Antivirala läkemedel för barn 4 år

Innehållet

För barn på 4 år kommer kommunikation först. De har ett mycket stort behov av att kontakta människor, ibland även främlingar, i en dagis, på en promenad, på resor med sina föräldrar. Under den kalla eller våta säsongen är det inte säkert, eftersom barnet blir sårbart för virus, och de omgivande människorna är ofta bärare av influensa, ARVI, ORZ, rotavirus etc. Fara lurar överallt - i affären, på gården, i parken, i transporter, och i synnerhet i dagis. Föräldrarna till fyraåringarna har ett svårt problem - de måste skydda det nyfiken barnet så mycket som möjligt och hjälpa honom om sjukdomen har börjat omedelbart.

Och i det och i andra uppgifter kommer moderna antivirala preparat för barn på 4 år att hjälpa till. För att välja de olika droger som finns tillgängliga på apotek för att välja de som hjälper ditt barn är det lämpligt att rådgöra med barnläkare. Men om det inte finns någon sådan möjlighet, måste föräldrarna memorera några principer som bör styra valet av antivirala medel.

Babymedicin

Antivirusverktyg är olika. Enligt metoden för inflytande på orsakssambandet till problemet och patientens kropp finns det droger som verkar direkt, undertrycker virusets förmåga att multiplicera eller lämna den drabbade cellen. Sådana starka droger har som regel en hel del biverkningar. Som med gruppen av interferoner, som snabbt ger kroppen en sjuk dos av proteinföreningar - interferoner, som aktiverar immunitet mot viruset. Det finns sådana läkemedel som stimulerar produktionen av sin egen interferon, det finns medel som påverkar smulans immunitet - genom att stimulera eller modulera det, "uppmanar" att ge ett anständigt immunsvar mot orsaksmedlet som trängt in i kroppen.

Ett stort segment på apotekens hyllor presenterar homeopatiska läkemedel med antivirala effekter. De saknar praktiskt taget biverkningar, men deras effektivitet har hittills inte kliniskt bevisats på grund av alltför låga doser aktiva substanser som liknar de partiklar av virusen själva som de innehåller.

Den ideala antivirala medicinen för ett barn i åldern 4 bör vara:

 • Säker, giftfri.
 • Motsvarar den ålder som tillverkaren tillåter att ta emot i en viss åldersgrupp.
 • Bekvämt i form av användning. För barn, detta formulär siraper, Suspensioner rektala ljus. Vissa fyraåringar kan redan svälja pillret själva, men vanligtvis rekommenderar läkare att byta till tablettformen av läkemedel lite senare, på 5-6 år. Rektala suppositorier, siraper, suspensioner, lösningar, droppar och salvor av lokal och nasal användning anses optimala former för barn i åldern 4 år.
 • Ej förfalskad. Ofta falska dyra utländska droger. Deras billiga ryska motsvarigheter är inte sämre, men de blir föremål för uppmärksamhet hos "svarta apotekare" mycket mindre ofta.

Hur ofta kan jag ge?

Tänk inte att antivirala läkemedel, eftersom de säljs utan recept, kan du ta så många du vill och när du vill. Okontrollerade och kaotiska antivirala läkemedel kan förstöra barnets egen immunitet.Det visar sig en ond cirkel - du behandlar ditt barn med gott kall medicin, och han blir mer och mer sjuk.

I nästa video kommer Dr Komarovsky att berätta allt om barnens immunförsvar och dess egenskaper, vilket i sin tur hjälper oss att förstå att det är bättre att inte starta självmedicinering med antivirala droger. Du kan också läs Dr Komarovskys uppfattning om antivirala förberedelser för barn i en separat artikel.

För att förhindra detta har barnets immunitet kunnat självständigt identifiera och komma ihåg alla hot och metoder att hantera dem. Det rekommenderas att ge antivirala läkemedel inte mer än två gånger om året. Om du bestämmer dig för att använda dessa mediciner för att förebygga influensa, måste du komma ihåg att detta endast bör ske under perioder med ökande incidens, inte hela året, och endast om någon redan är infekterad med virusinfektion.

För profylakse ger de vanligtvis en dos som är mindre än hälften av behandlingen. Och de gör det med vissa kurser, till exempel "2 till 5" - två dagar de ger drogen en gång om dagen, och sedan tar de en paus i fem dagar. Och så i 2-3 veckor kan det vara lite över en månad om barnet inte har en stark immunitet.

Antiviral behandling

Alla antivirala droger är mest effektiva om de ges i de allra första timmarna efter symptomstart, vilket indikerar att en virusinfektion har påbörjats. Om ett barn har feber, en röd hals och ont i halsen, en hosta, en rinnande näsa, klagar han på frossa och en känsla av kroppssmärta, det här är ingen anledning att omedelbart gå till apoteket för ett antiviralt läkemedel. Tillåt ditt barns immunitet att självständigt slå på försvarsmekanismer.

Om temperaturen på ett fyraårigt barn växer snabbt och har gått för 39, giftighet, illamående, kräkningar, tillsattes diarré till allmäntillståndet, då antivirala läkemedel kommer att vara helt berättigade.

Om ett barn har feber, och du vet inte vad du ska göra, hur man ger akut hjälp - titta på följande video av Dr Komarovsky.

Vanligtvis antivirala läkemedel ordineras som en del av komplex behandling med andra läkemedel, beroende på symtomen.. Faktum är att endast några enheter från denna farmakologiska serie kan skryta med bevisad effekt. Effektiviteten av antivirala läkemedel är en ganska tvivelaktig fråga, och kontroversen kring den fortsätter.

Förteckningen över medel för barn 4 år

 • "Aflubin" - homeopatiska droppar för oral administrering.
 • "Grippferon" är ett läkemedel av interferongruppen i formen näsdroppar och näspray.
 • "Interferon" är ett läkemedel av interferongruppen i form av droppar, salva, rektala suppositorier.
 • "Arbidol" - tabletter, kapslar, pulver för suspension.
 • «Derinat"- immunmodulator i form av en lösning för extern användning och injektionsvätska.
 • «Oscilloccinum"- homeopatiska sublinguella piller.
 • «acyklovir"- läkemedlet är en direkt effekt på viruset i form av tabletter, salvor, krämer, ögonsalvor.
 • "Barnens Anaferon" - homeopatiska sublinguella piller.
 • "Viburcol" - ett homeopatiskt medel i form av suppositorier för rektal administrering.
 • «Tamiflu"- kapslar och pulver för suspension.
 • «Kipferon"- en immunostimulator i form av rektala suppositorier.
 • "Imupret" - en växtimmunostimulant i droppar och tabletter.
 • "Oxolinisk salva" - nasal och extern salva med antiviral effekt.
 • «Citovir-3"- kapslar, pulver för beredning av sirap, färdig farmaceutisk sirap.
 • "Ergoferon" - ett interferonläkemedel, producerat i tabletter för resorption.
 • "Viferon" - en droggrupp interferon i form av suppositorier för rektal användning.
 • «izoprinozin"- läkemedel - immunostimulant, som hälls i tabletter.
 • «Orvirem"- antiviralt läkemedel i form av en sirap.

Indikationer för användning

Indikationer för användning av antivirala läkemedel för ett 4-årigt barn kan vara många. Det här är vallkoppor och mässling och influensaviruset.Det är viktigt för föräldrar om fyra år att veta att det finns de farligaste infektioner som inte kan behandlas på egen hand. Vid 4 års ålder fortsätter barnet att bilda immunitet såväl som nervsystemet. Därför kan influensavirus, exempelvis med fel behandling, leda till allvarliga komplikationer i form av neurit. Neurit i hörselnerven (den vanligaste komplikationen av influensan) leder till dövhet.

Välj inte självständigt läkemedel för behandling av infektioner orsakade av herpesvirus eller papillom. Bältros i ett fyraårigt barn är också en anledning att besöka en barnläkare och infektionssjukdom specialist.

Försök inte klara dig själv och med den så kallade "tarminfluensan" - enterovirusinfektion. Den här sjukdomen är mycket förskräcklig, det hotar att dehydrera barnens kropp och kan vara dödlig. Med det visas antivirala läkemedel för barn ofta som en del av droppare som behöver göras på ett sjukhus under överinseende av en läkare.

Bland de relativt lätta infektioner som orsakas av virus - rhinovirusinfektion, respiratorisk syncytial infektion. De kännetecknas av en relativt låg temperatur, hosta, rinnande näsa. I de flesta fall, med sådana infektioner krävs inte medicineringsbehandling alls. Du kan göra folkvägar.

Folkmekanismer

Glöm inte folkmekanismer för behandling av virusinfektioner. Om din fyraåriga bebis är sjuk kan du ge honom ett falskt te, ett avkok av läkemedelskamomill, örtte baserat på nässla och rosenkrans. Dryck ska vara rikligt och varmt.

Svart rädisa med honung ger för att minska temperaturen, dessutom har det en uttalad antiinflammatorisk och antiviral effekt.

Ett bra botemedel mot ARVI är lökjuice. Det kan droppas i näsan, som tidigare har utspätts med kokt vatten.

Tanniner, som ingår i ett starkt tebröd, hjälper perfekt med virusinfektioner i ögat.

Om barnet behöver antivirala droger, föreslår vi att du övervakar doktors Komarovskys överföringscykel, där du kommer att lära dig vilka antivirala droger som är och vilka immunostimulanter som används när de används bäst och svarar på många andra frågor.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa