Vilka vitaminer bidrar till framgångsrik uppfattning och vilka vitaminkomplex att välja?

Innehållet

Planering för befruktning och graviditet är en mycket viktig period. Mycket beror på vilken typ av livsstil en man och en kvinna leder till, hur allvarligt de tar sin hälsa.

Under en vuxens liv samlas toxiner i kroppen, det påverkas av miljön, maten som han äter. Och inte alla dessa effekter har en positiv effekt på reproduktiv hälsa. Det är därför som framtida föräldrar rekommenderas att städa upp, sätta i ordning ämnesomsättningen och vitamin-mineralbalansen flera månader före barnets uppfattning. Om vilka vitaminer som behövs planerar graviditet och vilka läkemedel att välja, kommer vi att berätta i den här artikeln.

Påverkan på uppfattningen

Vitaminer spelar en stor roll i arbetet i alla organ och system i människokroppen. Effekterna av individuella vitaminer och deras kombinationer på kvinnors reproduktiva funktioner har länge bevisats. En tillräcklig mängd näringsämnen och mineraler förbättrar kvaliteten och sammansättningen av spermier avsevärt, förbättrar äggkvaliteten. Varje makas fertilitet ökar, vilket innebär att barnets snabba uppfattning blir mer sannolikt. Friska könsceller från framtida föräldrar bestämmer i stor utsträckning barnets hälsa.

Förberedelser för uppfattning rekommenderas vanligtvis i sex månader: normalisera mat, berika kosten med färsk frukt och grönsaker, kött, fisk, ge upp stressiga situationer, dåliga vanor. Användningen av vitaminer och speciella komplex för män och kvinnor av reproduktiv ålder kommer också att vara till nytta.

Sammansättningen av människans slemvätska uppdateras var tredje månad. Spermatogenescykeln är längre än äggets mognadscykel, som uppdateras hos kvinnor varje månad. Och eftersom den minsta tiden för återställande av reproduktiv hälsa för män - från 3 månader, för kvinnor - från 2 månader.

Således ska ett par som vill bli föräldrar, minst tre månader ta hand om valet av vitaminer och kosttillskott för att förbättra kvaliteten på deras genetiska material.

Det bästa sättet att inte göra ett misstag vid val av vitaminer för befruktning är att börja planera med ett besök till läkaren. En kvinna bör konsultera en obstetrikare-gynekolog, och en man bör konsultera en urolog och androlog. Dessa specialister hjälper till att bestämma makrons reproduktiva hälsa och ge individuella rekommendationer, bland annat valet av vitaminer som främjar snabb och framgångsrik uppfattning.

Att ta några multivitaminer när man planerar graviditet är inte den bästa taktiken. Balansen av vitaminer och mineraler är en delikat och mycket individuell fråga, och en överflöd av vitaminer är inte mindre skadlig än deras brist.

Korrekt utvalt komplex hjälper inte bara öka fertiliteten i planeringsstadiet utan hjälper också till att undvika hypovitaminos under graviditeten, det är ingen hemlighet att många förväntade mammor lider av sköra naglar och hår och torr hud.

En mans förberedelse för uppfattning kommer också att ge många fördelar: tillsammans med att förbättra spermatets kvalitet, kommer immuniteten att öka, metabolism kommer att normalisera, hälsa och humör kommer att förbättras och effektiviteten ökar.Nedan kommer vi att titta på flera alternativ för de mest effektiva och populära vitaminberedningarna som inte bara hjälper till att bli barn, utan också att bli en hälsosam och stark baby.

För män

För män behövs B-vitaminer, i synnerhet är vitamin B9 folsyra. Det har en positiv effekt på spermatogenesen. Företrädare för det starkare könet, som planerar att bli fäder, kan inte göra utan vitamin E. Det förbättrar spermiernas kuvert, ökar livslängden hos bakterieceller. Under åtgärden tokoferol (vitamin E) Spermierna blir starkare och mer varaktiga, vilket ökar sannolikheten för framgångsrik uppfattning, även om makarna inte "faller" direkt på dagen för ägglossningen.

C-vitamin (askorbinsyra) nödvändigt för en man att normalisera nivån av könshormoner. Det är detta vitamin som är inblandat i syntesen av testosteron - det huvudsakliga manliga könshormonet.

Inte bara sexuell lust och sexuellt temperament beror på koncentrationen av testosteron, men även produktionen av nya unga spermier, som efter mognad blir fullfjädrad "stridsenheter".

Koncentrationen av optimerad testosteron reglerar och vitamin D. Det främjar absorptionen av kalcium från mat, och är inte bara nödvändigt för muskuloskeletala och muskelsystemens hälsa. Med brist på detta vitamin hos män minskar koncentrationen av kalcium, sexuell begär börjar mindre och mindre, och spermatozoer blir mindre mobila. Den låga rörligheten för de manliga könscellerna gör barnets uppfattning väldigt mycket svårt, eftersom spermierna helt enkelt inte kan komma till ägget med låg rörelsehastighet.

Manlig reproduktiv hälsa är av största vikt. zink och selen. Dessa substanser är inblandade i syntesen av könshormoner, indirekt påverkar sammansättningen av seminalvätska, vilket ökar koncentrationen av friska, morfologiskt oförändrade spermatozoer. Zink och selen är speciellt nödvändiga för män över 35 år. Med ökande ålder i människans kropp produceras mindre aktiv och hälsosam sperma, effekten av sömnbrist, alkohol, stress, skadliga ämnen och arbete "på slitage". Zink och selen i kompositionen av vitaminkomplex kommer att förbättra spermogramindikatorerna inom 2-3 månader efter starten av deras intag.

Det dagliga behovet av vart och ett av vitaminerna är rätt noggrant reglerat:

 • vitamin b9 (folsyra) - minst 400 mg per dag;
 • vitamin C (askorbinsyra) - minst 60-80 mg per dag;
 • vitamin E - 300-400 IE per dag;
 • vitamin d - 400 IE per dag.

Om så önskas kan du ta de ovan nämnda vitaminerna i dagliga doser separat, de säljs alla i apotek och är billiga. Men män är mindre obligatoriska än kvinnor kan förvirra doser, glömma att ta regelbundet piller eller oljelösning av E-vitamin, och sedan kan preparatet inte anses vara fullständigt.

Det är mycket lättare att ta droger i kombination, som redan innehåller alla nödvändiga ämnen i de nödvändiga dagliga doserna. Listan över manliga vitaminer och kosttillskott är ganska imponerande.

 • "Alfabetet för män". I komplexet finns, utöver viktiga vitaminer och mineraler, ett extrakt av sibirisk ginseng - ett sätt att förbättra människors hälsa.
 • "Duovit för män." Detta komplex innehåller 11 vitaminer 7 mineraler. Behandlingen är mindre lämplig för representanter för det starkare könet, eftersom det krävs att du tar två tabletter per dag (morgon och kväll).
 • "Viardo Forte". Detta läkemedel rekommenderas att inte ta i stället för vitaminer, men med dem, eftersom det är ett kosttillskott. Tillsatsmedlets sammansättning lämpar sig bäst för att förbättra kvaliteten på den seminala vätskan.
 • "Complivit". Detta är en universell multivitaminberedning, som dessutom är berikad med zink och selen.Om en man inte har en tendens till allergier, kommer det här verktyget helt och hållet att ge honom allt som behövs.
 • "Profertil". Detta kosttillskott har en uttalad effekt på spermatogenescykeln. Det utvecklades speciellt för att förbättra kvaliteten på spermierna.
 • "Spermaktiv". Detta kosttillskott ökar libido, förbättrar bakteriecellernas kvalitet. Läkemedlet är mest effektivt för män i åldern 36 år och äldre.
 • Selzinc Plus. Detta läkemedel tillhör gruppen antioxidanter. Som namnet antyder är basen zink och selen, liksom i dess sammansättning finns vitaminerna E och C. En man kan dricka bort folsyra separat.

För kvinnor

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Vitaminer för den kvinnliga kroppen, förbereder sig för graviditet och graviditet, kräver mycket mer än hanen. Faktum är att representanter för det rättvisa könet inte bara behöver fixa sin ämnesomsättning just nu, men också att skapa vissa lager av användbara substanser under graviditetsperioden.

Folsyra (vitamin B9) hjälper till att undvika anemi. Dessutom samlas folsyra i kroppen och, efter uppfattningen, utför den viktigaste rollen i att lägga den fosterala nervröret. Med brist på folsyra kan ett barn utveckla brutala defekter i hjärnan och ryggmärgen, störningar i centrala nervsystemet. Några av dessa utvecklingsanomalier är oförenliga med livet.

Vitamin E Det är nödvändigt för att stärka kroppens cellväggar, påverkar substansen även de cellulära processer som börjar inträffa omedelbart efter befruktning (till exempel bildandet av embryonala membran). De kalciumreserver som är nödvändiga för tillväxt och utveckling av fosterben hjälper dig att skapa D-vitamin. Det gör att du kan absorbera kalcium bättre. Kalkbrist kan orsaka en kvinna inte bara sköra naglar och sprött hår, men också konvulsivt syndrom.

En kvinna är nödvändig för framgångsrik befruktning och fertilitet, liksom för efterföljande födselar vitamin K. Han är inblandad i syntesen av proteiner som är viktiga för hemostas och är involverade i blodproppsprocesser. Att förbättra kvaliteten på ägget kommer att gynna Vitamin A och vitamin C. retinol förbättrar tillståndet av cellmembran, och vitamin C stärker cellväggar.

I förhållande till vitamin a Det är nödvändigt att vara extremt försiktig: dess överflöd kan orsaka fostrets missbildningar, kvinnan ska följa dosen som rekommenderas av läkaren.

För reproduktiv hälsa och kvinnlig fertilitet är mycket viktiga B-vitaminer, speciellt B 6 och B 12. Under graviditeten är det också viktigt att säkerställa att dessa vitaminer i kosten är tillräckliga, eftersom de är nödvändiga för att förbättra nervsystemet hos kvinnan och fostret.

zink i kroppen hos en kvinna kan ackumuleras, och därför bör det tas i förväg. Efter uppfattningen kommer en tillräcklig mängd av detta ämne att hjälpa till med korrigering av korion och placenta, vilket minskar sannolikheten för utvecklingen av deras defekter. magnesium stimulerar barnets tillväxt i livmodern och förhindrar även spontan missfall under den tidiga perioden.

Det kommer bli svårt att ta så mycket mängd vitaminer individuellt, det är bättre att välja läkemedel där alla nödvändiga ämnen kombineras i det dagliga behovet. Förresten, dagliga doser för de som planerar att bli gravida ska vara som följer:

 • folsyra - 400 mg per dag;
 • Vitamin E - 300 IE per dag;
 • D-vitamin - 400 IE per dag;
 • K-vitamin - 1 mg per dag;
 • Vitamin A - högst 3000 IE per dag;
 • Vitamin C - 60 mg per dag.

Det finns ett stort antal kvinnliga vitaminer och kosttillskott som hjälper till att förbereda sig för graviditet och förlossning på bästa möjliga sätt.

 • "Elev Pronatal". Som en del av detta komplex samlas de mest nödvändiga vitaminerna, inklusive folsyra, på ett balanserat sätt. Men som en del av ingen jod, eftersom en kvinna är önskvärt att ta "Yodomarin" parallellt. Detta komplex anses inte vara det mest prisvärda, men det är idealiskt för de som planerar att bli gravida och för gravida kvinnor. Dessutom finns det bevis för att detta läkemedel minskar sannolikheten för att utveckla tidig toxicos av gravida kvinnor.
 • Vitrum Prenatal. Detta komplex innehåller vitaminer, mineraler och jod, förutom innehållet i mineraler är högre än i de flesta andra vitaminkomplex. På grund av dess berikade mineralsammansättning har läkemedlet en fördelaktig effekt på produktion av kvinnliga könshormoner. Det ökar förmågan att bli gravid.
 • Alfabet Mama. Detta är ett läkemedel som är relaterat till kosttillskott. Obehaget för dess användning är behovet av att dricka tabletter var 4: e timme. En kvinna kan glömma, sakna en mottagning, inte kunna ta drogen i tid om hon reser eller är på jobbet just nu.
 • "Materna". I detta komplex ökar innehållet av jod och vitaminer i grupp B. I vissa situationer, speciellt när det finns en individuell brist på sådana ämnen, är läkemedlet mycket användbart för att eliminera bristen, men ibland kan höga koncentrationer av B-vitaminer orsaka en allergisk reaktion.
 • "Compliant Mom." Sammansättningen av detta verktyg innehåller alla ämnen som är nödvändiga för att förbättra reproduktiv hälsa, men innehållet i vitaminerna A, E och D är något reducerat jämfört med andra komplex. Om du planerar att ta botemedlet på hösten och sommaren kommer det att vara tillräckligt och för vintern och vårintaget är det bättre att välja ett annat läkemedel.
 • "Pregnavit". Detta billiga och populära läkemedel innehåller tyvärr inte mineraler och jod. Därför måste de ta extra.

Rekommendationer för antagning

Vitaminer kan inte anses vara helt ofarliga och ofarliga droger. Ett besök till doktorn är nödvändigt för att han kan bestämma specifika vitaminer och mineraler som en viss kvinna eller en viss man behöver från ett biokemiskt blodprov. Därefter kommer det att vara möjligt att välja ett sådant komplex som kommer att täcka bristen på nödvändiga substanser och inte orsaka hypervitaminos. Lämna därför valet av läkemedlet efter läkarmässans bedömning, köp inte komplex för uppfattning på grundval av recensioner på Internet och råd från apotekare på apoteket.

Vitaminkomplex kommer att gynna och kommer säkert att bidra till den framgångsrika uppfattningen av det efterlängtade barnet endast om makarna tar sina kurser i 20-22 dagar med pauser per vecka i 3-6 månader. Vitaminer tas inte att dricka på tom mage, det är bäst att göra det med måltider. Om du upplever symptom på individuell intolerans (utslag, ätstörningar, klåda), sluta ta vitaminkomplexet och kontakta en läkare.

Det kan hända att du måste tilldela ett annat verktyg. Det är inte nödvändigt att kombinera flera vitaminkomplex samtidigt: detta kommer oundvikligen leda till en obalans mellan substanser i kroppen och uppkomsten av symptom på hypervitaminos.

Vitaminer kommer inte att vara användbara och sannolikheten för uppfattningen kommer inte att öka om makarna under förberedelseperioden tar alkoholhaltiga drycker, dricker mycket kaffe och starkt te. Fertiliteten hos kvinnor och män beror inte bara på vitaminer. För att bli barn snabbare måste du lägga din egen vikt i ordning, minska den, om du har extra pounds, äta rätt och leda en aktiv livsstil.

Om graviditeten planeras, blir en av makarna sjuk och det finns behov av behandling med antibiotika, hormonläkemedel, antikonvulsiva och psykotropa läkemedel, det finns inget behov av att avbryta behandlingen med vitaminterapi. De flesta droger kombineras väl med vitaminkomplex.Men i det fallet är det värt att informera läkaren om vilka läkemedel som redan tas vid tidpunkten för mötet för att förhindra utvecklingen av allergier.

Stark stress och boende i områden med ogynnsamma miljöförhållanden minskar sannolikheten för uppfattningen för båda makarna. Det är därför som redan under perioden för förberedelse för uppfattning, allt som är möjligt bör ske för att säkerställa att den psykologiska bakgrunden i familjen är gynnsam och välvillig. Promenera i parken, bort från bilar eller resor till naturen kommer också att vara till nytta.

Vitaminkomplex avbryter inte och korrekt näring. Produkter som är rika på animaliska proteiner, grönsaker, frukter, råa grönsaker, mejeriprodukter, nötter och naturliga färskpressade juicer kommer att hjälpa ditt barn att bli gravid så snart som möjligt.

Så här förbereder du dig för befruktning, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa