Finns det en metod för att bestämma barnets kön vid datumet för uppfattningen, som fungerar på 100% och vad du ska tro?

Innehållet

Hela tiden ville kvinnor veta vilket barn de bär. Och bäst av allt är att kunna "beställa" golvet. Detta gäller särskilt för dem som redan höjer barn av samma kön och verkligen vill ha ett barn av det motsatta könet. Det är i sådana situationer att den feberiska sökningen efter metoder och metoder för montering av krummer med golvet börjar.

Det "kunniga" Internetet är redo att ge många olika sätt att bestämma ett barns kön vid datumet för uppfattningen, enligt vissa egenskaper och egenskaper hos föräldrarnas blod, och även enligt de mystiska metoderna Freiman-Dobrotin och Budiansky. Hur fungerar dessa tekniker, är de 100% pålitliga bland dem, vad ska de tro - vi kommer att svara på dessa frågor inom ramen för denna artikel, överväga alla kända metoder och analysera resultaten.

Hur är barnets kön?

För att bättre förstå essensen av olika metoder, liksom för att förstå huruvida de är effektiva, behöver du förstå hur bildandet av barnets kön. Även från skolbiologi lektioner i gymnasiet vet vi alla att två sex-gamete celler - man (sperma cell) och kvinnlig (äggcell) - delta i uppfattningen av en ny man. Var och en av dessa celler har sin egen genetiska uppsättning. En spermiecell kan ha en uppsättning av XY och XX. Ett kvinnligt ägg bär alltid bara set XX.

Om det framtida barnets kön bara berodde på en kvinna, som vissa hävdar, skulle bara individer med en uppsättning XX vara födda, det vill säga bara tjejer. Inga alternativ. Men naturen handlade på mångsidans sida och gav rätt att bära ansvaret för avkommans kön till män. Om ett kvinnligt ägg befruktar spermier med en uppsättning av tjugonde, är en tjej född. Om befruktning sker med deltagande av den manliga könscellen med XY-uppsättningen, är en pojke född. Det finns ingen annan.

Det visar sig att barnets kön är förutbestämt även när föräldrarna inte inser att de snart kommer att bli föräldrar, det vill säga från de första sekunderna efter att en av tiotals miljoner spermatozoer klarar av att bryta igenom äggets "rustning" och penetrera under oocytmembranet. XX eller XY - Naturen bestämmer inte, varken från en man eller från en kvinna i stort i denna fråga, något beror inte på.

Kön kan inte förändras, eftersom det genetiskt sett, som sitter i spermier, inte är föremål för några effekter. Maternala och paternala kromosomer slår samman för att bilda en ny organism. Och från de första minuterna efter uppfattningen bestäms varje liten sak: På den genetiska nivån är det uppenbart hur barnets ögonfärg, hudens och hårets färg, höjd och byggnad, vad som kommer att vara ärftliga sjukdomar och till och med karaktärsdrag, talanger och förmågor kommer att vara.

Könkörtlarna i embryot bildas från 5-6 veckors graviditet. Mamma undrar fortfarande om hon är gravid, testar och glädjer sig i ränderna, och barnet börjar redan utveckla prototyper av körtlarna, som senare blir äggstockarna i flickor eller testiklarna hos pojkar. Det finns inga yttre skillnader i frukten - pojkar och tjejer har ett litet könsorganstubber där senare kommer de yttre könsorganen att bildas. Detta händer fram till omkring den 12: e veckan av graviditeten.Då växer kropparna bara och växer i storlek och öppnar möjligheter för diagnos med ultraljud.

Den optimala perioden som fostrets reproduktionsorgan kan ses på bästa sätt anses vara perioden 16-22 veckor av graviditeten. Upp till 16 veckor är smulan liten och efter 22 veckor blir den stor och kan grupperas på ett sådant sätt att könsorganen stängs från utsikten. Studiens noggrannhet reduceras. Under den angivna perioden når den 90-93%.

Men fram till mitten av graviditeten är förväntad mamma ofta outhärdlig. Paul vill veta innan, och ibland även före uppfattningen. Därför uppstår många frågor, många myter är födda kring könsbestämning så tidigt som möjligt eller vid planering. Detta beteende är inte sällsynt för moderna kvinnor, deras avlägsna förfäder sökte också på något sätt för att ta reda på arvingen hos arvtagaren. Vissa fick föda en pojke, en efterträdare till en dynasti, en tron ​​eller av religiösa skäl. Andra drömde om sin dotter och försökte sitt bästa för att lära sig att bli henne.

I sina försök drabbade kvinnorna blodet av offerdjur, gick till seare och trollkarlar, undrade om stjärnorna och omenen, åt speciell mat och drack avkok av örter. De är förlåtliga, eftersom de vid den tiden fortfarande inte visste att det som var full och ätit av en kvinna, inte på något sätt kan påverka den genetiska uppsättningen av den manliga reproduktiva cellen. Idag har kvinnor, även om de har kunskaper i medicin, en utbildning, fortsätter att kräva en effektiv metod för att bestämma barnets kön. Låt oss titta på de metoder som vanligtvis används för detta.

Blood Update Method

Vägen är baserad på antagandet att humant blod kan uppdateras och gör det med vissa intervall. Det antas att i representanter för det starkare könet sker detta en gång vart tredje år, och hos kvinnor en gång vart fjärde år. Författarna till metoden, vars namn inte har gått ner i historien, hävdar att det är möjligt att bli en tjej när moderns blod har blivit uppfriskat senast, det vill säga är yngre än hennes partner. Att föreställa en pojke, enligt metoden, måste motsatt villkor vara uppfyllt - faderns blod måste vara mer "ungt".

Faktum är att metoden är ett bra sätt att utveckla logik och tänkande. Träning i hjärnan kommer att ge matematiska beräkningar, för att för att kunna förstå vem blodet är "yngre" måste man noggrant beräkna.

Du kan börja från födseln. Män dela ålder med 4 och kvinnor med 3. Men det är inte så enkelt. För mycket att överväga. En operation, till och med en liten, blodtransfusion, donation, stor blodförlust vid skador eller skador, eliminerar sålunda alla blodförnyelsecykler som fanns tidigare och allt börjar från början.

Det fungerar så här. Om en kvinna är 24 år och hennes man är 28 år gammal och ingen av partnerna blev givare, kunde inte tolerera blodtransfusioner och inte utförde operationer, skulle 24 delas med 3 och 28 med 4. Vi får antalet uppdateringar från en kvinna - 8 , en man - 7. Den senaste uppdateringen uppstod hos en man, och därför en stor sannolikhet att ha en pojke.

Låt oss nu föreställa oss att en kvinna genomgått operation ett år före graviditeten. Hennes blod vid samma nummer 8 blir yngre, och enligt metoden är det mer troligt att föda en dotter. Om tre år före befruktningen föll en man på operationsbordet så kommer chanserna att få en pojke att växa igen.

Vi utvärderade metodens effektivitet från recensioner på Internet, eftersom det var en hel del på forumet att "det kom samman - det fungerade inte". För det mesta är åsikterna delade. Den beräknade noggrannheten i könsförutsägningsmetoden för blodförnyelse är inte högre än 50-55%. Med samma framgång kan ingenting övervägas och inte göra ultraljud. Varje gravid kvinna har 50% chans att föda antingen en pojke eller en tjej. Tredje, som de säger, ges inte.

Vad tycker traditionell medicin om metoden? Ingenting alls.Teorin om förnyelse av blod återspeglas inte i de vetenskapliga verken på medicin, det finns faktiskt inte. Vad författarna till metoden hade i åtanke när man talade om "uppdateringen" är inte helt klart för läkare. Det finns en sådan sak som "hemopoiesis", men det kan anses vara ganska villkorligt som en uppdatering. Hemopoiesis refererar till bildandet av blodkroppar genom benmärgen med deltagande av lymfsystemet. Denna process är daglig, kontinuerlig, om det inträffar en gång i några år, skulle en person inte ha överlevt. Ingen annan förnyelse av blod genomgår vart tredje år, eller vart fjärde år.

Dessutom fortsätter hemopoiesis på exakt samma sätt och människor av olika kön och ålder, vilket ger rätt att hävda att det inte på något sätt är förknippat med reproduktion: blodet uppdateras varje minut från någon person - ett spädbarn, en tonåring, en gammal man. Medan personen lever, är hemopoiesis närvarande. Därför kan metoden att uppdatera blod till den kategori av exakt vi inte kan hänföras till.

Bestämning med Rh-faktor och blodtyp

Av någon anledning ville författarna av denna metod också vara okända. Men en fantastisk teori lämnades till lidandet, vars kärnkraft kollar till det faktum att föräldrars blodtyp direkt påverkar det ofödda barnets kön. Så antas det att en kvinna med den första blodgruppen och hennes partner med samma grupp vanligtvis ger flickor. Om ägaren till den första blodgruppen vill ha en son måste hon hitta en partner med den andra blodgruppen.

Nästan samma bild med Rh-faktorn. Författarna till metoden är övertygade om att den rh-negativa kvinnan kan räkna med en döds födelse endast från en Rh-positiv man.

Vad dessa slutsatser bygger på är inte förklarat. Men från mig vill jag säga att författaren till denna artikel har den första blodgruppen med en liknande grupp med en partner. Det verkar som att hon borde leva i en flickor av blommar, men tre killar växer upp i en familj. En punktering kan anses vara en olycka, men tre i rad är osannolikt. Dessutom kan teorin inte förklara hur man förstår födelsen av samma par barn av olika kön.

Enligt recensioner är noggrannheten i metoden extremt låg. Även de som gillar att beräkna och antar erkänna att kritikens metodik inte håller fast. Positiv återkoppling räcker inte. Tillförlitligheten kan uppskattas inte högre än 25%.

Traditionell medicin om denna metod är inte utesluten, och misstänker inte. Ingen medicinsk lärobok eller sjuksköterskans referensbok beskriver kvaliteten på spermier eller ägg i samband med en blodgrupp. Hos män med första och andra grupper, med den tredje och fjärde, och med båda varianterna av Rh-tillbehör, finns det ungefär lika många spermier med den genetiska uppsättningen XX och XY i seminalvätskan. Därför är chanserna att bli gravare och pojkar ungefär lika stora.

Koncernen och rhesus hos en kvinna är viktiga endast för fostrets välbefinnande (med en negativ Rh-faktor i den förväntade mamman, är utvecklingen av en immunförsvar med fostrets erytrocyter utestängda från en Rh-positiv man inte utesluten). Varken gruppen och rhesan kan påverka kvinnans reproduktiva förmågor eller barnets kön.

Definition efter datum för uppfattning

Begreppsmomentet betonades hela tiden. Astrologer och numerologer tror att från det här ögonblicket börjar natalbilden för en framtida medlem av samhället. Vid tidpunkten för uppfattningen bestämde de det öde och försökte också förstå om det var en pojke eller en tjej. Det finns flera metoder baserade på uppfattningsdagen, alla är ganska populära bland kvinnor. Låt oss titta på dem mer detaljerat.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Kinesisk kalender

Vetenskapen vet inte säkert var och när det kinesiska bordet för bestämning av det ofödda barnets kön uppträdde, men det finns förslag som det skapades utifrån kunskapen om kinesisk kultur och historia.Kinesen, det bör noteras, i allmänhet, alla försöker verifiera med kalendrarna - mån, jordbruk, astrologiska. Under dynastierna för territorialitetskriget blev födelsen av pojkar särskilt välkomna. Därför kan du hitta information om att skapandet av kalendern är bara en av de avlägsna händelser som ägde rum omkring sju hundra år sedan.

Kalenderen, enligt en populär legend, upptäcktes av arkeologer under utgrävningar av ett gammalt tempel nära Peking. Det sägs att han stansades i sten och hade tecken som tyder på att han tillhörde den kejserliga domstolen. Det här är inget annat än en vacker legend. I Kina i 1400-talet fanns ingen Gregoriansk kalender, och bordet sammanställdes med dessa månader. Dessutom har hittade (stenplattor) aldrig gått in på något museum i världen. Därför är den kinesiska kalendern kanske inte alls kinesisk, och inte ens en kalender, men den har kvinnors efterfrågan.

Metoden är baserad på förutsägelse av kön efter moderens ålder och månadens uppfattning. Det antas att vid olika åldrar har en kvinna olika chanser att ha en dotter och en son. Ålder ålägger naturligtvis ett avtryck på kvinnornas fertilitet, det är vetenskapligt bevisat att kvinnor över 35 år har chans att få tvillingar högre. Men golvet är inte så enkelt.

Hur man använder det kinesiska bordet, vet de inte allt, trots att det inte är svårt att hitta den på Internet. För att beräkna barnets kön måste du veta kvinnans månålder. De anses vara inte åldern för det första skriet på sjukhuset, men från det ögonblick som en person uppfattades. Om en kvinna är 22 år gammal med pass, då är det i månekvivalent 22 år och nästan 10 månader. I kalendern i kolumnen "ålder" måste du hitta nummer 22. Om en kvinna är 22 och en halv år gammal med ett pass, är hennes månalder 23 år och 4 månader, och därför i kolumnen "ålder" måste du hitta nummer 23.

Tänk på att du kan ha blivit född tidigare, till exempel sju månader eller åtta månader. I det här fallet bör du lägga till inte 10, men 7 eller 8 månader till din ålder. Ange omständigheterna för din egen födelse med nästkommande och först efter det, om du bestämmer dig för att använda den här tekniken, fortsätt till beräkningen.

Då är allting enkelt. Mitt emot din valda ålder anges kön på barnet beroende på vilken månad befruktningen ägde rum eller är fortfarande planerad. Observera att du måste bestämma datumet för uppfattningen, och inte den månad då den sista menstruationen började. Det händer att menstruationen börjar i slutet av juli. Och kvinnan tror att i tabellen måste du välja "juli". Men ägglossningen har redan hänt i augusti, och därför är det bättre att välja augusti precis mittemot sin månalder.

Att bestämma barnets kön med den kinesiska kalendern är enkel. Men hur pålitlig? Kvinnor kan vilseleds av instruktioner om metodens tillförlitlighet på 70-80%. Det är det inte. För det första tar denna tabell inte hänsyn till ålderens och andra egenskaper hos fadern, men det skulle fortfarande vara mer logiskt, eftersom barnets kön inte är beroende av kvinnan. Enligt recensioner metodens rättvisa effektivitet - i nivå med 50%, såväl som utan beräkningar alls. Antingen en pojke eller en tjej.

Officiell medicin anser inte den kinesiska kalendern allvarligt, ger den absolut inget värde. Men om en kvinna, särskilt en gravid kvinna, verkligen vill ha något, är det bättre att ge henne det. Därför är det kinesiska bordet en utmärkt psykoterapi i väntan på tidsfristerna, vilket gör det möjligt att bestämma kön för en ultraljudsskanning, om inte 100 procent, sedan med minst 90.

Japanska kalendern

Det är inte känt för vissa varifrån och när den japanska kalendern uppträdde, eftersom det inte finns några tillförlitliga uppgifter om detta. Enligt en legend har astrologer i den stigande solens land länge observerat stjärnorna och planeternas rörelser och som ett resultat drog slutsatsen att en man och en kvinnas födelsedatum bestämmer deras avkommor.Den hemliga kunskapen förmedlades till kejsaren och överfördes till kvinnor i den kejserliga familjen, eftersom de japanska härskarna endast behövde söner.

Det japanska bordets gamla ursprung ger upphov till samma rimliga tvivel som ursprunget till sin kinesiska "vän". Men gravida kvinnor, som vill veta barnets kön inom tre veckor efter uppfattningen till varje pris, har lite intresse för metodernas historiska bakgrund.

Till skillnad från den kinesiska tabellen anser den japanska kalendern fadern som en direkt deltagare i uppfattningsförfarandet. Totalt använder den tre kriterier: Moderns födelsedatum, faderns födelsedatum och fostrets födelsedatum.

I den första tabellen måste du hitta faderns månad och födelsemånaden för moderen. Vid korsningen av raden och kolumnen kommer det att finnas ett visst tal, vilket kallas antalet sammanträffanden. Kom ihåg det här numret och fortsätt, gå till den andra tabellen.

Det presenterar graviditetsmånaderna i förhållande till antalet sammankomster som erhållits. Det är nödvändigt att hitta en match i korsningen och det kommer bli klart om en dotter eller son förväntas inom en snar framtid.

Trots absurditeten hos uttalanden om ett visst beroende och cykliskt i den genetiska uppsättningen gameter på moderens och fars ålder är feedbacken på det japanska bordet konstigt nog, ganska positivt. Kvinnor indikerar att sannolikheten att planera barnets kön med det är självklart inte 100%, men ganska ofta slutresultatet "sammanfaller" med förutsägelsen. Mer än hälften av sådana recensioner, och därför kan metoden noggrant uppskattas till en rekord på 60% för dess analoger.

Officiell medicin är adamant - genetik ser ingen koppling mellan ålder, datum för uppfattning och barnets kön. Med ålder förändras det totala antalet spermier hos en man inte balansen mellan spermier med den genetiska informationen från det tjugonde århundradet och cellerna som bär genetiska uppsättningen XY. Det innebär att sannolikheten att få en pojke eller en flicka inte ökar eller minskar hos en 40-årig man jämfört med en 20-årig.

Genom ägglossning

Denna metod är så nära som möjligt för traditionell och officiell medicin, men återigen använder den bara vissa termer utan att underbygga spekulation. Alla vet att att bli gravid är endast möjlig under ägglossningen. Hos kvinnor med en 28-dagars klassisk menstruationscykel uppstår vanligtvis ovulation på den 14: e dagen från början av den sista menstruationen. För kvinnor med en annan cykeltid uppstår ägglossningen i mitten av cykeln. Ägglossning är bara en dag, max - två dagar. Det vill säga en kvinna är bördig endast 1-2 dagar i månaden.

Befruktningsmetoden för ägglossning baseras på uttalandet att sperma XX och XY har en annan livslängd och har också en annan hastighet vid förflyttning. Så man tror att XY ("pojke") gameter rör sig snabbare, men de är mindre ihärdiga. Och XX-cellerna är mindre mobila, men de kan överleva länge och vänta på en bekväm dag - dagen för ägglossningen, när ägget lämnar follikeln och blir tillgänglig för befruktning. Enligt metoden är gynnsamma dagar för att få en pojke dagar av ägglossning och dagar efter henne, och för att bli en flickans mor erbjuds en kvinna att få oskyddad samlag före ägglossningen under ett par dagar så att spermien XY vid tidpunkten för frigörandet av ägget dödades, och bara den mer överlevande XX var kvar.

Ovulationstabellen för befruktning borde vara i väskan av varje kvinna som planerar en graviditet. Det är möjligt att markera dagar av den mest troliga uppfattningen om en tjej eller en pojke.

Återkopplingen på metoden är tvetydig. Ungefär i samma proportioner fördelas röster för "konvergerad" och "ej konvergerad". Detta gör det möjligt att bedöma det Metodens tillförlitlighet överstiger inte 50-55%. Då uppstår en rimlig fråga, varför anses metoden vara nära medicinsk? Faktum är att kärnan i metoden är skillnaden i egenskaperna hos spermatozoa med en annan uppsättning sexkromosomer.Reproduktionsexperter, oavsett hur svårt de försökte, hittade inte skillnader i rörelsens hastighet och i deras förmåga att överleva.

Det enda som inte kan ifrågasättas är att manliga könsceller tålmodigt "väntar" för ägglossning i äggledarna. Sexuell samlag några dagar före ägglossningen (3-4 dagar) kan leda till graviditetens början, även om ägglossningen under ägglossningen var skyddad eller att det inte fanns någon sexuell kontakt alls. Men barnets kön kan vara annorlunda - i 50% av fallen är pojkar födda, med samma sannolikhet - tjejer.

Freiman-Dobrotin-metoden

Faktum är att denna metod förbättrar den japanska kalendern något, eftersom tre indikatorer används för beräkningen: födelsedatum för föräldrarna och fostrets födelsetid. Svårigheten är att du behöver veta datumet för uppfattningen, och med det brukar det vara svårigheter, eftersom ägglossningen kan skiftas, vara sen, med en noggrannhet om en dag för att bestämma datumet för uppfattningen är nästan omöjligt.

Ändå hävdar de som skapar metoden att barnet kommer att ärva den förälderns kön vars numeriska koefficient vid tidpunkten för uppfattningen blir högre. Det bör noteras att beräkningarna är mycket komplexa. I slutet av 90-talet grundade professor S. Dobrotin metoden och testade den på grundval av Gorky Maternity Hospital. Ultraljud var det inte, och metoden som föreslogs av professorn, började snabbt använda väldigt populär. En tidningsartikel om professorns teori tog ögonen på programmeraren Mikhail Freiman, och han förbättrade och systematiserade beräkningarna. Det är för honom som borden hör hemma, som idag används av dem som vill använda den här metoden för att ta reda på vem som ska födas.

Det är nödvändigt att arbeta med flera bord. Den första kallas fadern. Det är nödvändigt att hitta faderns födelseår och barnets uppfattningsår. Ett nummer kommer att visas vid korsningen av kolumnen och raden. Vi skriver ut det och anger villkoret som "nummer 1".

Den andra tabellen är också fadern. Det är nödvändigt att hitta faderns födelsemånad i den och bestämma vad det året var som ett språngår eller en vanlig. Vid korsningen hittar vi ett annat nummer och skriver ut - det här är "nummer 2". I den tredje tabellen väljer du faderns barns födelsedag, justerat för hur många dagar i födelsemånaden. Vid korsningen hittar du "nummer 3". I den fjärde plattan väljer vi barnets uppfattningsmånad. Fixa "nummer 4". I den femte tabellen väljer vi konceptets dag och vi ser på vilken koefficient den motsvarar, så "nummer 5" erhålls.

Den sjätte tabellen sammanfattar faderns koefficient. Få summan av de fem siffrorna som vi skrev ut och fixat tidigare och hitta koefficienten som motsvarar summan i sjätte tabellen. Därefter måste du beräkna kvinnornas koefficient. För att göra detta måste du göra detsamma, men endast med sex efterföljande tabeller, betecknade som G1 - G6. Jämför de två resultaten. Om mammans nummer är högre, kommer en tjej att bli född, om faderns koefficient är högre, då kommer en pojke att födas. Om du får två nollor eller två identiska andra nummer, då borde du förvänta dig en flicka.

Återkopplingen på metoden är tvetydig. Ungefär, som med andra metoder, är sannolikheten för förutsägelse av förutsägelsen med sanningen i nivå med 50%, men processen att räkna är bokstavligen fascinerande. Det är inte heller klart vad man ska förvänta sig för föräldrar som förväntar sig tvillingar av olika kön, för i metoden och tabellerna finns det ingen ändring av mångfalden och variationen.

Budiansky-metoden

Budyansky är makar som var lärare. Med tiden började de märka ett visst mönster mellan den månad där barnen och deras mödrar föddes. Som ett resultat höjde de information om skolelever under de senaste tre decennierna och gjorde sin egen metod för att beräkna det avsedda könet.

Denna metod är baserad på förhållandet mellan födelsedatum och regelbundenhet i menstruationscykeln. Paret erbjöd sin egen menstruationskalender. Det är inte 12, men 13 månader, och i varje 28 dagar. Faktum är att detta är en analog av månskalendern.

Enligt kalendern är en kvinna inbjuden att avgöra om hennes menstruationscykel är av typen - jämn eller udda. För detta behöver hon bara veta sitt eget födelsedatum och år. Från och med datumet dras nio kalendermånader eller tio månat månader och ett annat datum erhålls. Att det borde sökas i mitten av bordet. Höger och vänster - Ändringar av jämn och udda födelseår (1980 - jämn och 1981 - udda etc.).

Ägarna till en jämn cykel i alla jämn månader kommer att ha stor sannolikhet att bli en tjej, och i alla udda - en pojke. Ägare av en udda cykel är alla exakt motsatta - i udda månader kan en tjej bli uppfattad, och på jämna månader kan en pojke bli tänkt. Det vill säga principen om överensstämmelse fungerar - om månaden sammanfaller med typen av cykel, är en tjej född.

Enligt recensioner erhålls det exakta resultatet av denna metod i 52% av fallen, i 35% av fallen är det ingen träff och 13% av kvinnorna hävdar att metoden visade sig vara sann endast för en av barnen och för den andra var beräkningen felaktig.

Det finns ingen medicinsk motivering för Budiansky-metoden. Men forskare har nyligen upptäckt att ett ägg kan ha olika enzymatisk potential i olika cykler. Som ett skumt antagande har amerikanska fertilitetsspecialister föreslagit att oocyterna själva "lockar" spermier av den önskade typen - XX eller XY. Att neka eller bekräfta detta har ännu inte lyckats, men versionen har rätt att existera.

Folkmiska

Sökandet efter möjligheter att förutse ett barns kön före födelsen har en sådan gammal historia att det blivit riktigt populärt kul. Det finns många folktecken som kvinnor försökte gissa om det ofödda barnets kön. Låt oss titta på de vanligaste och populäraste.

Mageform

Ett tecken säger att den runda magen - till tjejen, och pekade - till pojken. Medicin om denna vidskepelse säger att bukets form inte på något sätt är beroende av barnets kön.

Underlivet kommer att vara den form som naturen ger, men snarare kvinnans anatomiska egenskaper. Om bäckenet är smalt, tar barnen en mer kompakt position och framtida mammas mage ser rundad ut. Hos kvinnor med vida höfter och bäcken, "buknar buken", oavsett barnet av vilket kön hon bär för tillfället.

Påverkar bukets form och fostrets placering i livmodern. Om barnet vrids tillbaka till höger, kommer magen att vara sluttande till höger, om den ligger uppe, kommer magen att se något mindre ut.

Magsformen, ens tvillingar kan inte alltid bestämmas, eftersom det finns mycket små och små barn. Stor mage säger också ingenting.

Förekomst av toxicos

Folktecken säger att en kvinna som är gravid med sin dotter är mindre mottaglig för toxemi. Hennes älskling är också en framtida kvinna, och hon är på något sätt solidarisk med sin mamma, och därför stör inte henne. Men pojken i livmodern kan ordna ett mycket besvärligt liv för sin mamma, särskilt i tidig graviditet.

Läkare säger att själva ursprunget och orsakerna till utvecklingen av toxicos är dåligt förstådda, men på golvet illamående, kräkningar och en förändring i uppfattningen av smak och lukt är tydligt inte relaterade. Det finns kvinnor som inte upplever toxicos alls, men inte alla ger upphov till de utlovarna omen vid detta tillfälle.

Barnbeteende under graviditeten

Folktecken säger att pojkar är mer aktiva i min mammas livmoder, de är mer benägna att sparka och mamma känner sig den mest viktiga stöten i blåsans område. Tjejerna är lugnare och tystare, och om de kryper, då någonstans i moderns njurar och leverområde.

Läkare avvisar kategoriskt sådana påståenden. Fostrets motoraktivitet beror på det på golvet och på temperament, karaktär och välbefinnande, liksom på massan av relaterade faktorer (huruvida moderen matas, om hon sover bra, om hon normalt känner eller tillräckligt med syre). En frisk bebis flyttar ganska aktivt.När det gäller platsen för jabs och pushes, förlossningsföräldrar förklara att detta beror på fostrets plats. Där benen - där tremor kommer att bli starkare, där handtagen - blir mer "swarming". Kön på fostret på presentationen och positionen i livmodern påverkas inte.

Matberoende

I folket anses det att den framtida moren till pojken äter mycket från de första dagarna av graviditeten, ofta med aptit. Hon föredrar köttprodukter, fisk, ägg samt salt och kryddig. Flickan i livmodern, enligt accept, gör att mammen äter godis och frukt. Också en kvinna som bör föda en dotter, blir en favorit mjölk diet från de första månaderna.

Från slutet av den tredje månaden av graviditeten börjar barn i livmodern verkligen skilja mellan smaksättningssansen av fostervätskan som de sväljer. Och alla puzozhiteli, utan undantag, svalkar vattnet med en söt smak - Glukos är behagligt för barnets kropp även i utero. Men det faktum att mamman väljer vilka produkter för egen mat, pojkar och flickor inte kan påverka.

Därför smakförmåner för att bära ett barn och hans kön - är oförglömliga saker. Det finns en teori att en kvinna intuitivt väljer maten som innehåller den maximala mängden av de saknade ämnena. Om en gravid kvinna äter krita, gör hon det på grund av bristen på kalcium vid den intensiva tillväxten av spädbarnets skelettsystem, och inte för att barnet är en pojke eller en tjej.

Om du vill ha salt kål så mycket att du måste skicka din man till snabbköpet klockan 4 på morgonen för denna kål, så är det troligtvis att kvinnan inte har tillräckligt med kalium. Barnets kön påverkar inte funktionerna i näring och gastronomiska missbruk.

Skönhet och ålder fläckar

Folktecken säger att kvinnor som efter uppfattningen blommat och blir snyggare, har en mild spola och ett briljant utseende, blir mammas mammor. Flickorna, enligt tro, väljer mothers skönhet, men eftersom kvinnan blir svullen, blir pigmenterad, lider av fallande hår och sköra naglar.

Utseende gravid och faktiskt förändras. Men förändringar sker under påverkan av hormoner, i synnerhet progesteron. Det är han som leder till vätskeretention i vävnaderna och utveckling av ödem. Det påverkar produktionen av melanin och gör den överdriven, på grund av vilka pigmentfläckar verkar. Finnar i de tidiga stadierna av graviditet, rodnad, lysande ögon - ger också förmåner för hormoner som ger processen att föra ett foster från befruktning till födseln.

De tecken som kvinnor hänvisar till som manifestationer av barnets kön är sålunda helt enkelt tecken på graviditet. Individuellt och mångsidigt. Barnets kön har inget att göra med det. Förstärkt eller långsammare hårväxt på benen och i armhålorna, svullnad i benen eller armarna - allt detta till barnets golv är irrelevant.

Farliga ojämnheter och vidskepelser

Det finns tecken som kan skada en kvinna. Jag vill bo på dem separat. Så, för att få en tjej, rekommenderar vissa folk "hantverkare" att torka med sodavätning före samlag. Tvätta könsorganen med läsk, enligt deras mening, minskar surheten hos skeden, bidrar till en bättre överlevnad av de "svaga" och "döda" XY spermatozoa. Om du skapar en alkalisk miljö får de större chanser att komma till ägget och befrukta det.

Metoden är inte lämplig för ett par som seriöst inriktat sig på framtida föräldraskap. Även ett litet överskott av läsk i lösningen kan störa bakteriens naturliga balans i skeden, och även om befruktningen sker, är det möjligt att omedelbart efter två omhärdade remsor på provet går till behandling av vaginos.

En avkok av livmoderns livmoder, som inte bara hänför sig till fertilitetens mirakulösa egenskaper, men också en ökad sannolikhet att bli gravid, bör endast vidtas enligt doktorens vittnesbörd och inte på grund av en passionerad önskan att höja en son.Det förändrar hormonerna och kan vara ganska skadligt för kvinnors reproduktiva hälsa.

Metoden för att bestämma könet genom rörelse innebär ofta att en kvinna ska ligga på ryggen, i en obekväm position för henne och bestämma i vilken sida hennes bebis kastas. Det är bättre att avstå från sådana handlingar, eftersom den växande livmodern pressar kraftigt den underlägsna vena cava i en bakre position. En kvinna kan förlora medvetandet och barnet börjar agera i en sådan position av en anledning - det lider också av nedsatt blodflöde.

Det mest exakta sättet

Det mest exakta sättet att beställa ett barns kön på planeringsstadiet - IVF med genetisk preimplantationsdiagnos. Men embryon som erhållits i partnerskapscellens laboratorier väljes enligt kön enligt gällande lagstiftning endast när födelsen av ett barn av ett visst kön utgör ett dödligt hot mot honom, till exempel om moderen är bärare av hemofiligenen, kan hon inte kommer att vara sjuk.

Läkare väljer endast embryon av ett visst kön och lägger dem i livmodern. Kan det vara ett misstag? Nej, eftersom den genetiska uppsättningen av ett befruktat ägg under undersökningen är ganska uppenbart, som många ärftliga sjukdomar.

Ett bra sätt att känna ett barns kön är att göra en ultraljudsskanning. Inte 100%, men från 75 till 95% beroende på graviditeten. Och det här är inte den 50% noggrannhet som vi pratade om när vi analyserade de enskilda metoderna och metoderna ovan. Dessutom kommer ultraljudet att svara på de andra frågorna - om barnet är frisk, oavsett om det finns tvillingar i magen.

Även kön från 9-10 veckors gestation med en sannolikhet på nästan 100% (99,7-99,9%) kan erkännas genom att göra ett icke-invasivt prenatalt DNA-test som både berättar om barnets fält och avsaknaden av vissa anomalier (eller deras närvaro).

När du frågade vad du ska tro är svaret ganska enkelt - vad du vill, om bara för barnet och mamman var det inte till nackdel. Om en kvinna observerar läkarbesöket lyssnar man på kvalificerad expertråd och på kvällarna gissar hon på en bröllopsring som är suspenderad över hennes mage, eller räknar barnets kön enligt bordet, det är inget fel med det. Men du borde alltid lämna en del av sannolikheten för ett mirakel - ibland är ultraljud fel. Bara naturen gör inte misstag, vilket visar exakt vilka du är. Men redan i leveransrummet.

Hur man beräknar barnets kön, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa