Furazolidon för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Både intestinal infektion och förgiftning med bortskämda livsmedel är vanliga hos både vuxna och småbarn. För att klara sådana problem är det i många fall tillräckligt med att ge patienten mycket att dricka (inklusive speciella återupplösningslösningar som snabbt återställer balansen mellan vätska och mineraler) och följ en viss diet.

Men ibland måste du tillgripa antimikrobiella droger, varav en är "Furazolidon". Detta läkemedel verkar på den vanligaste orsaken till diarré, kräkningar och andra symptom på gastrointestinala sjukdomar - patogena mikrober. Det har använts i många år, men när man förskriver ett barn ska mödrar, innan de påbörjas, lära sig om alla funktioner för att använda ett sådant läkemedel.

Släpp formulär

Furazolidon produceras av flera läkemedelsföretag både i Ryssland och i grannländerna. Detta läkemedel säljs i små piller i en rundad gul färg, ibland med en outtryckt grön nyans. Oftast innehåller ett paket 10 eller 20 sådana tabletter, men i sortimentet av vissa tillverkare finns förpackningar med 30, 50 eller flera tabletter. I pulver, sirap, granuler, kapslar och andra former produceras inte "furazolidon".

struktur

Varje tablett innehåller 50 mg aktiv substans, som även kallas furazolidon. Hjälpkomponenter från olika tillverkare är olika och representeras av potatisstärkelse, aerosil, sackaros, polysorbat, laktos och andra ämnen.

Om barnet har en allergi mot de angivna föreningarna bör deras lista förtydligas i abstrakt innan behandling påbörjas.

Verkningsmekanism

Furazolidon har en antimikrobiell effekt på ett ganska stort antal patogener, inklusive shigella, Giardia, Trichomonas, Salmonella, Klebsiella och Staphylococcus. Detta ämne från gruppen nitrofuraner påverkar cellulär andning och andra processer inom bakteriella celler, på grund av vilket deras membran förstörs.

Dessutom, efter exponering för furazolidon, avger mikrober mindre giftiga ämnen, vilket snabbt förbättrar patientens tillstånd under de första dagarna då tabletterna tas. Samtidigt lider inte barnets immunförsvar, vilket skiljer "Furazolidon" från många andra antimikrobiella läkemedel som föreskrivs för tarminfektioner. Dessutom utvecklas resistens mot den aktiva komponenten i sådana piller mycket långsamt.

vittnesbörd

"Furazolidon" är vanligtvis ordinerat till patienter som har diagnostiserats med en infektion i mag-tarmkanalen, som uppträder av diarré, flatulens, bukbehov, illamående och andra obehagliga symptom. Läkemedlet används vid behandling av sådana farliga sjukdomar för barn som dysenteri, paratyphoid feber och tyfusfeber. Det ordineras för livsmedelsburna sjukdomar.

På grund av pillerens antiprototozala effekt används den också ofta för giardiasis. De kan också ordineras för rotavirusinfektion för att förhindra komplikationer av en sådan sjukdom. Dessutom hjälper "Furazolidon" att hantera sjukdomar i urinorganen av infektiös natur, så det är ibland föreskrivet för pyelonefrit, uretrit eller cystit.

Hur gammal är tillåtet?

Tabletts aktiva substans är kontraindicerad hos nyfödda barn, men kan användas till unga patienter som är äldre än 1 månad enligt doktors föreskrift. I anteckningen till tabletterna noterar vissa tillverkare 1 års ålder i kontraindikationer, andra - tre år. Detta beror vanligtvis på den fasta formen av läkemedlet och besväret med att dela tabletten i mindre bitar.

Under alla omständigheter ska barnet ges "Furazolidone" först efter att ha gått till en läkare.

Kontra

Läkemedlet är inte förskrivet till barn med överkänslighet mot furazolidon eller någon inaktiv ingrediens i tabletterna, såväl som brist på glukos-6-fosfatas. I händelse av en allvarlig grad av njursvikt är läkemedlet kontraindicerat, och för alla njursjukdomar som påverkar arbetet med detta organ, vilket ger Furazolidone endast tillåtet under överinseende av en läkare.

Om förutom diarré och andra symtom på matsmältningsbesvär, barnet har allvarlig buksmärta, är användning av "Furazolidon" före en undersökning av en specialist förbjuden. Sådana symptom kan indikera en kirurgisk patologi (till exempel appendicit), där självmedicinering endast kan skada.

Biverkningar

När du skriver "Furazolidon" till ett barn är föräldrarna ofta intresserade av hur säkert detta läkemedel är för en växande kropp. Faktum är att biverkningar när du tar dessa piller är sällsynta. Bland dem är olika allergiska reaktioner, såsom utslag på huden eller rodnad med klåda. Vissa barn kan också ha en värre aptit eller illamående efter att ha tagit Furazolidon.

Om biverkningar uppstår rekommenderas det att konsultera en läkare, som kan avbryta medicinen eller minska dosen.

Instruktioner för användning

Den dagliga dosen av "Furazolidon" beräknas beroende på hur mycket en liten patient väger. Läkaren multiplicerar antalet 10 med barnets vikt i kg och får antalet milligram aktiv substans som du behöver ge barnet per dag. Då är resultatet uppdelat i 3 eller 4 doser under dagen (de ska vara med måltider). Barnet ska svälja pillret med vatten.

Doseringen av läkemedlet beror på sjukdomen. Oftast, "Furazolidon" tas en kurs om 5 till 10 dagar. Användning av droger i mer än tio dagar rekommenderas inte.

Om efter 2 dagar från början av användningen av tabletter, observeras ingen förbättring, krävs ett andra samråd med en läkare.

överdos

"Furazolidon" i en hög dos är en fara för barnens hälsa, eftersom det kan orsaka komplikationer av sjukdomen, som patienten redan har och några andra patologier, inklusive polyneurit och hepatit. Om du misstänker en överdosering av medicinen, ska du omedelbart sluta ta pillarna ytterligare, ge patienten gott om vätskor och läkemedel som läkaren ordinerat för symptomatisk behandling, såsom B-vitaminer eller antihistaminer.

Interaktion med andra droger

"Furazolidon" används inte tillsammans med några andra droger, bland vilka kallas förberedelser av efedrin och fenylefrin, innehållande etanol och andra droger. Om barnet redan tar någon form av behandling, måste du prata om medicinkompatibilitet med din läkare innan du börjar ta piller.

Försäljningsvillkor

För att köpa läkemedlet i ett apotek behöver du inte ta en recept från en läkare, men samråd före barnets behandling med furazolidon är önskvärt. Priset på läkemedlet beror på tillverkaren och antalet tabletter i förpackningen. I det här fallet är verktyget billigt och kostar mellan 60 och 120 rubel.

lagring

Hemma ska "Furazolidone" vara på ett torrt ställe, där solstrålarna och hög temperatur inte kommer att fungera på tabletterna (läkemedlet ska förvaras vid en temperatur av +5 till +30 grader). Dessutom bör en sådan plats vara otillgänglig för barnen. Läkemedlets hållbarhet är vanligen 3 år från tillverkningsdatum och anges på lådan eller blåsan.Läkemedlets lämplighet måste klargöras innan du börjar ge piller till barnet.

recensioner

På användningen av "Furazolidone" kan du läsa många positiva recensioner, där patienter och deras föräldrar bekräftar effekten av sådana tabletter och märker deras ganska snabba åtgärder. Fördelarna med läkemedlet inkluderar också dess tillgänglighet på apotek, låg kostnad och liten piller storlek.

När det gäller minuserna har vissa barn biverkningar. Nackdelen är att det är ganska svårt att dela läkemedlet i delar.

analoger

Om det finns behov av att ersätta "Furazolidone" med ett annat läkemedel (till exempel om det saknas från apoteket eller barnet är allergiskt mot någon av dess komponenter), kommer läkaren att ordinera ett läkemedel med liknande terapeutisk effekt på kroppen.

Beroende på sjukdomen kan det vara ett antal droger.

  • «Enterofuril». Denna populära lösning mot diarré innehåller nifuroxazid, som förstör patogena mikrober i tarmarna, så läkemedlet används vid infektion med salmonella, E. coli, stafylokocker och andra bakterier samt rotavirus. Barn ges oftast det i flytande form (det här är en söt banansuspension), eftersom sådan "enterofuril" är tillåten från en månad. I kapslar används detta läkemedel från tre års ålder.
  • «ftalazol». Detta betyder att man kan ersätta "Furazolidone" för bakteriell diarré. Dess främsta fördel är möjligheten att använda i alla åldrar. Läkemedlet är representerat av tabletter som verkar huvudsakligen i tarmarna och är inte beroendeframkallande. För de minsta patienterna rekommenderas att krossa dem i pulver och rör om en sked vatten.
  • «Enterol». Detta läkemedel finns i kapslar och pulverväskor. Mikroskopiska svampar som finns i den har antidiarrhealaktivitet, därför är huvudindikationen för användning av enterol diarré orsakad av olika orsaker (mikrober, rotavirus, dysbios, bortskämd eller ovanlig mat etc.). Båda läkemedlen får ge barn från 1 år.
  • «furadonin». Detta läkemedel kan likna "Furazolidon" vid inflammationsprocessen i excretionssystemet, eftersom det används vid behandling av bakteriell cystit, nefrit, urinrör och andra sjukdomar i urinvägarna. Verkan av sådana tabletter beror på nitrofurantoin. Läkemedlet är tillåtet från 1 månad, men hos barn under 3 år används med försiktighet.
  • «Stopdiar». Verkan av ett sådant läkemedel, som "EnterofurilGer nifuroxazid. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar, suspensioner och tabletter. För barn är han utsedd över en månadsålder.
  • «Makmiror». Basen för dessa piller är nifuratel - en antimikrobiell substans som hjälper till att bli av med Giardia, amebias och andra tarminfektioner. Dessutom avlämnas "McMiror" och med infektion i urinvägarna. Den kan användas vid alla åldrar.
  • «FURAMAG». Sådana kapslar innehållande furazidin används för uritrit, cystit och pyelit, liksom vid behandling av hudinfektioner. De kan ordineras till unga patienter som redan har fyllt 3 år.

Om när ett barns diarré ska se en läkare kommer du ta reda på det i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa