Antivirala sirap för barn

Innehållet

Varje mamma och pappa vill se deras barn friska. Därför försöker många människor i den kalla årstiden, liksom under perioder av ökande generaliserad sjuklighet, maximalt skydda sina avkommor från möjlig infektion med influensa och ARVI.

Denna önskan är förståelig och prisvärd. Men låt oss noga observera hur de flesta föräldrar agerar. De går till apoteket och köper antivirala droger, helst i sirap. Detta är verkligen den mest populära medicinen för barn. Vi kommer att prata om när och hur man tar sådana sirap idag.

Hur man handlar?

Antivirala läkemedel på deras verkningsmekanism är indelade i flera huvudgrupper:

 • några direkt påverka viruset, hans förmåga att sprida sig Sådana droger har som regel många biverkningar.
 • Andra har immunostimulerande effekt de "uppmuntrar" barnets immunitet mot ett snabbt immunsvar mot invasionen av virus. Dessa läkemedel är inte det bästa sättet att påverka immunförsvaret, kan orsaka immunbrist.
 • Den tredje stora gruppen av antivirala läkemedel innehåller interferon - ett protein som produceras av immunsvaret och som är aktivt involverat i processen att blockera virus med antikroppar. Det finns en ganska stor grupp homeopatiska läkemedel, där tillverkarna hävdar att de har en uttalad antiviral effekt.

Fördelar och nackdelar med formen

Denna doseringsform har många fördelar:

 • Användarvänlighet. Därför kallar föräldrar ofta sitt "barn". Drogtillverkare har försökt sitt bästa, så alla antivirala sirap har en trevlig smak, luktar, de är söta. Vem som helst, till och med ett mycket styggt barn, skulle gärna ta ett så gott läkemedel, speciellt om det luktar jordgubbar och bananer.
 • Mångsidighet. Sirap kan ges till barn från en mycket tidig ålder, inklusive barn upp till ett år. Formen kräver inte att tugga, svälja, svälja. Vissa läkemedel kan spädas med te eller vatten för att underlätta för barnet att ta det.

Bland minuserna finns några nyanser som mammor och pappor borde veta:

 • Kontraindikationer. Sirap, även om de kallas "barnmedicin", har vissa nackdelar, till exempel socker i kompositionen. Sötfruktberedningar bör inte ges till barn med diabetes, utsatta för diateser, allergier, särskilt mat. Du läser bara bruksanvisningen! När allt kommer omkring, för 5 ml sirap i de flesta moderna droger finns det 3 gr. Socker! Det här är mycket.
 • Felaktig dosering. Vissa antivirala droger säljs som färdig sirap. Det finns inga problem med det eftersom flaskorna är utrustade med mätkåpor. Men det finns ett stort antal namn på droger som bara erbjuder pulver för självutspädning av suspensionen (sirap). Trots detaljerade och detaljerade instruktioner, misstänker många föräldrar med mängden vatten eller pulver, vilket resulterar i att de får ett felaktigt preparerat botemedel som kan orsaka överdos eller inte har den korrekta effekten på grund av dålig koncentration.

När ska man ta?

Trots att sirap med antivirala effekter säljs på apotek i vårt land utan recept, tröttnar jag inte på att upprepa till mammor och pappor att du inte ska göra självmedicinering. Särskilt när det gäller barn. Utan läkares rekommendation att köpa och ge barnet är sådana droger farliga.

Frekvent användning av antivirala läkemedel kan orsaka "latskap" av immunitet, det vill säga barnets immunskydd kommer inte längre att uppfylla sitt omedelbara ansvar. Barnet börjar bli sjukare oftare, och varje liten "öm" blir svår för honom, lång och inte utan konsekvenser.

Presenterar transmissionsutgivning Dr Komarovsky om barns antivirala droger.

Antivirala medel kan vanligtvis ordineras som en del av komplex terapi för:

 • influensa;
 • SARS;
 • mässling;
 • Kyckling pox;
 • Scarlet feber;
 • hepatit;
 • Immunbrist hos olika etiologier;
 • ARI;
 • Herpesinfektion;
 • Infektiös mononukleos;
 • Bältros etc.

Dessutom kan antivirala läkemedel förskrivas av en läkare för förebyggande av influensa och ARVI under perioder av säsongstillväxt av sjukdomar, såväl som om det redan finns infekterade personer i barnets miljö.

Experter rekommenderar inte att ge antivirala sirap till ett barn oftare än två kurser per år.

effektivitet

Effektiviteten av antivirala siraper för barn, liksom vilken som helst annan form av droger i denna stora grupp, är för närvarande under stor fråga. Faktum är att den kliniska effekten av antivirala läkemedel hittills inte är övertygande bevisat. De flesta tillverkare indikerar att deras botemedel i 3-5 dagar eliminerar influensa och ARVI. Men bara så många dagar är det nödvändigt för barnets egen immunitet att besegra viruset utan drogstöd.

Och nu kommer Dr Komarovsky att påminna oss när det är nödvändigt att ge antibiotika till barn.

Ännu fler frågor är upptagna av homeopatiska preparat, där de aktiva ingredienserna är i så försumbar koncentration att det inte går att testa deras effektivitet vid laboratorieförhållanden. Av denna anledning tror många läkare att homeopatiska läkemedel är den vanligaste "dummy", vilket bara ger effekten av "placebo".

Lista över populära siraper

Orvirem

Läkare försöker inte förskriva denna antivirala botemedel för barn under ett år gammal. Huvudämnet i sirapsammansättningen - rimantadin. Tillverkare (Ryssland) hävdar att läkemedlet har en uttalad direkt antiviral effekt, förutom stimulerar immunsystemet, bidrar till utvecklingen av sin egen interferon som en trevlig bonus - den har en liten antiinflammatorisk effekt.

I förpackningen med den färdiga sirapflaskan finns alltid en sprutdispenser. Du behöver inte späda ut och mäta någonting hemma, alla doser finns listade i bruksanvisningen och doseringsenheten indikerar nödvändiga uppdelningar.

Denna sirap rekommenderas inte att tas samtidigt med antipyretika, eftersom den senare signifikant minskar den antivirala effekten.

«Orvirem"Ge barn från 1 år efter att ha ätit. Barn från 1 till 3 år brukar ordinera 10 ml. sirap från 1 till 3 gånger per dag. från tre upp till sju år kan barn ta 15 ml. sirap. Barn över sju år får ta 20 ml. "Orvirem" från 1 till 3 gånger om dagen, beroende på svårighetsgraden av en virusinfektion.

Tsitovir 3

Detta är ett populärt tre-komponent anti-virus läkemedel i form av en sirap. Den viktigaste aktiva ingrediensen är bensadol, vilket stimulerar produktionen av egna interferoner i barnens kropp. Kompositionen har också askorbinsyra. Alla vet om fördelarna under sjukdomen. Sirap kan ges till barn som har fyllt 1 år och äldre.

Du kan köpa Tsitovir 3 i två versioner - färdig sirap med en mätsked i ett paket eller pulver för att förbereda en sirap hemma. Det är bättre att köpa pulver till de patienter som lider av diabetes och till vilken färdig sirap är kontraindicerad.Läkemedlet som du får efter utspädning enligt anvisningarna är också sötnos, men inte på grund av socker, men på grund av närvaron av fruktos i kompositionen.

Sirap ger en halvtimme före måltid, inte mer än tre gånger om dagen. Barn från 1 till 3 år gamla inte mer än 2 ml. per mottagning, barn från 3 till 6 år - 4 ml, barn från 6 upp till 10 år - högst 8 ml. på en gång. Antalet procedurer (en, två eller tre) bör bestämma din barnläkare, beroende på karaktären av sjukdomsförloppet.

Alguire

Detta läkemedel, som de två tidigare, rekommenderas för barn äldre än 1 år. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är amantadin. Verkningssätt - direkt blockad av viruset. Finns i form av färdig-använda substans. Ge det till barnet efter en måltid, det är lämpligt att dricka Algirem med vatten eller juice. Mottagningsfrekvens - från 1 till 3 gånger om dagen. Barn från ett år till tre år - en engångsdos bör inte överstiga 10 ml. Från 3 till 6 år - högst 15 ml åt gången och barn över 6 år - högst 20 ml.

Immunoflazidum

Detta läkemedel kan ges till barn upp till ett år. I kompositionen - växtämnen. Barn ger drogen 1-2 gånger om dagen med en dispenser en halvtimme före måltiderna. Små upp till ett år - högst 0,5 ml åt gången, från 1 till 2 år - 1 ml, från 2 under 4 år - 2 ml vardera, från 4 till 6 år - högst 4 ml per mottagning, från 6 till 10 år - 5-6 ml vardera. Läkemedlet säljs som färdig sirap, som måste skakas noggrant före användning.

pris

Det genomsnittliga priset på antivirala sirap i Ryssland idag är ganska överkomligt för de flesta familjer. Det börjar vid 200 rubel för det billigaste läkemedlet. "Tsitovir 3" kostar cirka 360 rubel, "Orvirem"- från 230 rubel. Den dyraste av sirap är växten Immunoflazid. Priset börjar från 460 rubel per 50 ml flaska.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa