Suspension "Arbidol Children": bruksanvisning

Innehållet

För behandling av virussjukdomar förskriver läkare droger som direkt kan påverka virus. En av dessa droger är Arbidol från det ryska företaget Pharmstandard-Leksredstva. Speciellt för barn produceras det i form av en söt suspension, som är lätt att dosera för spädbarn. Vid vilken ålder är det tillåtet att använda detta läkemedel och hur man ger det till ett barn korrekt?

Släpp formulär

Suspension Arbidol produceras i mörka glasflaskor med en kapacitet av 125 milliliter, inuti vilken det finns 37 g pulver - en vit granulär substans med en fruktsmak. Efter utspädning bildar den en vit suspension med en grädde eller gul tinge som luktar som frukt. Flaskan har en etikett som anger nivån på 100 ml. Instruktioner och mätsked sätts fast på flaskan.

Arbidol tillverkas också i fast form - i gelatinkapslar med gul eller vit färg och i belagda vita filmdragerade runda tabletter. Sådana läkemedelsalternativ innehåller 50 eller 100 mg av den aktiva beståndsdelen. Dessutom finns det läkemedlet Arbidol Maximum, vilket är en kapsel med 200 mg aktiv substans.

struktur

Huvudämnet i suspension, Arbidol, som ger den antivirala effekten till en sådan beredning, representeras av umifenovirhydroklorid i form av ett monohydrat. Dess innehåll i 5 ml av det färdiga läkemedlet är 25 mg. Dessutom innehåller läkemedlet kiseldioxid, stärkelse, natriumklorid och natriumbensoat. För en söt smak tillsattes sackaros, sukralos och maltodextrin till preparatet, och körsbärs- och banansmakar ger en trevlig lukt till läkemedlet.

Princip för verksamheten

Umifenovir i läkemedlets sammansättning kan undertrycka aktiviteten hos sådana patogener:

 • Influensavirus, inklusive högpatogena subtyper.
 • Coronavirus.
 • Rhinovirus.
 • Adenovirus.
 • Virus som orsakar parainfluensa.
 • Respiratorisk syncytialvirus.

Mottagande av Arbidol påverkar fusionen av virus med cellmembran. Dessutom aktiverar detta läkemedel produktionen av interferon och stimulerar det cellulära svaret mot infektion med virus. Under sitt inflytande ökar antalet lymfocyter (speciellt T-hjälparceller och naturliga mördarceller) och makrofager utför aktivt deras fagocytiska funktion aktivt.

Vid ett sjukt barn manifesteras en sådan effekt av läkemedlet av en minskning av allvaret av virusinfektionen och en minskning av dess längd. På grund av användningen av Arbidol i suspension reduceras incidensen av komplikationer av en smittsam sjukdom.

vittnesbörd

Suspension föreskriva:

 • För förebyggande eller behandling av influensa och andra akuta respiratoriska virusinfektioner.
 • Som ett medel för komplex behandling av rotavirus enterit.
 • För förebyggande eller behandling av patologi provokats SARS av koronavirus.

Läkemedlet är förskrivet vid de första tecken på förgiftning, när temperaturen hos barnets kropp har ökat mer än +380 ° C. Ju tidigare behandling är igång, desto större blir dess effekt.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Arbidol i flytande form är kontraindicerad för barn under de två första åren av livet. I detta fall rekommenderar barnet över 2 år att influensa, rotavirus eller ARVI behandlas med denna agent.Med SARS-infektion används läkemedlet för att behandla barn över 12 år och för profylaktiska ändamål hos barn över 6 år.

Fasta former av Arbidol är tillåtna för barn över tre år, förutsatt att barnet kan svälja dem utan några problem. Om det finns problem med detta, fortsätt att ge barnet läkemedlet i suspension på 3 år och äldre. Läkemedlet Arbidol Maximum ges endast till barn från 12 år på grund av ökad dosering.

Kontra

Arbidol i suspension är inte föreskriven för barn som har identifierat intolerans mot umifenovir eller någon annan ingrediens i läkemedlet. Eftersom kompositionen av denna form av läkemedlet innefattar enkla kolhydrater, bör läkemedlet inte tas till barn med glukos-galaktosmalabsorption, brist på isomaltas, fruktosintolerans eller sackrasbrist. Dessutom bör förekomst av sackaros beaktas vid tilldelning av en suspension till ett barn med diabetes.

Biverkningar

Ibland reagerar barnets kropp på Arbidol genom allergiska reaktioner som urtikaria, hudutslag, angioödem eller klåda. Anafylaktisk reaktion mot suspensionen är mycket sällsynt.

Instruktioner för användning och dosering

Suspension tas före måltid. För att förbereda läkemedlet, tillsätt ca 30 ml vatten till pulvret eller fyll i flaskan med vatten för 2/3 av volymen. Vatten för beredning av lösningen bör kokas och kylas därefter. Vid blandning med pulveret bör den vara vid rumstemperatur. När du har hällt vattnet inuti och stänger flaskan med locket, måste du vända flaskan upp och ner och skaka det noga flera gånger för att göra läkemedlet enhetligt.

Efter att ha satt i flaskan med fortfarande kokt vatten till märket, vilket motsvarar 100 ml vätska, stängs flaskan igen och skakas igen. Noggrann omröring av suspensionen krävs också före varje administrering av preparatet så att den sirap som tas är homogen. För dosering rekommenderas att använda mätskedan som tillverkaren fäster på flaskan.

En enstaka dosering för ett barn bestäms beroende på hans ålder:

 • Barn 2-6 år ger 10 ml medicin per dos, vilket motsvarar 50 mg umifenovir.
 • Ett barn mellan 6 och 12 år kräver vid en tidpunkt 100 mg av den aktiva substansen, så han ges 20 ml suspension.
 • Ett barn äldre än 12 år borde dricka 40 ml av läkemedlet, det vill säga att han samtidigt kommer att få 200 mg umifenovir. Eftersom du i denna ålder måste svalna 8 mätskedar med medicin, är det bättre att byta till fasta former med högre dosering.

Administrationssättet för suspensionen beror på vilket syfte läkemedlet tas på:

 • Om läkemedlet ordineras för profylax under säsongen av ARVI-epidemier, ska den ges till barnet 3 veckor två gånger om dagen.
 • Om barnet var i kontakt med en person som har influensa eller annan akut respiratorisk virusinfektion, föreskrivs suspensionen i 10-14 dagar. I det här fallet ska läkemedlet druckas en gång om dagen.
 • Med influensa eller andra virusinfektioner i luftvägarna, om det inte finns några komplikationer, tas medicinen var sjätte timme. Ett sådant fyrfaldigt intag föreskrivs i 5 dagar.
 • Vid infektion med rotavirus ges ett barn över 2 år också läkemedlet fyra gånger om dagen, i fem dagar.
 • För att förhindra SARS-syndrom hos ett barn över 6 år ges suspensionen 1 gång per dag i en kurs om 12-14 dagar. För behandling av en sådan akut patologi föreskrivs ett barn över 12 år som är en dubbel dos av Arbidol och varaktigheten av behandlingen är 8 till 10 dagar.

Om barnet saknar att ta medicinen, ta den missade dosen av suspensionen så snart den upptäcktes. Ytterligare behandling fortsätter enligt det schema som doktorn föreskriver.

Överdosering och läkemedelsinteraktioner

Det finns inga uppgifter om den negativa effekten av en hög dos av suspensionen på barnets kropp, såväl som om läkemedlets inkompatibilitet med andra läkemedel, i anteckningen till läkemedlet.

Försäljningsvillkor

Arbidolpulver är ett receptfria läkemedel och säljs i de flesta apotek i vårt land. Medelpriset på en flaska av denna medicin är 300 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Ospäddat pulver måste förvaras utom räckhåll för barn fram till dess utgångsdatum, vilket är 2 år. Förvara oöppnad flaska bör vara vid en temperatur under +25 grader Celsius. Så snart en suspension är beredd från läkemedlet, ska en sådan vätskeform användas inom 10 dagar, och förvaringen ska vara i kylskåp (vid en temperatur under +8 grader). Det är omöjligt att frysa sådan flytande medicin.

recensioner

Många mammor talar positivt om suspensionen och konstaterar att användningen av Arbidol från sjukdoms första dagar hjälpt sina barn i kampen mot förkylning och andra symptom på ARVI, och perioden med förhöjd temperatur under behandlingen med detta läkemedel förkortades. Dessutom minskade användningen av suspensionen risken för influensavalens komplikationer.

Föräldrar berömmer denna form av medicin för en trevlig smak och enkel dosering. Moms gillar också att botemedlet är ett bra förebyggande av virusinfektioner under den kalla årstiden. När det gäller minuserna anger många föräldrar kort hållbarhet för den färdiga upphängningen till dem. Dessutom finns det klagomål om ineffektiviteten och den höga kostnaden för drogen. Vissa mödrar är rädda för att ge barnet det, förvirra det med antibakteriella läkemedel eller att inte lita på tillverkaren.

analoger

Arbidol kan ersättas med ett av dessa antivirala läkemedel efter samråd med en läkare:

 • Orvirem. Denna sirap innehåller rimantadin används vid behandling av barn äldre än ett år.
 • Amiksin. Basen för sådana tabletter i skalet är tilaran. Läkemedlet är förskrivet till barn från 7 år.
 • Amizonchik. Denna antivirala sirap används vid behandling av barn 3 år och äldre. Läkemedlet frigörs också i tablett Amizon, men de kan inte ges upp till 18 år.
 • izoprinozin. Dessa inosinbaserade tabletter är godkända hos barn från tre års ålder.
 • Kagocel. Detta antivirala läkemedel i piller är ordinerat för barn över 3 år.
 • Ingavirin. Sådana kapslar kan ges med SARS och influensa hos ett barn över 13 år.

Vid behandling av akuta respiratoriska virusinfektioner eller för förebyggande av sådana sjukdomar i barndomen kan barnläkaren förskriva interferonläkemedel, till exempel Viferon eller Grippferon. Även vissa föräldrar bestämmer sig för att ge homeopatiska läkemedel till ett barn med virusinfektion (Anaferon, Oscilloccinum, Aflubin, Erhoferon), men de flesta läkare anser dem ineffektiva och rekommenderar inte att de används för att ersätta Arbidol.

Och nu föreslår vi att du tittar på utgivningen av doktor Komarovsky om barns antivirala och att ta reda på hans behöriga åsikt om denna fråga.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa