"Nise" för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Läkemedel, som kallas antiinflammatoriska icke-steroida medel, är mycket populära i barndomen, eftersom de effektivt hjälper till att minska temperaturen under feber och bli av med smärta orsakad av olika orsaker.

En av dem är "Nise", vars verkan beror på det aktiva ämnet "nimesulid".

Släpp formulär

"Nise" framställs i flera doseringsformer, inklusive följande.

 • suspension. En flaska av en sådan medicin innehåller 60 mg av en sötvättig gul vätska som luktar gott. Före varje användning ska det skakas.
 • Tabletter som löser upp i vatten (Dispergerbar). De har en ljusgul färg och formen på bokstaven D, och på ena sidan är märkt NK. En förpackning innehåller 10 eller 20 tabletter, men det finns förpackningar med 10 blister.
 • Tabletter att svälja. De kännetecknas av en konvex på båda sidor, en rund form och en vitgul färg. Sådana tabletter säljs från 10 till 100 stycken i en förpackning.
 • gel. Det är en genomskinlig gul massa, placerad i aluminiumrör i mängden 20 eller 50 gram.

struktur

Som redan nämnts beror åtgärden av alla former av "Naiz" på nimesulid. Enligt anvisningarna är mängden av ett sådant ämne i 5 ml flytande medicin och i en dispergerbar tablett 50 mg och i en vanlig tablett är 100 mg. Ett gram gel innehåller 10 mg nimesulid, det vill säga detta läkemedel är 1%. Hjälpämnen av olika former är olika, så när intolerans bör de klargöras på rutan för det valda läkemedlet.

Princip för verksamheten

"Nise" kan påverka smärta, feber eller inflammation, eftersom det hämmar bildandet av ämnen som kallas "prostaglandiner". Det är de som orsakar den aktiva inflammatoriska processen, känslan av smärta och ökningen av kroppstemperaturen. Deras syntes upphör på grund av effekten av nimesulid på cyklooxygenas 2, eftersom detta enzym är involverat i deras bildning.

Som en följd av "Naiz" -verkan minskar kroppstemperaturen, smärtan minskar och den inflammatoriska reaktionen blir mindre uttalad.

Innehållet i medicinen absorberas ganska aktivt och transporteras av blod till olika vävnader. Metabolism av läkemedlet sker i levercellerna, och utsöndringen från kroppen uppträder med galla och genom njurarna.

Gelén appliceras endast lokalt och verkar uteslutande på det område som behandlades. Tack vare användningen minskar smärtan, och om den appliceras på lederna, bidrar det till att minska svullnaden och eliminera styvhet.

När används den?

"Nise" ordineras ofta för smärtsyndrom, till exempel om din baby har öronvärk vid otit. Sådan medicin krävs för huvudvärk, i tandläkare, efter skada eller operation. Eftersom Nise är mycket effektivt vid hantering av inflammation används detta läkemedel ofta vid behandling av bursit, artrit, tendinit och liknande problem.

Den antipyretiska effekten av läkemedlet gör att du kan ordinera det för feber, vilket orsakades av ont i halsen eller en annan sjukdom.

Anledningen till användningen av gelén är blåmärken, förknippning, dislokation, muskelsmärta, artrit och andra patologier där lokalbedövning är nödvändig för att döma och minska inflammatorisk process.

Är det tillåtet för barn?

Alla typer av NIZA används inte vid behandling av barn under de två första åren av livet.

Om du behöver sänka temperaturen eller lindra smärta hos sådana små patienter, ta till analoga tillåtna för spädbarn och barn i 1-2 år.

"Nise" i suspension är tillåten från två års ålder, i form av upplösande tabletter - från 3 år.

Preparatet i form av en gel kan användas för att behandla huden hos barn från 7 år, och tabletter med en dos av 100 ml förskrivs inte tidigare än 12 år.

Kontra

Användningen av "Niz" är förbjuden om den unga patienten avslöjade:

 • överkänslighet mot nimesulid;
 • tarminflammation
 • aktiv leversjukdom;
 • bronkial astma
 • koagulationsproblem
 • intolerans mot några hjälpkomponenter;
 • ulcerös lesioner i magen;
 • blödning i mag-tarmkanalen;
 • hjärtsjukdomar;
 • allvarlig njurskada
 • förhöjda nivåer av kalium i blodet.

Kvinnor "Nise" släpps inte under förlossning och amning.

Gelén gäller inte infekterade eller skadade områden i huden, såväl som i slemhinnan och under amning.

Biverkningar

Intag av Naiza internt kan orsaka negativ reaktion i matsmältningssystemet, som illamående, lös avföring eller smärta i magen. Ibland orsakar läkemedlet huvudvärk, allergier, svettningar, svullnad, sömnighet eller andra negativa symtom.

Hur ansöker du?

Suspension och lösliga tabletter ges före måltid, men riskerar att få en negativ effekt på mag-tarmkanalen, de ska tas med eller efter intag av mat. En tablett är upplöst i en tesked vatten. Dosen av sådana former beräknas i vikt och uppdelas i 2-3 doser. "Nise" i tabletter med en dos av 100 mg tas också efter måltid. Denna medicin ges till en tonåring två gånger om dagen, en tablett, men inte mer än två tabletter per dag.

Gel smält tvättat och torkat hudområde. Det appliceras i ett tunt skikt, fördelar jämnt på drogen på ytan, där det finns smärta. Gummimedicinering är inte nödvändig, och frekvensen av behandling med salva - 3-4 gånger om dagen.

Användningstiden för den valda typen av "Bra" ska kontrolleras med läkaren, eftersom det i vissa fall räcker med att ta drogen 1-2 gånger, och ibland krävs behandling i 5-7 dagar eller längre. För att minska risken för negativa följder föreskrivs detta verktyg lägsta möjliga pris.

överdos

Om ett barn oavsiktligt dricker en stor dos medicin, kommer det att leda till sömnighet, illamående, apatisk tillstånd eller kräkningar. Med allvarlig överdos kan du uppleva andningssvårigheter, blödning i magen, njursvikt och andra hälsofarliga hälsofrämjanden, för vilka du ska söka medicinsk hjälp. Eftersom motgift mot aktiv substans är "Noise" frånvarande, då överdos med symtomatisk behandling.

Läkemedelsinteraktion

Om "Nise" administreras oralt, bör det inte kombineras med många andra läkemedel som anges i anmärkningarna för tablettformer och suspensioner. Bland dem noteras antikoagulantia, diuretika, andra antiinflammatoriska läkemedel.

Om barnet redan tar mediciner, är det värt att prata om kompatibilitet med din läkare.

Inköp och lagring

Alla former av Naiza, som tas oralt, säljs på recept, men gel är ett recept som inte är receptbelagt. Priset på läkemedlet beror på typ och storlek på förpackningen.

Förvara alla former av läkemedlet hemma bör vara vid en temperatur inte högre än + 25 grader. Gelens hållbarhet är 2 år, resten av alternativen "Nice" - 3 år.

recensioner

På användningen av "NIZA" hos barn kan träffas många bra recensioner. I dem bekräftar föräldrar effektiviteten hos ett sådant läkemedel och kallar det bekvämt att använda på grund av det stora urvalet av doseringsformer. Men många mödrar är tveksamma att ge sirap och lösliga tabletter till spädbarn, eftersom dessa former är förbjudna i europeiska länder fram till 12 års ålder.

Men våra barnläkare noterar att Naizas höga effekt, och biverkningar från att använda denna medicinering finns sällan.

Dock rekommenderas de fortfarande att ge barn ibuprofen eller paracetamolpreparat för smärta och feber. Och bara om de visade sig vara ineffektiva, tillgripa "Nize".

analoger

Om nödvändigt, byt ut "Nise" läkemedlet med samma aktiva beståndsdel med hjälp av följande analoger.

 • "Nimesulid" eller "Nimesan". Sådana droger representeras endast av tabletter av 100 mg, så de släpps från 12 års ålder.
 • "Nimesil" eller "Nemulex". Båda läkemedlen är partipackade granuler från vilka en orangefärgad suspension görs. Eftersom en dospåse innehåller 100 mg av den aktiva beståndsdelen, används sådana Naiza-analoger endast från 12 års ålder.
 • "Nimulid". Ett sådant läkemedel framställs i form av en suspension och pastiller, såväl som i form av en gel och konventionella tabletter. I flytande form är det ordinerat för barn över 2 år, i form av en gel - från 7 år och i tabletter - från 12 år.
 • "Niemiec". Denna analoga "Naiz" är dispergerbara tabletter i två doser - 50 och 100 mg. Vid en ålder av 6 år ges de endast under överinseende av en läkare.

Dessutom, om ett barn har feber eller klagar över smärta, kan läkaren rekommendera mediciner med liknande effekt på barnens kropp som innehåller ibuprofen, diklofenak, paracetamol eller ketorolac. Detta kan vara "Barnens Panadol", "Nurofen", "Efferalgan", "Tsefekon D", "Ketanov" eller "Voltaren". De finns tillgängliga i sirap, suspensioner, suppositorier, tabletter och andra former, så det är väldigt enkelt att välja rätt produkt för ett barn av alla åldrar. Men eftersom de har olika kontraindikationer och åldersgränser är det bättre att välja en analog av "Nise" med en läkare.

Läs mer om läkemedlet "Nise" - i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa