåga att reproducera beror på närvaron av hennes ägglossning. En gång i månaden, i mitten av menstruationscykeln, follikeln som har mognat på äggstocksbrott och släpper ut ett moget ägg, vilket under dagen, under det att det lever, kan befruktas med en spermiecell.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Kalkylmetoden för att bestämma ägglossningen - beräkna dagen för mitten av kvinnocykeln är inte ett tillförlitligt diagnostiseringsförfarande, eftersom ägglossning kan förekomma tidigare eller vara sent under påverkan av olika faktorer - från mediciner till kronisk stress, trötthet, flygresor, förkylning.

Ställ in ägglossningsdatumet med större noggrannhet tillåta hembaserade ägglossningstest. Principen för deras verkan är ganska enkel: före starten av en period som är gynnsam för uppfattningen stiger nivån av luteiniserande hormon i blodet och urin hos en kvinna. Det är på honom som reagerar med testzonens testzon, vilket kort dyps ner i urinen.

Det finns testremsor, det finns testkassetter och bläckstråle, och det finns relativt nyligen mini mikroskop för att bestämma ägglossningen. Dessa är återanvändbara testsystem som gör att du kan uppskatta approximationen av ägglossningen genom saliv.

Faktum är att under ömsesidig verkan, vars koncentration också når en topp ungefär en dag före ägglossningen kristalliserar salivet på ett speciellt sätt när det torkar - det liknar fernblad. Denna effekt uppnås på grund av östrogenas förmåga att bibehålla kalium och natrium i kroppen. Några hemanvändningsmikroskop möjliggör liknande undersökningar av cervicala slemprover (vaginal urladdning).

Hur använder man enheten?

En detaljerad instruktion bifogas varje mikroskop för att bestämma den fertila perioden, vilket ger en detaljerad bild av hur man använder enheten. Olika modeller, beroende på deras tekniska egenskaper, kan ha sina egna nyanser i bruk, men i allmänhet är det för alla tester av den här typen vanliga att de allmänna reglerna är typiska.

  • Glaset för applicering av testvätskan måste vara rent och torrt. Det måste sätta lite saliv (eller vaginala sekret, om enheten stöder denna undersökningsmetod).
  • Du måste vänta lite tills vätskan på glaset torkar, varefter glaset placeras under mikroskopets optiska zon och undersökas.

För korrekt utvärdering av resultaten bifogas en visuell bild av olika alternativ med förklaringar till enheten. "Bilden" av de torkade vätskeliknande fernbladen motsvarar förhandsvalperioden. På de återstående dagarna i menstruationscykeln kan du se en bitmapp med kluster av punkter eller dispergerad av deras plats.

Det är viktigt! Efter användning måste glaset tvättas noggrant och torkas.Hur och hur man tvättar det, anges i instruktionerna, beror mycket på den specifika modellen och tillverkaren. Till den nya användningen av glas måste vara ren.

Kristallisering av saliv under ägglossningen

pris

Kostnaden för enheten börjar från 2000 rubel och kan nå upp till 5000 rubel - mycket beror på tillverkare och funktionalitet. Men för de som planerar en graviditet, betalar enheten snabbt, eftersom den månatliga kostnaden för att köpa ett engångstestning i slutändan kan överstiga kostnaden för ett återanvändbart test.

Tänk på möjligheten att ett sådant förvärv är för kvinnor med oregelbundna menstruationscykler, som har problem med uppfattningen, som redan har planerat graviditet redan i flera månader. Enheten kan också hjälpa till i preventivmedel om en kvinna brukar använda sig av kalendermetoden i den här frågan. Det kommer att vara mycket mer tillförlitligt, och sannolikheten för fel blir mindre om du i mitten av cykeln kontrollerar med indikatorerna på en liten läppstiftliknande enhet som är lätt att bära i din väska.

Modellöversikt

Alla mini-mikroskop skiljer sig från band (tester) med högre noggrannhet, men de verkliga recensionerna från användare i Ryssland är ganska svåra att hitta, eftersom testet ännu inte har blivit spridda på grund av det höga priset. Här är några modeller som du bör läsa om du planerar ett sådant köp.

Ovolux

Den mest populära representanten för denna grupp testsystem. Bestämmer enkelt den specifika fasen av den cykel där kvinnan är belägen. Det ser ut som en läppstift och kan därför lagras i en väska och i en kosmetikväska. 50x-linsen är utrustad med en bekväm LED-bakgrundsbelysning.

Tillverkningsland - Sydkorea. I paketet kan du hitta en fin present - programmet "Kvinna kalender" för en surfplatta eller smartphone. Det kommer att bidra till att beräkna den fertila perioden, samt spara de resultat du får från dina egna mikroskopiska studier. Enheten fungerar på batteri, det tar lång tid. Testtiden tar inte mer än 5 minuter.

FertoTest

Externt liknar enheten ett konventionellt mikroskop, men endast det är mycket litet. Ägaren kan använda den inte bara för sig själv, men också för sina husdjur, vilket är oumbärligt för katt och hund uppfödare. Att ta ett mikroskop med dig i din väska, som görs med den tidigare modellen, kommer inte fungera, det är mycket obekvämt. För testning behöver vi definitivt lämpliga förhållanden - en hård, platt yta, tillräcklig belysning.

Inkluderad är en märkskylt. Fokuseringsoptik närvarande. Glas presenteras inte i en enda kopia, det finns flera av dem.

Fertilt fokus

En annan praktisk enhet som påminner om läppstift, vilket är bekvämt för transport och provning. Lätt att slå på med en knapptryckning, batteridriven. Den forskningstid som tillverkaren uppger är inte längre än 4 minuter. Detta räcker för att avgöra om ägglossningen snart kommer.

"Eva-test D"

Det är inte bara ett mikroskop för att erkänna ägglossningen. Det här är ett helt hemlaboratorium - behandlingen av resultaten behöver inte utföras självständigt, de kommer att analyseras genom ett speciellt program och ger kvinnan det färdiga resultatet. Det ser ut som ett pulverfall. Det är bekvämt att bära.

Enheten låter dig ta reda på inte bara den tid som är bekväm för uppfattningen, men också orsaken till förseningen, liksom förekomsten av hotet om missfall i tidig tid och tecken på några gynekologiska sjukdomar. Enligt recensioner lämnar enhetens noggrannhet mycket att önska, enheten behöver ständigt justeras, kontrollgränssnittet är obekvämt och oförståeligt.

Kanske-Mom

En väldigt kompakt enhet som är kapabel att helt kvalitativt lösa problemet med att bestämma fertilitetsperioden. Tillverkare betonar det Saliv för forskning i denna enhet måste tas på morgonen, en kvinna ska inte äta, dricka eller borsta tänderna före stängslet.

Studien tar inte mer än fem minuter.

"SVA-test"

Enheten gör det möjligt att utforska inte bara saliv utan även livmoderhalsslem. Och eftersom resultaten kan bekräftas ömsesidigt, om bara "salivning" av saliv orsakar tvivel hos kvinnor. I uppsättningen är ett diagnostikkort som låter dig tolka resultatet korrekt.

En översikt över en av modellerna kan ses i videon nedan.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa