Alteyka hostasirap för barn: bruksanvisning

Innehållet

Hosta förekommer ganska ofta hos barn, så många mammor är intresserade av effektiva läkemedel som hjälper till med att bli av med detta symptom och samtidigt ha ett minimum av biverkningar. Dessa krav motsvarar växtbaserade expectorants, till exempel Alteyka. För att små patienter ska ta detta läkemedel med nöje, erbjuder tillverkarna sirap som är söt till smaken.

Släpp form och sammansättning

Läkemedlet är en gulaktig brun vätska med en tjock konsistens och en egen aromatisk lukt.

Så att sirapen inte förlorar sina fördelaktiga egenskaper under solljusets verkan säljs den i en mörk glasflaska. Under lagring kan en liten fällning förekomma i sirapen, men detta påverkar inte dess effektivitet.

En flaska innehåller 100 eller 200 ml medicinering, och för korrekt dosering sätts en mätsked i förpackningen.

Komponenten, på grund av vilken "Alteyka" har helande egenskaper, i denna beredning är ett torrt extrakt, erhållet från Altea-roten. När det gäller aktiva substanser innehåller varje 5 ml sirap den i en dos av 7,5 mg. Hjälpämnena skiljer sig från olika tillverkare: socker, metylparaben, citronsyra, 96% etanol och andra föreningar är bland dem.

Vi noterar också det Alteyka finns också i tabletter som rekommenderas att tuggas. De har en gråbrun färg och en rund form, och den aktiva ingrediensen är också torr Althea-extrakt i en dos av 100 eller 120 mg per tablett. Hos barn används denna form av medicinering från 3 år i samma fall vid användning av sirap.

Princip för verksamheten

Altheas rötter, som är råmaterialet för tillverkning av "Alteyka", innehåller många polysackarider, stärkelse, aminosyror och pektiner. Dessa föreningar kan reflexa stimulera spytkärlen och bronkialkörtlarna, vilket bidrar till bildandet av sputum. Samtidigt normaliseras sådana hemliga egenskaper som vidhäftning och viskositet, och aktiviteten hos det cilierade epitelet och släta muskler ökar vilket underlättar hosta upp slem.

Dessutom, Althea extrakt omsluter slemhinnan, minskar aktiviteten av inflammation och accelererar regenerering av skadade vävnader. Sådan sirapsanvändning är efterfrågan inte bara vid bronkiala skador, utan även i inflammatorisk process i matsmältningsorganet.

Vitaminer, oljor, mikroelement och andra värdefulla föreningar som ingår i läkemedlet också bidra till eliminera nervositet, förbättra aptiten och sova ett sjukt barn.

vittnesbörd

"Alteyka" används oftast för olika sjukdomar i andningssystemet, om deras symptom är hosta, både torr och oproduktiv, fuktig.

Denna sirap är ordinerad för barn med trakeit, bronkit eller laryngit. Dessutom kan det inkluderas i komplex behandling av kikhosta, bronkialastma och andra patologier.

Läkemedlet är också i efterfrågan på vissa sjukdomar i mag-tarmkanalen, till exempel om ett barn har ett peptiskt sår, gastrit med hög surhetsgrad, enterokolit eller esofagit.

Från vilken ålder används?

Vanligtvis rekommenderar tillverkarna inte att ge Alteyka till barn under två år, men i anteckningen till vissa siraper noteras att ett sådant botemedel kan användas även hos spädbarn.Och faktiskt Läkaren kan ordinera detta läkemedel till barn under de första åren av livet, men det är inte värt att ge det utan att rådfråga en specialist (särskilt en baby upp till ett år).

Begränsningar för unga patienter är förknippade med otillräcklig mognad hos deras immun- och matsmältningssystem, vilket ökar risken för negativ reaktion på växtekstrakter. Användningen av "Alteyka" hos spädbarn ska övervakas av en barnläkare.

Kontra

 • Det finns få begränsningar att använda ett sådant verktyg. Alteyka används inte för patienter med överkänslighet mot Althea-extrakt eller något hjälpämne.
 • Sirap bör inte användas i diabetes, eftersom kompositionen av den flytande formen av detta läkemedel innefattar socker.

Det finns inga andra kontraindikationer för behandling med denna lösning.

Biverkningar

Ibland reagerar barnets kropp på Alteyka med en allergisk reaktion, ökad salivproduktion eller obehag i magen.

Om dessa biverkningar uppstår bör du sluta använda sirap och kontakta en läkare.

Instruktioner för användning

Innan du ger "Alteyk" till ett barn måste du skaka in innehållet i flaskan för att lösa upp sedimentet. Om det finns etylalkohol i kompositionen spädas den dos som doktorn förskriver dessutom i kokt vatten i en volym av 10-15 ml.

Verktyget används före måltider i sådana enstaka doser:

 • om barnet är mellan två och sex år, 5 ml vardera;
 • om ett barn är 6-14 år gammal, då 10 ml per mottagning
 • om medicinen är ordinerad till en tonåring över 14 år, sedan 15 ml vardera.

Frekvensen att ta drogen är 4-6 gånger om dagen, och behandlingstiden är från 7 till 14 dagar.

För att få veta mer exakt hur ofta "Alteyka" är full och hur länge det är värt att ta en sirap till en viss liten patient, behöver du från din barnläkare.

Om läkaren anser att det är lämpligt att använda ett sådant läkemedel i ett barn under två år, används läkemedlet enligt detta schema:

 • spädbarn under det första året av livet ges 2,5 ml av drogen en eller två gånger om dagen;
 • "Alteyka" ges i samma enstaka dos, men tre gånger eller fyra gånger om dagen för ett barn från en till två år.

Överdosering och läkemedelsinteraktioner

  När du använder en hög dos sirap kan du uppleva svår illamående eller kräkningar. Det rekommenderas att ett barn med en överdosering får gott om dryck och vid behov framkalla kräkningar och ge sedan en sorbent.

  Om ett barn tar antitussiva läkemedel (läkemedel som hämmar hostreflexen), är samtidig behandling av "Alteyka" kontraindicerad. Med andra läkemedel som kan kombineras är en sådan sirap tillåten.

  Försäljningsvillkor och lagring

  Läkemedlet hör till receptfria läkemedel, så det finns inga svårigheter med sitt köp. Priset på flaskan påverkas av volymen av läkemedlet och tillverkaren.

  Efter den första användningen av läkemedlet rekommenderas att sätta i kylskåpet och måste användas inom 14 dagar.

  Medan flaskan inte öppnas, kan "Alteyku" förvaras vid rumstemperatur. Hållbarheten för en förseglad sirap är vanligen 2 eller 3 år.

  recensioner

  Användningen av Alteyki hos barn med oförödlig hosta är mestadels positiv. Moms berömmer ett sådant läkemedel för en naturlig grund, överkomligt pris, ganska snabb åtgärd vid andningssjukdomar och en trevlig smak. Men många föräldrar tillskriver hög sockerhalt till nackdelarna med denna sirap.

  Bland minuserna nämner de också ibland utseendet på en allergisk reaktion, på grund av vilken de måste avbryta drogen och leta efter en ersättare för den. Samtidigt är de flesta barn som Alteyka och orsakar inte sådan sirap som några biverkningar.

  analoger

  En fullständig ersättning av "Alteyka" i form av en sirap kan vara "Altea sirap". Det har liknande egenskaper, samma indikationer och möjliga biverkningar.

  Andra analoger av "Alteyki" är:

  • "Gedeliks";
  • "Prospan";
  • "Licorice sirap";
  • "Linkus";
  • "Doctor Theiss";
  • "Gerbion";
  • Pectolvan Ivy;
  • Bronhikum S;
  • "Tussamag";
  • "Bronchipret".

  Alla dessa läkemedel är växtbaserade läkemedel som verkar på luftvägarna genom extrakt från murgröna, växtäger, timjan, lakrits, primros och andra användbara växter. Sådana droger presenteras i form av sirap och lösningar och orsakar därför inte protest hos barn. Många av dem kan ges till barn, men en lämplig analog bör endast väljas med en läkare.

  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa