Den bästa tiden för befruktning med ett positivt test för ägglossning

Innehållet

Att planera en efterlängtad graviditet är extremt svår. Sannolikheten att bli gravid är mest maximal i ägglossningsperioden. Denna artikel kommer att berätta hur du bestämmer den bästa tiden för att bli gravid med ett positivt ägglossningstest.

Gynnsam period

Läkare tror att sannolikheten för fertilisering av ägget är maximal under ägglossningen. De flesta kvinnor har den här tiden i mitten av menstruationscykeln. Det mest exakta ägglossningsdatumet kan dock bestämmas med hjälp av det vanliga testet, som säljs idag i varje apotek.

För att bestämma den bästa tiden för befruktning måste du först förstå några av de biologiska egenskaperna hos den manliga och kvinnliga kroppen.

Befruktning av ägget är möjligt under flera förhållanden. För att göra detta måste det vara moget, gå ut ur follikeln och komma till äggledaren. Det andra, lika viktiga villkoret är förekomsten av livskraftiga spermier som är tillräckligt mobila för att komma in i livmoderhålan.

Ett kvinnligt ägg är livskraftigt, vanligtvis inom 24-48 timmar. Det beror på många förutsättningar. En av dem är till exempel en kvinnas ålder. Läkare tror att hos yngre kvinnor kan ägget vara livskraftigt under en längre tid. Hos kvinnor äldre än 40 år kan ett moget ägg förbli livskraftigt, tyvärr endast under 12-24 timmar. Därefter uppträder hennes död om uppfattningen inte inträffar.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Spermatozoa kan förbli livskraftiga något längre än ägg. Så, även om de har negativa miljöförhållanden för dem, kan de bestå i flera dagar.

Det är viktigt att notera att vi talar om ursprungligen hälsosam sperma. Om en man har någon patologi hos reproduktionsorganen, kan livslängden hos spermatozoa efter utlösning i könsorganen vara signifikant lägre.

Dessa fysiologiska egenskaper gör det tydligt och definitionen av den mest gynnsamma tiden för uppfattningen. Om testet för ägglossning har blivit positivt, är det inte värt att fördröja samlag. Återvänd inte till denna process för ansvarsfullt. Spänning och psyko-emotionell stress kan negativt påverka äggets befruktning.

När ska du börja bli gravid?

Att bestämma ägglossningen med ett test gör det lättare för många par att välja den bästa tiden för att planera en graviditet. Den mest gynnsamma perioden för befruktning är kanske dagen för ägglossningen själv. Vid denna tidpunkt är sannolikheten att möta ett moget ägg med spermceller ganska högt.

Många kvinnor är ofta intresserade av frågan om det finns någon tid på dagen som är mest gynnsam för att bli gravid. Läkare tror att på dagen för ägglossning är det möjligt att planera samlag när som helst på dagen när det blir mest lämpligt för ett par.

Det är viktigt att komma ihåg att den gynnsamma "gröna korridoren" för befruktning öppnas endast under 12-24 timmar.Efter denna tid är befruktning möjlig, men sannolikheten för graviditet minskar gradvis.

Varför befruktningen inte ägde rum?

Ovumbefruktning är ett speciellt naturligt sakrament. Även med strikt planering av uppfattningsdagen kan det vara svårt att bestämma ägglossningen med hjälp av ett test och andra sätt att uppnå en efterlängtad graviditet. Par som drömmer om det efterlängtade barnet, förtvivlar inte.

Olika faktorer kan påverka befruktningen av ett ägg, även på den närmaste dagen av ägglossningen. Så kanske hon inte är mogen. Detta kan bara bestämmas med hjälp av ett mikroskop. Testet för ägglossning kommer tyvärr inte att visas. Framgångsrik befruktning av ett orätt ägg är omöjligt.

En annan komplicerande faktor som kan hindra uppfattningen är närvaron hos en kvinna som planerar graviditet, kroniska sjukdomar hos könsorganen. Närvaron av vidhäftningar, ärr på bilagorna och livmodern kan bidra till att ägget med sperma helt enkelt inte kan uppfylla mekaniska skäl. I en sådan situation minskas genomförandet av naturlig befruktning betydligt.

Inte mindre farlig patologi som uppträder hos kvinnor är endometrios. Denna patologi åtföljs av nedsatt äggstocksfunktion. Detta kan uppstå som ett misslyckande i menstruationscykeln. Med sådana funktionsnedsättningar kan äggcellen som krävs för befruktning i äggstocken helt enkelt inte fullständigt mogna. För behandling av patologi används kirurgisk behandling, samt speciella mediciner.

Problemet med begreppet kan inte bara vara från kvinnans sida utan också från mansidan. Omogen eller defekt manlig sperma kan inte heller smälta med ägget. I detta fall uppstår inte uppfattningen.

Vad ska man göra?

Ett par, som trots många misslyckade försök att bli gravid, inte kan göra det länge, inte panik. Först och främst är det nödvändigt att förstå vad som orsakar i en viss situation förhindra befruktning. För att göra detta måste du undersöka båda framtida föräldrar fullständigt.

Du bör börja med ett besök hos läkarna. I denna situation måste du också klara prov och genomgå en serie ytterligare undersökningar.

Det händer ofta att orsaken till svårigheter med uppfattningen är några "dumma" patologier som är närvarande i en av partnerna, men inte åtföljs av utvecklingen av ljusa og skadliga symtom. Bestämning av sådana sjukdomar är endast möjlig med hjälp av ytterligare diagnostiska metoder.

Det händer ofta att par som drömmer om att snart lägga till en familj börjar ha sexlivet mer aktivt. Många tror att frekvent kön ökar sannolikheten för uppfattningen. Detta är inte helt sant. För intensivt sexliv kan bidra till förändring av hormonnivåer, varken hos han eller i kvinnlig kropp. I en sådan situation observeras motsatt effekt: i stället för den efterlängtade uppfattningen står paret inför problem.

På de gynnsamma dagarna för befruktning berättar en specialist inom gynekologi i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa