Effekt av alkohol på befruktning, ägg och sperma

Innehållet

Det finns en åsikt bland folket att det inte kommer att bli någon skada från ett glas vin eller ett glas brandy. Ofta blir detta glas vin dagligen. Och den här maken ser inte något fel, i själva verket har alkohol en kumulativ effekt. Ofta manifesteras det exakt när en man och en kvinna tänker på eftertiden. Alkohol har en annan effekt på kvinnlig och manlig kropp, men resultatet är ofta beklagligt.

Alkohol och man

Spermceller är ganska bräckliga och ömma celler. Allting kan påverka kvaliteten på spermierna - en människas sjukdomar, trötthet, ett tillstånd av stress där han är. Alkohol, eller mer exakt, den etylalkohol som den innehåller, minskar motiliteten hos de manliga könscellerna, vilket minskar dess fertilitet (befruktningskapacitet).

Tidigare troddes det att ett par glasögon inte påverkar kvaliteten på spermierna eftersom de produceras långt innan en man tar en dos alkohol. Nu vägrar läkare helt denna information, för alkoholnedbrytningsprodukter tränger in i den halvledande vätskan inom en timme efter intag av alkohol. I det börjar destruktiva processer inträffa, alkohol förstör och "cripples" friska bakterieceller. En sperma utan svans eller huvud är inte kapabel till uppfattning.

Med ett långvarigt och systematiskt intag av alkohol utvecklas spermatozoer redan av patienter, och inte bara deras morfologi utan också deras genetik förändras. Om en sådan genetiskt modifierad sperma emellertid befruktar ägget, kommer risken att föda ett sjukt barn att vara mycket högt.

Tidigare, när medicinen inte var på så hög nivå, arbetade det naturligt "naturligt urval". Sjuka och underlägsna embryon, som uppstod som ett resultat av en berusad uppfattning, avvisades av den kvinnliga kroppen själv, ett missfall inträffade. Nu försöker läkare att hålla graviditet till varje pris, så barn med allvarliga patologier, defekter och kromosomala abnormiteter blir alltmer födda.

Den systematiska användningen av alkoholhaltiga drycker påverkar kraften kraftigt, och ju mer och mer en man dricker är de värre sakerna med hans libido och förmågan att ha full samlag. Nya spermatozoer mogna tillräckligt länge - ca 3 månader.

Därför rekommenderar läkare att avstå från att dricka alkohol i 3-4 månader, om en man seriöst tänkt att bli fadern till en hälsosam och lycklig bebis.

Alkohol och kvinnors hälsa

Varje flicka är född med en stor "strategisk" försörjning av ägg i äggstockarna. Under puberteten börjar äggen lämna folliklarna en gång i månaden, ägglossning sker, menstruationscykeln är etablerad. Alkohol kan störa denna process och orsaka en ökning av antalet anovulatoriska cykler, det vill säga cykler där ägglossningen inte alls inträffar.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Äggets morfologi och struktur, lika med spermier, kan förändras under påverkan av alkohol. Alkohol har en destruktiv effekt inte bara på den dominerande follikeln där äggcellen mognar, och dess utmatning kommer att uppstå i denna cykel, men också på hela försörjningen av ägg i äggstockarna. sålunda, Chanserna att få ett friskt barn i en drickande kvinna är minimala även om hon slutat dricka för flera månader sedan.

Äggstockarna själva, med sin "älskarinna" periodiska libations, börjar åldras snabbt, deras funktioner dör ut, kvinnan blir oförskämd. Men då kanske många undrar varför kvinnor som dricker och lider av öppen alkoholism ofta blir gravida och föder, och det visar sig vara snabbare för dem än för ett par nyktera som planerar sin baby.

Svaret på denna fråga är ganska oväntat. Kvinnans äggstockar, medan ovariefunktionerna inte har blivit helt utdöda, har möjlighet att "mobilisera" i extrema situationer, eftersom deras huvuduppgift är att fortsätta tävlingen. De börjar utföra detta program med fördubblade krafter, som inte längre är hälsosamma och fullvärdiga, därför är det inte nödvändigt att tala om hälsosam uppfattning.

Befruktning berusad

Om båda parter är berusade vid tidpunkten för uppfattningen, men de är inte kroniskt berusade personer, finns det sannolikhet för att uppfattningen lyckas och barnet är hälsosamt, men det är inte bra.

Men riskerar mannen och kvinnan som bestämde sig för att dricka alkohol före kön, det är lätt att gissa. På spel är deras arvars hälsa. För en man är tillståndet av berusning vid befruktningstillfället mer kritiskt än för en kvinna, eftersom alkohol tränger in i den huvudsakliga vätskan och modifierar hans sexceller. Den kvinnliga ägget mognade tidigare. Om en kvinna inte tog alkohol under cyklens follikulära fas, skulle en liten mängd vid tidpunkten för uppfattningen inte ha tid att påverka ägget självt, men det kan påverka processerna för uppdelning och framsteg genom äggledaren efter mötet med ägget med spermierna.

Det är därför ofta "full" sex slutar med en ektopisk graviditet, missfall i tidig tid, avlossning av äggstocken. Eventuella ingrepp i de subtila processerna att dela ett befruktat ägg, inklusive på kemisk nivå, kan leda till kränkningar av dessa processer, förlust av graviditet.

Tar alkohol efter befruktning

Från tidpunkten för befruktningen till menstruationstiden, som tjänar som signal för en kvinna att göra ett graviditetstest, tar det minst 2 veckor. Ibland inser en kvinna inte alls att uppfattningen ägde rum, och under dessa två veckor leder hon ett fritt livsätt där det finns plats för alkohol. Efter det "randiga" testet, som visar den verkliga orsaken till fördröjningen i menstruationen, lyfter en kvinna oavsiktligt frågan och hur kan hon ta alkoholen innan fördröjningen i menstruationen påverkar det ofödda barnet och är det värt att fortsätta graviditeten?

Allt som kommer in i moderorganismen från de första timmarna efter befruktningen går på ett eller annat sätt till den framtida barnen. Om det inte handlar om kronisk alkoholism och stora doser stark alkohol kan kvinnokroppen delvis kompensera barnet för besväret. Därför är det inte värt att ha abort bara för att en kvinna tog flera glas vin innan förseningen. Med en hög grad av sannolikhet nådde den framtida moderens friska och unga kropp maximalt de skadliga effekterna.

Det är viktigt att undvika att ta alkohol i framtiden.När allt kommer omkring, en viktig och ansvarsfull process äger rum i ett barn - det är bildandet av alla organ och system, alkohol kan göra egna "korrigeringar", då är utvecklingsfel hos de inre organen, hjärnan, ryggmärgen inte uteslutna.

Att ta alkohol i början av graviditeten ökar risken för att barnets graviditet kommer att åtföljas av stark toxemi.

Immuniteten hos en kvinna som, före uppfattningen, inte var skarp att dricka alkohol, minskar jämfört med en icke-alkoholiserad kvinnas immunitet. Detta skapar ytterligare fara när man bär en bebis, eftersom en sådan kvinna är mer utsatt för virus och bakterier som omger henne.

Konsekvenserna av "berusad uppfattning" för ett barn

Det faktum att alkohol före uppfattningen och under uppfattningen påverkar ett barn är otvivelaktigt. Men av någon anledning tycker inte alla par om det. Mest troligt är orsaken till sådan slarvighet i avsaknad av specifik information om vad konsekvenserna kan vara. Vi är vana vid det faktum att vi helt enkelt hävdar att alkohol är skadlig, utan att förklara exakt hur dricks kan påverka avkomma. Alkohol, som verkar vid tidpunkten för uppfattningen av könsceller från kvinnor och män, kan leda till kränkningar av byggandet av DNA-kedjor i zygotets krossande celler. Bokmärkesorgan och system kan i första hand gå på fel sätt.

Det finns flera av de vanligaste effekterna av "berusad uppfattning".

"Kanins läpp" och "Wolfs mun"

Klyftans läpp är en ansiktsdefekt i samband med icke-snitt i överläppen, bildandet av en ful klyfta. Detta skapar svårigheter när det gäller att mata barnet, senare störa denna klyftan i formandet av tal. Ofta med sådana vice pojkar är födda. Formade sprickor upp till 8 veckors graviditet.

Patologin är baserad på mutationen av TBX22-genen, som blir möjlig inte bara med strålningsexponering, men också med systematisk alkoholförbrukning av två makar eller en make, även i obetydliga mängder. Tyvärr kan det bara vara sent i graviditeten under en ultraljud att identifiera en sådan defekt hos ett barn. Vanligtvis vid en sådan tidpunkt (efter 32 veckor), är graviditeten inte längre avbruten.

En vargs mun är en patologi i samband med bildandet av en klyfta i en mjuk och hård smak, en klyfta som leder till att näshålan är oisolerad från munhålan. Det skapar också konkreta problem med att mata barnet, med utvecklingen av hans talfunktioner. Denna patologi förekommer oftast på grund av moderns fel, eftersom det orsakas av alkohol och andra teratogena effekter på TBX22-genen i X-kromosomen.

I båda fallen väntar barnet på operation, och kanske en hel serie operationer som syftar till att eliminera defekten, och sedan en lång rehabiliteringsperiod. Wolfs mun är vanligare och svårare att behandla. Det händer att ett barn upp till 2-3 år måste överföra upp till 7 kirurgiska ingrepp.

Fetalt alkohol syndrom

Enligt detta koncept ligger en stor lista över kombinationer av psykiska och fysiska defekter och anomalier som utvecklas i fostret på grund av att hans mamma använde alkohol före befruktning eller efter det. Centralnervsystemet lider oftast, barnet är född med mental retardation, nedsatt intelligens och beteende, liksom avvikelser i hjärnans struktur.

Nästan alla barn som uppfattas i en berusad "förgiftning" är födda med brist på kroppsvikt och liten tillväxt. Frekvent manifestation av fosteralkoholsyndromet är medfödd hjärtsjukdom och organ i reproduktionssystemet. Svårighetsgraden av lesionerna beror på hur mycket, under lång tid och ofta tar moderen och pappan alkohol. Alla barn med detta syndrom kännetecknas av vissa yttre egenskaper:

  • ögonen ser kortare och smalare ut;
  • näsan av barnet är platt och bred;
  • Det labiala spåret (vertikala veck mellan överläppen och näsan) är nästan frånvarande.
  • övre svampen är tunnare;
  • Ögonlockets mongoloidveck i lacrimalkanalen
  • en viss grad av mikrocefali (minskning av skalleens storlek och hjärnans massa).

Vanligtvis kan barn med alkoholsyndrom ses omedelbart efter födseln. Alla abnormiteter som orsakas av alkohol anses vara livslånga, med ålder som de inte passerar. Det är inte alltid tecken på fetalalkoholsyndrom som syns externt.

Om en kvinna använder sällan och lite, men fortfarande systematiskt, om en icke-drickande kvinna bestämmer sig för att bli gravid, kommer de processer som är förknippade med fosteralkohols syndrom att vara dolda i barnet, men de kommer definitivt att manifestera sig.

Andra effekter

Överdriven alkoholkonsumtion av en mamma, pappa eller båda makarna före befruktningen vid tidpunkten för uppfattningen, under de första två veckorna efter uppfattningen, och även under graviditeten uppenbaras ofta hos ett barn som vid födseln ser utåt frisk senare.

Sådana störningar innefattar hörsel och synnedgång, vilka föräldrar börjar lära sig om inom några veckor eller månader efter att barnet är födt. De har en minskad förmåga att lära sig, även elementära saker att undervisa en sådan bebis är mycket svårare. De har signifikanta problem med memorisering och koncentration.

Beteendeproblem hos barn som är födda av "berusad uppfattning" börjar manifestera sig inte bara i ungdomar utan tidigare. Ofta kräver de utbildning i speciella korrektionsskolor. Sådana barn är inte fysiskt i stånd att kontrollera alla sina känslor, de är dåligt medvetna om följderna av deras fula eller olagliga handlingar.

Några statistik

Ofta tror framtida föräldrar att de konsekvenser som beskrivs kan påverka någon, men inte deras familjer. Detta är inte så, eftersom den oupphörliga statistiken visar att av 1 000 barn i Ryssland har 10 barn tecken på fostrets alkoholsyndrom. Om ett barn växer i en familj med detta syndrom, så, enligt statistiken, kommer det andra barnet med 80% sannolikhet också att drabbas av någon grad av fosteralkoholsjukdom.

En kvinna som dricker flera gånger i veckan löper risken att ha en sjuk baby med en sannolikhet på 45%. Om hon fortsätter att dricka under graviditeten fördubblar denna sannolikhet. Ryska studier har visat att 13% av barnen som är i barnhem eller barnhem har uppenbara tecken på fosteralkoholsyndrom och 45% av barnen har tecken på brist på fetalalkoholspektrum (symptomen är milda, men de är närvarande).

90% av dessa barn har risk att utveckla plötslig alkoholism i tonåren. Hos kvinnor som drack måttligt under graviditeten är sådana risker inte mindre. Barnet kommer att vara benägen för alkoholism på den genetiska nivån.

För att förhindra en sådan framtid är det värt att ta hand om barnets hälsa nu när han ännu inte är tänkt.

Hur alkohol påverkar uppfattningen och fertiliteten, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa