Övuleringskalender för uppfattning: Kalkylator av de lämpligaste dagarna
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Övuleringskalender för uppfattning: Kalkylator av de lämpligaste dagarna

Innehållet

En kvinna som seriöst tänkt på att bli mamma kommer att bli hjälpt i detta genom en individuell ägglossningskalender, eftersom det är troligt att uppfattningen är sannolikt under denna period. Beräkna dagen för ägglossningen, känna igen dina känslor korrekt och uppnå det välskötta målet hjälper dig med vår miniräknare. Det fungerar helt gratis.

Vad är det

Ägglossningsräknaren är ett speciellt program som gör det möjligt att beräkna så exakt som möjligt månadens dagar som är mest lämpade för att få en baby. När sådana program var frånvarande i naturen, använde kvinnor den vanliga kalendern. För att beräkna dagen för ägglossningen måste de dock arbeta hårt, göra de nödvändiga beräkningarna, mata in data i tabellen.

Nu är allting mycket lättare. Ange bara den första dagen i menstruationen och varaktigheten av menstruationscykeln. Programmet kommer att beräkna och markera i kalendern med olika färger ogynnsamma dagar, där uppfattningen är osannolikt, dagar då det är möjligt att bedöma och dagen för ägglossning, i vilken uppfattning det är troligt. Då följer kvinnan endast dessa rekommendationer.

På dagar som anses gynnsamma för uppfattningen rekommenderas oskyddad sex.

Varför behöver du en beräkning?

Med ägglossningskalendern och kalkylatorn kan du korrekt beräkna de perioder i vilka chanserna för uppfattningen ökar. Detta kommer att möjliggöra ett par som vill bli föräldrar, spara mycket nerver och moralisk styrka, eftersom de "ineffektiva" cyklerna, där alla ansträngningar av makarna är "bortkastade", ger många obehagliga känslor. I varje cykel finns det dagar där det är omöjligt att bli barn, oavsett hur mycket makan vill ha det. Beräkning per månad kommer att tillåta att bestämma sådana dagar med stor noggrannhet och direkta ansträngningar för en mer gynnsam period.

Det bör förstås att förlita sig enbart på resultaten av räknemaskinberäkning är inte värt det. Naturen kan göra egna "justeringar", cykeln kan byta, hormonella misslyckanden kan uppstå, en kvinna kan vara i ett tillstånd av allvarlig stress, bli sjuk. Och då kommer chanserna för uppfattningen att minska. Det är praktiskt att använda räknaren, en kvinna kan skriva ut resultaten och bära dem med henne i sin väska eller ta det på semester för att inte bli förvirrad och glömma en viktig dag.

Med hjälp av en kalkylator kan du också beräkna kalendern i flera månader i förväg. Om ett "misslyckande" inträffar under en av månaderna, till exempel, ändras datumet för månadsperiodens början, bör du definitivt ändra kalendern genom att göra nya beräkningar.

Kalenderen och kalkylatorn är användbara för dem som inte planerar en graviditet än. Det är tillrådligt för varje kvinna att följa sin egen cykel för att märka brott som uppstår i tid och rådfråga en läkare, eftersom många sjukdomar åtföljs av ett brott mot kvinnocykeln.

Du kan använda kalendern för att skydda dig själv. Vi pratar inte om att bestämma gynnsamma och ogynnsamma dagar för att bli gravid, för att kunna använda avbrutet samlag i dem.Denna metod anses extremt opålitlig, eftersom en kvinnas cykel är en instabil sak. Det handlar om att planera användningen av preventivmedel.

Hur fungerar räknaren?

Kalkylen baseras ofta på enkla matematiska algoritmer som räddar en kvinna från att räkna med sig själv. För att få den mest korrekta kalendern behöver en kvinna korrekt mata in alla nödvändiga inmatningsdata till den.

 • Menstruationens första dag. Det finns vanligtvis inga problem med denna parameter, särskilt för kvinnor som tittar på sin cykel och planerar graviditet. Om du inte kommer ihåg det exakta datumet borde du inte göra beräkningar just nu. Vänta på menstruationens början och använd räknaren på den allra första dagen.

 • Varaktigheten av menstruationscykeln. Denna parameter är ganska individuell. För att beräkna hur lång tid cykeln är, måste du räkna antalet dagar mellan den första dagen i menstruationen förra månaden och den första dagen i menstruationen under en given cykel. Gynekologins "guld" -standard - 28 dagar. De flesta kvinnor har en sådan cykel. Men 29 dagar och 30 dagar är inte patologier, men standardvarianter. Om cykeln varar mer än 33-35 dagar är det bättre att först samråda med gynekologen, eftersom det är möjligt att det finns hormonella störningar i kvinnans kropp.

 • Regelbundenhet. För korrekta beräkningar är det viktigt att kvinnans menstruation är regelbunden. Detta betyder inte att den månatliga ska komma "dag för dag", även om detta är ett idealiskt alternativ. Varianter av högst 1-2 dagar är tillåtna.

 • Varaktighet av menstruation. Denna parameter återspeglar hur många dagar som passerar från menstruationstiden till slutet (inklusive). Vanligtvis hos kvinnor kan menstruationen variera från 3 till 7 dagar. Detta betraktas som en normal indikator.

Det är viktigt att varaktigheten förblir oförändrad under de senaste 4-5 cyklerna. Om i en cykel perioderna varade 4 dagar och i de andra - 7 dagarna, bör du rådgöra med din läkare.

Om alla parametrar är pålitliga kan du börja beräkningarna.

Vad visar?

Efter att ha matat in de nödvändiga uppgifterna visar räknaren resultatet grafiskt. Detta är ett kalenderbord där månaden är uppdelad i perioder, vilka i sin tur är markerade med olika färger. Vad är dessa perioder?

 • Follikulär. Denna fas börjar efter menstruationstiden och varar fram till ägglossningen. Kön under denna period anses vara säker, undantaget är de sista tre dagarna före ägglossningen, de är redan märkta med en annan färg.
 • Ägglossnings. Denna period omfattar tre dagar före ägglossning, ägglossning och två dagar efter det. Således är uppfattningen troligast under dessa sex dagar. Planering av graviditet måste vara uppmärksam på dem.
 • luteal. Under denna period av cykeln är uppfattningen nästan omöjlig. Undantaget är de första två dagarna som omedelbart följer ägglossningen. Resten av kön ses också som säker. Denna fas varar för alla kvinnor, oavsett personliga egenskaper, i två veckor eller 14 dagar. Om datumet för månaden skiftas med 2 dagar betyder det att ägglossningen inträffade exakt under dessa två dagar, eftersom längden på lutealperioden är konstant.
 • menstruation. Denna period är den mest ogynnsamma för uppfattningen, perioden med intensiv utsläpp av skal och blod.

Bekvämligheten i kalendern från beräkningarna är att kvinnan inte behöver beräkna någonting i hennes sinne, hon kommer alltid ha ett färdigt bord framför ögonen.

Hur uppstår ägglossning?

För att använda räknemaskinen och skapa din egen konceptkalender måste en kvinna förstå vad som förekommer i hennes kropp under en menstruationscykel och varför ägglossningen är den mest gynnsamma tiden för att bli gravid.

Efter menstruation i äggstocken börjar mognadsprocessen av follikeln.Under påverkan av vissa hormoner växer flera folliklar, men bara en av dem är avsedd att bli dominerande, en som kan göra det möjligt för en kvinna att bli en mamma. Vid mitten av cykeln blir follikeln stor och spricker. Från det kommer ett moget ägg redo för befruktning. Denna process kallas ägglossning.

Efter att ha lämnat follikeln kommer den kvinnliga reproduktiva cellen in i äggledaren, där det är tålmodigt, men inte länge, väntar på ett möte med den manliga reproduktiva cellen, spermatozoonen. Befruktning sker därför exakt i äggledaren, från vilken det befruktade ägget börjar röra sig i livmodern, där embryot är fixerat och börjar utvecklas.

Den här dagen faller mitt i cykeln. Om en kvinna har hela menstruationscykeln i 28 dagar, kan du vänta på ägglossning i 14 dagar från den första dagen i din period. Om cykeln varar 30 dagar, sker ovulation vanligen den 15: e dagen. Det är därför som menstruationscykeln går in i räknaren som initialdata.

Efter det att ägget har frigjorts (denna process sker vanligtvis inom en timme eller en och en halv timme), håller kvinnornas könscells fertilitet cirka två dagar. Sperma har emellertid en viss uthållighet och "tålamod". Att komma in i det kvinnliga könsorganet, manliga könsceller kan vänta på att ägget kommer ut. Det är därför Gynnsamma dagar för befruktning är inte bara dagen för ägglossning, men också några dagar före och ett par dagar efter det.

Om uppfattningen inte ägde rum på gynnsamma dagar dör äggcellen om den tredje dagen efter det att den lämnar follikeln och efter 10-11 dagar börjar nästa menstruation.

Symtom och tecken på ägglossning

En kalender och en kalkylator kan bara ange vilken riktning en kvinna ska flytta, men avbryta inte självkontrollen. Många kvinnor hävdar att de kan känna sin ägglossning. Detta fenomen i medicin har kallats "ovulatoriskt syndrom". Därför, i de dagar som markeras i räknaren som den mest gynnsamma för uppfattningen, bör en kvinna uppmärksamma några förändringar i hennes välbefinnande.

 • Buksmärtor. Ofta gör det ont i den sida där follikeln bryts. Om ägget kom ut i höger äggledaren, kommer obehaget i underlivet att vara till höger, om till vänster - sedan till vänster.

 • Basaltemperaturen stiger. Under ägglossningen stiger basaltemperaturen med nästan en halv grad på grund av produktionen av progesteron i kroppen. Kvinnor som ändrar det varje dag kommer definitivt att vara uppmärksamma på "hoppet", vilket på diagrammet kommer att se ut som en topp.

 • val. Utsläpp från könsorganet under den period som föregår ägglossningen, under och efter det blir rikligare och "stingy". Ofta jämför kvinnor deras konsistens med äggvita.

 • Förändring i bröstkänslighet. Kvinnans bröstvårtor blir mer intensiva och känsliga. Detta beror på en förändring i den hormonella bakgrunden som följer med ägglossningsperioden.

 • Öka libido. Sexuell aptit hos kvinnan på tröskeln och under en ägglossning växer. Så naturen själv berättar vilken tid som är mest gynnsam och önskvärt för att unga ett barn.

Det finns en stor andel kvinnor som inte känner några ovanliga symtom under ägglossningsperioden. Och om de också har en oregelbunden menstruationscykel, blir det ganska svårt att "fånga" ägglossningen. En kalkylator och en individuell kalender i detta fall kommer att hjälpa till att bestämma den period under vilken en kvinna helst bör ta ägglossningstest eller besöka ultraljudsrummet för att bestämma födelsestadens stadium.

I extrema fall kan du donera blod för hormoner, vilket också kommer att berätta vilken fas av cykeln kvinnan är i. Allt detta kommer att hjälpa till att inte missa den rätta dagen och öka sannolikheten att bli barn.

Kön Planering

Vissa räknemaskiner bestämmer inte bara de dagar som är gynnsamma för oskyddat samlag, utan ger också en kvinna möjlighet att ta reda på vilket kön ett barn kan tänka sig på en viss dag. Sådana räknemaskiner bygger på de enkla reglerna om genetik och förståelsen att ett barns kön bara beror på mannen och inte beror på kvinnan, oavsett hur mycket det rättvisa könet skulle vilja ha det.

Det finns två typer av spermatozoa: de som bär den genetiska uppsättningen XX och de som bär satsen XY. Om äggcellen befruktas av en manlig reproduktiv cell, bärare XX, då blir en tjej född, och det finns inget annat sätt att utveckla händelser. Om spermierbäraren XY är den första som "får" till äggcellen och tränger igenom dess membran, kommer en pojke att födas.

Det finns en populär tro på att spermier med en uppsättning XXs lever längre, de kan vänta på en äggcell utan att förlora sin förmåga att befruktas. Och XY-celler är snabbare, smidiga, snabba men mindre slitstarka. Det är därför som räknarna i beräkningsresultaten visar att sannolikheten att bli gravid är högre om PA (samlag) äger rum på dagen före ägglossningen. Chanserna att bli gravare, enligt sådana miniräknare, är högre om samlag utförs direkt på dagen för ägglossning eller inom 48 timmar efter det.

Medicin ser lite skeptisk ut över det. Det finns inga tecken på att spermatozoa, som är bärare av olika könskromosomer, skiljer sig från förväntad livslängd. Ur vetenskapens synpunkt lever den manliga reproduktiva cellen i ca 3 dagar, oberoende av dess kromosomsats.

För att planera barnets kön genom uppfattningen är räknaren okunnig, men i 50% av fallen lyckas kvinnor bli gravare av det nominella kön som de drömde om. Med någon beräkning är chansen att ha en pojke eller tjej på några av de lovande dagarna exakt 50/50.

Amerikanska forskare från North Carolina argumenterar för att förhållandet mellan sex och tid av befruktning existerar, men hittills har de inte givit några övertygande bevis på detta, och därför har den medicinska yrkes traditionella syn på denna fråga inte förändrats.

Hur man ökar risken för uppfattning

Kalkylatorn hjälper dig bara att veta vilka dagar i den aktuella månaden befruktningen är mest sannolikt. Men för att öka chanserna att bli en kvinna och en man borde självständigt. Några dagar före ägglossningen är det bättre att tillfälligt avbryta intima relationer, ta en kort paus. Så manlig sperma blir mer "produktiv", men för lång avhållsamhet är inte det bästa sättet påverkar dess reproduktiva egenskaper.

Tre månader före cykeln där paret planerar att bli gravid, bör en man börja ta speciella vitaminkomplex rik på zink och selen samt folsyra. En kvinna kan ta vitaminer och folsyra om 2 månader. Sådana villkor beror på varaktigheten av spermatuppdateringen - det är ganska länge.

Det är tillrådligt att besöka en läkare och bli testad för vanliga sexuellt överförbara infektioner för att inte hantera deras behandling efter uppfattningen, när drogerna och smittämnet kommer att vara extremt farliga för barnet.

En kvinna behöver lägga sin vikt i ordning. Med undervikt såväl som med överviktiga chanserna för uppfattningen minskar signifikant upp till oförmåga att bli barn, även under ägglossningen.

Vem är inte lämplig miniräknare?

Kalkylatorn kan göra lite för att hjälpa kvinnor med oregelbundna menstruationscykler, inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet, hormonella störningar, sköldkörtelsjukdomar, eftersom de kan ske oavsett beräkningar senare eller tidigare eller kanske inte alls inträffar. När du planerar en graviditet är det bättre för sådana kvinnor att vända sig till specialister - en gynekolog, en fertilitetsspecialist, en endokrinolog.De kommer att göra de nödvändiga testen, vid behov stimulera ägglossningen, öka risken för att paret har en dotter eller son.

Men om du fortfarande vill försöka bli med dig själv med en oregelbunden cykel, kan du fylla i formuläret genom att välja den kortaste av dina senaste cykler. Då kommer kalendern att markera datumet för den tidigaste möjliga ägglossningen för denna kvinna.

Kalkylatorn är inte lämplig för kvinnor som planerar att använda assisterad reproduktiv teknik, som IVF eller intrauterin insemination.

Med olika typer av infertilitet är orsaken till att det inte går att bli gravid ett barn själv gömt i olika faktorer. Därför väljer läkaren en gynnsam tid för insamling av ägget, för dess befrukning, med hänsyn till de individuella egenskaperna hos kvinnans och hennes sexpartners hälsotillstånd.

Så här bestämmer du ägglossningen, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa