Grippferon för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Under säsongen av virusinfektioner vill varje mamma skydda sitt barn mot influensa och ARVI, och om krummen redan har blivit sjuk, gör hon allt för att påskynda sin återhämtning. För detta använder ofta droger med en immunmodulerande effekt baserat på interferon. Ett av de mest populära sätten för denna grupp är Grippferon. Är det tillåtet i barndomen, i vilka former det produceras, hur påverkar det barnens kropp och hur används den korrekt för profylaktiska ändamål?

Släpp formulär

Läkemedlet presenteras:

 • Näsdroppar. De säljs i plastflaskor med en droppare på 5 ml, samt 10 ml i varje flaska.
 • Doserad näspray. Mängden medicinering i denna form är 10 milliliter, innehållande 200 doser medicinering.

Det interna innehållet i förpackningen av något av dessa läkemedel är en klar, färglös eller gulaktig vätska.

Läkemedlet, som framställs i form av en salva, kan inte användas av personer under 18 år på grund av brist på data om läkemedlets effekt och säkerhet hos barn.

struktur

Den aktiva substansen i någon av varianterna av Grippferon är humant rekombinant interferon. Sådan interferon alfa-2b finns i en milliliter droppar i dosen av 10000 IE och i en dos av sprayen - i en mängd av 500 ME.

Hjälpämnen och spray, och droppar är desamma. Bland dem är kaliumdihydrofosfat, natriumdodekahydratvätefosfat och povidon 8000. Läkemedlet innefattar också natriumklorid och dinatriumedetatdinatrium. Resten av läkemedlet tar upp makrogol 4000 och renat vatten.

Princip för verksamheten

Både dropparna och Grippferonsprayen är immunmodulerande medel med antiinflammatoriska effekter. Dessutom har dessa läkemedel antiviral aktivitet.

Samtidigt verkar droger endast lokalt, eftersom studier har visat att läkemedlet infört i näshålan inte tränger in i blodet.

I nästa video kommer Dr Komarovsky att berätta om antivirala droger för barn i allmänhet.

vittnesbörd

Grippferon ordineras oftast för olika virala sjukdomar i övre luftvägarna, speciellt för influensa. Dessa läkemedel är också efterfrågade för att förhindra infektion med influensavirus, rinovirus, adenovirus och andra patogener som infekterar nasofaryngeala slemhinnor.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Grippferon kallas för säker medicin för barnens kropp, så detta läkemedel är ordinerat även för ett spädbarn upp till ett år gammalt, till exempel, ordineras för en 3 månader gammal bebis. Även om anmärkningen till drogen inte innehåller några åldersbegränsningar är det dock fortfarande lämpligt att samråda med en specialist om det är värt att använda interferon för ett visst barn.

Kontra

Läkemedlet används inte vid behandling av barn som har upptäckt intolerans mot interferon eller någon annan ingrediens i läkemedlet. Grippferon är också kontraindicerat för barn med allvarliga allergier.

Biverkningar

Hos vissa unga patienter kan behandling med Grippferon utlösa en allergisk reaktion. Andra negativa symtom vid dropp eller spray avslöjar inte.

Instruktioner för användning

 • Att börja droppa eller injicera Grippferon med virussjukdom rekommenderas så tidigt som möjligt när de första symptomen på infektion uppträder.
 • Längden av läkemedelsbehandling är vanligen 5 dagar, och dosen och frekvensen av injektionen i näshålan bestäms utifrån patientens ålder.
 • Efter droppning i näsan av Grippferon i dropparna rekommenderas att massera vingarna i barnets näsa i flera minuter. För att göra detta trycker de försiktigt med fingrarna så att verktyget fördelas jämnt över slemhinnan.
 • För att använda sprayen måste du ta bort locket från flaskan, försiktigt infoga enheten för sprutning i näsborre och tryck sedan med en kraft på mekanismen så att drogen faller i näshålan. En press reagerar på en enstaka dos av medicinering. Innan du använder den här formen för första gången, bör flera sprutor göras i luften tills ett litet moln av läkemedelspartiklar uppträder.

dos

 • En enda terapeutisk dos för ett barn upp till ett år är 1000ME av interferon, vilket motsvarar 1 droppe eller 1 sprayinjektion i varje näsborre. För behandling appliceras läkemedlet 5 gånger om dagen, det vill säga på bara en dag administreras barnet med 5000 ME av den aktiva beståndsdelen.
 • 1-3 år gammal en ansökan kräver 2000ME av interferon, så barnet infiltreras antingen med 2 droppar eller 2 doser spray ges i varje nasal passage. Den dagliga dosen för behandling är 6000-8000ME aktiv ingrediens, vilket motsvarar tre eller fyra gånger användning.
 • Barn 3-14 år gammal 2000MU av den aktiva föreningen injiceras också eller injiceras samtidigt, men den dagliga terapeutiska dosen vid denna ålder stiger till 8000-10000ME, dvs administrering av spray eller droppar bör vara 4-5 gånger under dagen.
 • Över 14 år i varje nasal passage bör administreras 3 droppar av läkemedlet eller 3 doser spray, eftersom en enstaka dos för ungdomar är 3000ME interferon. Barnet behöver ta emot 15000-18000 ME av den aktiva ingrediensen per dag, därför är det nödvändigt att injicera medicinen för behandling 5-6 gånger om dagen.
 • För profylax läkemedlet injiceras eller injiceras vid den rekommenderade gamla dosen 1 gång per dag på morgonen eller varannan dag på morgonen. Vid kontakt med en person som lider av akut respiratorisk virusinfektion eller hypotermi administreras läkemedlet två gånger om dagen.

överdos

Tillverkaren ger inte information om de negativa effekterna av överskridna doser av läkemedlet.

Interaktion med andra droger

Det rekommenderas inte att använda Grippferon och samtidigt behandla barnet med andra droger i näsan som har en vasokonstrictor effekt. Med denna kombination av droger kommer nasofaryngeal slemhinna att torka ut.

Försäljningsvillkor

Alla former av Grippferon klassificeras som läkemedel mot disken, så att de kan erhållas utan några problem på apoteket. En flaska droppar kostar i genomsnitt 250 rubel, och priset på en spray är något högre och varierar från 270 till 330 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Oöppnade preparat (både en flaska med droppar och en sprayflaska) rekommenderas att lagras till slutet av hållbarhetstiden, som är 2 år, på en sval plats vid en temperatur av +2 + 8 grader Celsius (i kylskåp). När paketet har öppnats kan innehållet endast appliceras i 30 dagar. Om en månad redan har passerat efter första användning av spray eller droppar, men innehållet inte har använts fullt ut, ska läkemedlet inte injiceras i barnets näsa. Detta läkemedel bör kasseras.

recensioner

Många mammor talar bra om Grippferon och bekräftar att medicinen bidrar till att återhämta sig snabbare med kyla, hosta och andra symtom på virusinfektioner, och under profylaktisk användning får barn inte influensa under epidemisäsongen. Proffsen drogen kallade möjligheten att använda vid vilken ålder som helst, frånvaron av bitter smak och bekväm förpackning.

nackdelarna Vissa föräldrar tillskriver en liten mängd medicinering, en kort period av den öppna flaskan och en ganska hög kostnad, vilket gör att många mammor vill hitta en ersättare billigare. Dessutom nämner vissa recensioner bristen på behandling med ett sådant botemedel, varför föräldrarna återigen fick ringa till barnläkaren och köpa andra läkemedel.

analoger

En ersättning för Grippferon kan vara andra interferonläkemedel, till exempel:

 • Viferon. Detta läkemedel, som innehåller alfa-interferon, är också efterfrågat ARVI, vallkoppor och andra virussjukdomar liksom för candidal infektioner. Ljus och gel får användas för barn från födseln, och användningen av salva är tillåten hos barn äldre än ett år.
 • Genferon Light. Denna medicin inkluderar inte bara interferon, men också taurin. Det är representerat av suppositorier och näsdroppartillåtet för barn i alla åldrar. Drogen släpps också i sprutan, men den är endast föreskriven 14 år.

Om ett barn har en virusinfektion, istället för Grippferon, kan barnläkaren förskriva antivirala läkemedel, till exempel:

 • Suspension eller Arbidol tabletter för influensa.
 • Creme, salva eller piller acyklovir med herpes.
 • tabletter Kagocel med ARVI eller herpesinfektion.
 • Amizonchik sirap eller Orvirem med ARVI.

Dessutom kan läkemedel med en immunostimulerande effekt förskrivas för behandling eller profylaktiska ändamål, inklusive lösning Derinat, sprayen IRS 19tabletter Imudon eller sirap Citovir-3.

Vissa mammor bestämmer sig för att använda homeopatiska läkemedel istället för Grippferon (Viburkol, Anaferon, Oscilloccinum, Aflubin, Erhoferon och andra), men barnläkare varnar för att sådana droger inte kan vara en fullständig ersättning. Dessutom anser många läkare, bland vilka Komarovsky, dem ineffektiva.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa