Droppar "Grippferon" i näsan för barn

Innehållet

När kalla och influensasäsong närmar sig, tänker många mödrar på att skydda sin son eller dotter mot virusinfektioner. Med förebyggande syfte såväl som för behandling av ARVI används olika immunmodulerande läkemedel, en representant för vilken kan kallas Grippferon i form av näsdroppar. Kan man behandla barn med ett sådant läkemedel och i vilken dos används läkemedlet för profylax?

Släpp formulär

Grippferon i form av näsdroppar representeras av en klar lösning, hällt i plastflaskor om 5 eller 10 ml. Denna vätska är vanligtvis färglös, men kan ha en ljusgul färg. På flaskan finns en droppare som hjälper till att noggrant mäta en enstaka dos av läkemedlet.

struktur

Huvudkomponenten av läkemedlet är rekombinant interferon alfa-2b. Det finns i varje milliliter droppar i en dos av minst 10 000 IE. Povidon, natriumklorid, renat vatten och makrogol 4000 tillsätts. Kaliumdihydrofosfat, natriumdodekahydratvätefosfat, natriumdinatriumedetat och edetatdinatrium är också hjälpämnen.

Princip för verksamheten

Grippferondroppar kallas immunmodulerande medel som har antivirala och antiinflammatoriska effekter. Efter instillation i näsan tränger läkemedlet in i blodet i en mycket liten mängd, vilket inte ens bestäms av test, därför är effekten av denna medicin endast lokal.

vittnesbörd

Den främsta orsaken till dropp Grippferon i näsan hos ett barn eller en vuxen är behandlingen av influensa och andra virala lesioner i övre luftvägarna. Dessutom är detta läkemedel efterfrågat förebyggande.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Läkemedlet anses harmlöst för barnets kropp, så det kan ordineras även för barn upp till ett år. I det här fallet är samråd med en läkare innan du använder detta läkemedel i ett barn fortfarande önskvärt.

Kontra

Droppar är inte föreskrivna för barn med intolerans mot interferon eller någon annan del av läkemedlet. Det bör också inte behandlas med detta verktyg hos unga patienter med allvarliga allergier.

Och nu kommer Dr Komarovsky att berätta om barnens antivirala droger.

Biverkningar

Vissa barn reagerar på användning av allergimedicin. Andra biverkningar från sådana droppar registreras inte.

Instruktioner för användning

behandling

Grippferon rekommenderas att börja droppa omedelbart, eftersom de första symptomen på en virusinfektion uppstod. Varaktigheten av användningen av läkemedlet - 5 dagar. Doseringen och frekvensen för instillation beror på barnets ålder:

  • För barn i det första året av livet administreras läkemedlet i 1 droppe (1000 IE) i varje näsborre 5 gånger om dagen, det vill säga den dagliga dosen är 5000 IE.
  • Ett barn på 1-3 år droppar 2 droppar av läkemedlet i varje nasal passage och frekvensen av proceduren - 3 eller 4 gånger om dagen. Vid en tid tar barnet 2000 IE av interferon och från 6000 till 8000 IE per dag.
  • En enstaka dos mellan 3 och 14 år är också 2 droppar, men användningsfrekvensen ökar upp till 4-5 gånger, så från 8000 till 10.000 IE interferon frisätts per dag.
  • Barn över 14 år injicerar 3 droppar Grippferon i varje näsborre, vilket motsvarar 3000 IE av den aktiva substansen.Manipulation utförs 5 eller 6 gånger om dagen, så patienten får totalt 15 000 till 18 000 IE av den aktiva beståndsdelen per dag.

När du har droget läkemedlet i barnets näsa, behöver du massera näsens vingar, trycka dem lätt med fingret i några minuter. Detta kommer att hjälpa dropparna att fördelas jämnt över slemhinnan.

förebyggande

Läkemedlet kan användas under säsongen av virusinfektioner, infiltreras på morgonen varje dag eller varannan dag i en enda dos, vilket rekommenderas under behandlingen. Om barnet har kontakt med patienten eller omkylas, ändras frekvensen av instillation - det rekommenderas att droppa agenten i en åldrig dos två gånger om dagen varje dag.

överdos

Tillverkaren tillhandahåller inte data om de negativa effekterna av för stora doser av Grippferon.

Interaktion med andra droger

Du ska inte använda både Grippferon och intranasala droger med en vasokonstrictor effekt, eftersom en sådan kombination av läkemedel kommer att överdriven slemhinnan.

Försäljningsvillkor

För att köpa en Grippferon till ett barn på ett apotek, är du inte skyldig att presentera recept från en barnläkare. Medelpriset på en flaska droppar är 250 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Om flaskan inte har öppnats kan den hållas hemma under hela hållbarheten (2 år) i kylskåpet, eftersom den rekommenderade förvaringstemperaturen är mellan +2 och +8 grader. Efter den första användningen av läkemedlet från den tryckta flaskan är det tillåtet att lagra inte längre än 30 dagar. Om läkemedlet efter en månad förbrukas, borde det fortfarande hällas ut, och det är oacceptabelt att begrava barnet i näsan.

recensioner

Droppar av Grippferon får mycket bra recensioner från sina föräldrar. Läkemedlet är berömt för en bekväm flaska, förmågan att använda från födseln, frånvaron av bitter smak och effektiv verkan. Många mödrar bekräftar att användningen av droppar gjorde det möjligt att undvika infektion med influensaviruset eller bidragit till en snabbare återhämtning från ARVI.

Nackdelen med medicinen, vissa föräldrar anser att den höga kostnaden och den lilla volymen på flaskan, liksom en kort hållbarhet efter öppnandet. Dessutom finns det recensioner som nämner bristen på effekt av behandling med Grippferon.

analoger

Istället för Grippferon kan läkaren rekommendera droger med liknande sammansättning och terapeutisk effekt, till exempel:

  • Viferon. Detta läkemedel innehåller också interferon alfa och ordineras ofta för barn med virussjukdomar, candidiasis och andra sjukdomar. Det kommer i form av ljus som får användas vid alla åldrar, inklusive prematura barn. Läkemedlet är också representerat av gel (utsedd från födseln) och salva (tillåtet från 1 år).
  • Genferon Light. Som en del av detta läkemedel tillsattes taurin till interferon. Det produceras i flera former - suppositorier, näsdroppar och näspray. I droppar och ljus används läkemedlet från födseln och en sprayform används vid behandling av ungdomar över 14 år.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa