Varför är det inte alltid möjligt att bli gravid i ägglossningen?

Innehållet

När ett par börjar planera ett barns uppfattning kan de första misslyckade försöken orsaka många frågor - varför graviditet inte uppstår, eftersom partners försöker att utföra sexuella handlingar under denna mycket fertilaste kvinnliga perioden. Det är faktiskt en vanlig situation, vars orsaker kan vara ganska naturliga. Men patologiska förutsättningar är inte uteslutna.

Allmän information

Ägglossning är en kort period av den kvinnliga menstruationscykeln, när ett moget ägg lämnar den dominerande follikeln i äggledaren. En uppsättning bakterieceller i ett omogat tillstånd hos tjejer är tillgängligt även när barnet är i livmodern. Därefter dör, under livet av oocyterna i den första ordningen, och några - används för att säkerställa den kvinnliga kroppens cykliska karaktär. Varje månad utvecklas en (sällan mer) folliklar som bryter upp i mitten av cykeln under hormonernas verkan, vilket frigör en oocyt, redo för befruktning av en spermiecell.

Ägglossningen varar ungefär en timme, och sedan under dagen behåller äggcellen förmågan att befruktas.

Om det inte finns något möte med den manliga reproduktiva cellen under denna dag dör oocyten ned i livmodern och kommer ut med menstruationsblödning tillsammans med endometriska partiklar som har blivit odlade under verkan av progesteron i kvinnans andra fas i avvaktan på ett befruktat ägg.

Kvinnlig fertilitet (förmågan att reproducera) beror till stor del på ovulationsprocessen, och sannolikheten för att få barn på dagen för ägglossning är maximal. Men det maximala är inte 100%. Enligt WHO är kvinnlig fertilitet under ägglossningen beroende av ålder, den största betydelsen är högst 33% för kvinnor under 25 år, högst 25% för kvinnor under 30 år. Reproduktionsexperter hävdar att dessa siffror är något överskattade och den reella sannolikheten att barnet förstår sig i en cykel hos friska kvinnor och män överstiger inte 11% vid 20-25 års ålder. Naturligtvis, efter 35 år, överskrider sannolikheten inte 4-7%, och efter 40 år - 3%.

Detta beror på försämringen av det genetiska materialet hos en kvinnas könsceller, och om ålderspartnern, skiljer sig inte cellerna i honom av utmärkt kvalitet, sannolikt, inte. Statistiken är inte en anledning att oroa sig för. Omkring 60% av gifta par blir ganska säkra i sex månader, ytterligare 30% av par ser positiva resultat av graviditetstestet under året.

I ungefär 25% av fallen, även om samlag utfördes exakt under det fertila fönstret, uppstår inte uppfattande, och skälen till detta till genetiker och läkare har ännu inte fastställts. Dessutom, i nästan hälften av äktenskaplig infertilitet, spelas den avgörande rollen av spermiernas dåliga kvalitet.

Villkor för framgångsrik uppfattning

För att hitta svaret på frågan om varför en kvinna inte lyckas bli gravid i ägglossningen av första eller andra barnet, måste du se till att paret är rätt i planeringen och att de uppfyller alla förutsättningar för lyckad uppfattning.

Kvinnan har en ägglossning

Faktum är att varje kvinna har "tomma" anovulatoriska cykler under sitt liv. Ju äldre en kvinna blir desto större är antalet cykler per år (jämför - i 20 års anovulatoriska cykler är det normalt 1-2 per år och vid 35 år - upp till 5-6).Ägglossning kan också inträffa sent eller börja tidigare, och stress, en förkylning, en resa eller ett flyg kan utlösa ett sådant scenario.

För att kunna svara på frågan kommer ägget ut alls, du kan använda Hemgjorda ägglossningstest: när de visar två barer - det är dags att vidta åtgärder.

Noggrannhet av hemtester under laboratorietester, och du kan besöka en läkare att göra Ultraljud av äggstockarna på 5-6 dagars cykel direkt efter menstruation. Och närmare mitt i cykeln Du kan göra ett blodprov för luteiniserande hormon. Hans skarpa hoppa indikerar ägglossningens inställning.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

En man är frisk och kan tänka sig

En enkel analys - spermogram kan betydligt minska tid och nervkostnader när du planerar en baby. Om kvaliteten på de manliga sexuella cellerna lämnar mycket att önska, minskas sannolikheten för befruktning betydligt, och risken för att bli barn med genetiska abnormiteter och kromosomfel ökar.

I det här fallet behöver du först förbättra kvaliteten på spermier, ta vitaminer, ge upp dåliga vanor, besök på badet och bastun. Och först efter tre månader (spermatogenesen varar så mycket) startar den spännande processen att "fånga" ägglossningen.

Sexhandlingar inträffar under det fertila fönstret.

Spermatozoa lever längre än ägget (upp till 3-4 dagar), de är ganska kapabla att "vänta" för att ägget ska gå i äggledaren, och därför rekommenderas att börja ha sex 3-4 dagar före ägglossningen och gör det varannan dag tills 2-3 dagar efter ägglossningengenom att neka att använda preventivmedel, douching och smörjmedel smörjmedel.

Med måttlig frekvens av samlag kommer manliga spermier att vara av optimal kvalitet, vilket kommer att bidra till att bli snällare av barnet.

Paret är i rätt psykologiskt tillstånd.

Eventuell stress ökar produktionen av stresshormoner, vilket delvis blockerar produktionen av könshormoner. Det är därför det ofta är omöjligt att bli gravid, även om spermierna är av normal kvalitet och ägglossningen är. Läkare har länge märkt det Snabbare uppfattningen sker i det första året av ett par liv tillsammans, medan känslorna är färska. Om du vänder sexuella handlingar till en sportattraktion för det enda syftet med att bli gravid, sänks sannolikheten för framgångsrik uppfattning.

En kvinna som varje månad med ånger väntar på två ränder på provet, kan inte distraheras av någonting annat, byta, är i en tillstånd av kronisk stress och sannolikheten för uppfattningen blir flera storleksordningar lägre.

Om det inte fungerade i denna cykel, inträffade ingenting hemskt, det kommer att visa sig senare - bara detta tillvägagångssätt ger ett lugnt och harmoniskt tillstånd för det rättvisa könet.

Möjliga orsaker till avsaknad av begrepp

En mängd olika faktorer kan påverka de manliga och kvinnliga cellernas förmåga att sammanfoga, och inte alla har studerats i detalj av läkare och forskare. Men de som är kända är tillräckligt för att förstå att uppfattningen är en ömtålig sak.

Poängen är främst i partnernas hälsotillstånd. Kvinnans sannolikhet för befruktning minskar inte bara ålder, men också dåliga vanor, som bor i områden med negativa miljöfaktorer, nattarbete, professionell kontakt med strålning, färg och lack, toxiner. Och även om det finns ägglossning är det inte alls ett faktum att oocyten kommer att vara av god kvalitet och befruktning kommer att lyckas.

Manlig fertilitetsfaktor kan påverkas av vanan att ha på sig snäva underkläder och byxor som stör blodcirkulationen i pungen och öka temperaturen. Vanan att svänga i badet, inklusive biluppvärmda säten påverkar också kvaliteten på spermierna.

Vi har ingen aning om hur många uppfattningar i vårt liv vi alla saknade! Trots allt, graviditeten "bryter" i det allra första skedet - äggstocken kan inte sjunka ner i livmodern, implantation uppstår inte på grund av ett genetiskt fel, det slutar utvecklas och växer och dör. I det här fallet, kom månatligen, kanske med en liten fördröjning. Och kvinnan kommer aldrig att veta att uppfattningen ägde rum.

Anledningen till att graviditet saknas med strikt överensstämmelse med reglerna för framgångsrik uppfattning kan vara gynekologisk patologi - obstruktion av äggledarna, livmoderns inflammation, ovarial dysfunktion. Ofta diagnostiserar läkare och hormonell infertilitet, där hormonhalten i kvinnokroppen inte tillåter henne att vara gravid (brist på progesteron, östrogen). Ofta förekommer inte ens ägglossning, och om det händer kan nivån av naturligt hormonellt stöd inte vara tillräckligt för att säkerställa överlevnad av embryot under de allra första dagarna efter uppfattningen.

Hos män kan orsaken gömma sig i varicocele, prostatit, hos könsinfektioner, varav många förekommer utan uttalade symtom och kan därför inte omedelbart märkas av bäraren.

Båda parterna kan ha haft en virussjukdom eller en förkylning före ägglossningen, vilket också minskar kvaliteten på bakterieceller och minskar sannolikheten för uppfattningen.

Vi bör också berätta om antisperm antikroppar, som produceras av en mans eller en kvinnas immunitet. Immunskydd uppfattar helt enkelt spermatozoa som främmande föremål och kastar alla krafter vid deras första fördärv. Samtidigt dör människa i människans kropp om han har anti-spermieantikroppar, eller de dör utan att nå äggcellen om sådana immunceller produceras av kvinnan.

Immunitet kan reagera på spermier av flera skäl. Till exempel, en man genomgick kirurgi på könsorganen, det fanns en skada, kontusion av könsorganen och individuella bakterieceller, som hade kommit på fel ställe där de skulle vara, orsakade en aggressiv reaktion av immunsystemet. Hos kvinnor utvecklas denna form av infertilitet på grund av överanvändning av analsex med ejakulation i ändtarmen, liksom sväljande sperma vid oral kontakt. Det är en av de svåraste att behandla typer av infertilitet.

Vad man ska göra

Oavsett dina idéer om din egen fertilitet är det bäst att börja planera en graviditet med en resa till doktorn. En kvinna behöver undersökas av en gynekolog, sätta sin egen vikt i ordning (till och med gå ner i vikt med 5% av den ursprungliga kroppsvikten ökar sannolikheten för uppfattningen). En man är också viktigt att vara uppmärksam på din kost, dåliga vanor och göra spermogram.

En enkel och snabb undersökning gör det möjligt för paret att mer konstruktivt planera tillägget till familjen, för att känna exakt de "svaga" sidorna av varandra. På en gång kommer vi att säga att det finns nästan inga oöverstigliga situationer. Även om några avvikelser uppenbaras, i 96% av fallen, efter ordentligt utvald behandling, elimineras problemet, och paret kan börja framgångsrikt planera barnet.

De återstående 3% av paren kommer att hjälpas med hjälp av metoder för hjälpmedelsproduktion - IVF, ICSI, donation av ägg, spermier. Idag erbjuds de flesta reproduktiva medicinska tjänster kostnadsfritt enligt den obligatoriska sjukförsäkring.

Innan du börjar spåra ägglossning och planering av uppfattningen måste du utföra en viss träning. Majoriteten av par, enligt recensioner, tog 2-3 månader att följa enkla rekommendationer och därmed öka sina chanser att bli föräldrar:

  • Båda parterna måste leda en hälsosam livsstil, ta vitaminer med ett övervägande innehåll av zink, selen, magnesium och folsyra.
  • Alla sjukdomar och infektioner bör behandlas i förväg, efter att ha tagit antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, smärtstillande medel, svampmedel, innan planeringen börjar ska det ta minst 1-2 månader.
  • partner bör vara balanserade, alla viktminskning dieter är kontraindicerade, och mjölk, kött, fisk, gröna, grönsaker och frukter måste ingå i kosten. Från kaffe och starkt te och samtidigt från mörk choklad är det viktigt att ge upp det till kvinnor.

Ibland kan du behöva en resa till genetik. Detta görs om inga objektiva skäl för infertilitet har identifierats hos någon av partnerna, men uppfattningen sker inte i alla fall. Orsaken kan ligga i genetisk inkompatibilitet, om man-genomet är mycket lik det kvinnliga genomet. Det rekommenderas också att besöka genetik för makar som har haft fall av allvarliga medfödda sjukdomar och syndrom.

Vandring till psykoterapeuten är oundviklig med psykogen infertilitet, när orsaken ligger i allvarlig stress, oro, rädsla. Efter att ha eliminerat dessa känslor lyckas paret vanligtvis med att begära en bebis utan problem.

Om ägglossning och hur man blir gravid, se nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa