Mjölkfria spannmål för första utfodringen

Innehållet

Mjölkfri gröt förekommer ofta i spädbarns diet omedelbart efter vegetabilisk mat. Denna produkt fyller barnens energibehov och hjälper till att gå ner i vikt. Om crumb well lägger på vikt, då med hjälp av gröt du kan diversifiera pjäsermenyn, gradvis introducera honom till nya smaker.

Sammansättning och användning

Varje gröt är rik på komplexa kolhydrater, vegetabiliska proteiner, kostfiber, vitaminer och andra fördelaktiga substanser som används för att växa och stödja barnens hälsa.

  Jämfört med mejeri är spannmål utan tillsats av mjölk mindre allergiframkallande, eftersom det saknar proteinmolekyler från mjölk till vilken barn kan reagera med utslag, buksmärtor och andra negativa symtom.

  Beroende på vilken typ av flingor som helst, har mejeribaserade spannmål sådana egenskaper:

  • ris innehåller mycket kalcium, aminosyror, zink, lecitin, fosfor, vitaminer B, jod. En av de främsta fördelarna med ris är frånvaron av gluten - en proteinförening, som vissa människor har en negativ reaktion på. Gröt från sådana spannmål orsakar mycket sällan allergier, smälter lätt, behagligt för smaken.
  • bovete Den är rik på proteiner och järn, så det måste finnas i menyn med lågviktiga barn och smulor med anemi. Detta är också glutenfri spannmål, så risken för en allergisk reaktion på bovete är mycket låg. Från denna maträtt kommer barnet att få zink, kalcium, metionin, koppar, lysin, magnesium, vitaminer PP, B1 och E.
  • Corn grits är en annan glutenfri spannmål. Det har mycket dietfibrer, aminosyror, kalcium, vitamin A, järn och andra ämnen. Gröt från sådant spannmål reducerar fermentation och svullnad och har också en positiv effekt på nervsystemet på grund av fleromättade fetter.
  • hirs innehåller inte heller gluten, men är svårare att smälta än ris och bovete gröt, så barn under ett år är inte rekommenderade.
  • havregrynsgröt ger barnet vegetabiliska proteiner, vitaminer i grupp B, olika mineraler (zink, järn, magnesium, mangan och andra). Den är också rik på omättade fetter och är en fiberkälla.
  • Korngrillar fungerar som en källa till aminosyror, kolin, kalium, vitamin A, kalcium, selen, K-vitamin och andra ämnen. Det är näringsrikt, användbart för matsmältning och immunitet, förhindrar förstoppning.
  • mannagryn rik på stärkelse och proteiner, men sämre än andra spannmålsprodukter i vitamin-mineralkomposition och fiberhalt.
  • korngryn innehåller många vitaminer B2, PP och B1. Den är särskilt rik på fiber och stärkelse, liksom kalcium, koppar och fosfor.

  När börjar de ge?

   För att avgöra om ett barn är redo att prova gröt är det bäst att vända sig till en barnläkare, eftersom starten av denna utfodring inte bara beror på vilken typ av utfodring barnet, men också på hälsotillståndet. Till exempel, om en baby blir svag eller har problem med en stol, är det bättre att lägga till grönsaker, men spannmål utan tillsats av mjölk, som första mat i hans kost.

   Beräkna ditt matningsdiagram
   Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

   amning

   Ålder rekommenderas av de flesta läkare för införandet av mjölkfri flingor i barnmenyn - 6 månader. Om en smul får tillräckligt med modermjölk behöver man inte introducera en sådan produkt i kosten innan. Dessutom bör barnets matsmältningsorgan vara tillräckligt moget för normal matsmältning av spannmålsprodukter.

   Om tärningen började med grönsaker, ge sedan gröt prova en månad efter det, det vill säga vid 7 månaders ålder.

    Del för det första provet bör inte vara mer än 10 gram. Det rekommenderas att ge det till barnet på morgonen. Efter att ha erbjudit barnet en sked full av ny produkt, ska mamma noggrant övervaka sin bärbarhet, för individuell överkänslighet sker även på hypoallergena rätter.

    Om barnet inte har utslag och andra negativa reaktioner, kan nästa dag du erbjuda barnen en större del. Så gradvis blir det upp till de normer som rekommenderas av småårens ålder:

    • vid 6 månader - 150 gram;
    • på 7-8 månader 150-180 gram;
    • från 9 månader - 200 gram

    När artificiell utfodring

     Om en baby är flaskmatad, får man introducera honom till gröt lite tidigare.

      Även om det är möjligt att se märket "från 4 månader" på förpackade färdiga spannmålsprodukter, men de flesta barnläkare anser att den optimala åldringen för spannmål hos barnkonstsmedel är 5 månader.

      Börja ge en gruel bör vara så försiktig som en ammande bebis, utvärdera tolerans och gradvis ökar den dagliga rationen:

      • vid 5 månader gammal volymen gröt på en gång kan ökas till 150 gram;
      • vid 6 månader - upp till 150-180 gram
      • från 7 månader - Ge barnet 180-200 gram av en sådan maträtt.

      Att välja spannmål

      När det gäller sorterna av spannmål, beroende på spannmål, går deras införlivande i barns kost genom flera steg:

      1. Det första barnet ska försöka med ris och bovete, som det är glutenfria spannmål, som lätt smälter. Med en tendens till förstoppning föredrar buckwheat gröt.
      2. Senare erbjuder barnet en tredje glutenfri grötkorn. Eftersom den absorberas lite sämre och inte så rik på kalcium och fosfor, är det konstant att gröt från majskorn ingår i barnmenyn från 9-10 månader.
      3. Bekantskap med spannmål, som inkluderar gluten, rekommenderas inte tidigare än 8 månader. Om smulorna har en tendens till allergier, rekommenderas detta tillskott att skjuta upp till 1 år.
      4. Korn spannmål införs i kosten av barn från 1,5-2 år, och korn gröt erbjuds till barn äldre än tre år. Så sen inkludering i kosten på grund av svårighetsgraden av matsmältningen av korn, varifrån gör dessa spannmål.

      Gå in i menyn varje ny gröt ska vara en stund efter att ha utforat den föregående. Det är vanligtvis 7-10 dagar så att en negativ reaktion, om barnet har det på en ny maträtt, har tid att manifestera.

      När barnet är vant vid två olika en-komponentporridor kan han erbjuda en blandning av sådana spannmål, till exempel risgrönsgröt.

      Alla mjölkfria spannmål kan delas in i två stora grupper:

      • fabrik;
      • kokta hemma.

      fabrik

      Spannmålsblandningar som produceras av barnmatstillverkare för spädbarn, är allergivänliga och expanderar menyn. Den förstnämnda innehåller vanligen bara krossade råvaror från en glutenfri spannmål, medan den senare kan vara multikomponent, ofta inklusive frukt och andra tillsatser.

      Fabriksflingor säljs i lådor eller burkar, som innehåller detaljerade anvisningar om hur man spädar eller kokar en viss produkt. Rekommendationerna från olika tillverkare skiljer sig åt, så efter att ha köpt en ny gröt måste du först noggrant läsa all information på etiketten. Skillnaden ligger ofta i vätskans proportioner och dess temperatur.

       Förvara spannmål har många fördelar, så de är efterfrågade bland unga föräldrar.

       Råmaterial för dem övervakas noggrant och testas för säkerhet.Produkterna grundas enligt den åldersgrupp som de är avsedda för.

       En annan egenskap hos fabriken spannmål är deras anrikning av värdefulla ämnen i tillverkningsprocessen. Först och främst talar vi om vitaminer som läggs till spannblandningen, om det ursprungligen var få av dem eller de förstördes på grund av den tekniska processen.

       Några porridger berika prebiotika (oligofruktos, inulin) och probiotika (bifidobakterier), så att sådana produkter förbättrar digestionen och stimulerar tillväxten av välgörande tarmflora.

       Beroende på sättet att laga spannmål utan mjölkproduktion:

       • pulverblandningar som bara behöver spädas med en vätska;
       • pulver som behöver koka i korthet
       • krossade spannmål, vilka är förkrossade och infuserade;
       • färdiga spannmål, som barnet kan konsumera direkt från lådan eller burken.

       Betyg av färdiga spannmål av tillverkare

       Sortimentet av spannmål utan tillsats av mjölk i stormarknader är nu mycket omfattande, så du kan välja och köpa den lämpliga versionen av denna kompletterande mat för alla barn. De mest populära mjölkfria spannmålsprodukterna presenteras i översynen.

       läkemedel

       Sådana spannmål anses vara högkvalitativa barnläkare och rekommenderas för problem med pall, njursjukdom och andra patologier. De är gjorda utan konserveringsmedel, inklusive användbara vitamintillskott, kännetecknas av ekonomisk förpackning.

       Hipp

       Fördelen med sådana spannmålsprodukter är en organisk bas och ekologisk renhet. Alla spannmål av detta märke är strikt kontrollerade, har en bra smak och enkel sammansättning, men det finns inga vitamin mineraliska föreningar förutom vitamin B1 i sådana produkter.

       Förutom torra spannmål utan tillsatser erbjuder en sådan tillverkare bovete gröt med frukt och havregryn med tillägg av banan och citronbalsam för bättre sömn.

       Dessutom innehåller Hipp-serien färdig spannmål med frukt, förpackad i burkar och avsedd för eftermiddagsmat.

       Heinz

       Gröt av denna tillverkare är mycket varierande (det finns många typer av frukt), ha en trevlig smak, berikad med inulin och vitamin-mineral komplex. I deras sammansättning finns inget salt, stärkelse, socker.

       Enligt mammor späds dessa porrmedel lätt med vatten och bildar en jämn skål utan klumpar.

       Baby sitter

       Sammansättningen av sådana mjölkfria spannmål innehöll en stor lista över vitaminer och spårämnen. De innehåller inte frukt, socker och andra fyllmedel.

       Eftersom croupen genomgår särskild behandling, används mindre torrprodukt per portion än andra tillverkare.

       Nestle

       Detta välkända varumärke erbjuder olika mejerifria spannmål, som på grund av tillsatsen av bifidobakterier normaliserar avföring och stimulerar tillväxten av mikroflora, berikad med mineral och vitaminer. Sådana spannmålsprodukter späds lätt med vatten, har god lukt och naturlig smak.

       Kvaliteten på Porridge från Nestle är hög, prisklassen är medium, men vissa av deras typer innehåller spår av mjölk, laktos och gluten.

       Mormor Lukoshko

       I mjölkfria spannmål av detta märke finns ingen stärkelse, salt, sötningsmedel och andra fyllmedel. De bildar inte klumpar när de spätts ut, smaka bra, innehåller mineraler, prebiotika och användbara vitaminer.

       Bebi

       Mjölksfria spannmålsprodukter från denna tillverkare har en naturlig smak, olika, berikad med mineraler och probiotika. Som en del av dessa spannmål finns det inget socker, men fruktjuicer och andra fyllmedel finns ofta.

       Agusha

       Linjen av icke-mejeriprodukter av denna tillverkare är ganska bred. De har vitaminer, inga konserveringsmedel och inga skadliga tillsatser. Sådana poretter är snabbt skilda och välfördelade, ha en trevlig arom, välsmakande. Deras nackdelar inkluderar endast liten förpackningsstorlek och kort hållbarhetstid.

       Frutonyanya

       Under det här varumärket kan du köpa icke-mejeripris, bovete, majs och flingor gröt.De är billiga, löser sig snabbt, har en trevlig smak, innehåller inte socker, berikas med vitaminföreningar, såväl som med inulin (utom bovete) och mineraler.

       bebis

       Ett sådant företag producerar bovete och majsgröt, liksom deras blandning. Deras komposition är berikad med mineraler och vissa vitaminämnen, innehåller inte sackaros.

       Nackdelarna med sådana spannmål innefattar ett litet intervall, den frekventa bildningen av klumpar, närvaron av maltodextrin.

       Recept mjölkfria spannmål gör det själv

        Om mamman inte vill födda barnet med butiksgryt eller inte vill spendera sin familjebudget på henne, Det är ganska möjligt att laga icke-mejeriprodukter i hemmet. För detta finns det två sätt.

        1. Torra grillar slipas i en kaffekvarn, mottar mjöl, som kokas efter kokning med konstant omrörning tills den kokas. Vid 5 g av sådant mjöl ta 50-100 ml vatten, beroende på önskad konsistens. Lägg i bröstmjölk eller en blandning i den kylda gröt.
        2. Kroppen tvättas, fylls med vatten i förhållandet 1 till 4, varefter de kokar över en liten eld tills den är helt kokad mjuk. I motsats till den tidigare metoden avbröts den kylda gröt av en bländare eller gnids genom en sikta tills en homogen massa erhålles, till vilken därefter tillsättes en liten blandning eller bröstmjölk.

        Socker och salt i mjölkfria hemlagade spannmål behöver inte tillsättas.

         För att diversifiera maträtten kan mamma laga gröt på grönsaks- eller fruktbuljong, tillsätt grönsaker, äggula, olja, frukt och andra produkter som barnet redan har lyckats träffa efter tillagning.

         Och några fler tips om barnet inte tyckte om milklessgröt.

         • Du bör inte överge införandet av en viss spannmål, om det visade sig vara att barnet inte gillar. Erbjuder smulorna samma gröt, men från en annan tillverkare, eftersom produkterna från olika företag har lukt, texturer och smakegenskaper är något annorlunda.
         • Om du gör din egen gruel, försök ändra mängden vätska. Kanske kommer barnet att tycka om en mer utspädd maträtt, eller omvänd, en smula ska äta gröt med större nöje med stort nöje.

         Titta på videon, där du kommer att lära dig om de intricacies som matar med mjölkfria spannmål.

         Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

         graviditet

         utveckling

         hälsa