Spray "Panavir" för barn: bruksanvisning

Innehållet

I raden av inhemska växtbaserade antivirala medel som kallas Panavir finns en speciell spray för behandling av munhålan som heter Panavir Inlayt. Om det är möjligt att applicera det på barn, hur det verkar på orofarynxen och om det hjälper till att skydda barnens kropp under den kalla årstiden, kommer den här artikeln att diskuteras.

Släpp formulär

Panavir Inlys spray tillverkas i vita flaskor med ett långt sprutmunstycke och en genomskinlig lock. Inuti en flaska är 40 ml gel, som sprutas på slemhinnan. Läkemedlet tillverkas i flera andra former (gel för extern bearbetning, injektion, ljus), men de används inte vid behandling av barn. Det är därför som halssprayen ofta kallas "barnens Panavir".

struktur

Panavir Inlayts huvudbeståndsdel är polysackarider som härrör från tubernär natthade (som potatis är kända för oss vetenskapligt). Dessa inkluderar glukos, galaktos, rhamnos, mannos och andra sockerarter. Ett sådant komplex kallades Panavir, vilket patenterades av National Research Company.

I förpackningen med ett gult märke är dessa de enda aktiva föreningarna och i rutan märkt i grön finns det en annan aktiv ingrediens - eukalyptusolja. Hjälpkomponenterna i gelsprayen är ricinolja (hydrogenerad), natriumhydroxid, lantanitrat, polyetylenglykol och vatten. Alkohol som en del av drogen saknas.

Princip för verksamheten

Spraypolysackarider kan:

 • Förhindra att virus tränger in i celler.
 • Normalisera tillståndet för orofaryngeal slemhinna, vilket hjälper till att återhämta sig snabbare från förkylningar och andra sjukdomar.
 • Undertryck bildandet av virala partiklar.
 • Stimulera ett lokalt immunsvar.
 • Minska ömhet och lokal inflammatorisk respons.
 • För att bilda ett skyddskåpa, mjuka och fuktar slemhinnan.

Läkemedlet fungerar som ett antiviralt medel, vilket påverkar herpesvirusen, rhinovirus, molluscum contagiosum, influensavirus och andra patogener. Sprayen har även antiinflammatorisk, antiseptisk och bakteriedödande effekt. Dessutom har Panavir en helande och regenererande effekt. Tillsatsen av eukalyptusolja förbättrar sprayens antimikrobiella, immunmodulerande och desinficerande effekt.

vittnesbörd

Behandling av näs- eller munhålan med Panavir Inlight-gel rekommenderas:

 • Med stomatit.
 • Med ARVI.
 • Med influensa.
 • Med förkylning.
 • vid herpes på läpparna.
 • Med laryngit.
 • När cytomegalovirusinfektion.
 • När herpes ont i halsen.
 • Efter borttagning av adenoiderna.
 • Med utslag i munnen med vattkoppor.
 • Med kronisk tonsillit.
 • Efter tanduttag.

Läkemedlet ordineras ofta som en förebyggande åtgärd på vintern, för att skydda kroppen från virusinfektioner och katarralsjukdomar.

Från vilken ålder utses?

Användning av Panavir spray, som innehåller endast polysackarider, är tillåten från födseln. Eftersom förekomsten av eukalyptuskomponenten ökar risken för en allergisk reaktion, är användningen av denna variant av Panavir Inlayt rekommenderad för barn äldre än 1 år.

Kontra

Behandling av orofarynx med gel spray är förbjuden endast med individuell överkänslighet mot någon komponent av Panavir.Om det manifesteras efter den första användningen av sprayen, avbryts läkemedlet omedelbart.

Biverkningar

Panavir spray har vanligtvis inte någon negativ effekt på kroppen hos små patienter vid behandling av orofarynx. Även frekvent och långvarig bevattning leder i de flesta fall inte till att negativa symptom uppträder. En allergisk reaktion på läkemedlet är mycket sällsynt. Om ett barn har en förutsättning för allergier är det bättre att använda Panavir utan eukalyptus vid behandling eller för att förhindra förkylning.

Instruktioner för användning

Innan du spjuter Panavir på slemhinnan är det viktigt att se till att munstycket är fast på flaskan tätt. Bevattning bör utföras från botten uppåt - barnet ska luta huvudet som det visar bilden i pappersanmärkningen till sprayen. Sätt in munstycket i munhålan ska vara grunt - upp till 2 centimeter.

Om sprayen är ordinerad för profylaktiska ändamål rekommenderas oral behandling två gånger om dagen. Preparatet sprutas i munnen en gång på morgonen och den andra på kvällen och för ett förfarande används 2-3 tryck på munstycket. För att maximera effekten av gelén appliceras produkten varje dag. För förkylningar eller virusinfektioner kan Panavir användas oftare - upp till fem gånger om dagen.

De minsta barnen sprutar sprayen på den inre ytan av en kind eller lägger på en napp och ger smulorna att suga. Denna behandling förhindrar aktiveringen av gagreflexen. För äldre barn appliceras läkemedlet på slemhinnan i munnen eller halsen, beroende på anledningen till att sprayen används.

Panavir inlight i näsan

I händelse av inflammation i nasofarynx eller för att förhindra det, kan läkaren ordinera nasala passager som ska bevattas av Panavir Inlayt, men denna användningsmetod väljs vanligare, eftersom under näsan behandlas en liten brännande känsla, svullnad i näsan och tillfällig rinorré. Dessa symtom är dock endast tillfälliga och går snart och effektiviteten av att använda gelén för rinit och för att förebygga rinit är mycket hög, så Panavirs näsa är fortfarande efterfrågad under vinterhöstperioden när sannolikheten för virusinfektion ökar.

Överdosering och läkemedelsinteraktioner

Enligt tillverkaren är även upprepad och långvarig användning av Panavir oförmögna att skada människokroppen, så det har aldrig funnits fall av överdosering av spray. Också i anteckningen till drogen noteras att den är kompatibel med andra droger, till exempel med antivirala läkemedel, vars verkan riktas mot influensaviruset. Sprayen kan också ordineras och användas med antibakteriella medel eller med antiinflammatoriska icke-steroidala läkemedel.

Försäljningsvillkor och lagring

För att köpa Inlayt Panavir i ett apotek krävs inte läkares recept. Dessutom tillskrivs detta verktyg inte medicinskt, men kosmetiskt. Medelpriset på 40 ml av läkemedlet är 330-350 rubel.

Det är lämpligt att hålla sprayen hemma vid en temperatur under 25 grader Celsius på ett ställe där solljuset inte kommer att reagera på gelén. Hållbarheten för läkemedlet är 5 år. Efter den första användningen minskar den inte (läkemedlet försämras inte).

recensioner

På användningen av Panavir Inlayt hos barn talar det mesta bra. Läkemedlet kallas effektivt för stomatit, ont i halsen, herpes, rinit, tonsillit och andra patologier i övre luftvägarna. Bland fördelarna med sprayen är dess icke-toxicitet, naturlig grund, effektivitet och möjligheten till multipel användning. När det gäller minusarna gillar vissa barn inte smaken av drogen och de protesterar mot användningen. Också ibland finns det recensioner som klagar över bristen på effekt av behandling med Panavir.

analoger

Läkemedelsmarknaden erbjuder ett ganska stort sortiment av produkter med liknande effekt som Panavir spray. Dessa inkluderar:

Några av dessa läkemedel är antivirala läkemedel, andra påverkar immunsystemet, skyddar mot virusattacker indirekt.

Men innan du använder någon av dem bör du rådfråga en läkare och hitta den lämpligaste ersättningen för Panavira.

förebyggande

Många läkare tror att under den kalla årstiden är sådana lösningar ineffektiva och hävdar att det bästa skyddet mot influensaviruset är vaccination. Men frågan om vaccination bör behandlas individuellt för varje liten patient, eftersom hon har egna kontraindikationer.

Andra sätt att skydda barn mot virusattacker är:

 • Ofta handtvätt och tvättning.
 • Luftar lokalerna.
 • Balanserad näring.
 • Begränsning av vistelsen i trånga platser.
 • Undvik kontakt med sjuka personer.
 • Användning av pappersduk, inte textilier.

Om barnet fortfarande är sjuk bör han bli visad till en läkare i tid, vattnas med varma vätskor och isoleras från andra barn. När det gäller läkemedel används de i barndomen först efter att barnläkaren utses.

Läs mer om antivirala läkemedel i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa