När är det bättre att bli barn och vilka dagar anses vara gynnsamma?

Innehållet

Planerad graviditet, enligt läkare, är mycket bättre än det oväntade. I detta fall är risken att utveckla oönskade sjukdomar som kan utvecklas under graviditeten både för den förväntade mamman och hennes bebis väsentligt lägre. Denna artikel kommer att berätta när det är bättre att bli barn och vilka dagar anses vara gynnsamma för detta.

Den bästa tiden att bli gravid

För att förstå hur man bestämmer den mest gynnsamma tiden för att få en efterlängtad bebis, måste du förstå biologins principer - det här hjälper dig att förstå metoden för beräkning helt enkelt och enkelt.

Befruktning kräver två bakterieceller. En av dem är kvinnlig, och den andra är manlig. Det verkar som allt är enkelt, men det är inte riktigt så.

Den kvinnliga menstruationscykeln har flera successiva faser. Varje fas karakteriseras av sina egna egenskaper. Huvudfunktionen hos menstruationscykeln är mognad och förberedelse av ägget för den kommande befruktningen. En sådan egenskap är tänkt av naturen för fortsättningen av mänskligheten.

Befruktning av ägget är möjligt först efter det att den har mognat. Det är också oerhört viktigt att ägget lämnar äggstocken och in i äggledaren. Detta är nödvändigt så att den kvinnliga reproduktiva cellen kan möta hanen. Sammansmältningen av två bakterieceller kallas befruktning eller befruktning.

Läkare fördelar en speciell tid i menstruationscykeln när ägget har mognat och är klart för befruktning. Denna period kallas ägglossning. Under denna period är sannolikheten att få barnet det högsta. Det bör noteras att barnets uppfattning kan planeras inte bara på en dag.

Experter identifierar en hel period när sannolikheten för äggbefruktning är ganska hög. Det är ganska enkelt att bestämma det - det är ett par dagar före och efter ägglossningen. Den här gången är den mest gynnsamma för att få det efterlängtade barnet.

Hur man beräknar ägglossning?

Beräkningen av det planerade datumet för uppfattningen utförs ofta exakt genom metoden för bestämning av ägglossningen. Det finns flera olika räknealternativ som kan användas för detta ändamål. Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar.

Kalendermetod

Denna metod är den vanligaste, eftersom det är ganska enkelt. Beräkningen av dagen för ägglossning och en gynnsam tid för uppfattningen med hjälp av en kalendermetod kan utföras av någon kvinna.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

För att använda den här metoden behöver du en kalender där en kvinna markerar datumet för början av sin period - vi kommer att avvisas från dem. Lika viktigt är beräkningen av menstruationscykelns varaktighet. Den börjar den första dagen i månaden och slutar på den sista dagen före nästa menstruation.

Enligt statistiken är den genomsnittliga varaktigheten för den kvinnliga menstruationscykeln 28-30 dagar.Omedelbart noterar vi att detta är ett medelvärde eftersom varje menstruationscykel varaktigt är individuell. Till exempel kan det vara lika med 25 eller 24 dagar.

Om varje månad av någon anledning varierar menstruationscykelns varaktighet, väljs medelvärdet. Vanligtvis rekommenderar läkare för detta att ta hänsyn till varaktigheten av de tidigare 2-3 cyklerna.

Att veta hur länge menstruationscykeln löper, kan du beräkna det mest sannolika datumet för ägglossningen. Hon faller som regel på hans mitten. Således, med en menstruationscykel på 26 kalenderdagar, uppträder ägglossningen på dag 13.

Efter bestämning av ägglossningsdatum beräknas den period som är mest fördelaktig för uppfattningen. Det börjar två dagar före och fortsätter två eller tre dagar efter ägglossningen. I vårt tidigare beskrivna fall faller den gynnsamma tiden för att få barnet att vara 11-15 dagar efter menstruationscykeln.

För närvarande finns interaktiva räknare och onlineapplikationer som enkelt gör att du kan beräkna datumet för ägglossning och den gynnsamma perioden för befruktning. Att använda dem är ganska enkelt. Vid bestämning av datumet för uppfattning i en sådan kalkylator använder den matematiska beräkningsmetoden, som vi ansåg.

Basaltemperaturmätning

En mer noggrann metod för att bestämma dagen för ägglossningen är bestämningen av basaltemperaturen. Denna metod kräver kvinnans disciplin och ansvar. Att mäta temperaturen hos en kvinna som planerar en graviditet bör vara flera gånger under hela menstruationscykeln.

Basal temperatur bestäms på morgonen, omedelbart efter att ha vaknat. Denna indikator mäts rektalt. De erhållna värdena ska spelas in i en anteckningsbok eller anteckningsbok, mätdatumet och det erhållna värdet måste anges. Vissa kvinnor gör det i form av grafik, medan andra är mer bekväma med bordet. Vid tidpunkten för ägglossningen stiger basaltemperaturen vanligen med 0,2-0,3 grader Celsius. Detta händer på grund av hormonella förändringar som uppstår i den kvinnliga kroppen vid denna tidpunkt.

Det är viktigt att notera att denna metod inte är helt korrekt, och de erhållna resultaten är inte alltid tillförlitliga.

Resultatets osäkerhet beror på flera faktorer:

 • Tekniskt fel på termometern med vilken mätningen utförs;
 • befintliga sjukdomar hos de kvinnliga könsorganen, särskilt de som åtföljs av hormonella förändringar.
 • försvagning av kroppen på grund av känslomässig stress, katarralsjukdomar, olika infektioner och många andra faktorer.

Ultraljudsundersökning

Ultraljud kan hjälpa till med att bestämma datumet för ägglossningen. Genom ultraljud kan du bestämma utvecklingsstadiet för ägget, vilket är nödvändigt för befruktning, samt bedöma dess placering. En erfaren ultraljudsspecialist som använder moderna högkvalitativa enheter kan övervaka utvecklingen av follikeln från 7-10 dagar efter menstruationen. Denna teknik kallas också follikulometri, eftersom det under genomförandet bestäms av storleken på modningsfollikeln.

Vanligtvis är ultraljudsövervakning för att bestämma exakt datum för ägglossning tilldelad en kvinna i 2-3 månader. I det här fallet är det mycket lättare att spåra follikelns mognadsgrad, eftersom läkaren under den observerade tiden kan dra en slutsats om vilken dag ägglossningen vanligen förekommer i varje enskilt fall.

Det händer också i praktiken att en viss menstruationscykel går utan ägglossning. Hans läkare kallar det anovulatoriska. Typiskt uppträder denna situation hos kvinnor med olika sjukdomar i reproduktionsorganen och dyshormonala tillstånd.

Det bör noteras att ultraljudsmetoden för bestämning av ägglossningen används mindre ofta än andra.För att genomföra det måste en kvinna besöka en läkare och gå till ultraljudsrummet. Ofta är det helt enkelt ingen tid att regelbundet besöka kliniken för en modern arbetskvinna, så hon väljer mer prisvärda metoder för att beräkna ägglossningen.

Klar test

Du kan köpa dem nu på något apotek. Också säljs test för att bestämma ägglossningen i stora butiker och stormarknader.

Att använda sådana testsystem för hemdiagnostik är ganska enkelt. För att göra detta behöver du bara en liten urin, några minuter ledig tid, samt instruktioner som är kopplade till testet. Observera att du måste använda instruktionerna. Varje tillverkare måste ange hur länge studien varar, samt vissa tekniska nyanser av testet.

Vaginal metod

Enligt många läkare är detta alternativ definitionen av ägglossning ganska subjektiv. Tillnärmning av ägglossningen utvärderas för vissa kliniska symptom som förekommer närmare menstruationscykeln. Dessa inkluderar:

 • liten svullnad i bröstkörtlarna;
 • ökad nippelkänslighet
 • Utseendet av visköst ljus slem från slidan;
 • Utseendet att dra känslor i utskjutningen av äggstocken från ena sidan eller en annan;
 • libidoförbättring.

Utseendet av dessa kliniska tecken närmare ägglossningen är ett slags förberedelse av kvinnokroppen för den kommande uppfattningen av barnet. Dessa fysiologiska egenskaper behandlas noggrant av naturen för att möjliggöra fortsatt mänsklighet.

Vaginal metod är inte korrekt, det är mer korrekt att kalla det endast vägledande. Vissa kvinnor "riktigt" gissar "början av ägglossningen genom att upptäcka liknande symptom i sig, medan andra gör misstag.

Enligt majoriteten av läkare, använd endast en sådan subjektiv metod för att bestämma ägglossning ska inte vara.

Vad är konceptkalendern?

För att planera en graviditet är det mycket viktigt att övervaka de fysiologiska förändringarna i kroppen. Alla läkare, när de kontaktas av par som planerar att bli föräldrar snart, uppmanar dem att uppmärksamma hälsan hos både den framtida fadern och den framtida mamman.

Hjälp med att planera en graviditet kan en särskild kalender. Gör det ganska enkelt. I den vanliga kalendern markerar kvinnan menstruationsdatum, den beräknade ägglossningen och beräknar den tidsperiod som är mest fördelaktig för uppfattningen. För enkel användning kan du använda olika färgpennor eller spetspennor, markera olika datum, till exempel kan du markera datumet för ägglossningen i grönt och cirkulera den.

Den "gröna korridoren" - den mest gynnsamma tiden för befruktning - skisseras också i grönt. Månadsvis kan man cirkuleras i rött. En sådan enkel och visuell kalender tillåter en kvinna att förbereda sig för att bli en mamma, för att inte glömma den kommande ägglossningen och planera den möjliga uppfattningen av barnet för den här tiden.

Gynnsamma förhållanden

Redovisning för cykeldagen när du planerar graviditet ger dig möjlighet att uppnå ett ganska bra resultat. Läkare råder att börja förbereda sig för framväxten av ett nytt liv i förväg. I det här fallet har framtida föräldrar tillräckligt med tid för att stärka sin egen hälsa och därigenom förbättra chanserna för en lyckad uppfattning och en hälsosam bebiss födelse.

Om biologisk ålder

Öka sannolikheten för uppfattningen på olika sätt. Deras val är enormt - från de gamla populära råden till den mycket vetenskapliga rådgivningen från specialister. Välja sådana rekommendationer, förväntade föräldrar bör inte gå in i dem för mycket. Processen med att begå ett barn är ett verkligt mysterium, som är tänkt av naturen. Ett starkt intrång i processen i framtiden kan vara belägen med olika negativa konsekvenser.

Allmänna rekommendationer från läkare om när det är bättre att bli gravid, reduceras ofta till frågan om framtida föräldrars biologiska ålder. Man tror att i yngre ålder är kroppens reproduktiva funktion mycket högre.

Många gynekologer tror att ha ett första barn borde vara före 30 års ålder. Man tror att den äldre den förväntade mamman under uppfattningen, desto högre sannolikhet för hennes bebis utvecklar olika defekter. Ur vetenskaplig synvinkel är detta uttalande sant, men i praktiken är det inte alltid bekräftat. Varje dag i världen föds en hel del friska barn som förekommer hos mamma över 35 år. Barnets födelse efter 30 år blir idag allt vanligare.

Varje läkare har sin egen åsikt om denna fråga, men beslutet om att bli en mamma nu eller inte ännu tas av varje kvinna självständigt.

Om säsongsmässan

Ofta när man planerar ett barn fokuserar framtida mammor på årstiden. I de flesta fall beror detta på att de vill att barnet ska födas med ett visst stjärntecken, eftersom de tror att det bestämmer karaktären hos en person. Beräkna det förväntade födelsedatumet, och följaktligen är tecknet på barnets horoskop möjligt, men du behöver veta exakt datumet för barnets uppfattning och planera det korrekt.

Astrologi har inget att göra med medicin. Läkare använder som regel inte sådan planering för årstiderna. Läkare är mer baserade på det faktum att det framtida barnet växte bra och utvecklats under perioden för sin prenatal utveckling. Men planering av graviditet under vissa månader kan spela en positiv roll när det gäller att bära en bebis.

Så om graviditeten uppstår på sommaren och hösten blir risken för att utveckla olika mödrar och avitaminos hos den förväntade mamman väsentligt minskad. För att denna tid ska falla på en varm årstid måste uppfattningen om en bebis uppträda i slutet av vintern och i början av våren.

Om tiden på dagen

Läkare tror att tiden på dagen för genomförandet av uppfattningen inte spelar en särskild roll. Du kan bli barn både dag och natt. Det finns ett antal olika teorier och personliga åsikter om denna fråga, men de är alla ganska subjektiva och helt annorlunda.

I litteraturen kan man finna påståendet att den bästa tiden för genomförandet av befruktning är morgon och morgon. Vid denna tidpunkt är koncentrationen av könshormoner i blodet ganska hög.

Övriga data motsäger detta och visar att det är bättre att bli en baby sent på kvällen eller på natten. Vid denna tidpunkt är kvinnliga könsorgan i ett ganska avslappnat tillstånd och inte spända. En sådan avkoppling underlättar lätt kontakt med spermierna med ägget. Observera att sådana inkonsekventa data inte gör det möjligt att använda denna planeringsmetod fullständigt.

Det är bättre att använda mer tillförlitliga metoder baserat på beräkningen av ägglossning och en gynnsam period för befruktning - de kommer att bidra till att öka sannolikheten för framtida utseende hos en liten person.

Om vad du behöver veta om barns uppfattning, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa