Vad är intressant om den kinesiska uppfattningskalendern och är det möjligt att planera barnets kön?

Innehållet

Önskan att "beställa" det ofödda barnets kön hela tiden var inneboende hos kvinnor. Det framtida barnets kön har speciella betydelser för dem som redan höjer två eller flera barn av samma kön och vill verkligen ha ett barn av det andra könet. På vilka tricks och hoaxes gick det rättvisa könet inte för att "podgadat" krummerna med golvet: de deltog i mystiska rites, bar amuletter, drack kalvarnas blod, satte sig på speciella dieter.

Vissa metoder har nått vår tid - i synnerhet talar vi om den berömda kinesiska konceptkalendern. Vad är intressant om den här kalendern är det möjligt att tro på det och hur man använder det, kommer vi att berätta i det här materialet.

Förekomsts historia: myter och verklighet

Den kinesiska uppfattningskalendern är en tabell som gör det möjligt att beräkna sannolikheten att ha en bebis av ett visst kön beroende på kvinnans ålder vid tidpunkten för uppfattningen. Det bör noteras att den antika kinesiska kulturen behandlade ömma alla slags kalendrar. I epokerna till olika imperialistiska dynastier tog det vanliga kineserna inte mycket för vad de gjorde utan att samråda med sina kalendrar och utan att samråda med Lao-shek (lärare och mentorer).

Ris uppfostrades på den kinesiska månskalendern för jordbruksändamål. Äktenskapen ingicks enligt månakalendern "日历 的", och namnen på barnen gavs i enlighet med planetens beskydd av planeterna och stjärnorna. Vid tiden för hårda strider för territorialitet behövde Kina fler krigare och bönder, så födelsen av manliga barn välkomnades och betraktades som en välsignelse ovanifrån. Det var vid den tidpunkten, förmodligen 7 tusen år sedan, som uppfattningskalendern härstammar.

Vid den tiden fanns det ingen födelsekontrollpolitik, så kinesiska kvinnor födde i genomsnitt 5-7 barn. Regeln "en familj - ett barn" introducerades endast på 1970-talet. Och sedan blev den gamla kalendern ihågkommen igen. Över hela världen tros det att kinesiska kvinnor - även nu när regeln tillåter ett barn avbokas - fortsätter att kontrolleras mot deras förfäders bord.

Några källor beskriver att den kinesiska kalendern, stämplad på stenplattor, upptäcktes nära Peking under arkeologiska utgrävningar. Ostensibly på ruinerna av ett gammalt tempel och lyckades hitta stenbord. Denna information tas på tro av alla som har liten kunskap om Kinas historia och kultur. Faktum är att i den XIV-talet, i vilket förmodligen en sådan kalender uppstod, fanns inga månader för den gregorianska kalendern. Alla kineser bodde, uppfostrade ris, gift och föddes uteslutande på sol- och månskalendern. Dag uppdelad i ljus och mörker, solen och månen, natt och dag.

Tabellerna, som nu presenteras som den antika kinesen, kan inte vara sådana, i princip, eftersom de sammanställs enligt den gregorianska kalendern. I katolska länder introducerades det i XVI-talet och kom till Asien mycket senare. Mest sannolikt är den kinesiska kalendern, som tillskrivs ett gammalt och mystiskt ursprung, inte en gammal uppfinning, och kanske inte en kinesisk. Dessutom finns det inga tecken på förekomsten av arkeologiska fynd: Inte ett enda museum i världen har de mycket stenbegreppstabeller som många källor citerar.

Ibland kan man hitta en länk till det faktum att borden utgrävda av okända arkeologer är vid Peking Institute of Science, men det finns inget sådant institut i den kinesiska huvudstaden alls. De intresserade kan kontrollera det personligen.

I den andra versionen av ursprungs kalendern anges att manuskripten med tabeller och hieroglyferna "??" (son) och "????" (dotter) placerade i dem upptäcktes för 600 år sedan under utgrävningar och undersökningar av de kinesiska kejsarnas grav. Det antas att tabellerna endast användes av representanter för de härskande dynastierna, eftersom för dem en son-arvings födelse var en fråga av nationell betydelse, och en döds födelse var ibland viktig när det gäller att gå in i statsförbund baserat på interdynastiska äktenskap.

Det bör noteras att de kinesiska myndigheterna hela tiden var väldigt ovilliga att godkänna utgrävningarna av landets härskare. För det mesta får de gräva upp gravhallen, men inte själva gravarna. Således upptäcktes en terracotta armé, antika hushållsartiklar, vapen och mynt i gravhallen. Alla dessa begravningsrum idag är tillgängliga som turistplatser. Men kejsarnas och deras familjer i Kina är okränkbara, de skyddas av religion och lag. Därför ser den här versionen mycket otroligt ut.

I slutändan avvisar kineserna sig kategoriskt av metoden och hävdar att de alltid använt andra metoder och inte såg kalendern på gregorianska grunder. Men enligt Kinas religiösa läror finns det en koppling mellan en kvinnas ålder och hennes barns kön. Det är sant att det refererar till månaldern, inte för det sista dödliga livet, men för de sista reinkarnationerna. Du måste erkänna att få personer som planerar en graviditet tydligt kommer ihåg vem han var i sitt förflutna liv och hur många år han dog!

I allmänhet, om du inte går in i inkonsekvenser och tvivelaktiga stunder i historien om denna metod kan vi säkert säga att konceptkalendern har rätt att existera. Låt oss ta en titt på hur det fungerar och om du planerar ett barns kön enligt dessa tabeller är det effektivt.

Effektivitet och noggrannhet av metoden

Ur den officiella medicins synvinkel beror barnets kön inte på moderens ålder, faderns födelsedag, schemat för basaltemperaturen, dagens horoskop, uppdateringen av makarnas blod och andra faktorer och tricks. Det enda som påverkar barnets kön är den typ av spermie som befruktar det kvinnliga ägget. Med andra ord, en pojke kommer att födas eller en tjej, 100 procent beror bara på mannen.

Under utlösning går spermier av båda typerna in i könsorganet hos kvinnan: vissa bär den genetiska uppsättningen XX, andra - XY. Om spermierna från det tjugonde århundradet kommer till äggcellen först, kommer en tjej att födas. Om befruktningen utförs av XY-bärare, kommer en pojke att födas med hundra procent sannolikhet. Båda typerna av spermier är i absolut lika villkor: de har samma rörelsehastighet, samma förmåga att överleva. Alla andra egenskaper hos celler av olika slag är också identiska.

Således är det möjligt att planera vem som ska bli gravid, bara genom att vara helt övertygad om att en spermier av en viss typ kommer att gödsla en äggcell. Denna möjlighet ges för närvarande uteslutande med hjälp av reproduktiva metoder: ICSI, IVF. Endast en laboratorie tekniker kan vid behov välja den önskade cellen från faderns biologiska material och utföra konstgjord fertilisering. Ett sådant behov kan uppstå endast om makarna inte av objektiva skäl kan föda ett barn av ett visst kön. Till exempel är en mamma bärare av hemofiligenen, som bara pojkar är sjuka. Det här paret behöver bara en tjej. Tänk på att hon kommer att hjälpa till i laboratoriet.

Med naturlig befruktning är det omöjligt att förutsäga sannolikheten att ha en bebis av ett visst kön. Sannolikheten är alltid korrekt, det beräknas strängt 50/50.Och ingen metod: varken den kinesiska kalendern, heller inte uppfattningen om ägglossning, eller dagens val med hjälp av blodförnyelsemetoden - kan garantera en förändring av denna andel med minst en halv procent till större eller mindre sida.

Är det värt att prata om specialdieter, som förresten också tillskrivs kineserna, japanerna och även skandinaverna? Att veta att barnets kön endast beror på fadern, det finns ingen anledning att tro att moderens mat och de produkter hon använder kan åtminstone på något sätt påverka resultatet av befruktning.

För att försvara den kinesiska kalenderen och rättvisan noterar vi att moderens ålder, även om det inte påverkar barnets kön, men predisponerar vissa nyanser. Så en kvinna över 35 år har högre chanser att bli gravida och föda tvillingar och kvinnor som väljer att bli mödrar efter 40 år, högre möjligheter att föda en pojke, förutsatt att hennes man också är minst 40 år gammal. Ålder ökar risken för att utveckla patologier hos barnet, och detta beror på åldern och äggets åldersrelaterade åldrande.

Resten av den kinesiska kalendern är ett bra sätt att berätta förmögenheter, exakt samma som kaffegrunden, stearinvax hällde i vattnet, kortets solitaire. Noggrannhet i den kinesiska kalenderplaneringsmetoden - 50%, vilket innebär att hälften av kvinnorna som planerar att tänka ett barn enligt dessa tabeller säkert kommer att få exakt det sätt de vill ha. Men i andra halvan av kvinnor kommer barnet definitivt att få motsatt kön.

Kvinnor som planerar en graviditet kan försöka att komma till sanningen på egen hand. De kommer säkert att hitta artiklar och material på Internet (även på högt respekterade tjänster), och hävdar att noggrannheten i den kinesiska konceptkalendern överstiger 85-90%.

En stor andel av skillnaderna i sådana publikationer är oftast motiverad av det faktum att en kalender som är lämplig för kineserna kanske inte är helt lämplig för européerna.

I kinesiska kvinnors och mäns anatomi finns inget annat än ryssarnas anatomi, och som vi redan har lärt oss har kineserna knappast något att göra med att skapa denna kalender.

Hur man använder?

Om du fortfarande bestämmer dig för att försöka planera golvet med den kinesiska kalendern, behöver du veta exakt hur du använder den. Befintliga instruktioner visar att kalendern kan innebära inte kalendern, men kvinnornas månålder. Månåldern räknas från månaden för hennes uppfattning. Till exempel är en kvinna nu 25, då enligt månakalendern är hon redan 25 år och 10 månader gammal om hon föddes just i tid, inte tidigare. Om en kvinna är 25 år och 6 månader gammal enligt den vanliga kalendern, borde det kinesiska bordet leta efter nummer 26 eftersom det motsvarar hennes månalder (26 år och 4 månader).

Det är viktigt att förstå det graviditeten varar inte nio månmånader, men tio eller exakt 40 veckor. Det är därför att den verkliga åldern av det rättvisa könet lägger till inte 9, men exakt 10.

Således är det första du behöver veta din månalder. Om planeringskvinnan inte vet på vilket stadium av graviditeten hon själv är född, är det viktigt att ta reda på det genom att prata med nära släktingar.

För att göra saker tydligare, låt oss överväga ett exempel: En kvinna föddes sju månader gammal, vid tidpunkten för den påstådda uppfattningen om sitt eget barn, var hon exakt 23 år och 5 månader gammal. Dess äkta ålder beräknas enligt följande: (7 + 5) = 12. I 23 år lägger vi till de mottagna 12 månaderna, vi får 24 år exakt.

I tabellen hittar vi kolumnen "Ålder" och nummer 24.

Nu uppskattar vi den beräknade månaden av uppfattningen och vi ser det för en kvinna som är exakt 24 år gammal (med hänsyn till månmånader), då det blev uppfattat i januari är det hög sannolikhet att ha en pojke och i februari en tjej. Uppfattat i mars och april är barn enligt den kinesiska kalendern mer benägna att vara pojkar, och uppfattningen i maj ger sannolikheten för att en dotter är född osv.

Olika kalendrar har olika utformningar (det här har definitivt inget att göra med kinesernas uppfinningsrikedom och konstnärliga förmågor): i vissa vid skärningspunkten mellan ålder och månad av uppfattningen finns en särskild bokstav "M" eller "D", som betyder "pojke" eller "flicka" andra - rektangeln vid korsningen är enkelt målade i rosa eller blå. För att förstå detta är ganska enkelt.

Vad mer behöver man överväga? Ja, bara det befruktningen faller vanligen mitt i menstruationscykeln, och det är inte alls det faktum att cykeln som började i februari slutar exakt i februari. Med menstruation under andra hälften av februari är det möjligt att vänta på befruktning endast i början av mars och därför är det viktigt att fokusera inte i början av en ny cykel, men på ett specifikt ägglossningsdatum och se i tabellen inte februari, men mars.

Faderns data: hans ålder, blodtyp och annan information - för att använda den kinesiska konceptkalendern och könsplaneringen krävs inte alls.

Vi vet redan säkert att uppfattningen är omöjlig utan fader, och barnets kön är helt sin förmån. Därför är den kinesiska kalendern inte allvarligt övervägd av någon läkare och mer eller mindre utbildad och förstår mekanismerna för att fatta ett barn för människan.

recensioner

De som vill komma till sanningen kommer trots allt att kunna hitta på Internet en stor mängd feedback om sättet att planera ett barns kön enligt den kinesiska kalendern. Om du noggrant läser dem får du ungefär två lika grupper, vilket bekräftar metodens låga noggrannhet - högst 50%. Utseendet på den kinesiska konceptkalendern har blivit övervuxen med vackra legender och myter tack vare våra samtidiga, tyvärr, inte mycket väl bekant med Kinas egen kultur och historia.

Våra samtidiga gav också denna kalender med underbara egenskaper. Om barnets kön är mycket viktigt ska du kontakta din obstetrikare-gynekolog och reproduktionsspecialist för att ta reda på om du har möjlighet att tillgripa hjälpmedelsproduktionstekniker om det behövs.

Rimliga föräldrar tar ett barns kön enligt ovan, som en ödetsgåva - de älskar både pojkar och tjejer med samma kraft och darrande. I slutändan minns vi det gemensamma ordstävet: "Det viktigaste är att vara frisk!".

Om du kan planera barnets kön och hur man gör det, se nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa