Är det möjligt att bli gravid inte på dagarna med ägglossning?

Innehållet

Vissa kvinnor drömmer om ett barn och noggrant beräknar de dagar som är gynnsamma för uppfattningen, andra kvinnor försöker på alla möjliga sätt för att undvika oönskade graviditeter och gör i huvudsak samma sak. Och de och andra undrar om det är möjligt att bli gravid inte på dagarna med ägglossningen. I den här artikeln kommer vi att titta på denna fråga i detalj.

Hur händer begreppet?

För att bli barn måste minst två faktorer behövas - ett moget och befruktat ägg och levande och mobila spermatozoa, som vid rätt tillfälle var på rätt plats.

Spermatozoa hanar behåller sina fertila egenskaper på vilken som helst dag i månaden, när som helst på året, för det mesta av sitt liv efter puberteten och fram till åldern. Könsceller hos en kvinna har förmågan att befrukta endast under ägglossningen, som varar 1-2 dagar per månad.

Ägglossningsperioden faller vanligen i mitten av menstruationscykeln. Under de första 14 dagarna efter menstruationens början modifieras follikeln i äggstocken. Det är från honom på rätt dag i den ampullära delen av äggledaren måste komma ett moget ägg.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Att bli gravid i den första fasen av cykeln är fysiskt omöjlig, såvida inte allting är i ordning med menstruationscykeln och hormonavbrott inte har uppstått, vilket leder till att ägglossningen sker före tid.

På dagen för ägglossningen är en kvinna så bördig som möjligt, som under dagen efter ägglossningen, eftersom äggets liv är kort - inte mer än en dag. Om den här gången inte förekommer med manliga gameter dör den kvinnliga reproduktiva cellen ned i livmoderhålan och lämnar den första dagen i den nya cykeln tillsammans med menstruationsblödning.

Men antar inte att oskyddad sex är farlig utifrån sannolikheten att bli gravid endast på dagen för ägglossning och en dag senare. Faktum är att manliga könsceller har större lönsamhet än kvinnliga oocyter. Vid gynnsamma förhållanden hos honkroppen kan de förbli aktiva och kunna befruktas i 3-4 dagar. Vissa källor indikerar att vissa individer överlever även i 5-6 dagar.

Sålunda kan kön före ägglossning med utlösning i könsorganen hos en kvinna vara orsaken till graviditeten. Med tanke på den genomsnittliga livslängden hos manliga gameter är det rimligt att anta att 3-4 dagar före ägglossningen och densamma efter det blir farligt, justeras för sen ägglossning, som försenades med 1-2 dagar. I det här fallet kommer äggcellen som kom ut ur follikeln att träffas med spermier, som "väntade" i flera dagar. Befruktningen är mycket sannolikt.

Det finns mycket sällsynta fall där uppfattningen sker på dagar som är längre bort från ägglossningen. Detta gäller vanligtvis under andra halvan av menstruationscykeln. Sällan, men det händer att i en cykel mognar en kvinna två ägg samtidigt istället för den traditionella.

Det är inte nödvändigt att ägglossningen kommer att inträffa på en dag. Även om den första ägglossningen inte avslutas genom befruktning och den första oocyten dödas, kan den andra äggcellen väl befruktas, vilket kommer att släppas till ett annat äggledare senare.I det här fallet kan en jämn menstruation förekomma - kort och skonsam, annorlunda än den vanliga, men redan under de följande perioderna kommer hennes perioder inte och doktorn säger till den överraskade kvinnan som hon redan har omkring två månaders graviditet.

Orsaker till graviditet på neovulatoriska dagar

För att en kvinna ska förstå hennes kropp bättre, borde hon säkert veta: Befruktningen kan bara uppstå på dagen för ägglossning och inom 24 timmar efter det. Men även om det inte fanns sex överhuvudtaget på dagen för ägglossning, är graviditeten inte utesluten om sexuell kontakt utan preventivmedel inträffade före ägglossningen eller kommer att inträffa efter det.

Graviditet i detta fall kan uppstå inte bara från den sperma som kommer in i könsorganet under utlösning utan också från den preseminala vätskan som utsöndras från mannen vid tidpunkten för sexuell upphetsning. Självklart är spermierna i det mycket lägre, men det finns många sådana planerade graviditeter i praktiken av någon obstetriksk-gynekolog.

En kvinna kanske inte inser att många gånger kan hennes menstruationscykel ändras. Anledningarna till detta är mångfaldiga: en förändring i klimatområdet, acklimatisering, hormonavbrott, medicinering och en sjukdom av SARS eller influensa, allvarlig stress och kronisk trötthet.

Ägglossningen kan vara försenad eller förekomma tidigare än förväntat, vilket kan resultera i att en kvinna kommer att vara säker på perioden och att uppfattningen kommer att inträffa.

Råd för att planera en graviditet

För att lyckas med att fatta ett barn måste du noggrant bestämma ovulationstiden. Det är idag att samlag bör vara mest aktiva. Om en kvinnas cykel varar 28 dagar, kan ägglossningen, enligt kalendermetoden, förväntas på dag 14, om cykeln varar 30 dagar, sker ägglossningen på dagarna 15-16 och så vidare.

Många kvinnor känner till ägglossningen och känner till dess symtom - ett par dagar före den fertila perioden förändras karaktären av urladdningen - de blir rikligare och betungande för att säkerställa enkel sexuell kontakt. Vaginens surhet minskar så att spermierna har större chans att överleva och komma till ägget.

Det exakta sättet att veta dagen för ägglossning - ultraljud. Ultraljudsundersökningen av folliklarna gör det möjligt att förutse den dag då oocyten lämnar den dominerande follikeln med en noggrannhet på en dag. Apotekstester för ägglossning kan också bidra till att bestämma den gynnsamma perioden för befruktning.

För att eliminera felet rekommenderar läkare att ett planeringspar engagerar sig i oskyddad sex från den 10: e dagen i menstruationscykeln varannan dag. Dagliga intima nöjen minskar kvaliteten på spermier, antalet rörliga och starka gameter i det blir mindre. Läget av intimt liv efter 2 dagar upp till 16-17 dagars cykel ökar chanserna för uppfattningen.

Det bör noteras att ett stort antal faktorer påverkar fertiliseringsprocessen, därför är den genomsnittliga sannolikheten för lyckad uppfattning från första gången inom en cykel inte överstigande 7-10%.

Öka chanserna hjälper en hälsosam livsstil, tar vitaminer, psykologisk komfort och rätt näring. Om barnet inte blir gravid inom ett år är det nödvändigt att konsultera en läkare och leta efter orsakerna till fertilitetsnedgång eller infertilitet.

Tips för skyddas

Katalysmetoden för preventivmedel många kvinnor leder till läkarmottagningen. De vill bli av med ett oplanerat barn. Konsekvenserna av abort kan vara förödande både för kvinnans hälsa och för hennes mentala tillstånd, eftersom förståelsen för djupet och allvaret i den begåvade handlingen ibland kommer mycket senare och stannar hos kvinnan för livet.

Kalendermetoden i kombination med avbruten samlag är en tids bomb som en dag säkert kommer att "blåsa".

Nu kan kvinnor enkelt välja sig en annan, mer tillförlitlig metod för preventivmedel.För att få orala preventivmedel är det viktigt att konsultera en läkare, eftersom det självständiga valet av hormonella droger senare kan leda till störningar hos ovarierna, och kvinnan kan inte längre bli en mamma när hon vill.

En ganska tillförlitlig metod anses vara barriärprevention - en kondom. Det skadar inte kvinnors hälsa, tvingar henne inte att ständigt räkna menstruationscykeln, eftersom en sexuell handling kan utföras på kondom någon dag. Det är bara viktigt att försäkra sig om att preventivmedel inte är defekt, att den är ordentligt sliten och korrekt avlägsnad.

Det finns kvinnor som föredrar att använda en kondom endast på "farliga" dagar. Det är möjligt att skydda sig på det här sättet, men som redan nämnts är ingen försäkrad mot cykelskiftet, och det "säkra" kan enligt kvinnan vara mycket fritt.

Intrauterin-apparater, kepsar, hormoninjektioner som skyddar mot graviditet under lång tid, kräm- och vaginala piller för akut preventivmedel (15 minuter före samlag eller omedelbart efter det, beroende på drogen) - det finns många alternativ att inte frukta ägglossningsdagar och att vänta med skräck, huruvida nästa period kommer att komma. Det viktigaste är att samråda med gynekologen, som hjälper dig att välja de medel som passar dig det bästa sättet.

Men även skyddade kvinnor är det viktigt att navigera i sin egen menstruationscykel, i tid för att upptäcka möjliga patologiska förändringar, eftersom cykelens förskjutning och avvikande kurs åtföljs av en stor lista över kvinnliga och vanliga sjukdomar från vilka ingen är försäkrade.

Det faktum att du kan bli gravid efter menstruationen, kommer att berätta gynekologen i videon nedan.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa