Användningen av "Papaverine" under tidig graviditet

Innehållet

De första månaderna av graviditeten går inte alltid smidigt. Vissa kvinnor från de allra första veckorna lider av svaghet, illamående, yrsel och andra sjukdomar.

Ett av de mest störande problemen i första trimestern är den ökade tonen i livmodern. För att eliminera det ordinerar läkare vanligtvis antispasmodik, till exempel Papaverin.

Denna medicin anses vara ofarlig för fostret, men förväntad mammor bör inte använda den utan specialistrescription.

Läkemedelsegenskaper

Läkemedlet presenteras i apotek i tre typer:

 • suppositorier;
 • tabletter;
 • injektionsform.

Ljus säljs utan recept för 10 stycken i ett förpackning, de är gulvita, långsträckta och bör förvaras hemma vid låga temperaturer. De används oftast hemma på grund av användarvänlighet och snabb effekt.

Tableted "papaverine" är också ett läkemedel utan recept, säljs i blister med 10 tabletter, där den vita färgen och den runda formen. En sådan medicin kan lagras vid rumstemperatur och har det mest överkomliga priset.

Lösningen för pricks producerad i ampuller med 2 ml. Den har en gulaktig grön nyans, men vanligtvis är detta läkemedel färglöst och transparent. För att köpa sådan "Papaverina" måste du först få recept från en läkare, och du bör behålla det hemma på en cool plats. Lösningen injiceras intravenöst, i muskelvävnad eller subkutant, om en snabb terapeutisk effekt krävs eller patientens tillstånd är svårt.

Huvudingrediensen i alla former av läkemedlet är papaverinhydroklorid. Det har en motståndskraftig effekt, på grund av vilka släta muskler slappnar av både i många inre organ (tarmar, livmoder, gallblåsa, bronkialträd etc.) och i blodkärlens väggar. På grund av dessa effekter eliminerar användningen av "Papaverine" smärtan som orsakas av kramper och sänker också blodtrycket.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Används den i 1 trimester?

Alla former av "Papaverine" får användas vid alla graviditeter, inklusive första trimestern, när barnets viktigaste organ läggs och formas. Läkare kallar "Papaverin" ett läkemedel som är ofarligt för fostret, för att de under många års praktik inte provade missbildningar och utvecklingsstörningar, utan tvärtom hjälpte till att bevara graviditeten och framgångsrikt bära barnet till många kvinnor.

Doktorerna betonar emellertid att sätta på ljus eller drickpiller endast är tillåtet efter en gynekologs undersökning, och injektioner görs endast i en medicinsk institution så att den gravida kvinnan är under överinseende av specialister. Läkemedlet ska inte användas på råd av flickvänner och apotekare, eftersom dosen och behandlingsregimen bestäms för varje patient individuellt.

Den vanligaste orsaken till att Papaverine används under första trimestern är hotet om missfall på grund av livmoderhormon. Detta tillstånd kan orsakas av progesteronbrist, exponering för stress, sköldkörtelproblem, toxicos, fysisk aktivitet och många andra faktorer. Det är farligt för fostret, eftersom graviditeten kan avbrytas på grund av livmoderns spända tillstånd.

När gäller?

När en kvinna som bara fick reda på sin position, Det finns nagande smärtor i underlivet eller i ländryggsregionen, Detta bör omedelbart varna och orsaka överklagande till gynekologen. Således uppvisar ökningen av livmodertonen, vilket väsentligt ökar risken för missfall, eftersom det stör den normala fästningen av embryot i livmoderväggarna och minskar flödet av näringsämnen på grund av kompression av blodkärl. Specialisten kommer att inspektera, se till att det inte finns någon ektopisk graviditet och bekräfta att obehaget orsakas av hypertonus.

Om tonen är förhöjd något, kommer läkaren att ordinera suppositorier. Vanligtvis används de för 1 ljus 2 gånger om dagen, men ibland används medlet tre gånger eller fyra gånger om dagen (närmare bestämt ska systemet klargöras med en läkare). Läkemedlet släpps ut från förpackningen och injiceras i den bakre positionen i ändtarmen, varefter 10-20 minuter ligger lugnt ned. Dessutom kommer läkaren att rekommendera att observera lite tid för viloläge och förskriva andra nödvändiga läkemedel, till exempel hormoner eller sedativa.

Med stor risk för missfall sitter den framtida mamman på sjukhus och ges injektioner. Sjukhusvistelse krävs för att övervaka kvinnans tillstånd, vilket kan ändras när som helst. Om den gravida kvinnan är vid sjukhuset, kommer hon att få den medicinska vården som behövs och rädda barnet. Doseringen av flytande "Papaverine", liksom administreringssättet, måste bestämmas av en specialist. Som nämnts ovan utförs injektioner endast av en hälsovårdsman. För intravenösa injektioner används ofta droppare, för vilka läkemedlet späds med saltlösning.

Varaktigheten av användningen i varje fall ställs in individuellt. Ibland är en kort behandlingskurs tillräcklig för att eliminera hypertonus, och några gravida kvinnor har "Papaverine" som föreskrivs i 7-14 dagar eller längre.

Öka tonen i livmodern - det här är inte den enda indikationen för utnämningen av "Papaverine" -kvinnor i positionen.

Läkemedlet kan användas i sådana situationer:

 • om den förväntade mammen lider av torr hosta orsakad av bronkospasm
 • om en kvinna har ont i buken och doktorn efter undersökningen bestämde att spasmer i tarmarna tjänar som orsak
 • om en gravid kvinna klagar över huvudvärk orsakad av spasmer av huvudets kärl;
 • om den förväntade mamman har en inflammation i det urogenitala systemet som orsakade renal kolik eller spasmer i blåsans område;
 • om en kvinna diagnostiseras med kronisk cholecystit som orsakar gallkolik;
 • om den gravida kvinnan blev sjuk med akuta respiratoriska virusinfektioner, vilket ledde till att hennes kroppstemperatur stiger och perifera kärl spasmerar samtidigt.

Med alla dessa indikationer bör möjligheten att ta "Papaverine" bestämmas av läkaren.

Kontra

Användningen av "Papaverine" i de tidiga stadierna utan att rådfråga en läkare rekommenderas inte främst på grund av vissa begränsningar för sådan behandling. Läkemedlet kan inte användas för:

 • allvarlig leversjukdom
 • glaukom;
 • överkänslighet;
 • atrioventrikulärt block.

Användningen av "Papaverine" kräver försiktighet i många andra sjukdomar, till exempel för glomerulonefrit, sjukdomar i sköldkörteln eller hjärtat. Dessutom bör gravida kvinnor, när de förskriver denna medicin, ta andra läkemedel, så självmedicinering är oacceptabel.

Biverkningar

För vissa förväntade mammor orsakar användningen av Papaverine en allergisk reaktion, vilket kräver avbrytande. Ibland orsakar läkemedlet arytmi, sömnighet, hypotoni, förstoppning och andra biverkningar. När de uppstår krävs en läkarundersökning, vilken kommer att välja en analog.

recensioner

De flesta kvinnor som ordinerades "Papaverine" under första trimestern lämnar positiv feedback om detta läkemedel. De bekräftar dess effektivitet i hypertoner och avsaknaden av negativ effekt på barnet.Bland de främsta fördelarna med ljus kallas användarvänlighet och enkel komposition. Enligt kvinnorna började deras tillstånd förbättra sig 10-15 minuter efter administrering av suppositoriet.

analoger

Oftast ersätts "Papaverin" med "No-Shpoy", eftersom det är en inte mindre effektiv antispasmodic som verkar på smidiga muskler på ett liknande sätt. Grunden för detta läkemedel är drotaverin, vilket snabbt hjälper till att lindra spasmer och minska livmodertonen. Verktyget finns i tablett och injicerbar form. Det är tillåtet att använda hos gravida kvinnor under graviditetstiden, eftersom detta läkemedel inte påverkar utvecklingen av spädbarn under graviditeten.

Dess användning bör överges för överkänslighet, hjärtsvikt, leverproblem eller nedsatt njurfunktion. På grund av dessa kontraindikationer rekommenderas det inte att använda kvinnor i stället utan att ha råd med en läkare.

Att ersätta "No-shpy" kan också användas analoger av den aktiva substansen, till exempel droger "Spazmonet" eller "Spasmol".

Mer på livmodertonen - följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa