Vad är urladdningen under embryonets implantering?

Innehållet

Kvinnor som planerar att bli mödrar, med särskild ångest, väntar på ett svar på frågan huruvida de lyckades bli gravida under den pågående menstruationscykeln. Särskild spänning följer med andra halvan av cykeln - tiden efter ägglossningen, när huvudfrågan är huruvida implantationen ägde rum, om det lyckades. Många speciella förhoppningar är fastnade på att ändra urladdningens art under embryonets implantering. I den här artikeln kommer vi att prata om huruvida du ska vänta på någon ovanlig urladdning när embryot är fäst vid livmoderns vägg och vad de vanligtvis är.

Hur är bilagan?

Fästet av äggstocken, som uppstår ungefär 7-9 dagar efter ägglossningen, om uppfattningen ägde rum, är processen komplicerad och överraskande. På mobilnivån i en kvinnas kropp så händer så många ovanliga saker att det är svårt att föreställa sig. För att förstå varför och hur urladdningen förändras efter implanteringen av äggstocken i livmodern, måste du försöka föreställa dig hela processen.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Efter smältningen av ägget med spermacellen blir oocyten en zygote med sin egen fullständiga uppsättning kromosomer. Inom 5 dagar efter ägglossningen rör det befruktade ägget genom äggledaren i livmoderhålan. Sedan, för ungefär en dag, kan hon vara fri "simma" tills hon håller sig vid livmoderns vägg. Klibbningssteget kallas vidhäftning.

Det yttre skiktet i äggstocken producerar långa, tunna fibrer som börjar producera ett enzym som löser upp endometrieceller. Cellerna förstörs, en depression bildas i endometriska skiktet, där ägget är helt nedsänkt. Detta fästningsstadium kallas invasion. Heltäckande processen för implantering av embryot i livmodern varar cirka 40 timmar.

Från och med nu börjar graviditeten utvecklas. Fostret matas genom att kombinera chorioniska villi med livmoderns vävnader med näringsämnen och syre från min mammas blod. På platsen för upplösning av endometrieceller och inväxning bildar en placenta därefter. Från de första dagarna efter implantationen börjar produktionen av hormonet HCG, vilket upprätthåller progesteron på en konsekvent hög nivå vilket säkerställer att embryot kvarstår i en livskraftig form.

Tecken avtagbar

Allokering förändras under hormonernas verkan. Eftersom progesteron reglerar "bollen" är det normalt att utsläppet blir mer tätt och skarpt efter implantation. I de flesta fall är de vita med en svagt gulaktig snitt. Men det är omöjligt att bedöma förekomsten av graviditet med sådana utsöndringar. Även om implanteringen misslyckades är en hög nivå av progesteron karakteristisk för cykelns andra fas, och därför är den så kallade "torrperioden" i form av urladdning i alla fall.

Mycket mer avslöjande är de specifika utsläpp som inte är nödvändiga, men ibland blir de det första mer eller mindre uppenbara tecknet på implantation - det så kallade implantatets blödning. Det förekommer oftast omedelbart efter slutet av invasionens implanteringsstadium.Skadade endometrieceller och små blodkärl leder till ett utflöde av en liten mängd blod som frigörs i processen.

I praktiken märker en kvinna ungefär en vecka efter ägglossningen en bloddropp på hennes dagliga foder, en blodig "daub" av rosa eller brun färg.

Färgen indikerar implantatets varaktighet - ju tidigare blodet släpps desto ljusare blir det, medan den bruna urladdningen kan indikera att eggfästningen ägde rum mer än för en dag sedan.

Implantationsblödning uppfattas av många som menstruation, som just börjat före tid. Med tankar om misslyckande i cykeln förbereder sig kvinnan sig in i en ny graviditetsplaneringscykel, men utsläppet slutar så plötsligt som det framträdde. Den totala volymen av implantationsblödning överstiger inte 2 ml. Blödningen slutar samma dag eller nästa och upprepas inte längre.

Rosa, kräm, beige och orange urladdning en vecka efter ägglossningen anses också som implantat.

Man får inte förväxla dem med gröna, gråa och illaluktande sekret, som inte talar om någon implantation, men "högt" signalerar närvaron av en bakteriell infektion.

Implantation blödning är inte väl förstådd, så medicinen kan inte förklara, till exempel varför vissa kvinnor har det och andra inte har det med ett helt framgångsrikt implantat. En sak är känd - sådan blödning representerar inte den minsta risken för framtida mamma och hennes barns hälsa, det påverkar inte graviditetens fortsatta graviditet.

Vid samma kvinna i olika graviditeter kan observeras, och då finns ingen implantatutmatning. Därför kan detta symptom inte betraktas som ett obligatoriskt tecken på graviditet.

Andra känslor

Tillförlitliga tecken på implantationsmedicin är inte kända, men många kvinnor hävdar att de kände denna spännande period. Detta är inte uteslutet, säger experter, eftersom känslorna kan vara en reaktion hos den kvinnliga kroppen på den förändrade hormonella bakgrunden.

Förutom utsläppet kan en kvinna märka att hon har blivit dåsig och blir trött snabbt. Ofta klagar kvinnor på huvudvärk, migrän, mild illamående och anorexi. Det kan finnas en liten dragande smärta i underlivet. Stämningen förändras - kvinnan blir mer irriterad, många noterar att de greps av orimlig ångest och depression.

Bröstet blir känsligare, men det uppträder vanligtvis efter implantation efter några dagar. Smaker kan också påverkas. Kvinnor hävdar att en liten metallisk smak framträder i munnen.

Om kvinnan inte har några av de beskrivna symtomen, tror inte att implantationen har inträffat. De, vad gäller officiell medicin, och borde inte vara. Om något som detta uppenbaras är det här ett "trick" av individuell känslighet.

Det är ganska svårt att hantera symtom, känslor och urladdning under implantation i IVF-behandlingscykeln. Mot bakgrund av hormonellt stöd är droger som en kvinna tog i första fasen av cykeln och som hon fortsätter att ta efter embryoöverföring, alla symptom som beskrivs ovan är ofta närvarande, men de är bara en bieffekt av hormonella droger. Att överväga dem är tecken på implantation inte helt korrekt. Utmatningen efter IVF kan vara blodig i 14 dagar, och detta kommer också att vara ganska normalt bland hormonell stimulering och stöd.

Bilaga eller patologi?

Efter att ha upptäckt spotting på puten en vecka efter ägglossningen kan en kvinna tänka på de sanna orsakerna till utsläppet. Om efter en dag blev sekretionerna inte skarpa och försvann inte, om de blev starkare och ser konstiga ut, har en bubblig konsistens, innehåller blodproppar bör du definitivt besöka en läkare.Uterinblödning är en farlig patologi som kan orsakas av en mängd olika orsaker. Specialisten hjälper till att förstå dem och föreskriva snabb behandling.

Se nästa video för mer information om sekret under embryoimplantation.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa