Kagotsel för barn: bruksanvisning

Innehållet

Närmar sig säsongen av virusinfektioner är alarmerande för många mödrar som vill skydda sin son eller dotter från influensan och förkylningen. Det är därför på hösten-vinterperioden det finns en ökad efterfrågan på antivirala droger, som inkluderar Kagocel.

Hur påverkar ett sådant läkemedel barnets kropp och orsakar det skada? Kan man ge det till unga barn, till exempel mindre än ett år? Är ett sådant läkemedel som används för profylaktiska ändamål och vilka läkemedel kan den ersättas om det behövs?

Släpp formulär

Kagocel har producerats av det inhemska företaget Niarmedic Plus sedan 2003 endast i pillerform. Siraper, kapslar, pulver, ampuller och andra former av läkemedlet produceras inte.

Det finns inte heller någon separat barnform av medicinering. Kagocel tabletter har en dos för alla åldrar, och beroende på användningsform och patientens ålder, är endast doseringsregimen, antalet tabletter per administrering och användningsperioden för läkemedelsförändringen.

Karakteristika för tabletterna är vitbrun i färg, rund form, närvaron av bruna fläckar. Ett förpackning kan innehålla 10, 20 eller 30 sådana tabletter. Barn köper ofta det minsta paketet, eftersom det räcker för en behandlingstid och för flera veckor av profylaktisk administrering.

struktur

Den aktiva substansen i läkemedlet kallas kagotsel, vilket orsakade tablettens namn. En sådan syntetisk förening erhålles genom sammansmältning av växtmolekyler med nanopolymermolekyler och representeras av en dos av 12 mg per tablett. Dessutom är föreningarna i läkemedlet kalciumstearat, potatisstärkelse, krospovidon, laktosmonohydrat och povidon. Alla dessa ytterligare ämnen anses vara ofarliga, men i vissa barn provocerar de allergier, så det är viktigt för barn med allergier att känna till sammansättningen av något läkemedel.

Och nu lyssnar vi på barnläkaren om läkemedlet Kagocel.

Princip för verksamheten

Läkemedlet kallas antivirala läkemedel, eftersom Kagocel har egenskapen att aktivera alfa- och beta-interferonproduktionen. Dessa substanser har en ganska stark antiviral aktivitet, så de syntetiseras i människokroppen under immunsvaret mot en virusinfarkt. Drogen stimulerar nästan alla celler i immunsystemet - B-lymfocyter, makrofager, granulocyter, T-celler och andra.

Att ta Kagocel har en sådan effekt:

 • Stärker kroppens försvar;
 • Återställer immunitet
 • Accelererar smittämnenes död
 • Blockerar multiplikationen av virusceller;
 • Motstår bildning av sjuka celler.

Den maximala interferonmängden noteras i patientens blod 48 timmar efter att en enstaka dos Kagocel har tagits. Interferoner som produceras som svar på användningen av läkemedlet cirkulerar upp till 4-5 dagar i blodet.

Läkemedlet i sig tränger in i lever, lungor, mjälte, lymfkörtlar och andra organ. Merparten av medicinen lämnar patienten efter 7 dagar, mestadels med fekala massor. Endast 10% av läkemedlet utsöndras av njurarna, så sjukdomar i detta organ påverkar inte användningen av Kagocel.

Läkemedlet har ingen toxisk effekt och ackumuleras inte och den största effekten av dess användning noteras i situationer där behandling påbörjas under de första 3-4 dagarna av en infektionssjukdom. Om p-piller används för profylax kan de vara berusade när som helst, inklusive perioden efter direktkontakt med en sjuk person som släpper ut virus.

vittnesbörd

Kagocel är ordinerat för ARVI, herpes, influensa och andra sjukdomar som orsakas av virus. Detta läkemedel är efterfrågat vid behandling av angina, laryngit, bronkit och andra sjukdomar, om orsaken är en virusinfektion. Dessutom kan det ordineras som en del av en komplex behandling av rotavirus eller enterovirusinfektion. Läkemedlet används också för att förhindra infektion med influensavirus, rinovirus och andra orsaksmedel av akut respiratoriska infektioner.

Och nu kommer vi att lyssna på Dr Komarovsky om barns akut respiratoriska infektioner och ARVI.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

I barnläkemedel används Kagocel hos barn över 3 år. Yngre barn (till exempel om barnet är bara 2 år) rekommenderas inte att ge detta läkemedel. Men även i åldrarna 3-5 år och äldre bör självbehandling av Kagocel inte vara inblandad. Innan behandling med några antivirala medel bör du rådfråga en barnläkare för att klargöra om det verkligen finns bevis för sådan behandling.

Kontra

Läkemedlet ska inte tas:

 • Barn som har intolerans mot någon av dess ingredienser.
 • Barn med glukos-galaktosmalabsorption.
 • Små patienter med brist på laktas.
 • Vuxna under födelsetiden och amning.

Biverkningar

Liksom vid behandling av många andra läkemedel kan användningen av Kagocel orsaka en allergisk reaktion. Förutom allergier nämns inte andra negativa effekter från dessa piller.

Instruktioner för användning och dosering

Tabletterna ska sväljas med vatten. Tuggmedicin rekommenderas inte, och måltiderna till läkemedelssättet påverkar inte. För syftet med behandlingen används följande behandling med Kagocel:

 • Barn 3-6 år föreskrivna mediciner 4-dagars kurs. Under de första två dagarna ges barnet 1 tablett två gånger om dagen, och sedan i två dagar tar barnet en tablett en gång. Totalt ger i denna ålder 6 tabletter Kagocel under hela behandlingsperioden.
 • Om ett barn är äldre än 6 år, föreskrivs också en fyra dagars kurs för behandling, men multipliciteten av behandlingen är annorlunda och kursdosen blir högre. Enstaka doser är en tablett. På den första och andra dagen i receptionen ges en liten patient tre gånger om dagen, och på den tredje och fjärde dagen, två gånger. Totalt får barnet i 4 dagar 10 tabletter av läkemedlet.

För att förhindra virusinfektioner ordineras läkemedlet hos barn i en sju dagars cykel. På den första behandlingsdagen ges ett barn över 3 års ålder en tablett med medicin per dag, på den andra dagen ges ytterligare en tablett av läkemedlet en gång och sedan tas Kagocel inte i fem dagar, då upprepas cykeln. Varaktigheten av denna profylaktiska användning av läkemedlet kan vara upp till flera månader.

överdos

Även om Kagocel anses vara en säker och giftfri medicin, kan det tillfälliga intaget av flera tabletter av denna medicin leda till buksmärta, yrsel, svår illamående och andra tecken på indisposition. En sådan överdos kräver att man utsätter tungt att dricka och provar kräkningar.

Interaktion med andra droger

Andra antivirala läkemedel är tillåtna med Kagocel. Detta läkemedel kombineras också väl med antibakteriella medel och immunmodulerande läkemedel, vilket förbättrar deras effektivitet.

Försäljningsvillkor

För att köpa Kagocel-förpackningar på apotek krävs inte recept från läkare. Medelpriset på 10 tabletter är 220 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Håll Kagocel hemma bör vara borta från solljus och fukt.Läkemedlet ska inte vara tillgängligt för små barn och lagringstemperaturen får inte överstiga +25 grader. Om hållbarheten för tabletter, som är 4 år, har gått ut, är det absolut omöjligt att ge ett sådant läkemedel till ett barn.

recensioner

I de flesta fall har mammor som gav Kagocel-barn eller tagit sådana piller på egen hand, talar bra om medicinen. De betonar läkemedlets effektivitet för förkylningar och influensa, eftersom det allmänna tillståndet efter behandlingstiden förbättrats och sjukdomen passerade snabbare. Läkemedlet beröms också för ett minimum av kontraindikationer, en liten dos och en kort användningstid.

Tydliga biverkningar hos barn från detta läkemedel, som bedöms av recensionerna, är extremt sällsynta. Läkemedlet tolereras väl även barn med allergier. Kostnaden för medicinen de flesta föräldrar anser är låga, så sällan söker alla droger billigare. Formen av frisättning orsakar inte svårigheter hos de flesta patienter. Enligt mammor är det lätt att svälja piller och de är inte bittra.

När det gäller bristerna i Kagocel klagar i några recensioner på bristen på dess terapeutiska effekt, vilket inte är associerat med läkemedlets effekt på alla typer av virus. Det finns klagomål att efter behandlingskursen för ett barn under 6 år finns oanvända piller. Dessutom litar vissa mammor inte på detta läkemedel, eftersom dess komposition inte är helt avkodad.

analoger

Ersätt Kagocel med virussjukdomar eller för deras förebyggande kan sådana läkemedel med antiviral och immunostimulerande aktivitet:

 • Orvirem. Sådant läkemedel i sirap är tillåtet för barn över 1 år gamla. På grund av förekomsten av rimantadin i dess sammansättning, bekämpar läkemedlet aktivt mot influensa och andra akuta respiratoriska infektioner orsakade av virus.
 • Amiksin. Dessa antivirala läkemedelstabletter innehåller tilaran. Det används vid behandling av influensa och andra akuta respiratoriska virusinfektioner hos barn över 7 år.
 • viferon. Basen för sådana rektala suppositorier är alfainterferon. Läkemedlet är ordinerat för ARVI, rotavirus, candidiasis, influensa och många andra sjukdomar. Det kan även användas i prematura barn. Läkemedlet produceras också i form av en gel, godkänd från födseln, och salva, ordinerad till barn äldre än ett år.
 • Citovir-3. Detta läkemedel baserat på alflutlutylyl-tryptofan, askorbinsyra och bendazol har en immunostimulerande effekt, därför används den vid behandling av SARS och för förebyggande av influensa.
 • Amizonchik. Den aktiva ingrediensen i detta läkemedel representeras av enisamiumjodid. Läkemedlet produceras i flytande form (sirap) och krävs för ARVI hos barn äldre än 3 år.
 • tsikloferon. Sådana tabletter i skalet aktiverar bildandet av interferoner, därför hjälper de med influensa, herpes och andra virussjukdomar. Barn är ordinerat från 4 års ålder.
 • Arbidol. Detta inhemska läkemedel i suspension är ordinerat för barn över 2 år och i kapslar och tabletter - för barn på tre år och äldre. Basen för detta läkemedel är umifenovir, som har aktivitet mot koronavirus och influensavirus.
 • acyklovir. Detta läkemedel har egenskaperna att hämma herpesvirus, så det ordineras för vattkoppor (svåra), mononukleos och andra sjukdomar som framkallas av herpesvirusen. Läkemedlet är representerat av salva, pulver, grädde, tabletter och andra former som är tillåtna för barn i alla åldrar.
9 foto

Vissa mammor väljer sådana homeopatiska läkemedel som Anaferon, Ergoferon, Agri, Aflubin och andra som ersättning för Kagocel, men läkare varnar för att de inte har tillräcklig effekt vid virussjukdomar. Många av barnläkare, bland vilka Komarovsky, kallar sådana droger ineffektiva och anser dem inte vara fullvärdiga motsvarigheter till antivirala droger.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa