Vilka är valen efter ägglossning?

Innehållet

Perioden efter ägglossningen är mycket viktig, särskilt för kvinnor som vill bli mödrar och planerar graviditet. Och det är just den andra fasen av kvinnocykeln som blir informativ för dem - de första möjliga tecknen på den önskade graviditeten söks efter under den här perioden. Naturen av vaginal urladdning är en indikator som kan berätta mycket. Om vilket urval som följer med andra halvan av kvinnokursen kommer det att diskuteras i detta material.

Fysiologin av förändring - vad händer med en kvinna?

Naturen har visat en viss cyklisk natur för kvinnokroppen. Fertilitetskvinnan är inte alltid, men endast under ägglossningen, när en mogen äggled får möjlighet att lämna follikeln på äggstocken, där den mognar under den första fasen av menstruationscykeln, eftersom alla follikelmognadsprocesser, dess perforering och oocytfrisättning är associerade med vissa hormonella förändringar och regleras hormoner.

Naturligtvis är förändringar i hormonnivåer åtföljda av en förändring i karaktären av vaginalt urladdning, vilket består av livmoderhalssekretioner och vaginala sekretioner. De är mycket känsliga för fluktuationerna av hormoner i kvinnors blod.

Under åldern av ägglossningen var naturen säker på att urladdningens natur ledde till det rättvisa könet som en gynnsam tid för uppfattningen inträffade. Innan oocyten lämnar follikeln blir utsöndringar rikligare under påverkan av ökad östrogennivå, en kvinna kan uppleva en känsla av fukt i perineum. Utsläpp är vanligtvis slemhinnor, genomskinliga eller oklara, lätta, viskösa och viskösa, som liknar deras struktur kycklingråge äggvita.

Östrogener flytande cervicala slem för att säkerställa öppenheten i livmoderhalsen, det är genom honom att spermierna kommer att gå till reproduktionsorganet vidare till äggcellen. Den vaginala miljön, vanligtvis ganska sur, blir mer neutral, mindre aggressiv under ägglossningsperioden, vilket ökar chanserna för manliga könsceller för överlevnad, vilket ökar sannolikheten för uppfattningen.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Äggcellen bor i ungefär en dag. Och redan en dag efter ägglossningen börjar naturen av urladdningen att förändra hormonprogesteron, vars koncentration ökar, oavsett om graviditeten uppstår eller ej. Progesteron gör sekretionen krämig, scanty, tjocknar dem, ibland under verkan av dessa hormonsekretioner blir gulaktigt - det här är en variant av normen. Det kommer den så kallade "torra perioden".

Om graviditeten under ägglossningen inträffar kommer progesteronhalten att förbli hög till mycket födelse, om uppfattningen inte inträffade, dör corpus luteumet, som bildar på äggstocken vid den perforerade follikeln, några dagar före menstruationstiden ökar östrogenhalten, sekretionen igen bli mer riklig, ibland vattnig, och sedan börjar menstruationsblödning.

Utsläppens natur vid graviditetens början

I själva verket är urladdning efter ägglossning, som märktes genom befruktning, inte ett sätt att diagnostisera graviditet i tidiga skeden, men för en uppmärksam kvinna som känner väl sin egen menstruationscykels egenheter kan de bli ett extra "tips".

Den slem som är inneboende i ägglossningsfönstret, efter ett par dagar, ersätts av en skarpt urladdning, lätt, luktfri. Antag en gulaktig färg, dess närvaro är förknippad med en växande nivå av progesteron. Utmatningen kan vara vattnig endast de första par dagarna efter samlag i ägglossningen, och ett sådant särdrag är förknippat med processen med spermierförflyttning, till vilken seminalvätska utsätts.

Under veckan gör embryot en fascinerande resa från äggledaren till livmodern, där den ska implanteras, och denna process sker helt annorlunda, men i de flesta fall 5-7 dagar efter ägglossningen. Således kan en vecka efter ägglossning (ungefär) inträffa tecken på blödning av implantering - smärta rosa eller brunt urladdning, och ibland bara blodiga fibrösa ingrepp vid ljusavladdning.

Sådan blödning hotar inte kvinnan, barnet, dess utseende beror på det faktum att korioniska villi stör integriteten hos endometriella blodkärl när fostret fäster vid livmoderns vägg.

Sådan utmatning under implantationsperioden är inte för alla och inte alltid. För många kvinnor förekommer inte denna blödning alls, och detta är också helt normalt.

Det är viktigt! Implantans urladdning stannar 1-2 dagar efter starten. De kräver ingen behandling.

Sådana utsöndringar kan åtföljas av ytterligare symtom, till exempel en liten kortvarig ökning av kroppstemperaturen, feberkänsla, huvudvärk, orimlig ökad trötthet, trötthet. Vissa kvinnor hävdar att de för några dagar vid 7-8 dagar efter ägglossningen känner en karakteristisk metallisk smak i munnen, som om det fanns en järnmynt.

Det fanns en sådan blödning eller inte, men förra veckan före den förväntade dagen i början av nästa menstruationsperiod (vilket sannolikt inte kommer att bli), förändras vaginsekretionen. Mängden progesteron ökar, nivån av humant choriongonadotropin (hCG) ökar gradvis, utsläppet blir tjockt, det finns få av dem.

Några dagar före menstruation manifesterar sig tröst i många gravida kvinnor, så här svarar en kvinnas immunförsvar mot våldsamma handlingar från progesteron - detta hormon börjar trycka immunitet så att kroppen inte kasserar fostret.

Om en kvinna tidigare har haft tröst, börjar candida svampar att multiplicera snabbt så snart immunsystemet försämras. Därför kan ostliknande urskräning med klåda och svag jästlukt betraktas som ett tidigt tecken på graviditet före en fördröjning, men samtidigt är det definitivt inte värt att lämna dem utan uppmärksamhet och behandling.

Med graviditetens början uppstår menstruationsblödning inte inom en bestämd tid. Före detta ökar mängden cervikal slem inte.

Egenskaper hos vissa typer av vaginala sekretioner

Tilldelningar efter ägglossning kan berätta mycket för specialister om hälsotillståndet hos en kvinna, om tillräckligheten för hormonellt stöd för hennes cykel. Här är flera val med beskrivningar.

vit

Detta är normen. Efter frigöringen av oocyten, tyder sådana krämiga (krämiga) sekretioner på att kvinnan framgångsrikt har gått in i andra fasen av hennes cykel och progesteron "reglerar bollen" i hennes kropp. En läkare ska endast konsulteras om utsläpp av vit färg är riklig, klibbig, med blodproppar, det vill säga heterogen i struktur. Patologisk leukorré kan ha många orsaker från könsinfektioner till inflammation i reproduktionsorganen.

Om ägglossningen inte uppstod under påverkan av olika faktorer bröt follikeln inte, då follikulär cystbildning är möjlig, och då blir starka vita sekretioner patologiska.

Vit måttlig urladdning kan vara både under graviditeten under de första dagarna och utanför graviditeten. Du måste fokusera på dina känslor - om utsläpp inte orsakar besvär, så finns det inget att oroa sig för.

Brun och rosa

Ett stort antal ovanliga utsöndringar - rosa, brunt, rött, mörkt beige - alternativ för blödning, bara blodet i dem är närvarande i olika kvantiteter och med olika perioder av "begränsning". Ojämn utsöndring med tecken på närvaron av blodceller från röda blodkroppar med den kan också observeras i tumörer i det reproduktiva kvinnliga systemet.

vattnig

Vätskautsläpp, som liknar vatten i dess konsistens, är vanligtvis vanligt i den andra fasen av honcykeln. Om de är rikliga och orsaka besvär, obehag, bör du konsultera en läkare. Var särskilt uppmärksam på lukten och föroreningarna. Om det finns "flingor" i dem, de är friska och har en obehaglig lukt, kan detta indikera ett sådant patologiskt tillstånd som vaginal dysbacteriosis. Även denna typ av vaginala sekretion åtföljer ofta de initiala stadierna av inflammatoriska processer hos reproduktionsorganen.

gul

Såsom redan nämnts kan sådana sekretor väl tala om kvinnornas reproduktiva hälsa, om början av den andra fasen av hennes kvinnocykel, som är under verkan av progesteron. Om gul urladdning åtföljs av en ökning av temperaturen, klåda i perineum, är det möjligt att kvinnan har livmoderhalsenosion, en inflammatorisk process i bilagorna.

Det är viktigt att känna igen smärtan och i tid att konsultera en läkare.

Grön grå

Att markera en sådan färg är ett tecken på infektion, normalternativ finns. Vanligtvis är utseendet på denna typ av utsöndring åtföljd av ytterligare kliar, en obehaglig lukt som liknar lukten av rått fisk, och smärta kan uppstå i underlivet.

De är tjocka eller flytande, det spelar ingen roll mycket, såväl som kvantiteten - du borde skynda läkaren för att börja behandlingen i tid.

Vad är avsaknaden av utsöndring?

Ett sådant begrepp som avsaknaden av sekret, det finns bara bland kvinnor, i medicin menas att avsaknaden av utsöndring i princip är omöjlig.

Om det finns så lite utsöndring så mycket att det dagliga fodret under dagen är rent, anses detta inte som en avvikelse från normen, eftersom andra halvan av kvinnofasen är en "torr" period i samband med en minskning av utsöndringsmängden.

rekommendationer

Att navigera i din egen menstruationscykel och veta att funktionerna på olika dagar är mycket viktiga. Detta hjälper inte bara att effektivt skydda sig, utan också att bli gravid, om du vill, snabbare. Dessutom kan en förändring av välbefinnandet på vissa dagar, vilket inte liknar normen, tala om utvecklingen av patologier, även i de inledande stadierna, då behandlingen inte har någon svårighet.

Kvinnor som är oroade över sin reproduktiva hälsa, Det rekommenderas att hålla ett bord och schema med basaltemperatur för att notera funktionerna i cervicala slem på olika dagar av cykeln. Om det är ovanligt urladdning, till exempel, från bröstet efter ägglossningen, bör du rådfråga en läkare, det kan finnas allvarliga hormonavbrott. Data om temperatur och utsöndring anges i kvinnokalendern, vilket om något händer kan hjälpa läkaren att snabbt hitta orsaken till kvinnans hälsoproblem.

En kvinna under ägglossningsperioden rekommenderas inte att använda tamponger eftersom de hindrar fritt flöde av vaginala sekret, vilket är mycket aktivt under denna period. Stagnation av utsöndring med en infäst tampong kan leda till inflammatoriska processer i könsorganet, till stigande inflammatoriska processer.

Användning av sanitetsplattor är tillåten om utsöndring är mycket riklig.

För att göra cykelns andra fas mer gynnsam, kom ihåg det Användning av smärtstillande medel under ägglossningen rekommenderas inte om du planerar att bli gravid. Det är också tillrådligt för en kvinna i den andra fasen av cykeln att avstå från att konsumera stora mängder drycker med högt innehåll av koffein. Dessa inkluderar starkt svart te och kaffe. Om uppfattningen är planerad är det bättre att avstå från att äta mörk choklad.

En kvinna ska inte missbruka sprutning, speciellt för att använda lösningar med hög surhet, till exempel citronvatten. Sådana metoder minskar riskerna för uppfattningen genom att öka vaginans surhet, men torka den och gradvis orsaka dystrofa förändringar i slemhinnorna i könsorganen och livmoderhalsen.

För kvinnokroppens normala funktion i cykelns andra fas bör stressiga situationer undvikas, eftersom kronisk känslomässig och psykisk stress leder till förändringar i hormonell bakgrund och efterföljande förändringar i livmoderhalsens och vagins utsöndring.

För sekretioner efter ägglossning, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa