Enterol för barn: bruksanvisning

Innehållet

Unga barn tar ofta olika saker i munnen och matsmältningssystemet är fortfarande omogat, varför många föräldrar upplever diarré, tarminfektioner, förgiftning, dysbios och liknande problem. Läkemedlet som heter "Enterol" har egenskaper för att eliminera diarré och normalisera tarmmikrofloran. Eftersom en sådan åtgärd har ett minimum av kontraindikationer, mycket sällsynta biverkningar, snabb åtgärd och överkomlig kostnad, är det ganska populärt i barndomen.

Släpp formulär

"Enterol" är en produkt av det franska företaget "Biocodex". Det finns två olika former av drogen:

 • Pulver i påsar från vilka det är nödvändigt att bereda suspensionen. Beroende på dosen i en enda påse finns 306 eller 765 mg ljusbrunt pulver, som har en fruktig lukt. En förpackning innehåller från 10 till 50 påsar.
 • Kapslar. De förpackas i blåsor med 5 eller 6 kapslar eller säljs i glasflaskor. I ett förpackning är från 10 till 50 kapslar. De har storlek 0 och ett ogenomskinligt vitt slät hölje, och inuti är ett ljusbrunt pulver som har en märklig lukt av jäst.

struktur

Åtgärden av "Enterol" tillhandahålls av jästsvampar, som kallas Boulardisockerbagel (det latinska namnet är Saccharomyces boulardii). I en påse finns sådana mikroskopiska svampar i lyofiliserad form i en dos av 100 mg eller 250 mg, i en enda kapsel - i en mängd av 250 mg.

Bland de inaktiva komponenterna i läkemedlets pulverform är kiseldioxid, fruktos, smakämnen och mjölksocker. Ytterligare ingredienser "Enterol" i kapslarna är magnesiumstearat och laktos (de tillsätts till sackaromyceten), liksom titandioxid och gelatin (från dessa två ämnen är kapselskalet tillverkat).

Princip för verksamheten

Enterol representerar gruppen probiotikaDärför har mottagningen en helande effekt på kroppen hos personer med olika matsmältningsstörningar. Bollardi-sackaromyceterna, som ingår i båda formerna av läkemedlet, hjälper till att bli av med många skadliga bakterier i matsmältningssystemet, inklusive Salmonella, Yersinia, Staphylococcus aureus, Klebsiella, Clostridium och Escherichia. I Sackaromycetes noteras antagonism med avseende på sådana villkorligt patogena och patogena mikrober.

Dessutom har dessa svampar en toxisk effekt, som är produktion av proteaser - de bryter ner giftiga ämnen och påverkar receptorerna i tarmceller. På grund av denna effekt neutraliseras entero- och cytotoxiner utsöndrade av patogena bakterier i mag-tarmkanalen.

Läkemedlet har också en antagonistisk effekt på candida, giardia och dysenteriska amoebas. Drogen påverkar vissa virus (enterovirus, rotavirus) som kan påverka matsmältningssystemet. Dessutom används "Enterola":

 • positiv effekt på tarmens enzymatiska funktion, ökar aktiviteten av laktas, maltas och andra disackaridaser i tunntarmen;
 • Det har en antisekretorisk effekt som minskar frisättningen av natrium och vatten i tarmens lumen, vilket dessutom bidrar till kampen mot diarré.
 • förbättrar tillståndet i tunntarmen, vilket ger en trofisk effekt;
 • förbättrar icke-specifik immunitet genom att stimulera produktionen av immunoglobulin A.

Observera också att Saccharomyces har ett naturligt motstånd mot antibakteriella läkemedel. Till skillnad från andra probiotika hör inte Enterol till en frisk persons mikroflora. En gång i tarmen bildar de encelliga svamparna som ingår i medicinen inte kolonier, men utsöndras från matsmältningsorganet oförändrat.

Om du slutar ta det, kommer efter 2-5 dagar inga sockerceller i kroppen.

vittnesbörd

Oftast används "enterol" som ett symptomatiskt medel mot diarré eller förebyggande. Båda former av medicinering är i efterfrågan:

 • med diarré, orsakad av patogena bakterier, till exempel salmonella eller E. coli;
 • med dysbakterier
 • i irritabelt tarmsyndrom när diarréattacker ersätts av förstoppning
 • rotavirusinfektion och annan diarré orsakad av virus;
 • med icke-infektiös natur med enterokolit
 • med candidal tarmsjukdom
 • med diarré, vilka provocerade droger
 • med resenärens diarré
 • med pseudomembranös kolit orsakad av clostridi;
 • vid infektion med lyambliya
 • med intestinal amebiasis;
 • vid förgiftning.

Vid vilken ålder föreskrivs barn?

Båda formerna av enterol kan användas till patienter som är äldre än 1 år, men kapslar är vanligtvis inte förskrivna till barn under sex år, eftersom det är svårt för barn att svälja dem. Om det inte är möjligt att använda pulvret och ett 1-6 år gammalt barn behöver ges en kapsel, öppnas det gelatinösa skalet och pulvret inuti löses i 50 ml lätt varmt eller kallt vatten och ges sedan till barnet att dricka.

I vissa fall är läkemedlet ordinerat för barn under ett år, men endast under överinseende av en läkare och i reducerade doser.

Kontra

Användningen av "enterol" är förbjuden vid överkänslighet mot sackaromycet eller några inaktiva komponenter i läkemedlet. Läkemedlet ger inte sjukhusvist patienter med en central venøs kateter, eftersom det ökar risken för svampinfektion.

Eftersom sammansättningen av båda formerna av läkemedlet innefattar laktos, bör "enterol" inte användas till unga patienter med laktasbrist eller intolerans mot mjölksocker. På grund av närvaron av fruktos i pulvret är denna form av läkemedlet inte indicerat för barn med sällsynta ärftliga patologier, där karbohydratabsorptionen försämras.

Biverkningar

Ett barns kropp kan reagera på enterol genom en allergisk reaktion, såsom hudklyvning, rodnad eller urtikaria. Sådana manifestationer av intolerans är mycket sällsynta, men deras förekomst kräver omedelbar avbrytande av läkemedlet. Dessutom kan vissa barn ha förstoppning, huvudvärk, ökad gasbildning vid behandling med enterol.

Med sådana negativa symtom bör du rådfråga din läkare.

Instruktioner för användning

Läkemedlet tas en timme före måltiden. För att ge barnpulveret måste du först öppna påsen och sedan blanda innehållet i alla drycker. "Enterol" i kapslar är att föredra att svälja och dricka en sval eller lätt varm dryck.

För att späda pulvret är vanligt vatten lämpligt, men du kan använda juice, komposit, mjölk eller annan vätska. Det ska dock inte vara varmt, eftersom "Enterol" inkluderar levande kulturer. Av detta skäl är det också omöjligt att värma pulvret med vatten. Om du använder en drink från kylskåpet, ska den upphettas separat (men inte mer än rumstemperatur) och först blanda sedan pulvret i vätskan.

Om barnet oavsiktligt saknar en eller flera doser av läkemedlet krävs ingen ytterligare åtgärder. Användningen av Enterol fortsätter enligt den ordination som läkaren föreskriver.

dos

Läkemedlet ges vanligtvis två gånger om dagen, och en enstaka dosering bestäms av barnets ålder:

 • Baby 1-3 år 1 till 3 dospåsar krävs per dos, beroende på mängden sockerkakor i en dospåse. Om det blev nödvändigt att ge patienten i denna ålder "Enterol" i kapslar, så kommer innehållet i en kapsel att vara en enda dos.
 • Ett barn över tre års ålder Ge innehållet i två eller fyra påsar samtidigt. "Enterol" i fast form förskrivs till sådana patienter en eller två kapslar per mottagning.

Hur länge ska man ge?

Användningsperioden för "Enterol" påverkas av många faktorer. För det första tar läkaren hänsyn till de kliniska manifestationerna och orsaken till diarré, till exempel:

 • Om diarré utlöses av en bakteriell eller virusinfektion, ordineras medicinen under en tid av 5 till 10 dagar;
 • Om orsaken till användningen av "enterol" är förebyggande av diarré på grund av antibiotikabehandling, ska läkemedlet tas så mycket som den lilla patienten får antibakteriella medel.
 • med dysbios föreskrivs medicinen vanligtvis i 10-14 dagar;
 • För att förhindra diarré under resan ges läkemedlet under hela resan.
 • Om Enterol används för funktionsstörningar, stoppas behandlingen så snart symtomen försvinner.

Om läkemedlet tas i akut diarré i 2 dagar och ingen förbättring är märkbar bör du konsultera en läkare. Dessutom bör kontakta en specialist vid behandling av "Enterol" vara i sådana situationer:

 • om mycket slem förekommer i barnets avföring
 • om blod finns i avföringen;
 • om patienten har feber
 • om barnet vägrar att dricka.

överdos

Det har inte funnits några situationer då administrering av en stor dos av "enterol" hade en negativ effekt på människokroppen. Om du överskrider dosen rekommenderas att övervaka barnets tillstånd och om det har förvärrats, kontakta en läkare.

Interaktion med andra droger

Läkemedlet kombineras väl med lösningar för rehydrering och ordineras ofta med dem för att förhindra uttorkning. Det rekommenderas emellertid inte att ge med sig några antifungala medel. Enterol är emellertid kompatibelt med antibiotika, eftersom de inte påverkar sackaromycer. Vid dysbios kan läkemedlet administreras tillsammans med läkemedel som innehåller mjölksyra eller bifidobakterier.

Försäljningsvillkor

För inköp av båda formerna av "enterol" behövs inte recept, men läkarens råd är önskvärt.

Medelpriset på 10 doser på 250 mg är 280 rubel och för 20 doser med samma dos måste du betala cirka 500 rubel. Kostnaden för ett paket med 10 kapslar är 240-280 rubel och en burk med 30 kapslar kostar 460-550 rubel.

Förvaringsförhållanden

Håll läkemedlet hemma bör vara på ett torrt ställe så att läkemedlet inte når de små barnen. Det rekommenderade temperaturområdet för korrekt förvaring av kapslar och förseglade säckar är från +15 till +25 grader. Hållbarheten för båda formerna av enterol är 3 år. Det är listat på lådan, blåsor och tepåsar, så före behandlingsstart bör produktionsdatumet klargöras, och först efter det ska barnen ges läkemedel.

recensioner

Mer än 90% av recensionerna om användningen av "Enterol" kallar en sådan probiotisk effektiv, säker och effektiv. Enligt föräldrarna är läkemedlet lätt att ge barnet, det har en positiv effekt på matsmältningssystemet och hjälper till att stoppa diarré på kort tid. Att döma av majoriteten av recensioner, är sådan medicin vanligtvis väl tolererad, och allergi mot enterol är extremt sällsynt.

Fördelarna med läkemedlet inkluderar också möjligheten att använda hos barn äldre än ett år och en trevlig smak. Kostnaden för drogen, enligt mammor, är acceptabel, men vissa föräldrar kallar det för dyrt och letar efter en ersättare billigare.

analoger

Läkemedel baserade på samma aktiva substanser frigörs därför inte om nödvändigt, ersätta "Enterol" med ett annat läkemedel, ordinerar doktorn vanligtvis ett annat probiotiskt eller botemedel mot diarré, till exempel:

 • «Smecta». Detta läkemedel produceras också i Frankrike i form av ett pulver eller en färdig suspension. Det kallas säkert för barn, så det är ordinerat i alla åldrar. På grund av smektiten som finns i den, kan läkemedlet absorbera bakterier, toxiner och virus och inramar också tarmväggarna och stimulerar skyddsfunktionen i tarmarna. "Smecta" är efterfrågan på kräkningar, uppblåsthet, diarré, buksmärtor och andra negativa symtom som orsakas av övermålning, förgiftning, intestinal infektion, matallergier och andra faktorer.
 • «Imodium». Detta läkemedel hjälper till med diarré på grund av loperamid, vilket hindrar intestinal motilitet och förhindrar snabb evakuering av fekala massor. Läkemedlet är representerat av piller som ges till barn över 6 år (de måste absorberas) och kan ersättas med produkter med samma ingrediens - Lopedium, Diane och andra.
 • "Bifiform". Ett sådant probiotikum innefattar bifidobakterier och produceras i lösning, pulver, tabletter och andra former. Det fungerar effektivt med rotavirus, dysbakterios och många andra sjukdomar i matsmältningskanalen. För spädbarn administreras en sådan medicin i lösning, och från ett år avlägsnas pulvret. "Bifiform" i kapslar används från 2 år och i tabletter från 3 år.

"Enterofuril" - är det bättre eller inte?

Båda dessa läkemedel är efterfrågan på diarré, men de innehåller olika ingredienser. Om Enterol verkar genom levande svampar som motverkar skadliga bakterier, dåEnterofuril"Är ett antibakteriellt medel. Dess huvudkomponent kallas nifuroxazid och kan påverka clostridia, Escherichia coli, Klebsiella, stafylokocker och många andra bakterier.

Och så är huvudorsaken för att skriva Enterofuril bakteriell diarré, medan omfattningen av Enterol är mer omfattande.

Enterofuril representeras också av två former, varav en är kapslar, ordinerad till barn över 3 år. Den andra formen av läkemedlet, i motsats till Enterol, är inte en påse med pulver, men en färdig att använda suspension med banansmak. Denna pediatriska version av läkemedlet kan användas även hos spädbarn, eftersom det är tillåtet från 1 månad.

Metoden för dosering "enterol" kallas lämpligare, eftersom det är nödvändigt att ge barn spädda pulver eller kapslar endast två gånger om dagen. "Enterofuril" -regimen är avsedd att tas 3-4 gånger om dagen med ett jämnt tidsintervall, till exempel var 8: e timme. Båda läkemedlen säljs utan recept, men du kan förvara den öppna vätskan Enterofuril i högst 14 dagar, medan Enterol kan lagras hemma i ett första hjälpenpaket i upp till 3 år från utfärdandedagen.

Videoinstruktion om användningen av "Enterol", se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa