Dr Komarovsky om ORVIs medel för barn

Innehållet

Idag, tack vare Internet, som finns i varje hem, har många föräldrar lärt sig att behandla sina barns vanliga sjukdomar på egen hand. Ofta gäller detta för förkylningar under den kalla årstiden.

Återigen försöker mödrar och fäder inte att ringa till en läkare från en klinik eller att låta ett barn bli testat. De tror att effektiv och annonserad på Internet och på antivirala läkemedel mot barn för barn är det mycket universella pillret som snabbt kommer att lindra krummens tillstånd.

Då är sådana föräldrar förvånad över att deras barn blir mer och mer sjuk, andra ersätts av en och så i ond cirkel. Populärt älskade barnläkare Yevgeny Komarovsky varnar för att inte så mycket virus är farliga som denna obehöriga förälder "behandling".

Vilka misstag försöker hålla Dr. Komarovsky mammor och pappor? Hur och när, enligt läkaren, ska antivirala medel ges till barn?

akt

Dr Yevgeny Komarovsky, en infödd i Kharkiv regionen, blev känd för en serie böcker och publikationer för föräldrar. Han blev en av de första läkarna som förklarar mammor och fäder i en tillgänglig och förståelig form, vilka är orsakerna till barndomssjukdomar och hur man behandlar behandlingen korrekt. Komarovsky själv är känd i den professionella miljön som en anhängare av en inte helt vanlig grundskola för medicin, men hans åsikt går ibland emot den officiella positionen hos hälsovårdsministeriet. Han tog upp två söner, har nu ett barnbarn och barnbarn. Undervisar programmet "Doctor of Doctor Komarovsky" på tv och rubriken på "Russian Radio".

Antivirala läkemedel genom Komarovskyens ögon

Evgeniy Olegovich har en tvetydig inställning till antivirala droger, men idag är hans position delad av de flesta moderna barnläkare. Det viktigaste, enligt Komarovsky, är att drogerna för virus är praktiskt taget ineffektiva. Den kliniska effekten är inte bevisad i den överväldigande majoriteten av välkända läkemedel, men för att föräldrar som försöker foder sitt barn med sådana läkemedel vid första nysen, först och främst gör de deras tillstånd enklare för sig själva.

De gör det, snarare, för sin egen komfort, säger de, tabletten ges, barnet hjälpas. Faktum är att det är en "disservice". Trots allt, antivirala läkemedel som utför immunostimuleringsfunktionen och immunmodulatorer, gör barnets "lata" eget immunsystem, vilket bildas under de första åren av livet. Det är därför föräldrar som, utan anledning att ge sina barn läkemedel mot virus, blir barn oftare och starkare än andra.

Men faktiskt doktor Komarovsky själv, som i överföringscykeln kommer att berätta allt om barnens antivirala droger.

I hans argument hänvisar Komarovsky till världens pediatriska övning, där det inte anses vara en avvikelse från normen om barnet är kallt upp till 12 gånger om året. I Ryssland och i de tidigare sovjetrepublikerna anses andra kriterier vara svaga och smärtsamma för en baby som har en kall fem eller sex gånger om året. Han tas under förbättrad övervakning, sätter på dispensarkonto, tar hand om och försöker hitta fler och fler nya droger för honom.

Detta, naturligtvis, hos apotekare och företag som producerar läkemedel.Under säsongerna av ökad förekomst tjänar de miljarder i avgifter, inte riktigt tänker på vad som kommer att hända med barn som tvingas på föräldrarnas insisterande (och några läkare av den gamla bildningen) att spränga tabletter och siraper. Således ökar föräldrar och läkare själva sjuka och svaga barn, från vilka ohälsosamma vuxna växer senare. Vad ska man göra?

En av föräldrarnas favoritmedel är homeopatisk behandling. Det finns ingen skada från dem, i vilket fall som helst innehåller instruktionerna för användning av droger inte några biverkningar och innehåller inte information om överdosering. Men effektiva, enligt Komarovsky, kan de inte kallas. Studier av effekten av sådana droger utförs inte, eftersom homeopatiska läkemedel innehåller för små partiklar av aktiva substanser. Det är inte möjligt att identifiera sin verksamhet kliniskt i laboratoriet.

Applicera därför homeopati i behandlingen av ett barn eller inte att ansöka - det är upp till föräldrarna själva. Vid detta tillfälle säger Komarovsky att om mödrar och barn behöver ett "magiskt piller", då är det bättre att vara ett homeopatiskt piller. Dess agerande bygger mer på placebo-effekten, oavsett hur mycket apotekare och apotekare i apotek försöker övertyga sina föräldrar om detta.

Behandling av virala sjukdomar av Komarovsky

Det är möjligt att känna igen vilken infektion ett barn har på egen hand, men det är inte så lätt, säger Komarovsky. Om barnets näsa med kalla symptom är torr, inte pantsatt, men hals det är smärtsamt och febern har stigit, troligtvis säger läkaren, det här är en bakteriell sjukdom (ont i halsen och så vidare). Om snuten, som de säger, häller, ögonen vattnar, temperaturen stiger snabbt, då är det möjligt att misstänka en virusinfektion.

Ska jag ringa till en läkare? Krävs. Tar jag antivirala läkemedel? Komarovsky säger att endast i extrema fall och endast på rekommendation av barnläkare. Detta gäller särskilt för nyfödda från ett år till tre, för det är det inte så mycket en fruktansvärd viral infektion som förgiftningen i samband med det.

För att behandla ett barn med influensa och ORVI, rådgör en berömd läkare enligt följande:

  • Lämna barnet hemma till varje pris. Du bör inte ta honom till dagis eller ta honom över staden genom transport till sin mormor, även om det för första gången verkar som om det är omöjligt att ta ledig tid från jobbet och lämna barnet med ingen. Allt detta ökar risken för ytterligare spridning av virusinfektion. Därför är det bättre att hitta tid för ditt eget barn. Optimalt, om han är i de första timmarna vid de första symptomen på ARVI eller influensa, kommer föräldrarna att kunna ge sängstöd.
  • Du måste sätta barnet varmt, men vrid inte det igen så att smulan inte svettas.
  • På rummet, var noga med att skapa "rätt" förhållanden så att barnets immunitet klarar sig själva av viruset. Lufttemperatur - 18-20 grader, fuktighet över 50%, men högst 70%. Om det inte finns någon speciell enhet som fuktar luften, kan du hänga ut våta handdukar eller lakan i rummet.
  • Följ dricksregimen. För att barnet ska svettas, var slem och urladdning från näsan inte viskös, tjock och drogs bättre, det borde finnas mycket vätska i barnets kropp. Därför bör patienten ges en stor mängd te, komposit, avkok, fruktdrycker. Men du måste vara försiktig med tillsatser som hallon, honung.
  • Tvinga inte barnet att äta. Detta är det vanligaste misstaget för föräldrarna. Omsorgsmödrar försöker födda barnet till varje pris, motivera sina handlingar med det faktum att "barnet inte kommer att få styrkan att återhämta sig".

Komarovsky ser det otvivelaktigt ut: Sådana handlingar är kriminella! Om barnet förlorar lite under sjukdomen är detta en vanlig process. Men han borde be om mat själv när det blir lättare för honom. Appetit återkommer vanligtvis några dagar efter sjukdomsuppkomsten. Återhämtningsgraden påverkar inte mängden ätit.

Tips från Dr Komarovsky

Om du är förkyld bör du inte ge antivirala läkemedel omedelbart och på egen förälders önskemål. Dessa läkemedel, liksom alla andra, ska ordineras av en läkare för strikt bestämda indikationer, främst när barnet riskerar att virussjukdomar blir komplicerade av en sekundär bakterieinfektion. Föräldrar kan inte självständigt bedöma graden av sådan risk, det verkar alltid som att deras barn är sjuk och lider fruktansvärt.

För att odla en hälsosam generation rekommenderar Komarovsky att föräldrar byter uppmärksamhet från metoderna för att behandla dessa eller andra förkylningar med olika läkemedel för förebyggande och korrekt vård. Om ett barn är sjuk behöver han inte ett "magiskt" piller eller en "underbar" sirap, men frisk luft, sängstöd, gott om varma drycker och vitaminer.

föräldrar ofta sjuk Barn Komarovsky råder mindre att driva barnens läkare. Om en baby har förkylning många gånger om året och samtidigt får den rätta vården, sårar sjukdomen bara sin immunitet, säger Evgeny Olegovich. En normal, stark immunitet - trygghet för hälsa i framtiden.

För att klara SARS eller influensa kan barnets kropp självständigt, utan antivirala piller, droppar och sirap, säger Komarovsky. Immunity "kommer ihåg" varje hot från utsidan. Och om han en gång klarade sig med ett specifikt virus, då kommer han nästa gång att göra det ännu snabbare, på ett naturligt sätt, tack vare interferonproteiner, som produceras på cellulär nivå som svar på invasionen av viruset.

De flesta läkare råder och rekommenderar till och med att ge antivirala läkemedel för förebyggande av influensa och ARVI, men Komarovsky hävdar att det inte är meningsfullt att förhindra sjukdomar med hjälp av mediciner. Den bästa förebyggande åtgärden för säsongsförkylningar är en aktiv livsstil, sport, promenader i frisk luft, mat rik på vitaminer och mineraler, härdning.

Gaze masker, som används och rekommenderas för profylax under perioder med hög morbiditet, kan inte begränsa spridningen av viruset, sade Komarovsky. Faktum är att virusens storlek är mycket mindre än hålen i gasväv. Men här från spraum och snotdroppar, som vid nysning och hostning sprids omkring sig av smittade personer, kan masker delvis skydda dem runt dem. Således, enligt den kända barnläkaren, behövs inte masker av friska barn, de behövs av de sjuka.

Om den närstående barnläkaren föreskriver antivirala läkemedel för ditt barn som en del av en kombinationsbehandling, lyssna på Komarovsky och tveka inte att kolla med en specialist om du behöver antivirala läkemedel. Vanligtvis finns det inget speciellt behov av dem, enligt allmänt accepterad praxis ordinerar läkare dem till nästan alla personer med ARVI. Detta system, som delvis befriar doktorn själv från det eventuella rättsliga ansvaret för bakteriekomplikationer som senare utvecklats.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa