Vad ska man tänka på när man planerar en graviditet?

Innehållet

Födelsen av en bebis är det viktigaste och känslomässiga ögonblicket i varje paras liv. För att graviditeten ska vara så bekväm som möjligt är det väldigt viktigt att noga planera uppfattningen.

Särskilda funktioner

Att planera en graviditet är en mycket viktig och ansvarsfull process. Det händer ofta att barns uppfattning sker spontant. Naturligtvis är barnets födelse i alla fall en stor lycka, även om paret inte specifikt förberedde sig för sin uppfattning.

Detta tillvägagångssätt kan dock inte anses ansvarigt. Födelsen av en bebis kommer att kräva ett stort ansvar från föräldrarna. Det är bättre att denna kvalitet manifesteras vid graviditetens planeringsstadium.

Förresten tror psykologer över hela världen att planerad uppfattning är det bästa testet för framtida föräldrars psykiska mognad. Detta tyder på att både man och kvinna är redo och väldigt villiga att få barn.

Läkare noterar också att en kvinna som noggrant planerat sin graviditet är i ett lugnare och balanserat tillstånd i framtiden. Detta leder till att perioden för att bära barnet i henne flödar positivt och bringar henne okänd mot denna känsla.

Många män tror att endast en kvinna ska förbereda sig för att få barnet att bli gravid. Denna funktion beror till stor del på den manliga psyks särdrag. Men denna tro är inte helt sant. Varje doktor kommer att säga det Att förbereda sig för att bli barn är en väldigt viktig process för både män och kvinnor.

Det händer att trots att man förbereder sig för graviditet kan paret fortfarande inte bli en bebis. Som regel, i de flesta fall, hon besöker läkare och bara en kvinna passerar alla tester. Trots allt tror många män att om ett barns uppfattning inte uppstår, då är det deras "halvor", men ingen av dem är deras egna.

I slutändan bidrar denna situation till att paret under ganska lång tid inte kan tänka sig ett barn. Efter flera misslyckade år som inte ledde till barns uppfattning beslutar mannen fortfarande att söka en specialist för samråd. Och vad är hans förvåning när, efter en serie test, doktorn avslöjar infertilitet eller andra sjukdomar i reproduktionsorganen som förhindrar uppfattning.

Det är mycket viktigt för ett par som väljer att bli föräldrar att det i första hand är ett stort ansvar. Enligt psykologer bör barnets födelse endast ske när en man och en kvinna är båda psykologiskt mogna, det vill säga redo att vara ansvariga för ett nytt liv.

För att graviditeten skall kunna fortsätta säkert, är det även viktigt att identifiera alla sjukdomar som var och en av paret har, även vid beredningen av barnets uppfattning. Det händer också att läkare bestämmer sjukdomar som patienterna inte ens inser när de utför ett komplex av sådan diagnostik.

I sådana situationer är det viktigaste att komma ihåg är att inte alla sjukdomar är kontraindikationer för att unga barn.Inte heller alla sjukdomar kan leda till infertilitet eller minskad fertilitet (förmågan att bli barn).

Efter en omfattande diagnos kommer läkarna att göra de nödvändiga rekommendationerna. De sammanställs både separat för män och för kvinnor.

Det är mycket viktigt att sådana medicinska anvisningar är korrekt skrivna.. De borde innehålla många punkter. De innehåller också tips om livsstilsförändringar, normalisering av regimen, optimering av näring, val av rätt kost och mycket mer. Läkaren kommer också att indikera behovet av att ta några mediciner. I det här fallet kommer läkaren att föreskriva kursens varaktighet, hur många droger som helst, samt den nödvändiga dosen.

Vilka sjukdomar förhindrar att barnet uppfattas?

Patologier som förhindrar genomförandet av uppfattningen, i medicin, finns så många. För att räkna dem alla och berätta dem i detalj tar det mer än tiotusentals sidor.

Var och en av sjukdomarna har sina egna särdrag av utveckling. Många av dem är kroniska. Det är viktigt att notera det Inte bara sjukdomar som uppstår med frekventa exacerbationer och som stör störst en person kan leda till infertilitet. Tvärtom händer det ofta att fertilitetsnedgång sker på grund av sjukdomar som är asymptomatiska och inte orsakar obehag.

Denna funktion orsakar det faktum att många par framgångsrikt försöker bli barn. I detta fall kan patologi identifieras endast genom att utföra det nödvändiga diagnostiska komplexet. Mänskliga och kvinnliga sjukdomar som orsakar svårigheter med att bli gravid är definitivt olika. Graden av deras svårighetsgrad kan också skilja sig från.

Ju längre sjukdomen har passerat i avsaknad av behandling, desto starkare är risken för minskad fertilitet hos en av paren. I alla fall är det värt att differentiera sjukdomar hos både män och kvinnor separat.

Herr

Problemen med manlig infertilitet behandlas av urologer-androloger. Dessa specialister för att utföra abnormiteter hos män kräver nödvändigtvis en klinisk undersökning av de yttre könsorganen och prostatakörteln. Även under en så enkel diagnostisk procedur kan en kompetent läkare känna igen farliga sjukdomar som kan orsaka infertilitet.

Efter en klinisk undersökning kommer en specialist definitivt att skicka en man för att genomgå ytterligare diagnostik. Detta är nödvändigt för att korrekt fastställa diagnosen och föreskriva lämplig behandling eller välj rekommendationer.

Leykospermiya

Det är en av de vanligaste specifika manliga orsakerna till minskad fertilitet. Detta patologiska tillstånd karakteriseras av en ökning av antalet leukocytceller i semen.

I en frisk man bör cirka 1 miljon av dessa vita celler finnas i 1 ml ejakulat. Överskottet av denna indikator över normen är en följd av leukospermi.

Risken för denna patologi är att en man har en kraftigt minskad fertilitet. Manliga bakterieceller (spermatozoa) måste vara aktiva och mobila för att de ska kunna smälta med ägget. Vid leukospermi bryts dessa egenskaper. Detta leder till att sperma i sperma är närvarande men inte fullständigt och aktivt.

Det är omöjligt att bestämma detta tillstånd endast av externa tecken. Oftast förekommer denna sjukdom hos en man efter att ha genomgått bakterieinfektioner i urin- eller reproduktionssystemet. En man är helt enkelt "sjuk" med dessa sjukdomar, utan att ens veta vilka förändringar som kan förekomma i hans kropp.

Att identifiera denna patologi kan bara hjälpa hela diagnoskomplexet. Tillämpade forskningsmetoder i detta fall ELISA, PCR-diagnostiskt test, samt studier av spermier under ett mikroskop under bakteriologisk undersökning.

Först efter alla dessa studier kommer läkaren att kunna fastställa förekomsten av denna patologi. Denna sjukdom behandlas med hjälp av flera medel på en gång. Deras urval utförs individuellt med hänsyn till orsaken till detta tillstånd.

Ökad spermsyra

Normen för denna indikator är 7,2-8 pH. Ofta händer det att syrans surhet blir förhöjd.

Enligt statistiken, om syran i ejakulatet blir starkt alkaliskt (pH upp till 10), blir möjligheten att bli gravid i stor utsträckning minskad. Patologin i prostatakörteln leder ofta till utvecklingen av detta tillstånd. Ofta utvecklas sådana sjukdomar hos män som har låg immunitet.

Enligt statistiken, efter 45 år börjar även läsning av sperma att förändras. I detta fall kan syrans surhet också förändras. I detta fall kommer andrologen att erbjuda mannen att genomgå en komplex terapi, inklusive medicinering, samt hjälpmedel för fysioterapi.

Sexuellt överförbara sjukdomar

I strukturen av orsakerna till minskningen av manlig fertilitet, tar dessa patologier en ledande plats. Faren med dem är det många av dem har varit nästan asymptomatiska genom åren.

En man som redan är redo att bli en far och aktivt gör alla försök för detta kan inte uppnå det önskade resultatet. Detta beror på det faktum att många sexuellt överförbara sjukdomar leder inte bara till störningar i könsorganens arbete utan också till förändring av spermogram.

Sällan är det rörligheten och aktiviteten hos den sperm som bryts. Några män minskar deras antal i ejakulatet. Alla män bör definitivt testas för sexuellt överförbara sjukdomar. Också mycket viktigt närvara regelbundet hos en venereolog.

Det är bättre att veta om din diagnos och behandla en sjukdom än att helt enkelt ignorera sin närvaro. Om den venerala sjukdomen inte behandlas kommer detta inte bara att leda till människans infertilitet, men också till utseendet på andra väldigt negativa effekter på hans hälsa.

Kronisk patologi av inre organ

Kanske är dessa sjukdomar de mest talrika. Helt friska människor existerar inte. Alla har någon form av patologi. Den enda frågan är om det kan påverka förmågan att fortsätta loppet.

Planeringsstadiet av graviditet är en bra tid att kontrollera din kroppskvalitet. Problem med uppfattningen hos män leder oftast till sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Som regel börjar de manifestera sig i en äldre ålder.

Terapeuten är engagerad i diagnosen av dessa sjukdomar. För att göra detta utför doktorn auscultation (lyssning) av hjärtljud och mäter blodtrycksnivån hos en man. Dessutom måste en specialist skicka ett EKG. Denna undersökning är mycket viktig för alla män. över 40 år gammal.

kvinnor

Det finns också många kvinnliga sjukdomar som kan orsaka svårigheter när man får barnet. Ofta, för att fullständigt kunna klara det diagnostiska komplexet av undersökningar behöver en kvinna flera veckor eller till och med månader.

Polycystiskt äggstockssyndrom

Denna patologi har tyvärr nu börjat registreras allt oftare. Det beror till stor del på att dagens snabba levnadsstandard inte alls bidrar till att bevara och stärka kvinnors hälsa.

Kvinnor som lider av denna patologiska erfarenhet problem med menstruationens regelbundenhet. Detta manifesteras på grund av ett starkt dyshormonalt tillstånd. Dess utveckling kan leda en rad olika anledningar.

Det händer ofta att det är extremt svårt att korrigera de resulterande hormonella störningarna med hjälp av läkemedelsbehandling. Vanligtvis är hormonella läkemedel i en sådan situation tilldelad en kvinna för permanent mottagning. Detta är nödvändigt så att hennes menstruationscykel normaliserar och ägglossningen sker i rätt tid.

Kvinnor som lider av denna patologi är det viktigt att komma ihåg det Det här är inte en mening att tänka på en bebis.. Fall av lyckad graviditet och födelse hos barn hos patienter med denna sjukdom, gynekologer har noterat ett stort antal.

Ett kompetent medicinskt tillvägagångssätt hjälper en kvinna att planera och realisera den efterlängtade uppfattningen om en baby.

Torch (fackla) - infektion

Under detta begrepp förstår experter ett antal sjukdomar som orsakas av vissa typer av mikroorganismer. Förkortningen antyder exakt vilka patologier som ingår i denna grupp:

  • Toxoplasmosinfektion (Toxoplasmos);
  • R-rubellainfektion (Rubella);
  • C-cytomegalovirusinfektion (cytomegalovirus);
  • H är en infektion orsakad av herpes simplexviruset (Herpes simplex).

Många av dessa infektiösa patologier är farliga i utvecklingen av mycket ogynnsamma sjukdomar för fostret. Om barnet är infekterat av dem, att vara i min mammas mage, kan den fullständiga bildandet av hans kropp störas. Detta leder till det faktum att barnet börjar bilda olika sjukdomar på grund av sin prenatala utveckling.

Många kvinnor är intresserade av sina läkare om dessa infektioner bör behandlas i förväg om de inte är oroliga över någonting. Det här är naturligtvis ett måste.

Under graviditeten hos en kvinna naturligt reducerad immunitet. Detta arbete med immunförsvaret är förståeligt. Så naturen uppfattas så att moderens kropp inte avvisar barnet.

Minskad immunitet kan leda till att infektioner hos en kvinna helt enkelt förvärras och de negativa symptomen kommer att manifestera sig i sin helhet. I en sådan situation kommer risken att utveckla farliga fostrets abnormaliteter hos ett foster att öka flera gånger.

Sjukdomar i reproduktionssystemet

Genitala sjukdomar spelar också en avgörande roll för att minska kvinnors fertilitet. Tyvärr manifesteras sådana patologier i mycket unga tjejer. Med ålder kan deras kurs utvecklas och förvärras.

Det är väldigt viktigt att tjejen tänker på sitt reproduktionssystem ganska tidigt. Detta kommer att bidra till att förebygga utvecklingen av skadliga effekter av sjukdomar som ytterligare hindrar henne från att bli mamma.

Patologi kan avslöja en gynekolog. Din kvinnliga hälsa borde lita på endast den läkare du litar på. Klinisk erfarenhet är av största vikt. Särskilt i situationer där en kvinna har några sjukdomar i könsorganen.

Behandling av sådana patologier bör inte försummas. Försummelsen av sjukdomen bidrar till det faktum att genitalernas funktioner börjar gradvis bryta ner sig. Denna situation kommer att leda till att kvinnan inte själv har märkt hur hon kommer att ha svårt att få en baby.

Regelbundna besök på gynekologen (minst en gång per år) är ett nödvändigt villkor för att bevara kvinnors hälsa för varje tjej.

Vilka specialister ska du kontakta?

Både män och kvinnor som förbereder sig på att bli gravida, det är väldigt viktigt att i början besöka en terapeut. Denna doktor har tillräckligt med systematiskt tänkande för att kunna utarbeta en övergripande plan för diagnostiska åtgärder som krävs i varje enskilt fall.

Män bör också besöka en urolog. Det är naturligtvis bättre att de går till sådana samråd minst en gång per år. Det är mycket lättare att förhindra sjukdomen än att behandla det i framtiden.Om en man har några kroniska sjukdomar i könsorganen, måste han i detta fall också besöka en androlog.

Obligatorisk kvinnlig läkare - gynekolog. Alla kvinnor som inte har besökt kliniken länge och planerar att bli gravid snart ska definitivt anmäla sig till ett samråd med denna specialist.

Innan du besöker, glöm inte att ta med alla tillgängliga medicinska handlingar och extrakt från läkarregister på den gynekologiska profilen. Detta är särskilt viktigt om du planerar att kontakta en ny läkare.

Efter den kliniska undersökningen kommer läkaren att göra en uppsättning nödvändiga rekommendationer för patienten. För alla kvinnor som planerar att bli barn snart kommer läkaren att rekommendera att följa schemat för deras basala temperatur.

Om en man eller en kvinna har några kroniska sjukdomar i kardiovaskulärsystemet eller om de är på ett dispensarkonto hos en kardiolog, ska de definitivt se den här specialisten. Det är mycket viktigt att läkaren rekommenderar vid graviditetens planeringsstadium vilka mediciner kan krävas för kontinuerlig användning i framtiden.

Det är viktigt att notera det Vissa droger kan något minska sannolikheten för att bli barn. I det här fallet bör du också säkert rådgöra med din läkare om möjligheten att avbryta sin mottagning.

Besökande specialister är obligatoriska för alla som har sjukdomar i lämplig profil. Så, med tanke på de befintliga patologierna i urinvägarna är det väldigt viktigt att söka råd från en urolog.

Om den förväntade mamman har svår myopi eller annat synfel som kräver noggrann medicinsk observation, måste hon först samråda med sin ögonläkare. Med vissa retinala patologier utförs graviditetshantering under noggrann övervakning.

Diagnostiska metoder

För att bestämma alla tillgängliga sjukdomar krävs ett stort antal olika studier. Endast en uppsättning undersökningar gör det möjligt för läkare att få tillräckligt med information om vilka förändringar som finns i kroppen. Listan över studier kan vara ganska stor. För varje fall är det individuellt. Det finns emellertid allmänna baslinjestudier.

Ultraljud av inre organ

För närvarande tillåter denna metod för att bestämma patologin med mycket olika lokaliseringar. Med hjälp av ultraljud kan patologi i levern, njurarna och urinvägarna identifieras.

Även framtida föräldrar bör definitivt genomgå en ultraljudsundersökning av reproduktionsorganen. Så, andrologen kan utse en man att genomgå en ultraljud av prostatakörteln. En av de vanligaste patologierna är kronisk prostatit. Denna patologi kan också leda till en minskning av fertiliteten hos män. Denna sjukdom kan lätt upptäckas av ultraljud.

För kvinnor, särskilt de som har svårt att få barn, är det mycket viktigt att genomgå en ultraljudsundersökning av livmodern och bilagorna. Under denna undersökning kan läkaren bestämma könsorganens storlek, såväl som "se" den befintliga patologin.

I det här fallet bör du definitivt behandla dem före graviditeten.

fluorografi

Denna forskningsmetod är grundläggande. Han måste utses absolut för alla människor. Studien borde vara minst en gång per år.

Du kan utföra undersökningen på någon klinik. Med denna studie kan du identifiera sådana farliga sjukdomar som tuberkulos och olika lung-neoplasmer. Dessa farliga förhållanden är relativa kontraindikationer för uppfattningen.

Hjälpmetoder

Om en kvinna eller en man har någon särskild patologi av interna organ, kan de behöva särskilda diagnostiska metoder.Typiskt är dessa metoder tilldelade personer som är på utställningen med smala specialister.

Sådana hjälpmetoder innefattar radiografi, Doppler, beräknad och magnetisk resonansbildning. Det är viktigt att komma ihåg det Dessa studier är absolut inte nödvändiga. De är endast föreskrivna för vissa medicinska tillstånd.

Vad ska man göra efter ett missfall?

Förlust av ett barn för många kvinnor är ett stort psykologiskt trauma. Mer lidande de har i själen, och inte på den fysiska nivån.

Psykologer tror det Planera omedelbart nästa graviditet efter att spontan abort inte borde vara. I det här fallet är den framtida moderens kropp helt enkelt inte redo att bära barnet.

Mycket viktigt är en kvinnas sinnesstämning. Efter att ha förlorat ett barn tar det lång tid att överleva detta tillstånd. Det är bättre att i detta svåra ögonblick i hennes liv finns en älskad nära henne som kan stödja henne.

Som regel tar det flera månader att förbereda den kvinnliga kroppen för nästa graviditet. Under denna tid måste kvinnan behandlas.

Det händer ofta att efter en frusen graviditet uppstår en stark hormonell obalans i kvinnokroppen. Samtidigt kan nivån på 17-OH-progesteron ökas, östrogen reduceras, eller det finns brist på andra hormoner. I detta fall krävs obligatoriskt intag av kompensationsmedel.

Efter en tragiskt avslutad graviditet med nästa uppfattning kan det finnas allvarliga svårigheter. För att kvinnokroppen ska återhämta sig tar det lite tid. Under denna period begränsar inte läkares sexuell aktivitet läkare som regel. För att ge kroppen tid att återhämta sig och förhindra tidig uppfattning av barnet, kan läkaren ordinera en kvinna att använda p-piller.

Urvalet av dessa medel utförs mycket noggrant med hänsyn till obalansen mellan könshormoner. Användningen av sådana droger bidrar också till att normalisera tjockleken på det inre skiktet i livmodern. Öka endometriumviljan hjälper till att utbyta hormonbehandlingar.

Vilka tester måste passera?

För att identifiera dolda patologier används laboratorietester. Några av dem är vanliga för både män och kvinnor. Det finns dock specialiserade studier. Med deras hjälp bestäms de som regel indikatorer på intim manlig eller kvinnlig hälsa.

En lista över allmänna tester kommer att vara för ett par terapeuter. Under alla omständigheter måste man utvärdera hälsotillståndet för att utvärdera arbetet hos alla vitala organ. Sådana tester inkluderar fullständig blodräkning och urinanalys samt biokemiska analyser.

För män

För att bedöma fertil fertilitet är det mycket viktigt att utvärdera koncentrationen av testosteron i blodet. Detta grundläggande hormon är ansvarigt i en mans kropp för normal spermatogenes. Det är under hans inflytande att spermierna blir mer aktiva och mobila.

Normalt är testosteronnivån i blodet hos män av reproduktiv ålder 4,5-30,5 pg / ml. Att minska nivån på detta hormon leder till att en man blir mycket svårare att bli far.

Om paret har svårt att få en baby, är det i det här fallet väldigt viktigt att utvärdera spermogramindikatorerna. För denna analys tas lite sperma.

I laboratoriet utvärderas grundläggande ejakulationsprestanda. Den läkare som utför studien kan bestämma spermatozoas aktivitet och rörlighet samt kvantifiera deras innehåll i biomaterialet.

För kvinnor

Komplexet av hormonella studier för kvinnor är ganska omfattande. Det innehåller alla viktiga hormoner som påverkar kvinnornas fertilitet. Det är viktigt att komma ihåg att det finns en tidsram för analysen för varje analys.

Så, för en kvinna som förbereder sig på att bli moder, är det mycket viktigt att bestämma östrogen nivåer, progesteron och andra specifika hormoner. Läkaren gör en slutsats om tillståndet för reproduktiv kvinnors hälsa enbart på grundval av de erhållna analyserna.

Ofta, när man utför hormonella studier hos kvinnor, detekteras en minskad nivå av progesteron eller östrogen. I en sådan situation krävs korrigering av villkoren med hjälp av droger.

Det är också mycket viktigt för förväntade mammor att kontrollera nivån av sköldkörtelstimulerande hormon i blodet (TSH). Detta ämne är nödvändigt för att sköldkörteln fungerar fullt ut. Brott mot denna kropps arbete kan leda till en komplicerad graviditet eller till och med svårigheten att uppfatta.

I vissa fall kan särskilda studier krävas. Till exempel kan en kvinna som misstänks ha ett antifosfolipid syndrom testas av en läkare för en lupus-antikoagulant. Dessa immunoglobuliner av klass G framträder i honkroppen som svar på negativt laddade fosfolipider.

En sådan studie utförs på kvinnor som har svårt att bära en baby eller det har förekommit fall av tidigare abort.

Genetiska studier

För att bedöma sannolikheten att ha en bebis med kromosomala sjukdomar är det mycket viktigt att göra speciella undersökningar. Med hjälp av denna metod kan du också bedöma risken för att ett barn utvecklar genetiska patologier.

Sådana studier är inte tilldelade alla par. Läkare markerar ett flertal kriterier enligt vilka de tvingas utse ett par för att genomgå en sådan undersökning.

En av de viktigaste indikationerna är födelse i föregående födseln hos en bebis med en kromosomal eller genetisk sjukdom. I detta fall screenas dessa patologier under andra graviditeten.

Om en av framtida föräldrar har anhöriga i nära relation som har dessa sjukdomar, borde de definitivt varna doktorn om det. I denna situation krävs samråd med en genetiker. Denna specialist har risk att utveckla genetiska patologier. Doktorn kommer också att kunna ange sannolikheten för huruvida födelsen av en baby som lider av sådana sjukdomar är möjlig.

Även genetiska studier kommer att visas för par som planerar att bli barn efter 35 år.

Varje år ackumuleras mutationer i människokroppen. Detta leder till att risken för nedbrytning i ett barns genetiska apparat, som kommer att bli uppfattat av äldre föräldrar, är ganska högt.

Nödvändiga vaccinationer

Mycket ofta i medicinsk praxis händer det att en kvinna blir sjuk med infektionssjukdomar under graviditeten. Och några av dem kunde lätt ha förhindrats om hon hade levererat vaccinet i tid.

För närvarande använder Ryssland den nationella kalendern för förebyggande vaccinationer. Många tror att det bara kan användas för barn. Detta är inte alls fallet.

Detta medicinska dokument listar alla nödvändiga vaccinationer som krävs även för vuxna. Både män och kvinnor Var noga med att få vaccination mot mässling, röda hundar, fåror, stubbkramp, difteri.

En kvinna som planerar att bli gravid, kommer också att få influensavörande. Dr Komarovsky tror att denna enkla metod kommer att rädda henne och det framtida barnet från de farliga konsekvenserna av denna sjukdom. Det är möjligt att rådfråga vilka vaccinationer som visas i ett visst fall, med en terapeut.

Vad ska kasseras?

Risken att utveckla flera patologier är signifikant högre hos män och kvinnor som missbrukar alkohol eller rök. Etylalkohol och nikotin har en mycket stark inverkan på ton och elasticitet hos alla blodkärl. Detta leder till att reproduktionsorganen helt enkelt inte fungerar i full funktion.I slutändan bidrar detta till bildandet av en minskning av fertilitet hos män och kvinnor.

Goda vanor

Under graviditetsplaneringen är det mycket viktigt att övervaka ditt tillstånd. Hälsa bör stärkas innan man tänker på en bebis, och inte efter det. Det är viktigt att komma ihåg att både män och kvinnor bör ta hand om sig själv på detta sätt. Endast i detta fall är en hälsosam uppfattning om en bebis möjlig.

Förbättra hälsan hjälper de enklaste sätten. Män som har låga nivåer av testosteron i blodet behöver träna. Övning bör ske regelbundet. Systematisk utbildning spelar i detta fall en avgörande roll. Som en övning kan du rocka en press, förbättra din uthållighet och hjärtbelastning, samt besöka ett bad.

Kvinnor bör ägna mer uppmärksamhet. på tillståndet i ditt nervsystem. Under graviditeten kommer hon ständigt att förändra hormoner. Det visas som regel av skarpa skillnader i humör.

Ju mer förberett en kvinna är att hon snart blir en mamma, desto lugnare blir hennes graviditet. För att normalisera nervsystemet är yoga eller andningspraxis perfekta.

Drogerintag

Det är mycket viktigt att komma ihåg att innan du tar några mediciner och kosttillskott är det mycket viktigt att du rådgör med din läkare. Detta bör ske först efter att ha utfört ett komplex av diagnostik och förtydligar alla de patologier som finns i kroppen.

Programmet för korrigering av manliga patologiska tillstånd kan vara annorlunda. Det beror till stor del på orsaken som bidrog till deras utveckling. Om det finns problem med minskad spermatogenes, föreskriver en andrologist behandlingen. För att göra detta väljer läkaren de nödvändiga drogerna. Ett sådant botemedel är "Speroton". Detta läkemedel bidrar till att förbättra rörlighet och spermier, och normaliserar också spermiernas prestanda.

Antibiotika används vid behandling av bakterieinfektioner hos könsorganen. Mottagandet av dessa medel gör vanligen 7-10 dagar. Efter att antibiotikabehandling utförs, utvärderas dess effektivitet nödvändigtvis.

För att förbereda en kvinna för graviditet är det mycket viktigt att kompensera intaget av alla nödvändiga vitaminer och spårämnen. För detta förskriver läkare både multivitaminkomplex och individuella vitaminpreparat.

Dessa verktyg inkluderar "Complivit", "Vitrum", "Complivit Mama", "Ultra D", "Foliber", "Inofert", "Vigantol", "Akvadetrim", fiskolja och många andra. De borde som regel användas i lång tid. Korrekt intag av dessa droger hjälper till att förbättra hälsan och förbereda den kvinnliga kroppen för den kommande uppfattningen av barnet.

I vårt land finns det en hel del regioner där människor är bristfälliga i jod. Sådana patologier är mycket farliga. De minskar inte bara sannolikheten för uppfattningen, utan kan också leda till olika defekter i fosterutvecklingen. För förebyggande av dessa patologier används ofta "Jodomarin".

Kvinnor som har problem med menstruationscykeln, föreskriver läkare också olika medel. Några av dem förbättrar blodflödet i reproduktionsorganen, medan andra stimulerar ägglossningen och normaliserar nivån av könshormoner i blodet.

Dessa läkemedel kan ordineras först efter hormonella studier. Dessa verktyg inkluderar "Klostilbegit", "Ovarium compositum", "Kurantil", "Time Factor", borovoy livmoder, "Cyclodynon", "Mastodinon", "Estrozhel", "Dostinex".

Val av doser av dessa läkemedel bör göras mycket noggrant med hänsyn till kvinnans initiala tillstånd. Var och en av dessa rättsmedel har biverkningar.

Förutom de inre reproduktionsorganens hälsa är det mycket viktigt att komma ihåg det yttre. Det händer ofta att under graviditeten en kvinnas svampinfektion i skeden ofta förvärras.

För att minska sannolikheten för utvecklingen av denna patologi bör den förväntade mamman noggrant övervaka hygienen i den intima zonen. Vid rodnad och klåda i vaginalområdet kan du använda underminering med kamomill eller salvia. Det kommer också att hjälpa "Epigenes".

Om symptomen på candidiasis redan stör storstörningen av kvinnan, måste hon i en sådan situation ta flukonazol. Det är viktigt att komma ihåg det tar denna produkt för ofta kan orsaka biverkningar.

Om candidiasis oroar sig mycket ofta, då är det i en sådan situation nödvändigt att diskutera valet av behandlingstaktik med din läkare. I regel är det i detta fall nödvändigt att ta mediciner som stärker immunförsvaret.

Under graviditeten, många kosmetiska procedurer kommer att kontraindiceras. Således ska kvinnor som förbereder sig på att bli mödrar definitivt utföra ett antal förfaranden i förväg om de tillgriper dem.

Till exempel kan retinoisk skalning orsaka allergiska reaktioner hos en kvinna. I normalt liv kan detta tillstånd lätt korrigeras genom att ta antihistaminer. Under graviditeten ökar risken för allergi många gånger. Därför rekommenderar experter att skjuta upp sköljningsproceduren under graviditetsplaneringen.

Även under graviditeten är det inte önskvärt att sätta Botox. För att bedöma möjligheten av en direkt effekt av läkemedlet på fostret är omöjligt. I en sådan situation bör du fortfarande utföra denna procedur under planeringsperioden för graviditeten eller efter avslutad amning.

Cock förbereder sig för graviditet? Varför misslyckas många par att bli gravid? Vilka tester måste passera? Du kan ta reda på det här och många andra saker genom att titta på följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa