Är det möjligt att medvetet tänka tvillingar naturligt?

Innehållet

Tvillingarna är alltid en dubbel glädje. Många par vill tvillingar eller tvillingar. Denna artikel hjälper till att förstå huruvida det är möjligt att tänka tvillingar på ett naturligt sätt.

Hur förekommer uppfattningen i flera graviditeter?

Flera graviditeter kan variera. Som ett resultat av denna graviditet kan tvillingar, tvillingar, tripletter och jämn famier födas. De flesta av dessa alternativ är fortfarande tvillingar. Samtidigt kan tvillingarna vara antingen identiska eller broderliga.

Gemini

För att förstå hur tvillingar verkar måste du förstå hur fertiliseringsprocessen sker. Efter fusionen av ägget och spermierna börjar aktiv delning, vilket resulterar i ännu en ny organism, som kallas en zygote. Vidare, på grund av anledningar som är okända hittills för vetenskapen, kan zygoten i vissa fall delas upp. Denna uppdelning bidrar till att ingen, men två små mänskliga kroppar bildas.

Forskare spenderar ett par experiment som syftar till att fastställa den exakta mekanismen för aktiv delning av zygot och tvillingarnas födelse. Modern forskning visar att det viktigaste kriteriet är divisionens tid. Till exempel, Ju mer tid har gått sedan separationen av zygoterna, ju mer sannolikt bildandet av isolering i tvillingar.

Forskare har funnit att om en zygote delas med bildandet av två separata mikroorganismer i 1-3 dagar från befruktningstillfället, kommer i framtiden varje barn att ha sina fostermembran och placenta, men med en senare separation kommer tvillingarna att ha en gemensam placenta. Bildandet av siamesiska tvillingar (splitsat av kroppsdelar i sig) uppträder enligt forskarnas antaganden 13-15 dagar efter början av separationen av zygoterna.

Obstetricians och gynekologer identifierar flera varianter av multipel graviditet. Den första av dessa är bihorionisk biamniotisk. I det här fallet har var och en av barnen en egen placenta och fostretsblåsan. Som noterat är detta alternativ möjligt om zygote-divisionen inträffade ungefär 3-5 dagar efter befruktning.

Den andra varianten av multipelgraviditet kallas monokorionisk biamniotisk. Det kännetecknas av närvaron av en placenta och två fosterbubblor. Det inträffar lite senare - efter 4-8 dagar från det ögonblick av befruktning av ägget.

Det tredje alternativet är monochorion monoamniotic tvillingar. I det här fallet har barnen bara en placenta och en feteblå för två. Det här alternativet är mycket mindre vanligt än de föregående två. Det utvecklas oftast på 9-10 dagen efter befruktning.

Mycket ofta, efter födseln, ser identiska tvillingar mycket liknar varandra. I framtiden använder barnen aktivt denna likhet i skolan under svaren på lektionerna, vilket gör att lärarna och deras klasskamrater verkligen blir förvirrade. Det händer också att samma tvillingar är mycket lika varandra, inte bara i utseende men också karaktär.

tvillingar

Dvuayaytsev tvillingar kallas vanligtvis tvillingar. De kan uppstå på grund av samtidig befruktning av två ägg.Tvillingarna är som regel mindre lik varandra än identiska tvillingar. Barn kan ha olika hår och ögonfärg, varierar i höjd och vikt. Tvillingar skiljer sig i regel väsentligt i karaktär och temperament.

Bärande tvillingar kräver ett större ansvar från kvinnan, eftersom den kvinnliga kroppen vid denna tid upplever en stor börda. Det är mycket viktigt att graviditeten är önskvärd. I detta fall håller kvinnan alla svårigheter att bära barn ganska bra.

Det är mycket viktigt att den förväntade mamman under graviditeten helt och hållet följer alla rekommendationer från läkarna till henne.

Att bara bestämma multipelgraviditeten på grundval av kliniska tecken är tyvärr omöjligt. I de tidiga stadierna är det nästan detsamma som singleton graviditet. Det är möjligt att upptäcka närvaron av flera barn i livmodern under en ultraljudsundersökning. När du utför forskning om en viss period av intrauterint liv hos spädbarn kan du till och med utvärdera hjärtslaget hos var och en av dem.

Vad är sannolikheten?

Födelsen av tvillingar, som uppfattas på ett naturligt sätt, på grund av flera graviditeter är inte lika vanligt. Enligt statistiken, av 250 genera, slutar bara en med tvillingarna. Identiska tvillingar föds extremt sällan - i 4 fall av 100 sorters tvillingar.

En sådan relativt låg sannolikhet för tvillingarna bidrar till det faktum att framtida föräldrar som drömmer om flera barn samtidigt tar till sig de mest olika sätten att få tvillingar.

Det bör noteras att de flesta av dem fortfarande tillhör folket. Det enda officiella sättet att medvetet föra in tvillingar är konstgjord inseminationsteknik som används i officiell modern medicin.

Bidragande faktorer

Inte varje kvinna kan tänka tvillingar eller trillingar, men det finns ett antal faktorer som kan påverka möjligheten att utveckla flera graviditeter.

 • Den framtida moderns ålder. Man tror att efter 35 år ökar möjligheten att bli tvillingar naturligt. Ofta förekommer tvillingar hos kvinnor som föddes i åldern 35-45 år.
 • Genetisk predisposition. Kanske är denna faktor väldigt viktig. Närvaron av tvillingar i nära släktingar ökar sannolikheten för flera graviditeter avsevärt. Forskare har hittills inte precis etablerat genen som kodar för utvecklingen av denna predisposition, men statistiken visar tydligt denna trend.
 • Övervikt. Kvinnor som har ett litet överskott av fettvävnad i kroppen har också större chans att bli gravid flera barn samtidigt.
 • Race. Man tror att representanter för Negroid-rasen oftare föder tvillingar än asiater.
 • Förkortad menstruationscykel. Om varje månad menstruation sker på 20-22 dagar, ökar möjligheten att bli gravid med tvillingar något.
 • Anatomiska egenskaper. Utvecklingen av multipelgraviditet kan bidra till ett speciellt "tvåhårigt" livmoder. I det här fallet finns en liten septum i livmodern som delar upp den i flera sektioner. En sådan patologi, enligt statistiken, förekommer mindre ofta - i genomsnitt endast i 5% av fallen.
 • Upprepade graviditeter. I vissa fall kan unga tvillingar uppstå även om paret redan har en eller flera barn. Om detta också kombinerar andra faktorer som bidrar till utvecklingen av flera graviditeter ökar risken för tvillingarnas födelse.

Intressant kan uttag av orala preventivmedel också bidra till flera graviditeter. Konceptet av tvillingar i detta fall är möjligt på grund av en förändrad ägglossningsprocess.Ju längre var den tidigare administreringen av orala preventivmedel, desto större är risken för flera graviditeter. Avskaffandet av droger i detta fall förstärker frisättningen av flera ägg samtidigt.

Inducerad (artificiellt inducerad) stimulering av flera ägg samtidigt kan också vara en möjlig orsak till tänkande tvillingar. För att göra detta, använd vissa droger som stimulerar äggstockarna och reglera ägglossningen.

Ta inte droger och avbryt dem själv. Gör detta endast på råd av en läkare. Orala preventivmedel har en hel del oönskade biverkningar och kan vara kontraindicerade vid vissa sjukdomar, såväl som i närvaro av individuell intolerans.

Geografiska levnadsvillkor påverkar också tvillingsfrekvensen. I den lilla byn Kopan ", som ligger i ukrainska Karpaterna, över ett halvt århundrade föddes 54 par tvillingar (med en relativt liten befolkning på 3,5 tusen invånare). Lokalbefolkningen tror att hela saken i en naturlig källa, som flyter där. De tror även att denna källa har helande egenskaper.

Liknande överraskande fakta om tvillingens frekventa födelse registreras i byn Denisovka. Denna lilla bosättning ligger i Rostovregionen. Det noteras att 38 personer från 500 lokala invånare är tvillingar. Samtidigt tror invånarna själva att orsaken till en sådan tvångsförlossning i stor utsträckning beror på den fruktbara jord som de odlar sina grödor på. Lokalbefolkningen är så säker på det faktum att de bjuder in alla par som drömmer om tvillingarnas födelse för att besöka dem. De är övertygade om att även efter en kort semester i sin by ökar möjligheten till graviditet med tvillingar kraftigt.

Hur planerar du flera barns samtidiga födelse?

Observera att det är extremt svårt att väsentligt påverka möjligheten till en naturlig uppfattning om tvillingar, Det finns dock ett antal tips som kan hjälpa till med planering av tvillingar.

 • Ta folsyra i planeringsstadiet av graviditeten. Vissa vetenskapliga studier visar att kvinnor som tar folsyra i rekommenderade doser före uppfattningen, ökar sannolikheten för tvillingarnas utseende med 40%.
 • Håll amning. I vissa fall uppstår tvillinglösningen under amning. Om en kvinna fortfarande ammar sin första baby, men inte tillgriper preventivmedel, så kommer hon sannolikt att bli gravid med tvillingar. I detta fall bidrar frisättningen av flera ägglingar från äggstockarna samtidigt till en viss hormonell bakgrund, som bildas under amning.
 • Tänk på årstiden. Man tror att under den varma årstiden förändras de kvinnliga hormonerna. På våren och sommaren ökar chansen att bli tvungna något.
 • Prova yams. Den här grödan växer och odlas främst i Afrika och Latinamerika. Det finns förslag om att tvillingens högfrekventa frekvens hos svarta kvinnor beror till stor del på att basen av deras näring i många år består av produkter framställda från yams.

När du planerar en multipelgraviditet är det väldigt viktigt att följa de grundläggande principerna för en hälsosam livsstil. Det är viktigt för framtida föräldrar att komma ihåg att indikatorer på deras hälsa innan de blir barn är väldigt viktiga. Så, långvarig rökning eller alkoholintag har en extremt negativ effekt på bakterieceller. Detta bidrar till det faktum att normal befruktning hindras.

Det är viktigt att komma ihåg det Flera graviditeter är en ganska stor belastning på kvinnokroppen. Om en kvinna är praktiskt hälsosam, är det lättare för henne att utföra flera barn samtidigt, men förekomsten av kroniska sjukdomar hindrar avsevärt utvecklingen av en normal multipelgraviditet.

För att undvika friska barn rekommenderar läkare att den förväntade mamman, minst 6 månader före uppfattningen, börjar leda en hälsosam livsstil och bli av med missbruk.

Är det möjligt att påverka golvet?

Att planera barnets kön är kanske en av de viktigaste och mest spännande frågorna för framtida föräldrar. Någon drömmar om en liten prinsessas födelse, och någon - om arvingen.

Att påverka tvillingpojkar eller två små tjejer är nästan omöjligt. Samtidigt är alla tips och rekommendationer endast av en extra natur - det finns fortfarande inga 100% garantier efter genomförandet. Sådana rekommendationer ökar chansen att tvillingar uppträder med bara en bråkdel av procenten, men det finns tillfällen när sådana populära rekommendationer fungerar.

Vid planering av golvet används speciella tabeller, men de är rådgivande i naturen, så risken för att bli "planerade" pojkar eller flickor är ganska låg.

Man tror att en speciell diet kan hjälpa till att bli gravid. För detta rekommenderas den förväntade mamman vid preparatet för graviditet att använda en stor mängd proteinprodukter. Dessa inkluderar: kött, fjäderfä, nötter, ägg. Den regelbundna införandet av rätter som framställts av dessa produkter bör bidra till uppfattningen av pojkar.

Dieten för födelse av tjejer är något annorlunda - det kallas ofta mjölk-grönsaker. I det här fallet måste den dagliga maten nödvändigtvis innehålla en mängd olika mejeriprodukter och fermenterade mjölkprodukter, massor av frukter och grönsaker samt en mängd olika spannmål. Samtidigt finns det ingen stark betoning på köttprodukter.

Vissa framtida mammor försöker planera barnets kön med kalendern. För att göra detta använder de datumet för ägglossning och bestämmer den mest gynnsamma tiden för att fatta en pojke eller en tjej. Denna princip bygger på de biologiska egenskaperna hos spermier som bär viss genetisk information.

För en pojks födelse behövs en Y-kromosom. För att få hennes barn kan bara från pappa, som i den kvinnliga kroppen är det helt enkelt inte där. Om moderens X-kromosom och samma X-kromosom från fadern kombineras, kommer en tjej att födas.

Y-kromosomer är vanligtvis mer mobila men mindre uthålliga. De når snabbt ägget, men om ett sådant möte av någon anledning inte hänt, dör de så fort. X-kromosomer är mindre mobila och aktiva, men kan förbli lönsamma under ganska lång tid. Sådana funktioner används av framtida mammor som planerar barns kön på ägglossning.

Det visar sig att risken att bli gravid är hög på dagen för ägglossningen. Några dagar efter ägglossningen ökar sannolikheten för att en liten tjej föds. Det är viktigt att notera att denna metod är väldigt relativ - i praktiken är det extremt ofta fallet att användningen av en sådan teknik slutade i motsatt resultat.. Beräkna barnets kön endast genom att planera för ägglossning är extremt svårt.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

I nästa video hittar du ännu mer information om flera graviditeter.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa