Vilka piller bidrar till uppfattningen?

Innehållet

Kvinnor som planerar en graviditet, men ansiktssänkningar, frågar ofta allomfattande Internet om vilka tabletter som kan bidra till uppfattningen. Många droger och information om dem saknar också. Men själva frågan ställdes felaktigt och inte där. Det är inte ett världsomspännande nätverk att fråga om droger, men en gynekolog. Denna specialist kommer efter en noggrann undersökning och undersökningar att kunna hitta orsaken till minskad fertilitet och om nödvändigt förskriva läkemedel som hjälper till i en viss situation.

I denna artikel kommer vi att ge en kort översikt över droger som kan uppstå vid behandling av infertilitet eller vid graviditetens planeringsstadium i vissa situationer.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur man behandlar infertilitet?

Mycket beror på varför den efterlängtade uppfattningen inte sker. Problemet kan inte ligga i en kvinna, utan hos en man. Och i 40% av fallen är det precis vad som händer.

Formen av manlig infertilitet varierar, men nästan alla är mottagliga för terapi. Det viktigaste - att övertyga en man att besöka urologen och androgen och donera spermier för spermier. Enligt resultaten av denna analys kommer orsaken att upprättas med stor noggrannhet.

Om infertilitetsfaktorn fortfarande är kvinnlig, kan det igen finnas många skäl. Här är några:

 • störningar i menstruationscykeln, hormonella störningar, brist på könshormoner;
 • övervikt, fetma eller undervikt
 • inflammatoriska sjukdomar i endometrium;
 • inflammatoriska och vidhäftande processer i äggledarna;
 • ovarial dysfunktion, brist på ägglossning;
 • kronisk stress;
 • infektionssjukdomar, inklusive sexuellt överförbara sjukdomar.

Var och en av dessa situationer kräver egen behandling. I fall av hormonell infertilitet används därför hormonella preparat för att nivåera bakgrunden och skapa gynnsamma förutsättningar för befruktning och efterföljande graviditet. I fallet med infektiös art av infertilitet föreskrivs antibiotika, och vid inflammation av antiinflammatoriska läkemedel.

I detta fall kan valet av medel utföras först efter det att det exakta orsakssambandet till sjukdomen är känt.

Med endokrina störningar hos kvinnor rekommenderas att man först sänker vikt, normaliserar näring och först då - tänk ett barn. I de flesta fall finns inte piller för sådan infertilitet alls, men det räcker att minska kroppsvikten med endast 5% och bli gravid. Rör och livmoderhalsinfertilitet, när spermierna antingen inte kan komma in i livmoderhålan eller rörelsen av spermier och det befruktade ägget genom rör till implantationsstället är svårt, ibland i allmänhet kräver kirurgisk ingrepp.

Det finns också en immunfaktor när en kvinnas kropp uppfattar fostret eller spermierna hos en man som ett främmande protein och avvisar dem. Sådan infertilitet kräver behandling med immunsuppressiva läkemedel som undertrycker immunsystemets aktivitet.

En stor del av kvinnlig infertilitet står för den så kallade idiopatiska faktorn, när den sanna orsaken inte kan fastställas. Alla tester är inom normala gränser, men graviditet uppstår inte. Hur man behandlar detta tillstånd är vetenskapen ännu inte klar.I de flesta fall hjälper assisterad reproduktiv teknik, som IVF, att lösa problemet.

Psykogen infertilitet i samband med stress, panik intern rädsla för förlossning, kräver användning av lugnande medel och korrigering av tillståndet är inte utan hjälp av en erfaren psykoterapeut. Som du kan se kan det finnas så många läkemedel som det finns skäl. Det är därför som det är viktigt att fastställa varför befruktningen inte uppstår. Detta kommer att hjälpa läkaren.

Allmänna egenskaper

Allt betyder att man på ett eller annat sätt bidrar till uppfattningen i samband med påverkan på kvinnors och mäns reproduktionssystem. De flesta droger verkar som regulatorer av gonaderna. Det finns droger i form av tabletter, salvor och geler, vaginala suppositorier och injektioner. Utan att förstå orsaken till att uppfattningen inte sker är det extremt svårt att bestämma gruppen av droger.

Enligt deras farmakologiska verkan kan alla läkemedel som kan hjälpa till med infertilitet delas in i två stora grupper:

 • droger (hormonella, antiinflammatoriska, antibiotika, antivirala medel etc.);
 • Kosttillskott och vitaminer (produkter som rekommenderas som hjälpmedel i den komplexa behandlingen för att öka fertiliteten).

Om läkemedel utan medicinska indikationer och recept är i bästa fall värdelösa, och i värsta fall sannolikt skadliga, kan biologiskt aktiva tillskott och vitaminkomplex tas oberoende. Giltigt - betyder inte att det rekommenderas. Men om tiden lider och jag inte vill gå till doktorn om infertilitet, kan du prova några produkter från den andra gruppen. Vi kommer att prata mer om dem.

Remedies för män

Förberedelser för män från kategorin kosttillskott och vitaminberedningar är avsedda för att etablera processen för spermatogenes. Denna process är ganska lång - det varar ca 3 månader, så växelkursen för sådana medel är utformad exakt i 3-6 månader. Sammansättningen av sådana fonder innehåller den nödvändiga fertiliteten hos zink, selen, järn, kalcium, samt vitamin E, A, C, grupp B. Ibland tillsätts växtämnen som ökar styrkan, gör spermiernas sammansättning mer kvalitativ, aktiv och livskraftig.

Manliga preparat innehåller alltid vitamin D, vilket är nödvändigt för att öka sexuell lust, för spermobilitet. Här är några effektiva verktyg för en man som planerar att bli barn:

 • "Alfabetet för män";
 • Viardo Forte;
 • "Complivit";
 • "Profertil";
 • "Sperm Active";
 • "Spermastrong";
 • Selzinc Plus.

I sig själva kan drogerna från denna lista vara ineffektiva om överträdelserna av spermatogenes är allvarliga, avvikelser i spermogrammet är signifikanta. Men behandling av manlig infertilitet börjar alltid med sådana droger. Om det inte finns någon effekt i ett halvt år kan ett beslut fattas till förmån för hormonella medel, antiinflammatorisk eller kirurgisk behandling. I det mest extrema fallet är det möjligt att genomföra IVF med ICSI (intracytoplasmisk spermieinjektion i ägget under ett mikroskop).

Om representanten för det starkare könet i färd med att förbereda sig för uppfattning bara dricker piller eller kapslar, kan resultatet inte vara alls.

Förberedelserna kommer att kräva att männen ger upp sig dåliga vanor (för att förbättra morfologin och öka spermatets livskraft), hälsosam och fullvärdig protein näring (för att förbättra spermatogenesprocessen), en god natts sömn och ett normalt psykologiskt tillstånd utan stress och oro.

Läkemedel för kvinnor

Förberedelser för kvinnor har en mild effekt på arbetet med äggstockarna och hormonerna, och därför normaliseras cykeln.

För ägglossning är en balanserad kombination av könshormoner viktig: om det finns en "förspänning", kan ägglossningen inte uppstå.

Fonder för det rättvisa könet, som bidrar till uppfattningen, innehåller ibland fytoöstrogener - vegetabiliska analoger av kvinnliga könshormoner.

Det är obligatoriskt för en kvinna att snabbt ta fram vitaminkomplex med den oumbärliga närvaron i deras sammansättning av folsyra, vitaminerna E och A. Samtidigt behöver en kvinna mycket mer vitaminer än en man, eftersom hon har lite att förbättra kvaliteten på oocyter, behöver du fortfarande bära och föda ett efterlängtat barn. Detta kräver en fast tillgång till näringsämnen "för framtiden".

Därför innehåller kompositionen av kvinnors droger ett högt innehåll av kalcium, magnesium. Närvaron av vitamin K krävs. Med vitamin A, som är så välkommen i manliga preparat, måste en kvinna vara försiktig, eftersom en överdos av retinol ofta leder till missbildningar av fostret. En kvinna behöver också zink, vitaminer från grupp B, särskilt vitaminerna B6 och B12.

Läkemedel som hjälper en kvinna att bli gravida bör börja ta cirka 2 månader före det avsedda uppfattningsdatumet.

Vilka droger kan vara användbara:

 • Elev Pronatal;
 • Vitrum Prenatal;
 • "Alfabetmamma";
 • "Materna";
 • "Complivit Mom";
 • "Pregnavit";
 • Aktifert (gel);
 • "Ovariamin";
 • bor uterus;
 • salvia.

De bästa resultaten kan uppnås om en kvinna tar mediciner samtidigt med en man. För snabba resultat bör inte förväntas, alla droger har en kumulativ effekt. En kvinna borde också ge upp svåra vanor, leda en aktiv och hälsosam livsstil, äta tillräckligt med hälsosamma livsmedel rik på proteiner (kött, fisk, mejeriprodukter), lösa problemet med övervikt, om någon.

Mottagningstips och recensioner

Varje läkemedel har sina egna indikationer och kontraindikationer, egen regim, som måste anges i bruksanvisningen som bifogas den. Men de allmänna reglerna för kosttillskott och vitaminer för män och kvinnor är följande.

 • Drick inte vitaminer på en tom mage, det är bättre att göra det efter en måltid och samtidigt med en måltid.
 • Mycket betyder inte bra, så du borde inte kombinera flera droger samtidigt, detta kommer att orsaka en överdosering av vitaminer och ett brott mot absorptionen av vissa mineraler.
 • Vid behov ta antibiotika, hormoner, antikonvulsiva eller psykotropa läkemedel, bör användningen av fertilitetsstimulerande medel stoppas en stund och återvända till kursen av sådana läkemedel först efter sjukdomsbehandlingens slut.
 • Kom ihåg att stress är en vanlig orsak till ömsesidig familjeinfertilitet, och därför under planering av graviditet, gör allt som är möjligt så att mikroklimatet i familjen är gynnsamt, välvilligt. Du borde också undvika stressiga situationer utanför hemmet.

Kvinnor som är intresserade av huruvida förberedelser för tvungna tvång är alltid förvirrade av apotekare på apotek. Läkemedel påverkar inte sannolikheten för tvillingar. Ett undantag är hormonella droger, som används i vissa former av endokrin sterilitet, vilket stimulerar hyperovulation med mognad av inte en, men två eller till och med tre ägg samtidigt. Sådana läkemedel för egenanvändning är strängt kontraindicerade, de används endast med läkares recept i IVF-behandlingscykeln eller för kvinnor att korrigera den naturliga cykeln med syntetiska könshormoner.

Enligt kvinnor, i viljan att bli gravid, är många redo att gå för experiment med deras hälsa. De försöker traditionella mediciner, dricker avkok av örter, gör dem douching. Om traditionella metoder inte hjälper, blir kvinnor intresserade av kosttillskott och vitaminer. De mest positiva recensionerna om "Ovariamin", tallbenet och preparatet "Materna".

Manliga preparat, som enligt kvinnor hjälpte till att sätta sperma i ordning, dessa är "SpermAktiv" och "Spermastrong".Det finns recensioner som ingen av de "första raden" drogerna hade någon effekt. När det hänvisas till en läkare efter detta, i regel, upptäcktes orsaken till infertilitet, långt ifrån metaboliska störningar och vitaminbrist.

När man väljer tabletter eller kapslar för gemensamt bruk måste makarna vara försiktiga, eftersom marknaden för läkemedel som främjar uppfattningen överflödar homeopatiska läkemedel, vars effektivitet inte har bevisats.

Det är inte värt att vänta på ett resultat av dem, det är sant, de kan inte heller göra någon skada, eftersom de innehåller extremt små doser av den aktiva substansen.

För mer information om hur makarna förbereder sig för att fatta ett efterlängtat barn, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa