Hjälper Actifert gel att bli barn och hur man applicerar den?

Innehållet

Stress, ekologi, matvanor, som bildats under åren, minskar risken för att par blir svåra för en arvtagare. Ibland faktorer som förhindrar uppfattningen, i fertilitetsproblem hos män och ibland - hos kvinnor. I det första och andra fallet kan paret komma till hands med en intim gel för uppfattningen "Aktifert".

Oavsett om han hjälper till att tillämpa den kommer att diskuteras i detta material.

Sammansättning och egenskaper

Spermatozoa som kommer in i slidan har en svår och lång resa till äggledarna, där ägget som kom ut ur follikeln på dagen för ägglossningen är belägen.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Även om spermier har utmärkt prestanda och imponerande medicinska egenskaper kommer inte mer än 20% av levande och aktiv sperma att nå målet. Resten kommer att dö i skeden i den sura miljön, i livmoderhalsens viskösa smörjmedel, i livmodern, på väg till munstyckena och i rören själva innan de når ägget.

"Aktifert" är en gel som appliceras genom den intravaginala metoden (injektion i slidan). Det ökar väsentligheten i spermacellerna genom att delvis neutralisera vaginans surhet.

Enligt tillverkarna, med användning av Aktifert, ökar risken att bli gravid upp till 25-30% mot 10-11% i en naturlig handling utan att använda sådana medel.

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är arabinogalaktan. Detta är en naturlig polysackarid som kommer in i det naturliga skalet av syrabeständiga mykobakterier. I Ryssland är ämnet godkänt för användning som livsmedelstillsats och har tilldelats koden E409.

När det kommer in i det kvinnliga könsorganet, reducerar substansen syrahalten, eliminerar det rättvisa könet från symptomen på cytolytisk vaginos. Omsluter spermierna, gör substansen dem mer motståndskraftiga mot sura miljöer, vilket ökar sannolikheten för att fler manliga gameter kommer att komma till livmodern, och därigenom blir chanserna att bli barnet högre.

Läkemedlet tillhör den farmakologiska gruppen "Övriga diverse produkter" tillsammans med kompressionskläder, antiseptiska våtservetter och vissa bioimplantat. Drogen är inte. Smörjmedel anses ofta som ett komplement till komplex behandling av infertilitet.

Vem ska ansöka?

En önskan att applicera gelén räcker inte, var noga med att samråda med en gynekolog och en urolog. Om orsaken till infertilitet ligger i obstruktionen av rören eller endokrina patologier, kommer "Aktifert" att förändras lite för att ett par planerar att bli gravid.

Det är viktigt att doktorn bekräftar förekomsten av ökad surhet av vaginala sekretioner eller mindre överträdelser i partnerns spermogram - ljusformer av asthenozopermia, oligozoospermi.

Om spermmorfologin bryts och andra mer komplicerade kränkningar av kvantiteten och kvaliteten på ejakulatet kommer gelen inte heller att ha någon effekt. Och även läkemedlet kan rekommenderas som en del av den komplexa behandlingen av infertilitet med en oupptäckt orsak, den så kallade idiopatiska infertiliteten.

Instruktioner för användning

Det rekommenderas att använda smörjmedel i dagar, gynnsamma för uppfattningen.Det finns tre sådana dagar i kvinnocykeln - dagen före ägglossningen, ägglossningen själv och dagen efter det.

För att vara säker på början av den bördiga perioden är det inte förbjudet att lita på metoden för att ändra basaltemperaturen, använd testen för ägglossning som finns på apotekens hyllor. En mer exakt metod - ultraljud. Ultraljudsskanning hjälper till att bestämma ägglossningen med stor noggrannhet.

Om du är van att använda kalendermetoden bör du fokusera på mitten av menstruationscykeln.

Vanligen hos kvinnor med en cykel på 28 dagar sker ägglossningen på dag 14 (du måste räkna från den första dagen i den sista menstruationen). Om en kvinna har en cykeltid på 30 dagar, bör ägglossningen förväntas på dag 16.

Dessa dagar, och bör vara svårt att engagera sig i oskyddad sex efter applicering av gelén "Aktifert". Det är ganska enkelt att använda det - du måste ta bort tätningen från röret, ligga på ryggen, böja knäna och sätt in det avtagbara spetsen i slidan till slutet. Dosering behöver inget, hela röret är utpressat helt.

En kvinna ska göra alla dessa manipuleringar med rena händer efter hygienprocedurer hos de yttre könsorganen. Vid tvättning före en injektion ska du inte använda tvål - en alkalisk miljö "torkar" könsorganens känsliga hud. Att gå in i gelén bör vara kvart i timmen före samlag. Ett paket med "Aktiferta" ska vara tillräckligt för en månad.

Läkemedlet säljs i förpackningar med 2 rör med en kapacitet på 5 ml vardera, 5 ml - detta är en enstaka dos.

Biverkningar

Arabinogalaktan orsakar vanligtvis inte några biverkningar. Dess effekt är ganska mild. Endast sällan kan symtom på individuell intolerans mot denna högmolekylära förening.

Vanligtvis manifesteras de av lokala allergier. Det finns klåda i skeden, det kan finnas rodnad, ovanlig urladdning.

För att förhindra en sådan reaktion måste en kvinna som först använder ett smörjmedel först göra ett allergitest. För att göra detta kan en liten mängd gel med en bomullspinne appliceras på slidan hos slemhinnorna och observera deras tillstånd och välbefinnande.

Om efter 2-3 timmar det inte fanns klåda och brinnande, det fanns ingen svullnad i vagina (fingret är ledigt), du kan använda drogen. Under amningen är läkemedlet inte förbjudet, det passerar inte in i bröstmjölk och skadar inte barnet, har ingen systemisk effekt.

analoger

Den aktiva substansen "Aktifert" har inga analoger. Det finns droger vars verkan liknar verkan av en gel baserad på arabinogalaktan.

Först och främst behöver du ringa gelén "Ginofit". Det är ett smörjmedel för skeden, vilket underlättar samlag och fuktar slemhinnorna. Tack vare anisinsyra i dess komposition hjälper gelén till att förändra surhetsnivån för den vaginala miljön under en kort tid, men den här tiden är tillräcklig för samlag. Till skillnad från Aktifert har hypofysen inte en skyddande syrabeständig effekt på manliga könsceller och ökar inte deras livskraft.

För att minska vaginans surhet använder vissa kvinnor dusch med läsklösning och kamilleavkokning. Men sådana metoder gynekologer är skeptiska.

Minskar surheten i skeden, läsklösningen "torkar" slemhinnorna, och gör också könsorganet mer sårbart för tarmbakterier, virus och andra "objudna gäster". Istället för en förhöjd graviditet kan du få en allvarlig inflammation i reproduktionsorganen, vilket självklart inte kommer att bidra till uppfattningen.

recensioner

Det finns många positiva recensioner om Aktifert-gelen på Internet i temat forum - denna gel och tro på det bästa hjälpte många på rekommendation av läkarna. Ofta konstaterar kvinnor att avloppets natur förändras dagen efter att läkemedlet injiceras - de blir tjocka, vita, ostliknande och ganska rikliga. Du borde inte vara rädd för det.Detta är den terapeutiska effekten av smörjmedlet i cytolytisk vaginos.

Om det efter det första användandet av sådana symptom uppstår, är det värt att förlänga behandlingen i upp till tre dagar för att eliminera vaginos som orsak till hög surhet i vaginala sekretioner.

Hur snabbt läkemedlet fungerar är svårt att säga. Inga kliniska prövningar har planerats. Enligt recensioner har många efterlängtade graviditeter inträffat efter 2-3 månader av att använda ett smörjmedel i varje cykel.

Bland nackdelarna pekar kvinnor på den ganska höga kostnaden för Aktifert. Från och med maj 2018 i ryska apotek kostar verktyget i genomsnitt 780-860 rubel per förpackning med två rör. Bland fördelarna är användarvänligheten - i varje förpackning finns ett bekvämt litet lock vilket gör det mycket lättare för en kvinna att använda produkten.

Läkemedlet säljs utan recept, hållbarheten är 3 år. Du måste förvara förpackningen med gelén på en mörk och sval plats, du kan i hemhjälpmedel om luftens temperatur i lägenheten inte stiger över 25 grader över noll eller i kylskåpet.

Det finns en annan viktig punkt som visar vikten av föregående samråd med en läkare. Naturen ordnade att en svag spermacell skulle dö, eftersom den efter att ha befruktat en äggcell kan leda till att en sjuk, svag och icke-levande avkomma föddes. Enligt läkare, "Aktifert", hjälper "sperma" till att nå målet och ökar därför risken för att inte den hälsosamma spermierna inte dör, men tränger fortfarande in i oocyten, vilket orsakar bildandet av ett embryo med genetiska avvikelser och svåra missbildningar.

Denna risk är något högre än baslinjen och därför är det viktigt att ta reda på om läkaren konsulterar de morfologiska egenskaperna hos hennes mans spermatozoa i samråd med läkaren.

Hur man förbereder sig för graviditet, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa