Övulations graviditet planering kalender och miniräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Övulations graviditet planering kalender och miniräknare

Innehållet

Att planera en efterlängtad graviditet är ibland en ganska svår uppgift. För att bestämma det mest gynnsamma datumet för uppfattningen används en hel del olika metoder. Denna artikel kommer att prata om en av metoderna för att bestämma de bästa dagarna för befruktning - graviditetsplaneringskalendern för ägglossning.

Vad är det

En sådan kalender kommer att hjälpa framtida föräldrar att planera ett potentiellt bättre datum för att bli gravid. Det här är dagen för ägglossning - enligt läkarna är detta den bästa tiden för att uppfattningen ska ske.

För att förstå hur man korrekt använder en sådan kalender måste du först förstå vad som är ägglossning. Detta begrepp betyder det ögonblick när en kvinnas äggceller är mogna och redo för befruktning. Med en normal menstruationscykel sker ägglossningen varje månad.

Vissa kvinnor har också anovulatoriska menstruationscykler. De uppstår om det finns någon patologi. I en sådan situation uppstår ägglossningen oregelbundet. Detta kan leda till vissa svårigheter när man fattar ett barn.

Med en regelbunden menstruationscykel faller ägglossningsdagen vanligtvis på mitten. På denna dag är sannolikheten för att få barnet det högsta. Men inte bara på en dag kan befruktning ske - sannolikheten för graviditet är ganska hög ett par dagar före och ett par dagar efter dagen för ägglossningen. Den här speciella gynnsamma perioden måste markeras i önskad barns planeringskalender.

För närvarande finns det automatiska räknare för att bestämma datumet för ägglossningen. För att bestämma den mest gynnsamma perioden för att få barnet, är dagen för den sista ägglossningen in i ett speciellt fält av räknaren. Då beräknar han automatiskt både det faktiska datumet för ägglossningen och den möjliga "gröna korridoren" för planering av uppfattningen.

Beräkningsmetod

För att bestämma dagen för ägglossning kan du använda en mängd olika tekniker. De låter dig beräkna den önskade dagen rätt noggrant. Varje metod har sina fördelar och nackdelar.

Matematisk metod

Vid upprättandet av en graviditetsplaneringskalender för ägglossning är datumen för den första dagen i månaden alltid markerade. Detta datum är mycket viktigt, eftersom det är just för henne att beräknad dag för ägglossning beräknas.

Till exempel, med en 28-dagars menstruationscykel, beräknas det beräknade ägglossningsdatumet på dag 14. I det här fallet kan cykeldagen från 12 till 16 betraktas som en gynnsam tid för den avsedda uppfattningen. Vid denna tidpunkt är sannolikheten för framgångsrik befruktning ganska hög.

Menstruationscykeln fungerar inte alltid "på klockan". För vissa kvinnor är det annorlunda antal dagar - så i en månad kan menstruationscykeln vara 28 dagar, i den andra - endast 25. I det här fallet kommer det inte att fungera för att exakt beräkna ovulationstillfället genom en enkel matematisk beräkning. Risken för att få ett opålitligt resultat i detta fall är ganska högt.

Bestämning av basaltemperaturen

För en mer exakt bestämning av ägglossningen rekommenderar läkare att man använder mätningen av basaltemperaturen. Det mäts på morgontimmarna, som regel när en kvinna ligger i sängen.

Noterade det ägglossningen ökar basaltemperaturen. Det ökar vanligen med 0,2-0,3 grader Celsius. Denna ökning av basaltemperatur bidrar till ett antal kvinnliga könshormoner som förekommer i blodet vid denna tidpunkt.

Vi använder färdiga tester

Test för att bestämma ägglossningen idag finns i alla apotek eller stora snabbköp. De skiljer sig åt i kostnaden, ursprungslandet, har olika förpackningsmönster, liksom vissa små nyanser under processen.

Kärnan i ett sådant hem "undersökning" är väldigt enkelt. Testet bestämmer nivån av luteiniserande hormon i urinen - det är ansvarigt i kvinnokroppen för början av uppfattningen. Halten av hormon i olika faser av menstruationscykeln varierar. Omedelbart före ägglossningen ökar koncentrationen i kroppen avsevärt, vilket bestämmer detta test.

För testet krävs urin. En liten mängd kontakttid med urin räcker för att få ett resultat. Efter några minuter visar testet huruvida ägglossningen har inträffat eller inte.

Under provet är det väldigt viktigt att följa anvisningarna. I det gör tillverkaren nödvändigtvis en anteckning på vilken tid på dagen det är bäst att genomföra en sådan undersökning, hur länge urinprovningen ska hållas och också indikerar andra, lika viktiga nyanser.

Ofta har kvinnor en fråga om huruvida fel är möjliga under testet. Sannolikheten för detta existerar, och även om mätningens noggrannhet är ganska hög, finns det ett antal olika skäl som påverkar uppnåendet av ett pålitligt resultat.

Vi använder moderna tekniker

Den mest sällsynta, kanske, men fortfarande möjliga metoden för att bestämma exakt datum för ägglossningen är ultraljud. Det låter dig bestämma vid vilket stadium ägget är och beräkna därför ägglossningens början. Ett sådant instrumenttest är ganska noggrant, speciellt om det utförs på moderna ultraljudsapparater.

Prognos för fostret av könet

Vissa par drömmer om att ha en vacker dotter, medan andra drömmer om utseendet hos en efterlängtade arving. Frågan om att planera barnets kön idag är mycket relevant. Ända sedan antiken har människor försökt, med hjälp av olika folkmetoder och tricks, att påverka ett barns kön före dess uppfattning.

För närvarande har forskare mycket information om hur bildandet av den manliga eller kvinnliga kroppen. Kromosomer som finns i bakterier påverkar sexbestämning. För att en pojke ska födas är det nödvändigt att Y-kromosomen är nödvändigtvis närvarande i sin genetiska apparat. Att ärva hennes barn kan bara från pappa.

I kvinnokroppen finns inga Y-kromosomer, men det finns bara parade X-kromosomer. Två X-kromosomer orsakar en liten tjejs födelse.

Forskare har funnit att varje typ av sexkromosom har ett antal funktioner. Så, Y-kromosomer är mer mobila, snabba. Efter ägglossning når de snabbt äggledaren, men om gödsel av någon anledning inte hänt, så dör de också snabbt.

X-kromosomer har flera andra egenskaper. De betraktas långsammare, men mer livskraftiga. I äggledaren kan de fortsätta något längre.

Således beskrivs sättet att planera barnets kön redan. Omedelbart noterar vi att det inte är en absolut garanti för att endast en pojke eller en tjej ska bli gravid. I varje metod kan det finnas fel.

Så i ordning för att öka sannolikheten för en framtida arving till världen bör du planera samlag på dagen för ägglossningen eller högst 12-15 timmar före det. I det här fallet kommer de mobila Y-chrosomerna inte att ha tid att dö.

Naturligtvis är in vitro fertilization (IVF) den mest exakta metoden för att planera ett barns kön. I detta fall kommer fertilitetsspecialisten att kunna avgöra det ofödda barnets kön så noggrant som möjligt, eftersom han känner till den genetiska uppsättningen.

Allt om att planera graviditet för ägglossning, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa