"Piperazin" för barn: bruksanvisning

Innehållet

Infektion med maskar, kallad helminthiasis, förekommer ganska ofta hos barn, eftersom barn utforskar världen inte bara med händer, ögon, öron utan också med tänder och tunga, med andra ord drar de allt i munnen. Därför ska föräldrar inte bli förvånad över en sådan diagnos och förbannar sig, du behöver bara veta hur man bekämpar denna sjukdom korrekt.

Vid behandling av helminthinfektioner används speciella mediciner som främst kan verka på maskar. Ett av dessa verktyg är Piperazine, vars aktiva substans kan förlamna nematoder - parasitiska rundaormar. Som ett resultat av denna åtgärd immobiliseras maskarna.

nematoder

Släpp form och sammansättning

"Piperazin" produceras av flera tillverkare, kan vara i form av tabletter, som vanligtvis förpackas i papperskonturförpackningar om 10 stycken. Huvudkomponenten i detta verktyg kallas piperazinadipat, så du kan hitta på försäljning av ett liknande läkemedel som kallas så.

Tabletterna är runda, vita och riskerar att halveras. Läkemedlet presenteras i apotek i två doser - 200 mg eller 500 mg av den aktiva föreningen i en tablett. Av hjälpämnena i "Piperazin" finns potatis- eller majsstärkelse och gelatin, såväl som kalciumstearat och talk.

För barn är en lämpligare form en 5 procent suspension. Men i Ryssland är den färdiga produkten av denna typ inte till salu.

Utnämning och kontraindikationer

"Piperazin" kan ges till patienter med ascariasis, vilket bekräftades genom test. Dessutom är ett sådant läkemedel ordinerat för behandling av enterobiose. I detta fall används helminthiasistabletter först efter att pinworms har hittats i test eller vid undersökning av en patient. Behandling med piperazin är möjlig vid vilken ålder som helst. Detta läkemedel kan användas även hos barn upp till ett år, om testen har bekräftat helminthiasis, och läkaren har ordinerat en lämplig dos för ålder.

"Piperazin" används inte för överkänslighet mot dess komponenter, såväl som för organiska patologier i hjärnan. Om ett barn har leversjukdom, kräver någon neurologisk sjukdom, eller nedsatt njurfunktion, att ta piller varning.

ascaris

Biverkningar

Under behandlingen kan olika negativa symptom uppstå, såsom buksmärta, muskelsvaghet, illamående, allergisk utslag, tremor eller huvudvärk. För sådana sjukdomar bör du rådgöra med din läkare om fortsättning av mottagning eller byte av "Piperazin" -analog.

Instruktioner för användning

Tabletter rekommenderas att tas två gånger om dagen. Vanligtvis ges läkemedlet en timme före måltiden, och om patienten redan har ätit, kan läkemedlet vara full 30-60 minuter senare.

Dosering per dos beror på ålder:

 • barn i det första året av livet ger 200 mg (en tablett vid denna dosering);
 • barn i åldern två till tre år - 300 mg (1,5 tabletter med en dos av 200 mg);
 • fyra- och femåriga patienter - för hela tabletten innehållande 500 mg;
 • vid 6-8 års ålder - 750 mg (1,5 tabletter med en dos av 500 mg);
 • barn i åldern 9 till 12 år - 1000 mg (två tabletter av 500 mg);
 • från 13 till 1500 mg per dos.

I dessa doser tas läkemedlet för ascariasis i två dagar, och om barnet har pinworms, ordineras Piperazine i 5-dagars kurser med avbrott på 7 dagar (från 1 till 3 kurser).

För barn som inte kan dricka pillen hela, är det tillåtet att mala democh späd sedan pulvret med en liten mängd vatten och ge i en sådan form att svälja från skeden.

Dessutom rekommenderas minst en gång under behandlingen, efter att läkemedlet tagits, för att barnet ska få enema, eftersom läkemedlet bara immobiliserar maskarna, men bidrar inte till att de avlägsnas från tarmarna.

Försäljningsvillkor och lagring

"Piperazin" säljs på recept, eftersom recept krävs för att ta detta läkemedel i barndomen.

Förvara tabletter hemma, liksom många andra droger, bör ligga i temperaturer upp till +25 grader och sätta förpackningen på en torr plats som inte är tillgänglig för små barn. Läkemedlets hållbarhet är vanligen 4 år.

recensioner

På användningen av "Piperazin" finns det mest positiva recensioner, där tabletterna kallas effektiva och prisvärda. Nyligen är denna medicin emellertid alltmer ersatt med andra anthelmintiska läkemedel som inte behöver tas i flera dagar.

Dessutom finner många föräldrar tablettformen vid behandling av barn obekväm och föredrar att ersätta det med suspensioner när det är möjligt.

analoger

  I stället för "Piperazin" kan andra anthelmintiska läkemedel användas.

  • «dekaris». Detta läkemedel representeras också av piller, men de har en trevlig smak och lukt av aprikos, så det är bättre att tugga denna åtgärd. Åtgärden av "Decaris" på helminter beror på Levamisol, som, som piperazin adipat, förlamar maskarna. Vid en dos på 50 mg, föreskrivs det från tre års ålder.
  • «Vermoxum». Dessa tabletter baserade på mebendazol har ett ganska stort spektrum av åtgärder på helminter. De används vid behandling av barn äldre än 2 år. Detta läkemedel kan ersättas med "Wormin", vilket även är tillgängligt i tablettform.
  • "Pyrantel". Till skillnad från tidigare anthelmintiska läkemedel representeras detta läkemedel av både tabletter och suspension. Samtidigt kan vätskeformen ges från 6 månaders ålder när den smittas med askarider, hakmaskar eller pinworms. Analogen av detta läkemedel är läkemedlet "Gelmintoks", Vars handling också beror på pyrantel. Ibland är läkemedlet ordinerat för profylax.
  • "Nemozol". Ett sådant läkemedel som innehåller albendazol, som Piperazin, kan ges i alla åldrar. Det framställs i form av en söt suspension, liksom i belagda tabletter och tabletter som måste tuggas. Läkemedlet är effektivt mot ascaris, Giardia, Echinococcus, pinworms, Trichinella och många andra parasiter.

  Om Piperazine och andra antihelminthic läkemedel finns i videon nedan.

  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa