Är det möjligt att bli barn under menstruationen, några dagar före eller efter det?

Innehållet

Graviditeten är alltid en mycket viktig händelse. För att förbättra chanserna för en bebis födelse borde du veta en viss, mest gynnsam tid för befruktning. Denna artikel hjälper till att förstå huruvida det är möjligt att bli barn under menstruationen, några dagar före och efter det.

Funktioner hormonell bakgrund hos kvinnor

För att förstå vid vilken tid det är möjligt att bli gravid, är det nödvändigt att röra lite på menstruationscykelns biologiska mekanism.

Menstruation, som inträffar varje månad, är början på en cykel. Den sista dagen före menstruationens ankomst - dess slutförande. Således bestäms varaktigheten av menstruationscykeln hos kvinnor.

Enligt statistiken är den genomsnittliga varaktigheten av menstruationscykeln 28-30 dagar. Detta är genomsnittlig data. I praktiken händer det ofta att cykeln varar mer eller mindre än den här perioden. Varaktigheten av menstruationscykeln är en ganska individuell parameter.

Varje kvinna som är uppmärksam på hennes hälsa borde definitivt hålla en kalender där hon registrerar datum för alla menstruationer. I det här fallet är det ganska lätt att förstå definitionen av den bästa perioden för realiseringen av uppfattningen.

Hela menstruationscykeln kan delas upp i flera steg. De ersätter konsekvent varandra.

 • Follikulär fas. Hennes mål är att förbereda ett ägg för ett möte med spermatozoa för framtida befruktning. Denna fas börjar med menstruationens första dag och slutar med ägglossning. I denna fas av cykeln finns en ökning av blodet hos kvinnliga könshormoner - östrogen.
 • ägglossning. Förekommer runt mitten av en cykel. Kännetecknas av frisättning av ett moget ägg i äggledaren för eventuell befruktning.
 • Lutealfas. Det ersätter successivt follikeln och fortsätter från mitten av cykeln till dess ände. Huvudmålet med denna fas är att bibehålla den gula kroppen hos äggstocken på platsen för det frigjorda mogna ägget. I denna fas ökar progesteron i kvinnans blod, men östrogen lagras också.

Menstruation är en av perioderna i follikelfasen. Vid denna tidpunkt, under påverkan av kvinnliga könshormoner, avvisas det inre epitelorganet i livmodern. Således förbereder kvinnokroppen varje månad för eventuell kommande befruktning.

Avvisning av epitelet åtföljs av blödning, som kallas månatligen. Menstruationen kan variera ett annat antal dagar. Det tar i genomsnitt ca 5-7 dagar. Dessa värden är emellertid genomsnittliga. Det händer ofta att menstruationen varar 3 eller 4 dagar.

Menstruationsblod är något annorlunda i färg än det som strömmar genom blodkärlen. Denna biologiska egenskap är på grund av närvaron av vissa enzymer.

Månadsvis - en signal till kroppen som började nästa menstruationscykel. Efter graviditeten stannar menstruationen under hela barnets bärtid.

Under menstruationen, enligt litteraturen, förlorar en kvinna cirka 100 ml blod. I vissa fall kan det finnas ganska stor blodförlust.I en sådan situation borde en kvinna konsultera en gynekolog. Detta kan vara både en enskild funktion och en följd av patologi. Endast en läkare kan bestämma detta.

Att känna till funktionerna i utvecklingen av faserna i menstruationscykeln blir ganska enkelt att bestämma den mest gynnsamma perioden för genomförandet av uppfattningen. Med hjälp av kunskapen om utvecklingen av menstruationscykeln kan du beräkna och farliga dagar. Vid denna tidpunkt är sannolikheten att få barnet att bli betydligt lägre.

Den bästa perioden för befruktning

Gynnsam tid för befruktning beräknas av nästan alla par som drömmer om ett barn. Att använda definitionen av den bästa dagen att bli gravid kan öka risken för graviditet avsevärt.

Baserat på idéer om menstruationscykeln går det klart att Den bästa dagen för att få barnet är direkt dagen för ägglossning. Vid denna tidpunkt är ägget redan moget och klart för befruktning.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Beräkningen av dagen för ägglossning utförs för närvarande på olika sätt:

 • kalender;
 • bestämning med användning av test;
 • genom follikulometrii;
 • att mäta basaltemperaturen;
 • på kliniska grunder
 • via onlinekalkylator.

Varje kvinna väljer sig det mest lämpliga och praktiska alternativet för att bestämma dagen för ägglossningen.

Den korrekta beräkningen av dagen för ägglossning gör det också möjligt att enkelt bestämma den gynnsamma tiden för att planera barnets uppfattning.

Man tror att det är möjligt att ganska framgångsrikt bli gravid ett par dagar före och efter ägglossningen. Vid denna tidpunkt är sannolikheten för att bli en bebis fortfarande ganska hög.

Villkor för den mest gynnsamma tiden för att bli gravid kan vara annorlunda. Ett stort antal faktorer påverkar detta:

 • den framtida moderns hälsa
 • Förekomsten av samtidiga gynekologiska sjukdomar;
 • dishormonala störningar;
 • påkänning;
 • negativ påverkan av den yttre miljön och mycket mer.

En sådan negativ inverkan på kroppen kan leda till det faktum att datumet för ägglossningen helt enkelt flyttas. I detta fall kan graviditet inträffa inom 5 eller 10 dagar före menstruation. Recensioner av många kvinnor indikerar att deras graviditet inträffade vid en helt annan tid trots beräkningen av dagen för ägglossning och en gynnsam period. Sådana fall är också ganska vanliga inom medicinsk praxis.

Är det möjligt att bli gravid under menstruationen?

Naturen var avsett att under barnets månatliga uppfattning inte barnet är fysiologiskt. Så under menstruation hos kvinnor ökar smärtan under samlag. Varaktigheten av blödning ökar samtidigt. Denna reaktion hos honkroppen är en signal att det inte är nödvändigt att ha sex under menstruationen.

Skyddat samlag kan också orsaka infektion. Under menstruationen avvisas det inre epitelfodret. På en sådan lös yta kan mikrober lätt lätta sig och orsaka infektion. Många läkare rekommenderar starkt att inte utöva sex under menstruationen.

Under ganska lång tid trodde läkare att uppfattningen under menstruationen är helt utesluten. Egenskaper hos kvinnokroppen och hormonell bakgrund hindrar signifikant möjligheten till befruktning. Det verkar som allt är enkelt. Det finns inget moget ägg - ingen graviditet. Ur en teoretisk synvinkel är detta sant, men i praktiken är det helt annorlunda.

Den långsiktiga erfarenheten av obstetrikare och gynekologer har lett dem att tänka på varför, trots allt, under graviditeten och omedelbart efter att de kan bli gravid. Dessa tankar från doktorerna fördes av de ofta förekommande vädjan till dem av kvinnor, som, med hjälp av kalendermetoden för antikonception, fortfarande blev gravida. Det visade sig att befruktning under menstruation är fortfarande möjlig. Dessa läkare fann ett antal förklaringar.

Först, i kroppen av en kvinna ett par äggstockar. De måste fungera konsekvent - först ägget mognar i ett och därefter i det andra. Ur teorins synvinkel är det allt. Men i praktiken finns det fall där ägget i ett äggstockar mognar och förbereder sig för ägglossning, och i den andra har ägglossningen redan inträffat. Sådan oplanerad ägglossning kallas ofta spontan eller plötslig. Utvecklingen av detta tillstånd kan leda en rad olika anledningar. Förutse förekomsten av sådan spontan ägglossning är nästan omöjlig.

Orsaker till möjlig graviditet under menstruation

Olika faktorer kan orsaka plötsligt utsläpp av ett ägg från äggstocken.

 • En av de vanligaste - olika sjukdomar i reproduktionsorganen. Störningar i äggstockarna bidrar till dyshormonala störningar. Förstörda hormoner kan påverka tidig mognad av follikeln och dess frisättning i äggledaren före förfallodagen.
 • En annan möjlig orsak som bidrar till möjligheten att bli barn under menstruationen är oregelbundet sexliv. Man tror att i detta fall kan även ett samlag ge upphov till spontan ägglossning. Under det bildas en hel del olika hormoner i honkroppen, som påverkar äggstocken. I det här fallet, om samlaget var oförskyddat, finns risken för uppfattningen. Naturligtvis är det betydligt lägre än under ägglossningen och en gynnsam period, men fortfarande där.
 • Den tredje orsaken till befruktning av ägget är bevarande av spermier i livmodern. I detta fall kan graviditet uppstå om oskyddad samlag var ett par dagar efter menstruationen. I så fall kan spermierna helt enkelt "vänta" för ägget. Det bör dock noteras att livsdugligheten hos manliga könsceller inte är så lång. I genomsnitt kan de fortsätta i 2-3 dagar och sedan dö.
 • Möjligheten att bli gravid under menstruationen påverkas och tar orala preventivmedel. Som regel är det möjligt att tänka på en bebis efter avbokningen. I detta fall varierar kvinnornas hormonella bakgrund kraftigt vilket orsakar spontan ägglossning. Efter avbrytandet av långsiktigt preventivmedel är det väldigt viktigt att inte hysa för att planera en graviditet direkt. Det är bättre vid denna tid att ge kroppen lite tid för att kompensera för det allmänna tillståndet.
 • Det menas att Risken att bli barn i de första dagarna efter menstruationen är också ganska hög bland par som har regelbundet sexliv. Att ha sex med samma partner under lång tid bidrar till vissa fysiologiska förändringar. Spermatozoa uppfattas sålunda av kvinnokroppen som "vanligt", vilket innebär att en stark förändring i vaginalmiljön inte uppträder. Detta bidrar till det faktum att spermiernas livskraft förblir ganska hög och risken för uppfattningen ökar.

Farliga dagar för planering av uppfattningen

  Hela perioden av menstruationscykeln kan delas upp i flera perioder. En av dem kännetecknas av en ganska hög sannolikhet för graviditet och är mest gynnsam för planering av en babys uppfattning, den andra är farlig, det vill säga risken för befruktning är minimal.

  Det menas att ungefär en vecka innan menstruation planerar att bli barn är inte värt det. Vid denna tidpunkt är risken för graviditet ganska låg. Om uppfattningen om en baby skjuts upp av någon anledning, är den här perioden ganska fördelaktig för att ha sex.

  Det är emellertid värt att komma ihåg att även om den låga sannolikheten för befruktning finns, finns det risk för graviditet. Om paret inte planerar att snart lägga till familjen, ska hon tänka på att välja det optimala valet av preventivmedel.

  Se om du kan bli gravid under menstruationen i nästa video.

  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa