Ljus "Genferon Light" för barn

Innehållet

Bland de droger som påverkar barnets immunförsvar är Genferon Light ganska populärt. Från vilken ålder föreskriver de detta läkemedel i ljus, hur påverkar det barns immunitet och används det för profylax?

Släpp formulär

Ett paket med Genferon Light innehåller 5 eller 10 rektala / vaginala suppositorier. De har en cylindrisk form och en spetsig ände. Lysets färg är vit, men beredningen kan ha en gul färgton. Vanligtvis är läkemedlets struktur homogen, men inuti kan det finnas ett urtag i form av en tratt eller en luftstång.

Drogen släpps också i flytande form, vilket är en spray i näsan. En dos av detta läkemedel innehåller 50000 ME aktiv beståndsdel, och injektionsflaskan innehåller 100 doser. Det finns också Genferon-medicinering, men det skiljer sig från Genferon Light preparat och komposition (det innehåller bensokain) och interferonkoncentration, så det används inte hos barn under 7 år.

struktur

Sammansättningen av ljus innehåller två aktiva komponenter samtidigt. En av dem är alfa-2B interferon. Den kan finnas i ett suppositorium som 125000 IE och 250000 Å. Den andra ingrediensen är taurin. Oavsett dosen av interferon presenteras den i en mängd av 5 mg medicin per stearinljus.

Bland läkemedelsämnena kan man se renat vatten, fasta fetter, citronsyra och T2 emulgeringsmedel. Det finns också substanser i läkemedlets sammansättning, såsom polysorbat 80, makrogol 1500 och dextran 60 000. Alla dessa komponenter tillsätts under tillverkning för framställning av ljus som väger 0,8 g.

Princip för verksamheten

Läkemedlet tillhör medlen med immunmodulerande effekter. I detta fall påverkar läkemedlet både lokalt och systemiskt, eftersom mer än 80% av interferon absorberas från suppositorierna och går in i blodomloppet. Maximal koncentration av detta ämne i serum bestäms ungefär 5 timmar efter det att läkemedlet administreras rektalt och dess halveringstid uppträder 12 timmar senare.

Lyssna på läkarens uppfattning om ljuset "Genferon Light".

På grund av närvaron av interferon i kompositionen har suppositorier antivirala och antibakteriella effekter. Deras användning aktiverar vissa enzymer inuti cellerna, vilket kommer att resultera i inhibering av reproduktion av virus.

Effekten av suppositorier på patientens immunsystem är att förbättra cellulära reaktioner på viral invasion eller penetration av intracellulära parasiter, vilket gör immunsvaret mer uttalat. Drogen aktiverar T-mördare och naturliga mördare, och påverkar också B-lymfocyter och deras förmåga att producera antikroppar.

Användningen av ljus påverkar aktiviteten hos fagocytos och makrofager. Dessutom eliminerar leukocyter som aktiveras under påverkan av interferon snabbare de patologiska foci i slemhinnan, och produktionen av IgA återställs.

Den andra delen av läkemedlet - taurin - normaliserar metaboliska processer och främjar vävnadsreparation. Ett sådant ämne har förmågan att stabilisera membran och antioxidantverkan. Dessutom stöder den biologiska aktiviteten av interferon, på grund av vilken den terapeutiska effekten av suppositorier ytterligare förbättras.

vittnesbörd

Genferon Light är förskrivet till barnet:

  • För behandling av infektioner i det genitourära systemet.
  • Som ett läkemedel för komplex behandling av ARVI, liksom andra virus- eller bakterieinfektioner, till exempel meningit, lunginflammation, pyelonefrit, herpes.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Användning av ljus Genferonljus hos barn är möjligt från födseln, även med prematuritet. Samtidigt, för de minsta patienterna, är läkemedlet ordinerat i en dos av 125000 ME, som ofta kallas för barn. Medicinering med 250000ME, som Genferon suppositorier med samma dosering, kan användas från 7 års ålder. Sprayformen är inte föreskriven för barn under 14 år. Dessutom, under 14 års ålder, rekommenderas inte vaginal administrering av medicinering i ljus.

Kontra

Läkemedlet ska inte användas när det konstateras att en liten patient är intolerant mot taurin-, interferon eller andra ljuskomponenter. Tillverkaren indikerar inte andra kontraindikationer för användningen av läkemedlet, men för autoimmuna sjukdomar eller allergier, kräver användning av Genferon Light försiktighet och expertråd.

Biverkningar

Applikation Genferon Light kan orsaka allergisk reaktion, såsom brännande eller klåda. Sådana negativa symptom är vanligen reversibla, och så fort behandlingen slutar försvinna de helt inom några dagar.

Ibland kan behandling orsaka trötthet, frossa, huvudvärk, svettning, feber och andra symtom. När de inträffar rekommenderas administreringen av suppositorier att sluta och samråda med din läkare angående reduktion av en enstaka dos eller ersättning med ett annat läkemedel. Om barnet har feber efter att stearinljuset har injicerats, föreskrivs en enstaka dos av 250 mg paracetamol.

Instruktioner för användning

Enligt anteckningen kan stearinljuset införas både i ändtarmen och användas vaginalt. Läkaren bestämmer dosen, appliceringsmetoden och varaktigheten av behandlingen i varje enskilt fall. I det här fallet är de vanligaste systemen:

  • Barn under 7 år ordineras vanligtvis suppositorier med en dos av 125.000 IE interferon i ett stycke. Detta är en enda dos av läkemedlet.
  • Vid 7 års ålder användes läkemedlet med en högre koncentration av interferon - 250000ME i 1 suppositorier.
  • Om ett barn har en akut respiratorisk virusinfektion eller annan akut virussjukdom, injiceras läkemedlet i rektum två gånger om dagen (det ska vara ett intervall på 12 timmar mellan användning). Behandlingen är ordinerad i 5 dagar, och om symtomen på sjukdomen fortfarande kvarstår, kan kursen upprepas efter en fem dagars paus.
  • Om ljus förskrivs till ett barn med kronisk viral patologi, som ett tillägg till andra läkemedel, används de två gånger om dagen med en 10-dagars kurs, varefter de överförs till en enda användning (suppositorier administreras rektalt vid sänggåendet) varannan dag.
  • Genferon Light är ordinerat för barn med urogenitala infektioner med en kurs om 10 dagar. I detta fall införs ljuset i rektum två gånger om dagen med en paus på 12 timmar.

Se hur du sätter in ett stötpiller i nästa video.

överdos

Tillverkaren har inga uppgifter om de negativa effekterna av höga doser av Genferon. Om en tillfälle infördes i rektum i rektum i större mängder än den ordinarie barnläkaren, bör en 24-timmarsavbrott tas. Efter en dag kan behandlingen fortsättas enligt den dos som rekommenderas av läkaren.

Interaktion med andra droger

Stearinljus förskrivs ofta som ett läkemedel för komplex behandling av sjukdomen, därför kan Genferon Light kombineras med antivirala, antifungala och antibakteriella läkemedel. Det noteras att i en sådan kombination förbättrar läkemedlen effekten av varandra.

Försäljningsvillkor

För att köpa ett paket suppositorier med en interferon 250000ME-koncentration i ett apotek, måste du först få recept från en läkare. Men läkemedlet med en lägre dosering, som innehåller 125 000 IE interferon i ett ljus, är ett recept som inte är receptbelagt.Genomsnittspriset för ett paket med 10 ljus på 125 000 IE aktiv förening är 270-340 rubel och ett läkemedel med en högre koncentration av interferon är 380-420 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Rekommenderade temperaturförhållanden för att lagra ljus Genferon Light Home är intervallet från +2 till +8 grader Celsius, det vill säga läkemedlet ska hållas i kylskåp. Om drogen har löpt ut (det är 2 år) är det oacceptabelt att använda det för att behandla ett barn.

recensioner

Om behandling av barn med ljus Genferon Light möter många bra recensioner. I dem noterar mammor att drogen hjälpte till att snabbt bli av med en virussjukdom, och barnet behöll detta läkemedel utan några obehagliga sidosymtom. Men negativa recensioner kan också hittas när drogen inte hade den önskade effekten, vilket ofta var förknippat med en svår sjukdom.

analoger

Ersätt Generon Light kan andra läkemedel som innehåller alfa-interferon, till exempel:

  • Viferon. Denna medicinering baserad på interferon används för vattkoppor, SARS och många andra sjukdomar hos barn från födseln. Det produceras i gelén och ljuset. Dessutom finns en salva Viferon, som smörjer huden och slemhinnorna hos barn äldre än ett år.
  • Grippferon. Sådana näsdroppar eller näspray används för influensa och andra virala nasofaryngeala skador. Detta läkemedel kan även användas till spädbarn.

För virussjukdomar, i stället för eller förutom Genferon, kan din läkare rekommendera antivirala läkemedel, såsom tabletter. Kagocel eller sirap Orvirem.

Det bör också nämnas att vissa mammor föredrar att behandla barn med homeopati, till exempel ger de barnet homeopatiska läkemedel som Aflubin eller Anaferon istället för interferonpreparat. Doktorer, bland dem är den kända barnläkaren Komarovsky, anser emellertid inte dem som en lämplig ersättare och tvivlar på deras effektivitet.

7 foto
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa