Havskål under graviditet: egenskaper, användningsregler och användning

Innehållet

Alla vet om de många fördelaktiga egenskaperna hos tang. Inte alla älskar henne för sin specifika smak och lukt, men de som gillar dem kan inte motstå frestelsen att äta kelp. Det kan vara särskilt användbart under graviditeten. I den här artikeln kommer vi att prata om huruvida havskål är tillåten för gravida kvinnor, hur man gör det ordentligt och vad annat kan vara användbart för den förväntade mamman.

Vad är det

Det vetenskapliga namnet på tang är laminaria (Laminaria). Ur sitt ursprung är det alger som är direkt relaterade till klassen brun. Laminaria är olika typer. Japanska växer i Japanska havet och Okhotskhavet, sockerarter, som oftast används i matlagning, växer i Vita och Kara havet. I deras naturliga livsmiljö utgör laminären omfattande ogenomträngliga förtjockningar där det finns en konstant intensiv ström, huvudsakligen längs kusten. Därför är det inte förvånande att de samlar alger efter den senaste stormen.

Den första kom upp med användningen av en sådan "fånga" japanerna. De blev ganska förvånad över att hitta många användbara egenskaper hos alger, gjutna i land. I Ryssland upptäcktes alger på 1700-talet. Produkten beskrivs av deltagarna i Bering-expeditionen.

I fantastiska alger finns en stor mängd mineralföreningar och vitaminer. Den största fördelen med produkten är ett rekordjodinnehåll som är nödvändigt för att sköldkörteln fungerar normalt och metaboliska processer. Dessutom innehåller laminaria aska, vitamin PP, beta-karoten, vitamin A, vitaminer B1, B2, B6, B9, liksom vitamin C. Produkten är rik på kalium, magnesium, natrium och kalcium. Det finns fosfor, järn.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Fördelar för gravida kvinnor

Havskal under graviditeten kan användas i mat, men naturligtvis i rimliga kvantiteter, eftersom en överdos av jod är ganska farlig för människors hälsa. Om du har det utan fanatism, kommer inte fördelarna med produkten att ta lång tid att vänta.

Först och främst är det en källa till värdefull kostfiber. Laminaria har förmågan att samla fukt, och därför i magen och tarmarna, det ökar något i volymen. Tarmmuren börjar irritera på slemhinnans nivå, och det här hjälper till att normalisera peristaltis. Som ett resultat, ökad flatulens och förstoppning, som ofta plågar förväntade mammor, reträtt.

En stor mängd jod stöder inte bara sköldkörteln, men bidrar till förebyggande av kärlsjukdomar. Tillståndet till blodkärl från den framtida mamman kommer att tas om hand av en annan användbar substans - lecitin. På grund av närvaron av fettsyror hanterar produkten borttagningen av toxiner från kroppen.

Järn i kompositionen av kelp hjälper till att öka nivået av hemoglobin, vilket är mycket viktigt för en kvinna "i en intressant position". Läkare i det antika Kina matade tång gravid och överflödiga kvinnor, med uppriktighet att tro att denna produkt förbättrar kvaliteten och kvantiteten bröstmjölk.

Således kan havskål under bärandet av en baby ätas åtminstone för att denna produkt:

 • främjar mjukare och mer delikat matsmältning;
 • kompenserar för järn och jodbrist i kroppen;
 • tar bort toxiner, vars inverkan i den moderna världen, tyvärr, är oundviklig;
 • normaliserar ämnesomsättningen
 • bidrar till att återställa vatten-saltmetabolism
 • skyddar försiktigt blodkärl från skleros och blodproppar;
 • förhindrar förstoppning
 • kompenserar för kalciumbrist, bidrar till utvecklingen av fostrets benskelett och den hemostatiska processen hos moder och foster (speciellt viktigt i 1: a och 2: e trimestern);
 • ökar immuniteten
 • normaliserar blodtrycket
 • minskar sannolikheten för spontan missfall i 1 trimester på grund av det ökade innehållet i folsyra;
 • har en positiv effekt på kvinnans nervsystem (på grund av magnesium);
 • Det hjälper till att styra din egen vikt och kommer att vara en utmärkt maträtt för dem som behöver eliminera den patologiska ökningen i kroppsvikt under bärandet av ett barn.

Vem är kontraindicerad?

Laminaria är användbar, men för alla dess fördelar under graviditeten finns det också kontraindikationer för att äta sådana alger. Det kan orsaka skador på kvinnor som är benägna att allergiska reaktioner, särskilt för skaldjur. Och jod i sig är ganska starkt allergen, du borde inte glömma det.

Läkare indikerar att du inte ska bli involverad i tangen under barnets födsel för kvinnor som har haft hemorrojder redan före befruktning eller har uppenbarat sig efter graviditetens början. Även från disken med alger bör övergivas kvinnor som har på väg att bära barnet förvärrade kroniska sjukdomar i mag och bukspottkörteln. I eftergift kan du äta det, men under den akuta perioden kan du inte. Med njureproblem äter du inte havskalk.

Om en kvinna har visat att sköldkörteln fungerar kraftigt med ökad produktion av sköldkörtelstimulerande hormoner, kan inte heller jodpreparat eller havskål konsumeras.

Temporärt rekommenderas framtida mammor att inte äta havskalk om en rinnande näsa har förvärrats eller tecken på blåsor har uppstått.

Vi får inte heller glömma att skada inte så mycket kan tangsa sig, som villkoren för dess tillväxt och uppsamling. Bruna alger absorberar vätskor, och detta har vi redan lärt oss. De absorberar även skadliga vätskor, speciellt om det där finns växande miljöförebyggande faktorer (det är osannolikt att en tång från kusten med förorenad strålning från den japanska Fukushima skulle vara till nytta för den förväntade mamman och hennes bebis).

Spill av petroleumprodukter i havet, strålning, kemikalier - allt detta påverkar omedelbart produktens sammansättning, och därför måste du bara välja och köpa bara "rätt kål". Hur man gör det beskrivs nedan.

Användning av

Laminaria används av gravida kvinnor i flera riktningar.

I gynekologi

Tunna pinnar av torkad kelp - ett medel för generostimulering. De används om kvinnan vid slutet av graviditeten har en omogen livmoderhals eller graviditeten är redan efter sikt. Läkaren sätter läkaren i livmoderhalsen i livmoderhalsen och lämnar den i flera timmar. Laminaria svullna och börja mekaniskt expandera livmoderhalsen från insidan, vilket bidrar till mjukning av livmoderhalsen och dess tidiga öppning.

Användningen av sådana stavar orsakar mycket kontrovers bland läkare. Enligt viss information ökar kelp sannolikheten för infektion i livmodern efter leverans, deras verkan är ganska smärtsam för delurienten och den önskade effekten uppnås inte alltid. Därför anser vissa obstetrikare sin användning som obefogad och oskadlig, och några gillar mycket att introducera kelp hos gravida kvinnor som inte kan börja födas och är mycket nöjda med resultaten. Meningar av kvinnor i arbetskraft är också tvetydiga.

I mat

Havskal kan vara tillgänglig i olika typer. En kvinna kan köpa frusna alger. Då måste de tinas och sköljas mycket noggrant. Torkad tång är förblöt i rent vatten under 12-14 timmar. Från den resulterande produkten framställs sallad, tillsätt till fisk soppa, gå in i kompositionen av garnishes.

Men sylt kål, konserverad i ättika, det är bättre att inte köpa. Konserveringsmedel, socker och kosttillskott kommer inte att gynna en gravid kvinna, samt färdiga kelp butikssallader.

Daglig ersättning av tång för gravida kvinnor - från 30 till 100 gram, inte mer.

I kosmetologi

Blötta torra eller tina alger kan användas för att göra hemlagade masker för ansikte och händer. Gruel av dem - en utmärkt anti-inflammatorisk lokal botemedel mot sår, repor och skärningar.

Urvalsregler

Var inte blyg, var god och fråga representanten för butikskvalitetsbeviset för havskalk. Detta är viktigt för att förstå var produkten är monterad och förpackad. Observera att laminar som samlas runt Japan är oönskade tills alla konsekvenser av olyckan vid kärnkraftverket i Fukushima elimineras. Med ett ljust hjärta, välj kinesiska produkter, Far Eastern kelp. Produkten från Barentshavet är inte heller värt att köpa, miljöaktivister är uppmärksamma på den stora föroreningen.

Förpackningen måste vara transparent, etiketten ska inte innehålla sådana tillsatser som E220, E621. Kål bör inte vara gul.

Om du kan lägga till lite potatisstärkelse till den inköpta produkten, hjälper det att bestämma falska - den verkliga kelpen blir blå. Förfalskning kommer att förbli oförändrad.

På hur man äter under graviditeten, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa