Billiga men effektiva antivirala läkemedel för barn

Innehållet

Sortimentet av antivirala läkemedel idag är ganska stort, och läkemedelsföretag runt om i världen producerar årligen fler och fler nya namn för kalla, influensa och ARVI-droger.

Priserna på droger varierar från flera tiotals rubel till flera hundra. Som du vet, säger inte alltid den höga kostnaden för drogen om dess effektivitet. Och idag föreslår jag att man talar om hur man väljer ett stort antal billiga läkemedel, men effektiva medel för förebyggande och behandling av virussjukdomar hos barn.

Vad ska man tänka på?

När du väljer antiviral medicinering för barn måste du först ta hänsyn till din närvarande barnläkares uppfattning. Även om antivirala läkemedel säljs i Ryssland fritt utan recept, men deras okontrollerade och spontana intag kan skada ditt barn väldigt mycket.

Om det inte är möjligt att omedelbart kontakta läkaren och omedelbart behövs, kan det ursprungliga valet inte vara en enkel uppgift. Antag att du har märkt tecken på influensa eller ORVI hos en bebis vid en tid då hela din familj gick till en dacha, ut ur staden, på picknick ... Det ligger långt ifrån kliniken, och det är ganska möjligt att det är en helg.

Kom ihåg att antivirala läkemedel verkar mest effektivt om de ges till barn under de allra första timmarna efter början av början av symptomen på en infektionsvirusinfektion (snabb feber, rinnande näsa, hosta, huvudvärk och muskelsmärta, ont i halsen etc.). I den här situationen är förvirrade mödrar och pappor ansikte mot ansikte med problemet att välja medicin.

Vad ska jag leta efter?

  • På åldersbegränsningar. Det är viktigt att välja antivirala läkemedel baserat på barnets ålder för att inte skada det omogna immunsystemet.
  • På läkemedlets verkningssätt. Antivirala läkemedel enligt hur de påverkar viruset kan vara olika - immunmodulatorer, immunostimulanter, läkemedel som direkt påverkar viruset, interferoner. Föräldrar bör fråga apotekaren på apoteket vilken grupp läkemedlet de rekommenderar tillhör. Med användning av interferoner måste de vara så noggranna som möjligt - de har ett stort antal biverkningar. Immunomodulatorer och immunostimulerande medel bör inte tas som akut medicinsk hjälp för någon förkylning, eftersom de kommer att obalansera barnets egen immunitet. Homeopatiska medel med antiviral effekt är utbredd. De har nästan inga biverkningar, kan användas för barn i alla åldrar, men deras effektivitet är ganska tveksamt, i alla fall, medan ingen har kunnat kliniskt bevisa det på grund av extremt små doser aktiva ingredienser i deras komposition.
  • På frisättningsformuläret. När du väljer ett läkemedel för ett barn, ge företräde åt de läkemedel som har "barnsliga" former av frisättning. Barn från födseln är perfekta droppar och rektala ljus. Antivirala läkemedel i suspension eller sirap - det bästa du kan tänka på för barn som inte har lärt sig att dricka piller och inte förstår vikten och nödvändigheten att ta en fast form av drogen.
  • På tillverkaren. Detta är en mycket viktig punkt.Moderna antivirala läkemedel kan vara både originella och skapade på grundval av originalen (den så kallade "generiken"). Skillnaden mellan dem är inte bara i pris utan också i effektivitet. Den kliniska effekten av generika undersöks ofta inte. Generiska tillverkare spenderar inte mycket på storskalig testning av sina produkter.

Den beprövade effekten hos de ursprungliga antivirala läkemedlen observeras emellertid inte alltför ofta. Virus har en otrolig förmåga att mutera, och därför fungerar droger mot dem på olika sätt. Ofta är deras användning i allmänhet ganska tveksamt.

En bra lösning för dem som avser att minska kostnaden för läkemedel, köpa torrsubstans för hemgjord suspension eller sirap, om denna form av frisättning tillhandahålls av tillverkaren. Detta alternativ kostar cirka 30% billigare än den färdiga upphängningen. I tabletter kan läkemedel erbjudas ett barn från 6 år. Dispergerbara (upplösande) eller sublinguala tabletter kan erbjudas barn med 4-5 år. Läkare rekommenderar kapslar till barn som är 12 år.

Antivirala läkemedel i injektioner hemma borde inte användas, de är avsedda för ingreppsbehandling.

När det gäller kostnaden är naturligtvis mycket billigare än originalet. Till exempel "Immunal", Kostnaden för vilken varierar från 270 rubel till 320 rubel, kan enkelt bytas ut echinacea tinktursom i genomsnitt kostar apotek cirka 145 rubel. Eftersom grunden för dessa två droger är samma aktiva ingrediens - Echinacea.

Och barnens "Nurofen", som kostar mer än 300 rubel, kan ersättas med "Ibuprofen" om du önskar det maximala priset för ett plantskola suspension som bara är 80 rubel.

Lista över populära droger tillgängliga

beredningtillverkareDoseringsformÅldersbegränsningarGenomsnittligt pris
«rimantadin»RysslandtabletterBarn från 7 årFrån 80 rubel
«Orvirem»RysslandsirapBarn från 1 årFrån 346 rubel
«Kagocel»RysslandtabletterBarn från 6 årFrån 240 rubel
"Viferon"RysslandRektala suppositorier, yttre gelBarn från födselnGel från 170 rubel, rektala ljus från 270 rubel
"Arbidol"RysslandTabletter och kapslar, pulver för rekonstitution suspensionBarn från 3 årKapslar från 240 rubel, tabletter från 170 rubel, pulver för suspension - från 340 rubel
"Anaferon barn"RysslandSublinguella tabletter, barns dropparBarn från 1 månadTabletter om 220 rubel, droppar från 250 rubel
«Oxolinisk salva"(Oxoline)RysslandSalva extern och salva i näsanBarn med 2 årOmkring 60 rubel
"Alpizarin"RysslandTabletter, salvaBarn från 2 årOintment-115 rubel, tabletter - ca 200 rubel.
«Citovir-3»RysslandSirap, kapslar, pulver för oral lösningBarn från 1 år - sirap, pulver för beredning av sirap; kapslar - för barn från 6 årSirap är ca 400 rubel, pulver för sirap är 280 rubel, kapslar från 400 rubel.
«Ingavirin - 60»RysslandkapslarBarn från 7 årFrån 350 rubel
«Tamiflu»RysslandKapslar, pulver för suspension.Barn från 1 årOmkring 1000 rubel

Hur man väljer analoger av dyra droger?

Val av analoger, var uppmärksam på drogernas sammansättning. De viktigaste aktiva ingrediensproducenterna anger alltid i bruksanvisningen. Om det sammanfaller med dyra och billiga produkter, kan de betraktas som generiska.

Om de aktiva ingredienserna är olika, men den beskrivna effekten av de två läkemedlen är så nära varandra som möjligt eller till och med analog, så kallas sådana droger vanligtvis analoger.

Vilka barns droger ersätts oftast av analoger med lägre kostnad? Ofta "rimantadin"Föreslå ersättning med"rimantadin". Skillnaden i ett brev i namnet, besparingarna - högst 10-20 rubel, men för någon, och det här är viktigt."Grippferon", som kan ges till både nyfödda och barn i åldern 2-5 år, och barn äldre, på apotek kostar ca 250 rubel. Utan mycket skillnad i handling kan den ersättas med "Interferon" och betalar hälften så mycket.

Om läkemedlet behövs för att förebygga influensa och SARS hos ett barn, kan läkare rekommendera "Ergoferon", "Anaferon", "Kagocel". Deras kostnad ligger mellan 200-400 rubel. Om du inte kan köpa ett sådant läkemedel, förtvivla inte, för det finns Echinacea och Echinacea P. Ett hundra piller av detta läkemedel kostar 70-80 rubel. Apotek har Echinacea briketter som är ännu billigare. De bryggs och ges till barn i form av te. När det gäller effektivitet är billiga Echinacea inte på något sätt sämre än dyra antivirala läkemedel.

«Influcid», Som kostar mer än 550 rubel, kan ersättas med" Aflubin "för 122 rubel. Antivirala ljus "Genferon" för 500-550 rubel kan enkelt ersättas med ljus "Viferon" för 270 rubel. "Amiksin"För 600 rubel kan ersättas med"Kagocel"För 240 rubel eller" Tsikloferon "för 150 rubel.

Fördelarna med billiga motsvarigheter är att de är mycket mindre benägna att förfalskas. För bedrägerier är det olönsamt. Och då är chansen att köpa ett naturligt läkemedel, köpa en billig medicin, hög. De flesta läkare är enhälliga att billiga analoger är lika bra som allmänt annonserade importerade dyra läkemedel. Ju oftare du hör om medicinen på tv eller radio, desto mer "fusk" kommer apotekarna att lägga till kostnaden för medel för att täcka kostnaden för en reklamkampanj.

Oberoende val av analoger är en ganska riskabel verksamhet. Av anledningen att analogen och originalet kan variera doser kan det finnas olika biverkningar. Det är svårt att förutse allt detta för en person långt ifrån farmakologi och medicin. Det är bättre att använda råd från en läkare. Du måste spara klokt, speciellt när det gäller att spara på hälsan.

Folkmekanismer som analoger

När du vill hjälpa ditt barn att hantera sjukdomen så snart som möjligt och samtidigt inte vill mata läkemedelsindustrins armé, är det vettigt att vända sig till de populära sätten att bekämpa virus. De visste våra mormor, mödrar. Det är vettigt att känna oss.

Det finns växter, bär, frukter och grönsaker som har en uttalad antiviral effekt. Till exempel svart vinbär. Komposit av currantbär, fruktdryck, kommer att påverka kroppen hos ett sjukt barn, ungefär lika med effekten av antivirala profiltabletter. Det viktigaste är att mata barnet med vinbär varje timme i början av sjukdomen.

Ett utmärkt botemedel mot förkylning är dogros. Du kan lagra det själv, eller du kan köpa färdiga avgifter. Du kan brygga det och dricka till barn i alla åldrar, med undantag för nyfödda.

Lökjuice används ofta i form av näsdroppar med influensa. Glöm inte att späda ut det med kokt vatten under instillation, annars kan du bränna slemhinnan i näspassagen.

Honung, svart rädisa, nässla, viburnum, tranbär är alla naturliga antivirala medel med en stark effekt. Deras fördel är att de inte utövar tryck på barnets immunförsvar. Stimulera inte det, modulera inte, provocera inte produktionen av interferon. Barnets immunitet kan bilda sitt eget skydd, och sedan "komma ihåg" det och inkludera det varje gång ett möte med ett virus inträffar igen.

Och för dig, kära läsare, föreslår vi att du tittar på videon av Dr Komarovsky, där hon kommer att berätta för dig när och vilken typ av antiviral som ska ge barnet, och om du i princip behöver antivirala för barnet.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa